Merhabalar. GSM Operatöründen sözleşmeli tablet aldım. Tamir süresinden dolayı dava açtım ve kazandım. 15 günlük itaraz süresi bittikten sonra Türkcele gitmem gerekirmi yoksa direkt icra Müdürlüğünemi gitmeliyim. Teşekkür ederim.
Printable View
Merhabalar. GSM Operatöründen sözleşmeli tablet aldım. Tamir süresinden dolayı dava açtım ve kazandım. 15 günlük itaraz süresi bittikten sonra Türkcele gitmem gerekirmi yoksa direkt icra Müdürlüğünemi gitmeliyim. Teşekkür ederim.
Önce Turkcell e bir sormanız her iki taraf için de daha kolay. Ama işi yokuşa sürerlerse o zaman icraya gitmek gerekecek.
Firma size eziyet etti ise İcra işlemi başlatın, etmedi ise direkt firmaya gidin.
Slm iyi geceler konuyla ne kadar ilgili bilmiyorum ama dava kazanma konusu görünce buradan sormak istedim benim temyiz de bi dosyam vardi 3 yildir yaklaşık hafta basindan beri postalandi yaziyor sonucunda
İlgili Yargıtay Dairesi : Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı
Esas Numarası :
Tebliğname Numarası : 11 - 2011/88154
Savcı İstem :
Geliş Tarihi : 11/02/2011
Mahkemesi : Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi
Mahkeme Esas Numarası : 2010/64
Mahkeme Karar Numarası : 2010/163
Mahkeme Karar Tarihi : 30/11/2010
Savcılık Esas Numarası : 2010/1265
Savcılık Tarihi : 12/01/2011
Dava/Suç Türü : Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma
Durum : Postalandı
İlişkili Dosya Listesi : 15. Ceza Dairesi - 2013/3979
Dosya Sonuç Bilgileri
Karar Numarası : 2014/20292
Yargitay Kararı : DÜZELTEREK ONAMA
Karar Tarihi : 03/12/2014
Dosya Kapatma Tarihi : 18/12/2014
Mahkeme Yargıtay Kararını Kayıt Tarihi :
Yaziyor ne yapmam gerek tebligmi beklemem gerek yoksa buradaki mahkemeye gelmiş midir tebliğ
Yargıtay kararının size tebliğ edilmesini bekleyebilirsiniz aceleniz varsa bir hafta, on gün sonra gidip kalemden de isteyebilirsiniz.
Tableti aldığım şubeylemi yoksa Turkcell'lemi görüşmeliyim
Davayı kime açmıştınız?
Şubeden (Turkcell Tim) aldım. Şubenin adı geçiyor.
O halde oraya gitmeniz uygun.
Hocam dun gece temyizle ilgili soruma cvp vermiştiniz hocam ben bu gün dosyayı sormaya adliyeye gittim daha gelmemiş 10 gün sonra gel dediler o sorun değil beklerim hocam ama benim merak ettiğim ben o sonucu alinca nasil bir yol izlemem gerek icrayami basvurucam yoksa yeni davami olucak karsi tarafin bana 2.455 TL yasal faizide eklenmek üzere alicagim var ben onun pesindeyim ve yaklaşık 4 yildir bekliyorum soncu alinca bunu karsi taraftan nasil alicam ben onu sorucaktim hocam sizede yük oluyorum ama burada adliyede kalemler hic bilgi vermiyor yada yardimci olmuyo bi yol gosterirseniz sevinirim..
Mahkeme kararına göre icra veya hukuk mahkemesine müracaat edilebilir beklemeye gerek yok.
Yanıtlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
Temyiz sonuç kagidinimi beklemeye gerek yok yani
Evet onanmış sonuçta ya da bekleyin dönsün avukatınıza verin kararı gerekli formları düzenleyip başlatsın icrayı.
İcra dairesine müracaat etmelisiniz tabi gerekli formları doldurmuş dosya halinde.
İcra takipleri formlardan oluşuyor.
Bekle ödesin o zaman ne diyeyim. :)
O sizi bulamazsa siz onu bulacaksınız. Güzellikle vermez ise icra marifeti ile alacaksınız. Başka bir avukata gidin.
Anladim vakit ayirdiginiz için çok teşekkür ederim
Adı geçen Turkcell Tim' le görüşmek istedim yetkili yok diyerek 2 gündür oyalıyorlar. Bundan sonra icra Müdürlüğüne gidip ilamlı takip başlatılmasını isticem. Bu arada Turkcell den almış olduğum tablet kontratlı olduğu için aylık olarak fatura gelmektedir. Bu konuyla ilgili neyapmam gerekir mahkemeyi kazandığım halde faturayı ödemelimiyim. Bununla beraber sözleşmedeki toplam tutarmı yoksa şuana kadar ödemiş olduğum tutarmı icraya konu olur. İcra süreci nekadar zamanda sonuçlanır. Teşekkür ederim.
Faturaya yazılı olarak itiraz edin ödediklerinizin de iadesini isteyin aksi halde icraya vereceğinizi belirtin icraya verecekseniz ödediğiniz tutardan vermelisiniz tabi kararda ne yazıyor onunla örtüşmeli.
Benim ödediğim tutar 600 lira gibi bir tutar ama cihaz bedeli faturada yazan tutar üzerinden dava açmıştım oda 1199 lira, itiraz yazısını Turkcell e mi yoksa adı geçen Turkcell Tim'e mi göndermem gerekiyor.
Genel merkez nezdinde yürütseniz daha iyi olur bence.
bence hiç ugrasma direk icra takibi başlat elinde mahkeme kararıyla ve yazdıracagın bi dilekçe ile icra dairesine başvura 40 tl ye yakın bi harç alınıyor turkcelle direk onlar muhatap olurlar ve direk hesabına gecer paran o yüzden uğraşmaya değmez