Hasarlı Gelen Laptop Değer kaybı tazminatı
17/01/2015 tarihinde önemli bir alışveriş aracı sitesinden sıfır laptop aldım. 21 Ocakta ürün geldi kargo teslim imzamı attım kutuyu açtıgımda laptopun köşesinin kırık oldugunu farkettim ve yanımda kargo görevlisine söyledim satıcıyla görüşşün dedi ve gitti. daha sonra satıcı hasar tutanagı tutmasın istedi kargo görevlisinden tüm şikayetlerime ragmen kargo görevlisi tutanak tutmayacagını söylendi. Bu durumda aracı firma ürünü bu şekilde iade edebileceğimi söylüyor. Satıcı firma ile görüştüğümde iade veya değişimi yaparız ama Kargo Hasar tutanağı olmadan gelen laptop için hasar tutanagı düzenleriz ve sizden değer kaybı tazmini talep ederiz diyor. Böyle bişey mümkünmü? Sağlam gelmeyen ürün için neden tazminat ödeyeceğim. Bu durumda ne yapmalıyım. Laptop bende.
Cevap: Hasarlı Gelen Laptop Değer kaybı tazminatı
Sağlam gelmediğinin ispatı kargo görevlisinin yanında tutulan hasar tutanağıdır.Böyle bir ürün geldiğinde kargo görevlisinden evvela ürün alınmalı kargo görevlisin gözünün önünde açılmalı varsa bir kırık çizik tutanak tutulmalıdır(cam ürünler, kırılabilecek her şey için bu geçerli).Bana kalırsa en iyi yol böyle değerli ve hassas ürünleri görerek yerinde almaktır.En kesin yol bu diyebilirim.
Onun dışında bir ürün görevliden teslim alındıktan 5 dk. sonra pekala yere düşebilir, yere düşüren bir kişi de benim ürünüm hasarlı gelmişti diye ortaya çıkabilir.Bazı müşteri odaklı firmalar tutanak olmamasına rağmen müşteri lehine işlem yapabiliyor ancak kanunen onları zorlayabilmeniz pek kolay değil.Çünkü ürünün size o şekilde geldiğinin ispatı olan tutanak mevcut değil.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Sağlam gelmediğinin ispatı kargo görevlisinin yanında tutulan hasar tutanağıdır.Böyle bir ürün geldiğinde kargo görevlisinden evvela ürün alınmalı kargo görevlisin gözünün önünde açılmalı varsa bir kırık çizik tutanak tutulmalıdır(cam ürünler, kırılabilecek her şey için bu geçerli).Bana kalırsa en iyi yol böyle değerli ve hassas ürünleri görerek yerinde almaktır.En kesin yol bu diyebilirim.
Onun dışında bir ürün görevliden teslim alındıktan 5 dk. sonra pekala yere düşebilir, yere düşüren bir kişi de benim ürünüm hasarlı gelmişti diye ortaya çıkabilir.Bazı müşteri odaklı firmalar tutanak olmamasına rağmen müşteri lehine işlem yapabiliyor ancak kanunen onları zorlayabilmeniz pek kolay değil.Çünkü ürünün size o şekilde geldiğinin ispatı olan tutanak mevcut değil.
Ürünü kargo görevlisinin yanında açtım ve kırık oldugunu gösterdim. İmzayı atmış bulundugum için bizden kaynaklanmıyor satıcıyla görüşün tutanak tutamam diyerek isten sıyrılmaya çalışıyorlar. Defalarca sikayet oluşturmama ragmen tutanak tutulmuyor. Bu durumda zorla tutanak tutturamam imza atmış olmam onların kötü niyetli olmasını saglıyor. tüketici hakem heyetine başvursam netice alabilirmiyim.
Alıntı:
Diricans_RM rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda zorla tutanak tutturamam imza atmış olmam onların kötü niyetli olmasını saglıyor. tüketici hakem heyetine başvursam netice alabilirmiyim.
Kimin kötü niyeti?
Satıcı firma , hasar raporu ile iade alabileceğini söylüyor zaten, hasar raporu yoksa da iade alınabileceğini ancak kendilerinden kaynaklanmayan bu hasarın , sizden de kaynaklanmadığını ıspatlayamadığınız için, sizden tazmin edileceğini söylüyorlar, kötü niyet olmadığı ortada ( en azından satıcı tarafında )
Tüketici mahkemesinde satıcıya karşı açacağınız davada lehinize bir karar çıkacağını sanmıyorum, hasarın sizden kaynaklanmadığını ıspatlayamayacağınız için.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kimin kötü niyeti?
Satıcı firma , hasar raporu ile iade alabileceğini söylüyor zaten, hasar raporu yoksa da iade alınabileceğini ancak kendilerinden kaynaklanmayan bu hasarın , sizden de kaynaklanmadığını ıspatlayamadığınız için, sizden tazmin edileceğini söylüyorlar, kötü niyet olmadığı ortada ( en azından satıcı tarafında )
Tüketici mahkemesinde satıcıya karşı açacağınız davada lehinize bir karar çıkacağını sanmıyorum, hasarın sizden kaynaklanmadığını ıspatlayamayacağınız için.
Kötü niyetten kastım kargo firmasının imzayı almış olup hasar raporundan kaçması.
Kargoya silah zoruyla tutanak tuttaramam ben kargoya nasıl bir yaptırım yapabilirim. Hasarın tazminini kargodan talep edemezmiyim.
Şu an için hukuken karşı tarafları zorlayabileceğiniz bir durum yok.Yapılabilecek tek şey ürünü gönderdiğiniz firmanın müşteri odaklı olarak hareket etmesini beklemek.Daha önce yazdığım gibi şu an için satıcı firma tarafından ortada tutanak olmadığı için ürünü teslim almış ve aldıktan sonra düşürmüş bir müşteriyle aranızda bir fark yok.Ancak bir ürünü alır almaz düşürme ihtimali var olsa da gerçekte pek az olacağından, müşteri memnuniyeti düşünülerek firma bu durumu üstlenebilir.Ama bu tamamen onların insiyatifinde.
Peki bu konuda benim merak ettiğim arkadaşın yaptığı gibi hasarlı bir cihaz geldiğinde ve kargo görevlisi tutanaktan kaçındığında ne yapmak gerekir?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu konuda benim merak ettiğim arkadaşın yaptığı gibi hasarlı bir cihaz geldiğinde ve kargo görevlisi tutanaktan kaçındığında ne yapmak gerekir?
Teslim almamak gerekiyor.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Teslim almamak gerekiyor.
Kargo görevlisinden imza karşılığında teslim almadan hasarlı olduğunu görme şansınız pek olamıyor ne yazık ki.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kargo görevlisinden imza karşılığında teslim almadan hasarlı olduğunu görme şansınız pek olamıyor ne yazık ki.
Sn Kırcalı, önce ürünü kontrol edeceğim deyipde kontrol edemezsin diyen kargo görevlisi olmadı daha.
Ama sorun bununla sorun çözülmüyor. Nadirende olsa Ürünün ambalajında yada dışında birşey olmayıp görünmez yerlerinde problem olabiliyor. Bu yüzden denemek gerekiyor. Kargo personeli ile iletişim önemli. Büyük bir elektronik mağazadan aldığım ve uluslararası kalitesi olan bir kargo şirketi ile gönderilen kahve makinasının çalışıp çalışmadığını kargo görevlilerine kahve ikram ederek beraber test etmişliğimiz vardır.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sn Kırcalı, önce ürünü kontrol edeceğim deyipde kontrol edemezsin diyen kargo görevlisi olmadı daha.
.
Bende bir kaç kez oldu sn.ceceli.