Tüketici Hakem Heyetinde Davası Görülen Telefonun Başka Arıza Vermesi
Merhaba arkadaşlar.
04.07.2014 günü telefonumun "HOME Tuşu" arıza sebebiyle ayıplı mal kapsamında ücret iadesi için Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Bu ana kadar cevap gelmedi. Dün akşam yani 19.12.2014 günü telefon şarj almamaya başladı.
Hakem Heyetinden gelecek cevap "Ücretin İadesine" şeklinde olursa telefonu satan firma yeni arızadan yani şarj almama arızasından dolayı bana sorun çıkarabilir mi?
Telefonun garantisi devam ediyor.
Saygılar.
Cevap: Tüketici Hakem Heyetinde Davası Görülen Telefonun Başka Arıza Vermesi
Demek ki garanti kapsamında bir arıza daha çıkarmış. Size neden sorun çıkarsın ki?
Ama satın aldıktan 8 ay sonra ayıplı mal iddiasında nasıl bulunuyorsunuz ki?
Bu, normal bir arızadır. Garanti kapsamında servise verirsiniz ve tamir edilir. Anlattıklarınızda bir eksik mi var?
Mayıs ayından sonra alsaydınız yeni yasaya tabi olacaktınız. ve 6 ay ayıplı mal iddiasında bulunma hakkınız olacaktı. Ancak siz eski kanuna tabisiniz ve ayıplı mal iddiasını 30 gün içersinde bulunmanız gerekliydi. Şimdi aynı arızadan 4 çeşitli arızalardan ise 6 defa arıza yapması halinde ürünün değiştirilmesini talep edebilirsiniz.
Tshh den muhtemelen menfi cevap gelecek.
Siz bence tamire götürüp tamir ettirin.
Özür dilerim 2014'ün temmuz ayı. Yani 04.07.2014. Bu tarih başvuru tarihim. Telefonu bu tarihten 2-3 ay önce aldım. Lehe olan kanundan yararlanmam gerekmiyor mu?
Alıntı:
Posco rumuzlu üyeden alıntı
Özür dilerim 2014'ün temmuz ayı. Yani 04.07.2014
Tarihler ne çok şey değiştiriyor değil mi :)
Eğer şarj almama sorunu "tiketici hatası" değil ise, yani sizin kusurunuzdan kaynaklanmıyorsa bu sizin aleyhinize değil.
04.07.2014 başvuru tarihim. Telefonu bu tarihten 2-3 ay önce aldım. Lehe olan kanundan yararlanmam gerekmiyor mu?
Alıntı:
04.07.2014 başvuru tarihim. Telefonu bu tarihten 2-3 ay önce aldım. Lehe olan kanundan yararlanmam gerekmiyor mu?
Eminim satıcı da aynı şeyi düşünüyordur :)
Alıntı:
Evet bir kanun değişirse öyle. Ama burada özellikle belirtilmiş ürün hangi tarihte alındı ise o tarihteki hükümler geçerlidir demiş.
Ve kanunun çıktıktan itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girer diye madde konmuş. Üretici ve satıcılara ürün satarken şartlarını 6 ay içinde çıkarılan kanuna göre ayarlayın diyor.
O zaman telefonum ayıplı mal kapsamına girmiyor mu?