Cevap: Nitelikli dolandırıcılık
Savunma süresi isteyip alan avukat amatör mü?
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Savunma süresi isteyip alan avukat amatör mü?
cmk avukatı
lütfen yardım edin, düşünmekten deliricem.
Zarar giderilmiş ve şikayet yok ise benim kanaatimce tutuklanmazsınız.Ancak muhakkak ki bir ceza alırsınız ama önceden sabıkanız yoksa HAGB uygulanır ve alt sınırdan ceza alırsınız.
Tabi yine de profesyonel hukukçu arkadaşların değerli görüşlerinden faydalanmanız da lehinize olacaktır.
Saygılarımla.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Zarar giderilmiş ve şikayet yok ise benim kanaatimce tutuklanmazsınız.Ancak muhakkak ki bir ceza alırsınız ama önceden sabıkanız yoksa HAGB uygulanır ve alt sınırdan ceza alırsınız.
Tabi yine de profesyonel hukukçu arkadaşların değerli görüşlerinden faydalanmanız da lehinize olacaktır.
Saygılarımla.
alt sınırdan ceza alırsınız dediniz ancak ne cezası acaba ? önceden sabıkam yok.
TCK 158-1/f Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle
Bunun alt sınırı 3 yıldır.
31-3
(3) (Değişik fıkra: 29/6/2005 – 5377/5 md.) Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmidört yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların üçte biri indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası oniki yıldan fazla olamaz.
yani benim yorumuma göre 3 yıl ceza alırsınız, 18 yaşından küçük olduğunuz için 1 yıl indirilir 2 yıl olur.İyi halden de indirim alırsınız, HAGB şansınız doğar.Ama tabi onun da şartları var.
Benim tavsiyem, profesyonel bir hukukçu büyüğümüzden yardım almanızdır.Tersi de olabilir.Mağdur olmayın..
Saygılarımla
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
TCK 158-1/f Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle
Bunun alt sınırı 3 yıldır.
31-3
(3) (Değişik fıkra: 29/6/2005 – 5377/5 md.) Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmidört yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların üçte biri indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası oniki yıldan fazla olamaz.
yani benim yorumuma göre 3 yıl ceza alırsınız, 18 yaşından küçük olduğunuz için 1 yıl indirilir 2 yıl olur.İyi halden de indirim alırsınız, HAGB şansınız doğar.Ama tabi onun da şartları var.
Benim tavsiyem, profesyonel bir hukukçu büyüğümüzden yardım almanızdır.Tersi de olabilir.Mağdur olmayın..
Saygılarımla
tck 31/3 de geçmekte sevk maddesinde o iyi hal mi oluyor HAGB şansım sizce nedir ?
O Madde iyi hal değil.Suç tarihinde yaşınız küçük o yüzden cezanın 3/1 i indirilir diyor kanunda.
HAGB 2 yıl ve daha az süreli hapis cezalarında hakimin takdiriyle veriliyor bildiğim kadarıyla, duruşmalara katıl, iyi hal sergile, önceden de sabıkan yok zaten, bir de zararı gidermişsin, Şikayetçi de yok.HAGB alman bana göre yüksek bir ihtimal.
Hukukçu olmadığımı söyledim.Kesinlikle yardımcı olacak bir avukat büyüğümüzden profesyonel yardım al.
Saygılarımla.
değerli hukukçu arkadaşlardan yardım bekliyorum sizce mahkeme nasıl sonuçlanır ? Özel avukat tutmalımıyım ? Lütfen yardım edin.
yardımlarınızı bekliyorum lütfen
yardım edebilecek biri yok mu ?
sorularımı cevaplandırıcak deneyimli uzman bir hukukçu yok mu ?
yardıma ihtiyacım var arkadaşlar
Alıntı:
joomla11 rumuzlu üyeden alıntı
değerli hukukçu arkadaşlardan yardım bekliyorum sizce mahkeme nasıl sonuçlanır ? Özel avukat tutmalımıyım ? Lütfen yardım edin.
Size verilen cevaplar doğru. Buradan duruşmalara mı girsin avukatlar. Kendinize özel bir avukat tutmanızı şiddetle öneririm. Bu tip konularda yapılacak cimrilik insanın geleceği ile oynar.
Ayrıca şikayetten vazgeçme beraat için yeterli değildir. Avukatınız size neyi nasıl yapacağınızı söyler. Burada kamuya açık şekilde avukatlık mahareti paylaşılmaz.