Komşumuzla kavga edeceğim
Merhaba;
Üst kattaki komşumdan inanılmaz gürültü geliyor , resmen evin içinde tepiniyorlar bizim evin içinde kapılar pencereler sallanıyor. Adamları daha önce uyardık ama evde çocuk var diyorlar , aslında evde yaşayan çocuk yok 3 4 yaşlarında torunları var torunları misafirliğe geliyor her gün ve saat gece 2 ye kadar devam ediyor gürültü . Bu adamların bir akrabalarımızla husumetleri olmuştu yıllar önce şimdi gıcıklığına yapıyorlar . Ben bu adamları dava edebilir miyim ? Davada ses yaptıklarını nasıl kanıtlayabilirim? telefonla kayıt yapmaya çalıştım ama o tavandan gelen sesler kayıtta anlaşılmıyor . Dava edebilirsem nereye dava etmem gerekiyor ? Ayrıca davayı kazanırsak nasıl bir yaptırım uygulanıyor ? evlerinde yerlere ses yalıtımı falan yaptırsalar bize yeter . Konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum , eğer yanlış yerdeyse özür dilerim . Yardımınızı bekliyorum .
Cevap: Komşumuzla kavga edeceğim
https://www.hukuki.net/showthread.php...omsu-gurultusu
Konuyla ilgili burda benzer bi olay hakkında yorum bulunuyor bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim , o konuyu daha öncede incelemiştim fazla bir bilgi bulamadım açıkçası , birde o bekar erkeklerin kadın getirip ses yapmalarından şikayetçi , ona verilen tavsiyelerde farklı yönde :) sanırım üst katta ses yapanlara fazla bir şey yapamayacağım .
Polise şikayet etmeyi denediniz mi?
saat 12 ye kadar birsey yapamazsınız ama 12 den sonra zabıtaya şikayet edip tutanak tutturabilirsiniz
onlarda bu tutanakla beraber o evdekileri uyarırlar yada polisde olabilir tam bilmiyorum, ama 12 den once bir
şansınız yok bu konuda en yakın belediye zabıtasına gidip yada belediyenin hukuk musavirligi kısımlarına
oradan size yardımcı olurlar.
Saat 12'ye kadar bir şey yapamazsınız sözü bir yanlış anlamadır. Hiç kimse saat daha 12 olmadı diye etrafını rahatsız edemez. Saat 12'ye kadar herkes gürültüsüne dikkat edecek, 12'den sonra çok daha fazla dikkat edecek. Siz saate bakmadan şikayetinizi polise veya belediye zabıtasına yapabilirsiniz. Her ikisi de bu işlere fazla bulaşmak istemezler, dolayısıyla sizi biraz uğraştıracaklardır. Ama yeterince ısrarlı olur ve yasaları/yönetmelikleri bilirseniz istediğinizi yaptırabilirsiniz.
Öğlen saat 2'de aşırı volümde mizik dinleyen karşı mahalle komşusunu (sesi bize kadar geliyordu) polise şikayet ettim ve polis gelerek susturdu. Saatle ilgisi yok.
vallahi cocuk gurultusune kac kez polis cagırdım " abi seninde cocugun olsa gorursun " diyip gelmiyorlar.
cocuk sanki inadına annesinin takunyası ile kosuyor ne yapsam bilmiyorum.
Alıntı:
profdrjekyll rumuzlu üyeden alıntı
vallahi cocuk gurultusune kac kez polis cagırdım " abi seninde cocugun olsa gorursun " diyip gelmiyorlar.
cocuk sanki inadına annesinin takunyası ile kosuyor ne yapsam bilmiyorum.
Sorun çocukta değil, evde sanırım.
Karakola yazılı olarak başvurun. Bunu gerekiyorsa her gün yapın. Başvurunuzu ya iadeli taahhütlü gönderin, ya da elden evrak kayıta teslim edip kayıt numarası alın. Her seferinde cevaplarını yazılı olarak bildirmelerini isteyin. İlçe emniyet müdürlüğüne, sonra da il emniyet müdürlüğüne kadar yükseltin işi, ama hep yazılı olarak başvurun. Yazıyı görünce hoplayacaklardır.
her semtin , semt polisi vardır . gece 12 den sonra cagırdığın zaman polis onlara suç üstü yapar ve tutanağını tutar , o polisten daha da iyi bir delil bulamazsın .
semt polisinide e-devlete girerek öğrenebilirsin
Alıntı:
serkanortanca rumuzlu üyeden alıntı
her semtin , semt polisi vardır . gece 12 den sonra cagırdığın zaman polis onlara suç üstü yapar ve tutanağını tutar , o polisten daha da iyi bir delil bulamazsın .
semt polisinide e-devlete girerek öğrenebilirsin
Devletin polisi gece 2 de gelip ne yapacak, 3 yaşındaki çocuğu pişpişleyip uyutacak mı, yoksa, çocuğun anne babasına siz bu evde oturan değilsiniz, hadi bakalım evinize gidin diyerek o insanları anne babasının evin den mi çıkaracak?
Suç üstü dediğiniz nedir, 3-4 yaşlarındaki bir çocuğun geceyarısını geçmesine rağmen hala uyumamış olması mı??
3-4 yaşındaki bir çocuk uyumadı, gürültü çıkardı diye kimse kimseye ceza kesmez.
Hadi dieylim ceza kesildi, ödendi, çocuk duracak mı? Hayır, aynı gürültü devam edecek, edecek edecek.
Komşularınızla görüşüp, yaşadığınız rahatsızlığı tatlı dille sakin sakin anlatıp çözüm bulmalarını rica edin,
hukuki olarak yaptırım uygulatabileceğiniz bir çözüm bulabileceğinizi hiç sanmıyorum
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Devletin polisi gece 2 de gelip ne yapacak, 3 yaşındaki çocuğu pişpişleyip uyutacak mı, yoksa, çocuğun anne babasına siz bu evde oturan değilsiniz, hadi bakalım evinize gidin diyerek o insanları anne babasının evin den mi çıkaracak?
Suç üstü dediğiniz nedir, 3-4 yaşlarındaki bir çocuğun geceyarısını geçmesine rağmen hala uyumamış olması mı??
3-4 yaşındaki bir çocuk uyumadı, gürültü çıkardı diye kimse kimseye ceza kesmez.
Hadi dieylim ceza kesildi, ödendi, çocuk duracak mı? Hayır, aynı gürültü devam edecek, edecek edecek.
Komşularınızla görüşüp, yaşadığınız rahatsızlığı tatlı dille sakin sakin anlatıp çözüm bulmalarını rica edin,
hukuki olarak yaptırım uygulatabileceğiniz bir çözüm bulabileceğinizi hiç sanmıyorum
o zaman kimse bir şey yapamaz ne apartman sakinleri bir şey yapabilir , ne polis nede hukuki yaptırımlar. o zaman böyle devam eder. o zaman apartman yöneticisine birde durumu iletsin belki onun konuşması işe yarayabilir.
Apartman yöneticisinin görevi apartman sakinleri arasındaki sorunlara çözüm bulmak değildir. Ben olsam gidin aranızda halledin der, çekilirim aradan.
Sn. Erdoğan Kırcalı'nın görüşüne de kesinlikle katılmıyorum. Polis bitti, jandarma bitti, kanun bitti, hukuk bittiyse geriye ne kalıyor? Orman Kanunu! Onu mu uygulasın bu vatandaş yani? Konuyu 3 yaşında bir çocuğun gece yarısından sonra tepinip zırlamasına indirgemek bence yanlış. Çocuk olunca ne yapsa yeridir mi diyeceğiz? Onun insanları rahatsız etmemesini sağlamak ailesinin görevidir. Ne yaparlarsa yapacaklar, ama etrafın rahatsız olmasını engelleyecekler!
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Apartman yöneticisinin görevi apartman sakinleri arasındaki sorunlara çözüm bulmak değildir. Ben olsam gidin aranızda halledin der, çekilirim aradan.
Sn. Erdoğan Kırcalı'nın görüşüne de kesinlikle katılmıyorum. Polis bitti, jandarma bitti, kanun bitti, hukuk bittiyse geriye ne kalıyor? Orman Kanunu! Onu mu uygulasın bu vatandaş yani? Konuyu 3 yaşında bir çocuğun gece yarısından sonra tepinip zırlamasına indirgemek bence yanlış. Çocuk olunca ne yapsa yeridir mi diyeceğiz? Onun insanları rahatsız etmemesini sağlamak ailesinin görevidir. Ne yaparlarsa yapacaklar, ama etrafın rahatsız olmasını engelleyecekler!
Katılsanız da, katılmasanız, da,
olayın adalet bitti, hukuk bitti ile bir ilgisi yok sn.Tarhan,
3 yaşında bir çocuğun çıkardığı gürültüyü polis-zabıta-hukuk yoluyla engelleyemezsiniz. Dediğim gibi polis veya zabıta her neyse gelir uyarır, çocuk dinlemez, gelir uyarır çocuk dinlemez, sonra ? Sonra artık gelmez... genelde olan budur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yazdığın her şeye katılıyorum.Ağzına sağlık.Kendisi apartmanda küçük çocuk büyütmeyip sürekli çocuk ağlamasından ve 3 yaşındaki çocuğun gürültüsünden şikayetçi olup kendi çoluk çocuğa karıştığında veya gün gelip torunları evlerine geldiğinde bu durumu daha iyi anlayacaklardır.Komşuları elbette rahatsız etmemeli ve çocuğumuzun gürültü yapmaması için gerekli tedbirleri almalıyız.Ama çocuk bu.Yeri geliyor ağlıyor,yeri geliyor uyuyor.Her şeyden önce komşular arasında anlayış,hoşgörü gerekli.Çocuğundan şikayetçi olduğunuz komşunuz biraz dikkatli incelese belki sizin apartmanda yapılmaması gereken neleri yaptığınızı görmezlikten geliyordur.Çocuk gürültüsünden şikayet edenler.Lütfen unutmayın.KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR HESAP DÖNER...
Polisi aradım geldiler konuşup öylece gittiler. Ne yapacağımı sorduğumda onlarında bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını söylediler karakola gidip oradan şikayette bulunacağım birde . Ayrıca komşular arasında hoşgörüden bahsedilmiş , ben sabah 6 da işe kalkıyorum ben 3 saatlik uykuyla işe gitmek istemediğim için hoşgörülü değilim , beni 3 saatlik uykuya mahrum eden komşum hoşgörülü öyle mi ? Ayrıca bir akrabamla kavgalı olduklarını ve bize gıcıklık yaptıklarını da belirttim . Eve çocuk gelmesin demedik bizde, mahkemeye versem evlerine ses yalıtımı yaptırmaları konusunda bir karar çıkar mı diye sordum . Ne güzel memleket gece 2 de çocuk koltuktan yere atlasın benim evimde avizeler sallasın , eee ne var canım bunda biraz hoşgörülü olalım. Benim yasal olarak bu sesi durdurma şansım yoksa son çare olarak kendimde durdururum o sesi , durdurma tarzıma da ben hoşgörü beklerim artık .
Anlattığınız çerçevede yerden göğe kadar haklısınız. Karakola giderken şikayetinizi yazılı hale getirmeyi ihmal etmeyin. Mutlaka evrak kayıt numarası alın. Karakolun komiseri veya başkomiseri sizinle konuşarak uyutmaya niyet edecektir. Gelip konuşup giden polisleri ona da anlatın, polise kanun eğitimini kimin ver(me)diğini sorun. Zaten bu sohbetin ardından karakolun nasıl yaklaştığını göreceksiniz. ondan sonra sırayla ilçe ve il emniyet müdürlüklerine gider bu iş. Dava açmak için elinizde birtakım deliller olması gerekir bence. Dava açarsanız da ses yalıtımı yapsın diye açmayın. Nasıl yapacağı sizi ilgilendirmez. Siz gürültünün kesilmesini istiyorsunuz, ona bakın. Size komşunuzun çocuğunun gürültü yapmaya hakkı olduğunu anlatanları da dinlemeyin. Çocuktur, gürültü yapar; büyüktür, çocuğunun gürültü yapmasına engel olur. Her zamanki gibi sapla saman birbirine karıştırılıyor. Kendi çözümünüzü üretmekten bahsediyorsunuz. Haklısınız, ama forum kuralları gereği böyle çözümleri açıkça alkışlayamıyorum. Yine de haklıyken haksız duruma düşmemeye özen gösterin. Bizde yasalar öldüreni değil öleni suçlu bulmaya eğilimlidir, unutmayın.
Alıntı:
sukruguolge rumuzlu üyeden alıntı
Polisi aradım geldiler konuşup öylece gittiler. Ne yapacağımı sorduğumda onlarında bu konu hakkında bir bilgisi olmadığını söylediler karakola gidip oradan şikayette bulunacağım birde . Ayrıca komşular arasında hoşgörüden bahsedilmiş , ben sabah 6 da işe kalkıyorum ben 3 saatlik uykuyla işe gitmek istemediğim için hoşgörülü değilim , beni 3 saatlik uykuya mahrum eden komşum hoşgörülü öyle mi ? Ayrıca bir akrabamla kavgalı olduklarını ve bize gıcıklık yaptıklarını da belirttim . Eve çocuk gelmesin demedik bizde, mahkemeye versem evlerine ses yalıtımı yaptırmaları konusunda bir karar çıkar mı diye sordum . Ne güzel memleket gece 2 de çocuk koltuktan yere atlasın benim evimde avizeler sallasın , eee ne var canım bunda biraz hoşgörülü olalım. Benim yasal olarak bu sesi durdurma şansım yoksa son çare olarak kendimde durdururum o sesi , durdurma tarzıma da ben hoşgörü beklerim artık .
Kendi yolunuz konusunda yorum yapamam, ama o çözümden zarar göreceğinizin garantisini verebilirim.
Gürültü konusunda diğer komşularınızın da şikayeti varsa, onlarla birlikte şikayetçi olun en azından.
EnginTarhan ; verdiğin fikirler için çok teşekkür ederim söylediklerini aynen uygulayacağım. Ayrıca kavga falan edecek olsam burada çözüm aramazdım, gerçekten 3 saatlik uykuya mahrum bırakılıyorum ve bu yüzden işimi bile kaybetme noktasına geldim. Bu durumda yasal olarak ne yapabileceğimi ararken "hoşgörüsüzlükle" suçlanıp " keser döner sap döner"e kadar gitti olay sanki ben insanlara rahatsızlık veriyormuşum gibi. Bu yorumlara karşılık söyledim onu yoksa kavga falan edecek değilim , yinede yanlış anlaşıldıysam herkesten özür dilerim .