Cevap: Siber Suçlar Kredi kartı
Nasıl zorla? kim zorladı?
Bi tane cocuk vardı 16 yaşlarında 2,3 senedir tanısıyoruz o zorladı dedi yapmassan döverim vs hepsini savcıya anlattım ?
Bu yaşta kendinden büyüklerle arkadaş olma onlara uyma soruşturmanın tamamlanmasını bekle inşaallah sana dava açılmaz.
peki dava açılırsa ne olur yani hapse felanmı girerim ?
Yaşın küçük sabıkan da yok ilk suçun olduğu için atmazlar ama ikincide affetmezler.
valla rahatladım teşekkür ederim. asla 2. bir hata yapmam :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yaşın küçük sabıkan da yok ilk suçun olduğu için atmazlar ama ikincide affetmezler.
engin bey babamı bugün sabah çağırmışlar karşı taraf şikayetci olmuş şimdi ne yapıcam hapse felan girermiyim acaba?
Yok telaş etme seni hapse atmazlar babanı çağırmışlar onu atacaklar heralde sen derslerine çalış yorma kafanı.
Alıntı:
Yok telaş etme seni hapse atmazlar babanı çağırmışlar onu atacaklar heralde sen derslerine çalış yorma kafanı.
ben bandanlı fotoğraf atmıştım faceye o yüzden çağırmışlar + ifade vermiş
Haa o zaman kesin hapis bandanlı fotoğraf ne?
Alıntı:
Arkadaşımla Çekilmiştim Facebookda Kapak Fotoğrafı Yapmıştım?
Alıntı:
Engin bey cevap verebilirmisiniz bugün babam jandarmalarının yanında aradı n11.com adlı siteden kamera aldığım söyleniyor benim tc kimlik numaram ile ben almadım ama nasıl olucak ne yapabilirim?
ek :
babam şimdi geldi yarın savcıya ifade vermeye gidicez ya bi yardım edin engin abi hapse felan girermiyim kredi kartı yüzünden ifade vericez benim ifademi almışlardı ama?
İşlemediğin bir suçtan hapse girmezsin savunman için avukat isteyebilirsin ona anlatırsın olanı birlikte savunmanı yapabilirsin ne olur ne çıkar burdan kestiremeyiz.
Alıntı:
İşlemediğin bir suçtan hapse girmezsin savunman için avukat isteyebilirsin ona anlatırsın olanı birlikte savunmanı yapabilirsin ne olur ne çıkar burdan kestiremeyiz.
yani beni zorladı tehdit etti döverim felan dedi bunları savcıya diycem vede ifademi almıştı niye çağırdı acaba sizce?
Bir daha kendinden büyük birileri böyle birşeye zorlarsa direk polise git anlat durumu.. 13 yaşındasın henüz derslerine odaklan
Alıntı:
sam1905 rumuzlu üyeden alıntı
Bir daha kendinden büyük birileri böyle birşeye zorlarsa direk polise git anlat durumu.. 13 yaşındasın henüz derslerine odaklan
savcı bey ifademi almaya gerek yok dedi sadece sağlık raporu aldık o kadar?
Başkasına Ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçu yardım
merhaba abilerim ablalarım. ben 14 yaşındayım ve geçen sene biri beni tehdit ederek bu işi yaptırdı ve 23 ekim 2014'de yakalandım. şimdi ise kredi kartını kullandıgım kişi şikayetci olmuş ne yapacam mahkeme kağıdı geldi hapse girermiyim para cezası felan ne olur bana lütfen söylermısınız? kendim isteyerek yapmadım.
Cevap: Başkasına Ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçu yardım
Türk Ceza Kanunu 245/1 maddesi;
"Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır."
Cevap: Başkasına Ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçu yardım
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Türk Ceza Kanunu 245/1 maddesi;
"Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır."
tamamda bilerek yapmadım yani tehditle yaptım anlatamadım galiba :&