-
İpoteklİ evİn zaman aŞimi tarİhİ
Slm İyİ gÜnler ben emeklİ astsubayim.emeklİ olmadan Önce oyak kurumundan ev kredİsİ ÇekmİŞtİm. KarŞiliĞinda İse bİr ev ve arsayi İpoteklİ gÖstermİŞtİm.fakat oyak emeklİ olduĞum halde 15 yildir benİ ne aradi nede borcumun Ödemesİ İÇİn yazida bulundu. 15 yil sonra bu konuda bana İcra yazisi gÖnderdİ. Tabİkİ buna İtİraz ettİm. 15 yil sÜren alacak knusunda 15 yil İpoteklİ evde zaman aŞimi tarİhİ yokmu.bu konuda yazarsaniz sevİnİrİm.
-
Cevap: Haciz tutanağı hakkında
Slm İyİ gÜnler ben emeklİ astsubayim.emeklİ olmadan Önce oyak kurumundan ev kredİsİ ÇekmİŞtİm. KarŞiliĞinda İse bİr ev ve arsayi İpoteklİ gÖstermİŞtİm.fakat oyak emeklİ olduĞum halde 15 yildir benİ ne aradi nede borcumun Ödemesİ İÇİn yazida bulundu. 15 yil sonra bu konuda bana İcra yazisi gÖnderdİ. Tabİkİ buna İtİraz ettİm. 15 yil sÜren alacak knusunda 15 yil İpoteklİ evde zaman aŞimi tarİhİ yokmu.bu konuda yazarsaniz sevİnİrİm.
-
İpotekle teminat alınmış alacak kolayca zaman aşımına uğramaz ipotek belgesini incelemek lazım fekki bildirlinceye kadar yazar genelde bu da süresiz demektir.
-
cevabınız ıçın tşk ama bunun için oyak kurumu beni 15 yıl hiç aramadı bu konuda belgede göndermedi.
-
Tapuya ipotek koymuş siz oyakı bulup ödemenizi yapıp ipoteği kaldır demeliydiniz kanımca.
-
maaşta ipotek zaman aşımı olduğu halde ipotekli evde veya arsada neden zaman aşımı yok. nihayetinde karşılığında olan kredi borcumu 15 yıl ödememişim buna ragmen karşı taraf herhangi bir bildirimde icra takibinde bulunmamışki,
-
Maaşta ipotek nasıl oluyor ipotek gayrimenkullerde olur maaşta olsa olsa haciz olur.
-
ipoteklerde neden zaman aşımı yok anlayamdım.icrada zaman aşımı olduğu halde,
-
İşte bunun için yok :) alacak zaman aşımına uğramasın diye yani
-
İpotek tapu kaydına işlendikten sonra zaman aşımı olmaz.
-
Peki oyaktakı borcumun zaman aşımına uğradığını dair dava açsam bunuda kazanırsa ipoteği kaldırtabılırmıyım
-
-
Peki borcu zaman aşımı davası acabılırmıyım
-
Açabilirsiniz elbette,
ama bir işe yaramaz,
ipotekli alacaklarda zaman aşımı yoktur.
-
Peki oyak borcumu odemedgım ilk 1 yıl sonra icraya vermesi gerekmıyormu?neden 14 yıl sonra bu borcuma yüklü faiz koyarak ıcra davası açtı bu yasalara haykırı degılmı?
- - - Updated - - -
Peki bu hakmedıgım 14 yıla ait faizi ödemek zorundamıyım nolur bundan nasıl kurtulabilirim bu konuda beni aydınlatır yol gosterırsenız sevınırım
-
ilk 1 yıl sonra icra takibine girmesi gerektiği sonucuna nasıl vardınız?
-
Peki oyaktan çektiğim krediyi odemedgım için kanunen ne zaman icraya vermesi gerekir bunun belli zamanı yokmu bunda zaman aşımı tarihi yokmu keyfıyeten 14 yıl odemedgım unuttum borç için
-
Sahip olduğunuz evin borcunu nasıl unutabilirsiniz anlamak zor gerçekten.
Oyak size ev hediye etmek zorunda mı? Yıllardır ödemediğiniz ve gerçekten var olan borcunuzu ödemek niye bu kadar zor geliyor ?
Satamazsınız, hibe edemezsiniz, başkasına devredemezsiniz, ipoteğe bağlı borcu ödemediğiniz sürece, mevcut borçtan kurtulamazsınız.
Türk medeni kanunu ipotek lafını aratırsanız, sorunuzun yanıtını medeni kanunda da bulabilirsiniz.
-
Ama bakın bu borcumu odeyemedıgımde bana 3 yıl sonra bıldırseydı o zaman 3-4 milyar odeyecektım.ama şimdi 35 milyar ödemek zorundayım
- - - Updated - - -
Bu borcu taksitlendirme imkanım varmı pekı
-
Alıntı:
astsubay034 rumuzlu üyeden alıntı
Bu borcu taksitlendirme imkanım varmı pekı
Alacaklınızın avukatıyla anlaşmanız gerekir taksitlendirme yapmak isterse yapabilir.
-
Peki bu konut kredilerinde gerçekten zaman aşımı tarihi yokmu
-
Alıntı:
astsubay034 rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu konut kredilerinde gerçekten zaman aşımı tarihi yokmu
Bankalar ipoteksiz konut kredisi veriyorlar mı?
-
oyak kurumunun yasasında borç verdiği kişi borcunu ödemediği taktirde oyak engeç bir yıl içerinde icra takibi yapar diye yazıyor. buna rağmen oyak bana 16 yıl sonra icra yazısı gön değilmi?
rı ve hukuksuzlukderdi bu yasaya haykı
-
İyİ gÜnler, sorunum Şu, 2000 yilinda astsubayken malatyada bulunan arsa ve evİmİ İpotek ettİrİlerek oyak tan kredİ ÇekmİŞtİm.2003 yilinda emeklİ oldum. Emeklİ olduktan sonra aÇtiĞim İŞ yerİnİn İflas ettİĞİmden dolayi bu sikintilarimdan dolayi bu borcu unuttum. Unutmama raĞmen oyakta 16 yil sonra bu borcumdan dolayi İcra yazisi gÖnderdİ. 5 milyar borcumu 16 yil sonra 36 milyar olarak İcra aÇti. Ancak yasa yÖnetmelİk gereĞİ bu borcumu ÖdemedİĞİmden dolayi oyak kurumu 2 yil İÇerİsnİİnde İcra takİbİnİ baŞlatmasi gerekİrsen benİde 16 yil boyunca hİÇ aramadan bana İhraz yazisi dahİ gÖndermeden 16 yil bekletİp faİzeyle bana İcra takİbİ baŞlattilar. Ancak İtİraz ettİm yaklaŞik bu İtİrazimdan 1 yildan fazla zaman geÇmesİne raĞmen karŞi İtİraz yazisi gelmedİ.Şİmdİ eŞİmden habersİz bu borcu Çekİp İpoteĞİ yaptirdigimdan dolayi eŞİmİn bu İpoteĞe İtİraz davasi aÇsam bu İpoteĞİ kaldirabilirmiyim. İkİncİsİ 16 yil geÇen oyak borcum zaman aŞimindan dolayi dava aÇabilirmiyim. Bu konuda cevap yazarsaniz sevirim. Saygilarimla
-
İpotekle teminat altına alınan alacak zaman aşımına uğramaz 16 sene önce ipotek için eşin rızası aranmıyordu yine de şansınızı deneyin bakarsınız bir içtihat olur lehinize sonuçlanır.