İsmimi değiştirmek için ne yapabilirim?
Adım ***** ******, 18 yaşındayım.Bir iran ismine sahip oluşum bu ismin aşırı sağcılar ve islami örgüt başlarının kullanması,hizbullah örgütünü çağrıştırması ve bir türk ismi olmaması,bende oldum olası kötü bir imaj yarattı ve çoğu zaman gerek okul ortamımda gerekse sosyal çevremde yanlış anlamalara yol açtı.Küçüklüğümden beri reşit olmayı bir an önce ismimi değiştirmeyi bekliyordum.
Sonunda bu fırsat elime geçti fakat yapmam gereken hukuksal işlemler ve bu isim değişikliğinin maliyeti konusunda pek bilgi sahibi değilim...Bir an önce ismimi değiştirmek istiyorum..Bana yardımcı olun...
Cevap: İsmimi değiştirmek için ne yapabilirim?
S.a kardeş benim bir sorum olacakti bu dava duruşma falan toplam kaç ay sürer Bende isim degişligi yapmayı düşünüyorum sordugum bazi yerlerde 3 ,4 ayda sürdügü söyleniyo kesin olarak nedir..
tşkler
Sürenin bir önemi varmı sizin için?
Bunca sene bir isimle yaşamışsınız bir kaç ay daha taşısanız ne çıkar?
Müracaat edeceğiniz adliyenin iş yoğunluğuna bağlı olarak değişir bu süre.
Büyükşehirlerde her şey yolunda giderse 6 ay ile 1 yıl sürebiliyor.
İsim değişikliğinde haklı olup olmadığınıza bakılıyor,
Emniyete aranan şahıslardan olup olmadığınız soruluyor.
Bütün bunların cevabı her şey yolunda giderse uzun sürmez.
Hocam yurtdışına gidiyorum 1.ay 1 bucuk gibi sürem kaldi ondan acele ediyorum.
2.soru yurtdışında araştırmadim acaba ordada degiştirebilirmiyim türk konsuloslugunda filan.
İsim değişikliği dava yolu ile olur ve Türk mahkemelerinde açılır.
Konsoloslukların böyle bir yetkisi ve görevi yoktur.
Vekalet verirseniz bir avukat sizin adınıza davayı neticelendirebilir.
öncelikle herkeze merhabalar..ismim "abdüssamed mermerkaya" ben 17 yaşındayım ve seneye öss sınavına girecem.. ismim kodlama bölgesine sıgmayacak kadar uzun.. bu sizce davanın tek celsede bitmesi için yeterli olur mu ??
Ben Bir Arkadaşım Adına Soruyorum.
Arkadaşımın İsmi Serhat Ama Nüfus Cüzdanında Serhak Yazıyor.Şuan Reşit. Herhalde Hak Düşüm Süresi Geçtiği İçin Nüfus Kaydı Düzeltemez.
Ancak İsim Değişikliği Davasını Avukatsız Sonuçlandırabilir mi yada Baro Bu Tip Davalar İçin Talep Sonucu Avukat Gönderir mi?
Nüfus cüzdanında yanlış yazıyorsa değiştirip doğru yazılı olanı alabilir diye düşünüyorum yok eğer nüfus kaydına doğumdan beri bu şekilde yazılmışsa kayıt düzeltme davası açmalıdır. Avukat tutmaz zaruri değil ancak dava dilekçesinin güzel ve kusursuz yazılmış olması zaruridir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Nüfus cüzdanında yanlış yazıyorsa değiştirip doğru yazılı olanı alabilir diye düşünüyorum yok eğer nüfus kaydına doğumdan beri bu şekilde yazılmışsa kayıt düzeltme davası açmalıdır. Avukat tutmaz zaruri değil ancak dava dilekçesinin güzel ve kusursuz yazılmış olması zaruridir.
Davayı Nüfus Kütüğünün Bulunduğun Yerin Asliye Hukuk
Mahkemesine mi Yoksa İkametgah Adresinine Göre mi Açacak?
Kendi ikametgahı mahkemesinde açıp mahkemeye en yakın nüfus müdürlüğünü hasım gösterebilir.