-
1 günlük telefonda sorun var , iade edemezmiyim
geçen ay bir gsm oparatörünün bayisinden nakit telefon aldım , ertesi gün ürün arabamla seyir halindeyken (klima aktifti) telefonumun ses açma kapama bölümünde ufak bir buğulanma farkettim ,detaylı incelemem sonrasında cihazın o bölümünde kasa açıklığı farkettım ve daha sonra internette araştırma yaptığımda bir çok kişinın bu sorunu yaşadığını gördüm , telefonu aldıktan 3 gün sonra firmaya yazılı ihtarname çektik , ama cevap vermediler avukatı aradı firmanın , garantiye gitmesi lazım vss , bende tamam mahkemede konusuruz bunları diye cevap verdim , herneyse ben o kusuru sineye çekmek istemıyorum cünkü az ücret ödemedim , ilerleyen zamanlarda başıma daha büyük sıkıntı açar diye endişelenıyorum , benım ürünü iade hakkım yokmu ? atladığım bir yermı var ? ayıplı ürünü iade veya cayma hakkı sadece internetten alışverisler içinmi geçerli , lütfen yol gösterirmisiniz?
-
Cevap: Değerli Büyüklerim Acil Bir Konu Lütfen
Evet, cayma hakkınız sadece kapıdan satışta ve internet satışlarında var. Ürünü servise gönderip , değişim veya ücret iadesi talep etmeniz gerekir, talebiniz kabul görmezse, o zaman mahkemde görüşmeniz gerekir.
-
Vakit kaybetmeden AYıplı ürün olarak , ücret iade talepli olarak ürünü servise verin. Talebiniz yerine getirilmez ise Tüketici sorunları hakem heyetine müracat edersiniz. Parasal sınırı aşıyorsa Tüketici mahkemelerinde dava açmanız gerekir.
Tüketici hakem heyetlerinin, uyuşmazlıklara bakmakla görevli ve yetkili olmalarına ilişkin parasal sınırlar;
a) İlçe tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 2.200 Türk Lirası,
b) Büyükşehir statüsünde olan illerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası,
c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerindeki il tüketici hakem heyetleri için üst parasal sınır, 3.300 Türk Lirası,
ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdeki il tüketici hakem heyetleri için parasal sınır, 2.200 Türk Lirası ile 3.300 Türk Lirası arası olarak tespit edilmiştir.
-
Cevap: 1 günlük telefonda sorun var , iade edemezmiyim
Niye servise göndereyimki? Orda bozmayacakları kırmayacaklarını nerden bileyim, muhtemelen zaten kullanıcı hatası derler, herseyde olduğu gibi,
-
Siz nasıl halledilmesini istiyorsunuz?
-
servise güvenıpte 2900 tl lik telefonu göndermek pek mantıklı gelmıyor bana , il tüketici hakem heyetinde telefonu incelemeye alacak bilirkişinin raporuyla , servisteki teknık elemanın bakması arasında ne fark varki , şimdi benım anlamadığım , bikaç insan değişim hakkınız yoktur desede , birçok kişide değişim hakkınız vardır , AYIPŞI MAL DA bu süre 30 gündür denılıyor , ama mecburen servise göndermenız lazım diye bir madde göremedim ben, hatalımıyım?
-
Telefonunuzun yenilenmesini veya ücretinin iadesini istiyormusunuz???
-
Malı satanın ayıplı mal olduğunu anlaması için servis raporu gerekli değilmi? Servis raporunda kullanıcı hatası desede bu sizin yasal haklarınızı aramanıza mani değil.
Direkt olarak satıcıya ihtarda çekebilirsiniz. Ürünün ayıplı olduğundan sözleşmeden dönmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Ama zaten bunu yapmışsınız ve kabül etmemişler. İhtarınıza rağmen , Kabül etmezler ise tshh ne yada Tüketici mahkemesine tespit ettirebilirsiniz. Tüketici sorunları hakem heyeti 6 ay içinde karar verir. Bu bazen dahada uzun olabiliyor.
İnternetten ve uzaktan satışlarda ise sözleşmeden dönmek için malın ayıplı olmasına gerek yoktur. Ayıpsız olsada sözleşmeden dönülebilir.
Bir malın ayıplı olduğu anlaşılırsa 6 ay içinde sözleşmeden dönülebilir.
30 günlük süre 6 aya çıkarıldı.
Servise vermek, bedel iadesi talepli vermek işi hızlandırır diye belirtmiştim.
https://www.hukuki.net/showthread.php...n-)&highlight=
-
yanı telefonu garantiye göndermek yerine , tüketici hakem heyetine gidip telefonumda sıkıntı var değişim yada iade istiyorum dedim ,ben üründe hata olduğunu kanıtlamak zorundayım değilmi? işte diyorumkı ben telefonu servise göndermek yerine hakem heyetindeki bilirkişi aracılığı ile yapmak istedim ,cihazın serviste sürünmesine gerek yok , ayrıca , bilirkişi rapor vermek için benden telefonu alacakmı , içini vss açıp inceleme yapılıyormu? nasıl birşey bu rapor
-
Ürün tshh de daha fazla sürünür.
Eğer su ile temas ettirmediyseniz yada düşürmediyseniz, vs.
İspat yükü
MADDE 10 – (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.
(2) Tüketicinin, sözleşmenin kurulduğu tarihte ayıptan haberdar olduğu veya haberdar olmasının kendisinden beklendiği hâllerde, sözleşmeye aykırılık söz konusu olmaz. Bunların dışındaki ayıplara karşı tüketicinin seçimlik hakları saklıdır.
(3) Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, üretici, ithalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde malın ayıbına ilişkin açıklayıcı bilgiyi içeren bir etiket konulur. Bu etiketin tüketiciye verilmesi veya ayıba ilişkin açıklayıcı bilginin tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde açıkça gösterilmesi zorunludur. Teknik düzenlemesine uygun olmayan ürünler ise hiçbir şekilde piyasaya arz edilemez. Bu ürünlere, Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır
Bilirkişi raporu ile ilgili bilgi
https://www.hukuki.net/showthread.php...14)&highlight=
-
ürün neden thh de sürünsün , elimle ekrana bastırınca tık tık ses geliyor bu ses orda boşluk olmasa zaten oluşmaz , bilirkişi olmaya bile gerek yok , herneyse , onuda geçtim benım bu sorunum internette iphone 6 kasa açıklığı diye yazınca heryerde cıkıyor zaten , bilir kişi benden cihazı alıp içini açıp kafasına göre işlem yapacaksa , hiç gerek yok satarım daha iyi , sıkıntı zaten kasa ile cam arasında
-
Tshh kararları uzun sürer ve 6 aydan aşağı sonuçlanmaz. O nedenle sürünür cihazınız. İphone üreticisi çok hassas ayıplı ürün söz konusu ise sizin sözünüzü ikiletmezler hemen yenisini gönderirler zaten. Kaldıki söz konusu hata genel bir hata ise sizi mağdur etmezler. Bir arkadaşım yurt dışından almıştı.(Amerikadan) Burada garanti kapsamında değildi ürün. Almanyaya seyahate gitmeden randevu aldı. gitti. Ürün alınalı bir yıl olmuştu. İade almışlar ve 200 dolar fark vererek daha üst modelini aldı. Başka markaları bilemem ama Iphone güvenmenizi tavsiye ederim.
-
haklısınız , o yüzden yüksek ücret ödedim zaten , apple da gelin cihaza bakıp yenısını verelım diyor ama muğladan istanbula gitmek randevu almak bunlarda kolay değil,ayrıca burası küçük bir şehir, thh ne iki defa gittim ve inanın boştu , üstelik orda eski komsumuz çalışıyor , fakat ilçe hakem heyetine baktığımda hararetli çalışmalar vardı , sanırım daha düşük meblağlara bakıldığı için yoğunluk oradaydı , nasıl olur bilmiyorum yinede
-
Kargo ile gönderebilirsiniz.
-
apple kargo ile telefon almıyor ,yetkilileriyle görüşmüştüm,bilginiz olsun
-
bugun tüketici il hakem heyetindeki işlerimi hallettım , para iadesi için, görevli çalışan iyiki garantiye göndermemişsin dedi , tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim , iyi yada kötü kolay yada zor hak aramaya devam arkadaslar
-
Alıntı:
bilgehan1 rumuzlu üyeden alıntı
bugun tüketici il hakem heyetindeki işlerimi hallettım , para iadesi için, görevli çalışan iyiki garantiye göndermemişsin dedi , tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim , iyi yada kötü kolay yada zor hak aramaya devam arkadaslar
Biz de diyoruz ki, keşke servise gönderseydiniz önce, nasıl olacak şimdi :)
-
Alıntı:
geçen ay bir gsm oparatörünün bayisinden nakit telefon aldım , ertesi gün ürün arabamla seyir halindeyken (klima aktifti) telefonumun ses açma kapama bölümünde ufak bir buğulanma farkettim ,detaylı incelemem sonrasında cihazın o bölümünde kasa açıklığı farkettım ve daha sonra internette araştırma yaptığımda bir çok kişinın bu sorunu yaşadığını gördüm , telefonu aldıktan 3 gün sonra firmaya yazılı ihtarname çektik , ama cevap vermediler avukatı aradı firmanın , garantiye gitmesi lazım vss , bende tamam mahkemede konusuruz bunları diye cevap verdim , herneyse ben o kusuru sineye çekmek istemıyorum cünkü az ücret ödemedim , ilerleyen zamanlarda başıma daha büyük sıkıntı açar diye endişelenıyorum , benım ürünü iade hakkım yokmu ? atladığım bir yermı var ? ayıplı ürünü iade veya cayma hakkı sadece internetten alışverisler içinmi geçerli , lütfen yol gösterirmisiniz?
Siz ürünü peşinmi taksitlemi almıştınız.
-
şimdi sevgili arkadaslar , ben nakit aldım telefonu , ayrıca bugun tüketici il heyetinde , kitaba baktım , diyorki , ürün de kusur olduğu tesbit edilirse ( 6 ay içinde) bu teslim tarihinden itibarende vardır olarak kabul ediliyormus , ayrıca diyorkı böyle bişey varsa , sırasıyla SATICI ,İTALATCI FİRMA İMALATCI FİRMA hepsi sorumludur diyor , ayrıca apple garanti şartlarının arkasında şu yazıyor, ürün arızalı kusurlu ise , tüketici sözleşme fesedebilir , tamır isteyebilir , değişim yapma hakkını kullanabilir , şimdi ne olucak sorusuna şöyle cevap veriyim , cihazım bilirkişi tarafından incelenecek ve karar verilecek , ben ilk ihtar cektiğimde değişim talep etmıstım , ama ciddiye almadılar , şimdi ücret iadesi istedim , ürün gizli kusurlu kapsamına giriyormus , hep beraber bakıp görücez neler olucak , yasada kusurlu ürün ile ilgili kanun belli , firmalar kendi çapında yasa üstüne yasa çıkartmaya calısıyor ,yok iade olmaz yok değişim yapılamaz , hakkınızı arayın, nekadar acaip değilmi bu ülke , devlet diyorki kredi dosyası masrafları kesinlikle ödenecektir ,vatandaş hakkını istemeye gidiyor , heyete git diyorlar , tabi bide eski kredilerin dökümanları içinde para istenıyor , vatandas heyete gidiyor karar zaten belli , banka onada itiraz edip vatandasa dava açıyor :D HERKES KENDİ YASALARINI ÇIKARTIYOR, ama unutmasınlar burası dolandırıcıların bile dolandırıldığı bir ülke , hak aramaya devammmm.saygılar
-
Kitapta yazıyor dediklerinizin hepsi burada aylardır yazılı. Apple sizi ciddiye almış. Siz apple ciddiye almadınız.Günde binlerce ürün satılıyor ve arızalanıyor. Çoğu firma bunu ciddiye alıyor artık. Mayıs 2015 te çıkan 6502 sayılı kanun Eski kanundan çok iyi durumda. Firmalarda değil suç. Yasa çıkaranlarda. Yasayı uygulamayana tüketiciyi yasaya rağmen mağdur edene tazminat veya ceza öngörse üreticiler dandik malları bu ülkede satamazlar Bankalar bu hukuksuzlukları yapamazlardı. 10 Yıl önce bankalara bu paraları alamazsınız deseydi şimdi tüketici heyetleri gerçek görevlerini yerine getiriyor olurdu. Tüketici heyetlerinin şu günlerde yoğun olması bu bankaların aldığı kredikartı,kredi masrafları yüzünden.
-
apple benı ciddiye aldı , gel istanbula değiştirelim dediler , yok gelemezsenız , satın aldığınız yerden değiştireme hakkınız bulunuyor dediler, ben bunun için çıkıp istanbula gitmem ,gitmedimde zaten , ayrıca tüketici hakem heyetleri boşuna meşgul ediliyor şu anda , zaten devlet demıs iade edin dosya masraflarını diye , vatandaşın gidip bankadan sıra numarası alıp o parayı alması lazım ,aylarca süründürmenin bi anlamı yokkı , maksat İNSANLARI YILDIRMAK AMANNN KİM UĞRAŞACAK dedirtmek, çünkü ortada dönen para çok fazla , konuştuğumuz konuya bakın , yasa çıkartılıyor dinleyen yok , yasa çıkartıyorsan aynı zamanda uygulattıracaksın , ben yasayı çıkartım ne haliniz varsa görün gerisi size kalmıs demekle olmaz , KARAR KESİNDİR YASA BELLİDİR ,vatandas gider bankaya dosya masrafları hesaplanır 3 dakika içinde ve ödenir , yok hakem heyeti olmadı mahkeme , saçmalık
-
Alıntı:
apple benı ciddiye aldı , gel istanbula değiştirelim dediler , yok gelemezsenız , satın aldığınız yerden değiştireme hakkınız bulunuyor dediler, ben bunun için çıkıp istanbula gitmem ,gitmedimde zaten , ayrıca tüketici hakem heyetleri boşuna meşgul ediliyor şu anda , zaten devlet demıs iade edin dosya masraflarını diye , vatandaşın gidip bankadan sıra numarası alıp o parayı alması lazım ,aylarca süründürmenin bi anlamı yokkı , maksat İNSANLARI YILDIRMAK AMANNN KİM UĞRAŞACAK dedirtmek, çünkü ortada dönen para çok fazla , konuştuğumuz konuya bakın , yasa çıkartılıyor dinleyen yok , yasa çıkartıyorsan aynı zamanda uygulattıracaksın , ben yasayı çıkartım ne haliniz varsa görün gerisi size kalmıs demekle olmaz , KARAR KESİNDİR YASA BELLİDİR ,vatandas gider bankaya dosya masrafları hesaplanır 3 dakika içinde ve ödenir , yok hakem heyeti olmadı mahkeme , saçmalık
Her şey tamamsa neden tshh ne müracat ettiniz. İstanbul a gidemedinizse bulunduğunuz ildeki satıcıya neden müracat edip seçimlik haklarınızı kullanmadınız?
Aldığınız yerden yada istanbuldan seçimlik haklarınızı rahatça kullanabilme imkanı veren kapı gibi bir firma varken ve siz bunu biliyorke, hatta bundan eminken, Bu anlattığınız durumda Tshh meşgul edenlerden biride siz olmuyormusunuz?
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Her şey tamamsa neden tshh ne müracat ettiniz. İstanbul a gidemedinizse bulunduğunuz ildeki satıcıya neden müracat edip seçimlik haklarınızı kullanmadınız?
Aldığınız yerden yada istanbuldan seçimlik haklarınızı rahatça kullanabilme imkanı veren kapı gibi bir firma varken ve siz bunu biliyorke, hatta bundan eminken, Bu anlattığınız durumda Tshh meşgul edenlerden biride siz olmuyormusunuz?
Kesinlikle haklısınız sn.ceceli,
20dk da çözülebilecekken, aylarca uazatma yolunu seçmiş sn.bilgehan,
-
ya ben anlatamadım ya siz anlamadınız , ben cihazı aldıktan sonra ,sorunu farkettiğimde satıcıya durumu bildirdim , değiştirelim bu cihazı dedim , yok olmaz dediler , gidin yasal hakkınızı kullanın dediler , bende thh ye gidip ihtar cektim , satıcı cevap vermedi , mecburen bizde dilekce verip işlemleri baslattık , ben aptalım ozaman 20 dakikada çözülecek seyi aylarca uzatma gereği duydum , siz madem cok anlıyorsanız gelip halletseydınız olmazmıydı benım yerıme ? firma bana seçim hakkı tanımıyorsa nereye basvurmam gerekiyor? 2 sayfa yazı yadım , hiçmi okuma gereği duymadınız? bi bakın neler yazmışım. gözden geçirin tekrar.
-
Aldığım yere dedim değiştirin diye değiştirmediler,
Apple dedi buraya getir, değiştirelim ama çok uzak götüremem,
Niye servise teslim edecekmişim 2800tl lik cihazı,
madem çok biliyordun gelip sen halletseydin... bla bla bla
ilk mesajınızdan itibaren bakacak olursanız, mesajınıza ilk okuyup yanıt verenin ben olduğumu görebilirsiniz, yani hiç okumadan yazıyorsunuz diyorsunuz ya, o iş öyle değil, ama siz gene diğer yanıtlarınızda da görüldüğü üzere kendi bildiğinizi okumaya , tek yönlü okumaya devam ediyorsunuz.
Madem o kadar çok biliyordunuz, ne demeye buradan ne yapmam gerek arayışına girdiniz sn.bilge???
-
Alıntı:
ya ben anlatamadım ya siz anlamadınız , ben cihazı aldıktan sonra ,sorunu farkettiğimde satıcıya durumu bildirdim , değiştirelim bu cihazı dedim , yok olmaz dediler , gidin yasal hakkınızı kullanın dediler , bende thh ye gidip ihtar cektim , satıcı cevap vermedi , mecburen bizde dilekce verip işlemleri baslattık , ben aptalım ozaman 20 dakikada çözülecek seyi aylarca uzatma gereği duydum , siz madem cok anlıyorsanız gelip halletseydınız olmazmıydı benım yerıme ? firma bana seçim hakkı tanımıyorsa nereye basvurmam gerekiyor? 2 sayfa yazı yadım , hiçmi okuma gereği duymadınız? bi bakın neler yazmışım. gözden geçirin tekrar.
Kimin ne yazdığını çok iyi biliyoruz. Birdaha okuma zahmetine girmeyeceğim. Tshh ne başvurdum demediniz. Firmaya bildirdim dediniz. diğer yazılarınızda ise bu firmanın iphone olduğu şeklinde anlaşılıyor. Satıcı nerde ? Tshh ne başvurduğunuza göre sorun eninde onunda çözülecek.
Bu arada bugün okuduğum bir habere göre, APPLE ın piyasa değeri 700 milyar dolar olmuş, Türkiye nin 1 yıllık GSMH ne nerdeyse eşit. Sadece bu yıl 18 milyar dolar kar etmiş, bu yıl 74.000.000. IPHONE satmış. Sn APPLE ve yöneticileri, günlerdir sizin reklamanızı yapıyorum buradan, bu kadar reklamını yaptıktan sonra bir teşekkürü çok görmebize.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aldığım yere dedim değiştirin diye değiştirmediler,
Apple dedi buraya getir, değiştirelim ama çok uzak götüremem,
Niye servise teslim edecekmişim 2800tl lik cihazı,
madem çok biliyordun gelip sen halletseydin... bla bla bla
ilk mesajınızdan itibaren bakacak olursanız, mesajınıza ilk okuyup yanıt verenin ben olduğumu görebilirsiniz, yani hiç okumadan yazıyorsunuz diyorsunuz ya, o iş öyle değil, ama siz gene diğer yanıtlarınızda da görüldüğü üzere kendi bildiğinizi okumaya , tek yönlü okumaya devam ediyorsunuz.
Madem o kadar çok biliyordunuz, ne demeye buradan ne yapmam gerek arayışına girdiniz sn.bilge???
bikere bilge değil bilgehan bunda anlaşalım , burda konu bilmek bilmemek değil , yaptığım yada yapacağım şeyi sanal ortamda paylaşmak , bunu yaparken hem bilgilenmek hem bilgilendirmek . Erdoğan bey 10-02-2015, 17:23:57 tarihinde : Biz de diyoruz ki, keşke servise gönderseydiniz önce, nasıl olacak şimdi.. diye yazmışsınız , Merkez il hakem heyetindeki memurda iyiki garantiye göndermemişsiniz diyor ,ayıplı üründe iade , değişim hakkınız var diyor, 07-02-2015, 09:18:29 tarihindede demişsinizki : Evet, cayma hakkınız sadece kapıdan satışta ve internet satışlarında var. Ürünü servise gönderip , değişim veya ücret iadesi talep etmeniz gerekir, talebiniz kabul görmezse, o zaman mahkemde görüşmeniz gerekir....diye cevap vermıssınız, ama benım konuyu açma sebebim ayıplı ürünün iadesiyle alakalıydı farkıdasınızdır umarım .
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kimin ne yazdığını çok iyi biliyoruz. Birdaha okuma zahmetine girmeyeceğim. Tshh ne başvurdum demediniz. Firmaya bildirdim dediniz. diğer yazılarınızda ise bu firmanın iphone olduğu şeklinde anlaşılıyor. Satıcı nerde ? Tshh ne başvurduğunuza göre sorun eninde onunda çözülecek.
Bu arada bugün okuduğum bir habere göre, APPLE ın piyasa değeri 700 milyar dolar olmuş, Türkiye nin 1 yıllık GSMH ne nerdeyse eşit. Sadece bu yıl 18 milyar dolar kar etmiş, bu yıl 74.000.000. IPHONE satmış. Sn APPLE ve yöneticileri, günlerdir sizin reklamanızı yapıyorum buradan, bu kadar reklamını yaptıktan sonra bir teşekkürü çok görmebize.
geçen ay bir gsm oparatörünün bayisinden nakit telefon aldım.. diyerek başlayan ilk mesajımda muhatap firmanın kim olduğu belli değilmi? ayrıca iphone firma değildir , firma apple dir .satıcı nerde diye sormussunuz 07-02-2015, 19:50:15, de yazdığım iletiye bakınız.
-
Özür dileriz Ayıplı bilgi verdiğim için sildim.
-
Alıntı:
Bu yazımdan....
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Ayrıca sayın Kırcalının bu yazısında ifade değişik olsada," Ürünü servise gönderip değişim veya ücret iadesi talep etmeniz demek." değişim talep etmekle aynı manaya gelir.
Sİzin sorduğunuz sorudaki hatasız olan bir ürünün bire bir satışlarda iade edilemeyeceği ayrıca belirtilmiş zaten.
- - - Updated - - -
Ayrıca Bu yazımdan ve daha önceki verdiğim bir yazının linkini verdikten sonra haklarınızı öğrendiniz. ve 3 gün sonra 10,02,2015 te TShh ne başvurdunuz. Thh ne gidip ihtar çektiniz. iade yada değişim hakkınızın olup olmadığını bile bilmiyordunuz. Ayıplı mal iadesinin 30 gün olduğunu zannediyordunuz. 6 ay içinde sözleşmeden dönülebileceğini ve birçok konuyu dahi yazdığım yazıdan öğrendiniz. 3 gün sonraki yazınızda tshh deki kitapta herşey yazıyor dediniz. ürünün belgelerinin arkasındaki bilgiler bile bundan sonra ilginizi çekmeye başladı.
Ha bugün yayınladığım bir yazıda var sitede tshh nin işlerini azaltacak.( Bankaların davaya gerek kalmadan haksız aldığı ücretleri iade edecekleri ile ilgili.) Buda sizin şansınızdan olsa gerek.
- - - Updated - - -
Sizi bilgi verdiğim için, Tecrübelerimizi aktardığım için, daha önce ayıplı olan malları firmalara göndererek çabuk bir şekilde iade değişim yaptığımızı aktardığımız için, Yeni telefonunuza çabuk bir şekilde nasıl kavuşlabilirsinizi kendimize dert ettiğim için ayın 7 sinden bu yana çok ayıp ettim. Sizden çok özür dilerim.
Seçilecek 2 yoldan uzun olan birini tercih ettiniz. Size yeni Iphone2 nunuza, şansınız var ise 6 aya kalmadan kavuşmanızı diliyorum.
6 ay içinde sözleşmeden dönülebileceğini bildiğin halde neden ilk iletimden sonra hemen bunu bana söylemedin? onun yerine ,vakit kaybetmeden ürünü servise gönderin diye cevap verip benım kafamı karıştırdın? sen diyorsunki ürünü servise göndermen lazımdı ,hakem heyetındekı tecrubeli memur diyorki iyiki göndermemişsin , kime inanıcam ? kopyala yapıştır cevaplarla bu işler yürümez,hala daha direnmeye çalışıyorsun , BEN KONU AÇIYORUM AYIPLI TELEFON VAR ELİMDE DİYE , CAYAMAZSINIZ ÜRÜNÜ SERVİSE GÖNDERİN VSS sallamasyon cevaplar veriyosunuz ,hadi ben hiç bişey bilmıyorum , sen en azından hakem heyetine gidip net bilgi alabilirsiniz diyebilirsin , emin olmadığınız seyde üstelemeyın , şuanda bile hala ben nasıl üste çıkarım nasıl haklı konuma geçerim diye çabalıyorsun
- - - Updated - - -
açtığım konuda üstüne basa basa yazdığım, hatta küçük bir alıntı yapayım,,, "AYIPLI ürünü iade veya cayma hakkı sadece internetten alışverisler içinmi geçerli , lütfen yol gösterirmisiniz?" diye yazmışım , altınada Yetkili arkadas :Evet, cayma hakkınız sadece kapıdan satışta ve internet satışlarında var. Ürünü servise gönderip , değişim veya ücret iadesi talep etmeniz gerekir, talebiniz kabul görmezse, o zaman mahkemde görüşmeniz gerekir.. diye cevap vermıs, burda biz SIRADAN BİR CAYMA HAKKINDA bahsetmıyoruz , anlayın şu olayı artık , KONUYU UZATAN SİZSİNİZ , BANA TECRÜBENIZI AKTARACAKSANIZ , SEÇENEKLERİ SUNARSINIZ , HANGİSİNİ SEÇECEĞİME BEN KARAR VERİRİM BEYLER,6 AY SÜRER 1 SENE SÜRER O BENIM SORUNUM, BANA DESENIZKI AYIPLI ÜRÜNDE 6 AY İÇİNDE SÖZLEŞMEDEN DÖNME HAKKINIZ VAR , AMA GARANTİ SEÇENEĞİNİDE KULLANA BİLİRSİNİZ BEN ANLARIM, SİZ DİYOSUNUZ GARANTİYE GİDECEK ARIZA BELİRLENECEK , HAKEM HEYETİNDEKİ MEMURLAR DİYOR BİLİR KİŞİ SORUNU HALLEDER, 1 GÜNLÜĞÜNÜZE CİHAZ İNCELEMEYE ALINIR, ömrünüzde kaç defa telefonlarınızı garantiye yolladınız? kaç tanesini verdiğiniz gibi aldınız yada sorunu giderilmiş biçimde ?
-
-
AYIPLI -KUSURLU üründe 6 ay içinde sözleşmeden dönebilirsin ,iade edebilirsin vss yazısını ben göremedim , sen görebildinmi ?
- - - Updated - - -
cevap vereceksenız bize lazım olan yanıtları verin, SEÇİMLİLİK HAKKI MADEM VARDA OZAMAN NIYE YAZMIYORSUN BUNU AÇIK AÇIK ? KONU İYİCE SARPASARIYOR , ben öğreneceğimi zaten öğrenmişim ,
-
-
ben gereken herseyı öğrendim , kopyala yapıştır yapmana gerek yok artık.
-
-
yav he sen öğrettin tamam
- - - Updated - - -
ben yapacağımı yapmısım , işlerimi halletmişim , başvurmusum , şimdi kopyala yapıştır yapıp bişeyler ispat etmeye calışıyorsun
-
-
VAKİT KAYBETMEDEN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE GİDİP ,DURUMU YETKİLİLERLE BİREBİR DEĞERLENDİRİN DEMEK DEĞİL,aklında olsun
-
Pekiii.....
-
Yazdıklarımızın doğruluğunuda garanti etmiyoruz. diyosun bak kendi ağzınla , garanti edemiyorsan niye emin olmadığın cevaplar vermeye çalışıyorsun , ordan burdan kopyaladığın seylere ihtiyacı yok burda gezinen insanların , zaten o vatandaşların elinin altında imkan var , girer gerekli yere ilgili kanunu öğrenir , bu zor değil ,asıl önemli olan YÖNLENDİRMEK , ben avukata gittiğimde YA ARKADAS KANUNLARI BANA Bİ SAYARMISIN DEMEM , KİMSE DEMEZ , SORUNUNU ANLATIR NELER YAPABİLİRİZ DER , BANA KİTABI VERİP BAK ŞURDA ŞUNLAR YAZIYOR DEMEZ , doğrumu ? kanunda yazanlara ulaşmak zor değil , ben bilen kişiyim diyen insan , karşıdakini yönlendirir , yönlendirirkende seçenek sunar , sen bana öğrenmem gerekeni istediğim anda veremeyip , taksit taksit yada olayın akışına göre bilgilendirme yapıyorsan olmaz o iş.
-
Peki Özür dileriz ayıplı bilgi verdik.