haberim olmadan bir taşerondan başka bir taşerona aktarılmam suç değil mi? Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
iki sene içinde A, B ve C firmalarında çılıştırılmışız. Biz bu sürelerde A firmasında çalıştığımızı zannediyorduk. Bu üç firmanında aynı gruba bağlı olduğunu sonradan öğrendik. Sonuçta bu şekilde kıdemi az vermeye çalışıyorlar. Merek ettiğim haberim ve imzam olmadan beni B ve C firmalarına sokmaları yasal mı?
İhtarname çekip bunu tehtid olarak sunacağım eğer kıdemimi ve iznimi tam olarak vermezlerse haberim imzam olmadan başka şirkete soktukları için savcılığa verme niyetindeyim. Üç sene önceki bu olaydan dolayı savcılığa suç duyurusunda buluna bilirmiyim
Cevap: haberim olmadan bir taşerondan başka bir taşerona aktarılmam suç değil mi? Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Olayınız savcılığa suç duyurusunda bulunulacak bir olay değil.
Çalışma süresine bağlı olarak kazanılan haklarınız, ilk işverende çalışmaya başladığınız günden itibaren hesaplanır, aksi olursa iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Cevap: haberim olmadan bir taşerondan başka bir taşerona aktarılmam suç değil mi? Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Olayınız savcılığa suç duyurusunda bulunulacak bir olay değil.
Çalışma süresine bağlı olarak kazanılan haklarınız, ilk işverende çalışmaya başladığınız günden itibaren hesaplanır, aksi olursa iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Peki bu işe giriş çıkışlarda benim imzam olması lazım değilmi... Sonuçta birisi benim yerime sahte imza atmış olmuyor mu?
İşin devri yapılan olay, sizin imzanıza gerek yok, çıkışınız da yapılmıyor, işyeri kodu değişiyor.
Belediyeden de söyledikleri gibi,
ödemiyor veya eksik ödüyorlarsa, iş mahkemesinde dava açmanız gerek.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşin devri yapılan olay, sizin imzanıza gerek yok, çıkışınız da yapılmıyor, işyeri kodu değişiyor.
Belediyeden de söyledikleri gibi,
ödemiyor veya eksik ödüyorlarsa, iş mahkemesinde dava açmanız gerek.
Peki hangi firmaya dava açmalıyım dört senede beş tane firma değişikliği oldu, yada üst işveren olarak belediyeye mi açılması gerekli bu davanın?
Ne için dava?
Şu anda işyerinde çalışıyormusunuz, işten mi çıkarıldınız, tazminatınız mı ödenmedi, eksik mi ödendi? Ücretleriniz mi ödenmiyor?
Aynı yerde hala çalışmaya devam etmenize rağmen, sadece işvereniniz değiştiği için mi dava açmak istiyorsunuz?
Konu tekrarı yapılmasını istemememizin sebebi tam olarak bu işte,
aynı konuda sorularınızı farklı başlıklarla tekrar tekrar sorunca, diğer konudaki yanıtlardan , açıklamlardan bi haber yorumlar yapılıyor, aynı şeyler tekrar tekrar soruluyor,söyleniyor haliyle.
Daha önce açtığınız konudaki sorunuza bakınca, olay anlaşılıyor ancak. >> https://www.hukuki.net/showthread.php...a-ceviriyorlar
Son işvereniniz ve belediyeye karşı davanızı açmanız gerek.
Alıntı:
Konu tekrarı yapılmasını istemememizin sebebi tam olarak bu işte,
aynı konuda sorularınızı farklı başlıklarla tekrar tekrar sorunca, diğer konudaki yanıtlardan , açıklamlardan bi haber yorumlar yapılıyor, aynı şeyler tekrar tekrar soruluyor,söyleniyor haliyle.
Daha önce açtığınız konudaki sorunuza bakınca, olay anlaşılıyor ancak. >>
https://www.hukuki.net/showthread.php...a-ceviriyorlar
Son işvereniniz ve belediyeye karşı davanızı açmanız gerek.
Sayın Kırcalı bu açtığım konuyu biraz diğerlerinden farklı olduğu ve bu hususta düşünceleri olan insanlar varsa onların merakını da gidersin diye ayrıca açtım ama haklısınız en azından bağlantılı konumun linkinide paylaşsaymışım iyi olurmuş.
Son taşeron çakallık yapıp bizi 16 gün çalıştırıp çıkışımızı verdi ki bunu hak aramıyalım diye yaptılar diye düşünüyorum. son taşeron aslında bir öncekinin ortaklarının biraz değişmiş hali aslında aynı firma.
Davamı açarken beni 16 gün çalıştırmış son firmaya dava açmam ve dört yıllık kıdem ve ihbarımı bu firmadan istemem mümkün mü?
Son işvereniniz ve üst işveren olan belediyeye karşı açmanız sizin hayrınıza olacaktır, ama illa sadece son firmaya karşı açmak istiyorsanız ;
devralan işveren devreden işverenle birlikte 2 yıl sorumludur tazminatınızdan. 2 yıl sonra , önceki işverenin sorumluluğu kalmaz.
Ortakları birebir aynı dahi olsa, işvereniniz kişiler değil, şirket olduğundan, yeni şirket yeni işveren demektir.
Alıntı:
Son işvereniniz ve üst işveren olan belediyeye karşı açmanız sizin hayrınıza olacaktır, ama illa sadece son firmaya karşı açmak istiyorsanız ;
devralan işveren devreden işverenle birlikte 2 yıl sorumludur tazminatınızdan. 2 yıl sonra , önceki işverenin sorumluluğu kalmaz.
Ortakları birebir aynı dahi olsa, işvereniniz kişiler değil, şirket olduğundan, yeni şirket yeni işveren demektir.
toplam 4 yıllık çalışmam var ilk iki senelik alacağımı garanti altına almak için mi belediyeye de dava açmamı öneriyorsunuz.
Son firma 16 gün çalıştırdı. Ben bu firmaya dava açtığımda arkadaş biz seni 16 gün çalıştırdık bizde kıdemle ilgili bir alacağın yok 45 gün çalışmadığın için ihbar hakkında yok diyebilirlermi davayı boşuna yanlış firmaya açmayayım diye bu soruyu sormuştum.
Ben de diyorum ki,
son işvereniniz, bir önceki işvereniniz ve belediyeye karşı davanızı açın.