Cevap: Hırsızlığa sebebiyet
Alıntı:
Dentrox rumuzlu üyeden alıntı
....O sinirle sigorta kutusuna not yazdım ...
Notta ne yazdınız?
Türk Ceza Kanununda hırsızlığa sebebiyet verme diye bir suç yok.Sigartaların indirilmesiyle hırsızlık yapılması arasında siz bir bağlantı kursanızda sigortaların indirilmediği durumda hırsızın sizin evinize girmeyeceğinin yüzde yüz garantisinide hiç kimse veremez.Gene sizin dediğiniz gibi olay değerlendirilse ve savcı dava açsa dahi sigortaların kimin indirdiğinin(siz emin olsanızda) kamera görüntüsü vs. yoksa kesin isbatı da pek mümkün görünmüyor.Bir şey çıkacağını sanmamakla beraber savcılığa veya bağlı bulunduğunuz karakola bir uğrayın isterseniz.Onlar TCK ya göre bir suç görürse gerekli yönlendirmeyi yapalar.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Türk Ceza Kanununda hırsızlığa sebebiyet verme diye bir suç yok.Sigartaların indirilmesiyle hırsızlık yapılması arasında siz bir bağlantı kursanızda sigortaların indirilmediği durumda hırsızın sizin evinize girmeyeceğinin yüzde yüz garantisinide hiç kimse veremez.Gene sizin dediğiniz gibi olay değerlendirilse ve savcı dava açsa dahi sigortaların kimin indirdiğinin(siz emin olsanızda) kamera görüntüsü vs. yoksa kesin isbatı da pek mümkün görünmüyor.Bir şey çıkacağını sanmamakla beraber savcılığa veya bağlı bulunduğunuz karakola bir uğrayın isterseniz.Onlar TCK ya göre bir suç görürse gerekli yönlendirmeyi yapalar.
"Bu sigortaları indireni öldüreceğim" notunu yazan kişiye "beni ölümle tehdit etti" diye dava açan birinin, sigortaları indirmiş olduğu kabul edilmez mi? İkrar hatta iddia var neticede...
Ayrıca örneğin bir kuyumcunun sigortalarını indirip alarmlarını çalışmaz hale getiren birisi de ceza almamalı bu durumda. Çünkü alarm çalışıyorken da girilemeyeceğinin yüzde yüz garantisini kimse veremez.
Evvela sigara kutusuna ne yazdığı söylenmemiş.Belki sadece şahsın ismine hakaret ve tehdit vardır.O zaman zaten kabul edilen bir şey yok.Bir kuyumcuyu soymak için alarmlarını susturan bir kişiyle elbette bu vatandaş denk örnek değil.Ortada bir hırsızlık varken hırsızı bırakıp tüm suçu ve yapılanları ev sahibine yıkmak mümkün değil.Karakola gidip bunu anlatsan ve bu sebeple ev sahibinin suçlu olduğunu (her ne kadar burada anlatılanlar ışığında mantık ve vicdan olarak suçu var olsa da) bu şekilde bir şikayet dilekçesi yazmak istediğini söyleyip kendince bir hesap yapıp 15 bin TL zararım var bunu da ev sahibinden alıp bana verin desen karşındaki memur en iyi ihtimal gülecektir.Benim şahsi düşüncem burdan ev sahibi adına hukuken bir şey çıkmaz.
Kendi gözlerimle gördüm indirdiğini ayrıca sadece indirenin görebileceği şekilde koydum notu. Notta bunu yapan bedelini ödeyecek yazdım. Hırsızlık için ifadeye gittiğimde benden şikayetçi olduğunu öğrendim ve birde onun için ifade verdim. Uzlaşmak istemediğimi belirttim ifademde. Hatta eve 1 saate sonra geldiğimde yine sigortam indirilmiş haldeydi. Evde çalan müzik ve yanan ışık... Hangi hırsız buna cesaret edebilir ki? Sigorta indirme, faturaları alma gibi durumlar doğrudan benim haneme tecavüze girmez mi? Ayrıca bana ''sana sürprizim var'' diye sms atmasının akabinde olay gerçekleşiyor. Kendimce bir hesap yapmaktan ziyade herşeyin faturası mevcut.
Ev sahibi bana kalırsa da iyi bir cezayı hak ediyor.Ama hukuk sistemimiz tüm zararı(hırsızı da bırakıp) ve cezayı ev sahibine yükler mi, işte o noktada benim şahsi düşüncem olumsuz.Umarım yanılırım, siz gerekli mercilere vakit kaybetmeden başvurun.
Temennilerinizden ve düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim. Mahkemeye kısa bir süre kaldı umarım aleyhime bir sonuç çıkmaz, giden zarardan geçtim ceza almayayım. :)
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Evvela sigara kutusuna ne yazdığı söylenmemiş.
Acilen sigarayı bırakmalısınız :)
Evet arkadaşlar dava sonuçlandı ve adalete yargıya olan tüm inancım zaten yoktu bununla beraber tamamen ortadan kalkmış oldu. Yediğim cezayamı yanayım işittiğim hakarete ve aşağılamaya mı bilemedim. 2 bin lira para cezası aldım. Üstüne öyle laflar işittim ki sayın hakim beyden kanım dondu resmen iş birliği içerisinde görüntüsü verdiler. Parayı ödeyeceğim fakat her iki cihanda ellerim yakalarında olacak. Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Alıntı:
Dentrox rumuzlu üyeden alıntı
E. fakat her iki cihanda ellerim yakalarında olacak.
En azından bu cihanda iken evsahibinizin yakasından uzak durun bence...