Domain (alan adı) geri alma
Merhaba arkadaşlar.
şirket ismimize ait olan alan adımız turkiyedeki bir domain şirketinden, yurt dışından birisi tarafından bizim mühür ve antetli kağıdımızla faks çekilerek çalınmış ve godaddye transfer edilmiş. ama malesef bu muhur ve antetli kağıt bilgisayar ortamında şirketimiz adına yapılmış . ama bizim gerçek belge ve muhurle alakası yok. acaba geri alma şansımız var mı? ya da hukuki yonden bir şeyler elde edebilirmiyiz? durumuz biraz çok acil. yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? teşekkürler
Cevap: doman (alan adı) geri alma
Faks ve antetli kağıtla yapıldığı bilgisine nasıl ulaştınız?
Bu yöntem seneler önce netsol tarafından kullanılıyordu ancak şu anda bambaşka bir yöntem kullanılıyor.
Buna rağmen ortada bir sahtekarlık varsa, daha önce yaptığınız ödemeleri delil göstererek alan adının size ait olduğunu ispatlamak mümkün.
Ancak bu konudaki talepleri Amerika'da yapmanız gerekiyor. Ülkemizden bir şey yapmanız zor. Yine de buna izin veren registrar'ı telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz.
Teşekkürler Şenol Bey,
alan adının kayıtlı olduğu firmayı aradım. sizin tarafınızdan faks çekildi biz de bilgileri değiştirdik ve transfer yapıldı dedi. faksı gösterdiler ve kendim gördüm. amerikada yapılabilmesi de imkansız olur herhalde çünkü baya bi masraf talep edecek gibi görünüyor
başka yardımcı olacak hukuki.net kullanıcı arkadaşlar yokmu acaba?
Şu anda alan adı ne durumda? Satılık mı yazıyor? Başka bir ürün / hizmet mi var? Transfer eden kim?
alan adı şu an transfer edilmiş durumda ve yabancı bi ülkede yabancı bir kişinin adına.yani bizim adımızdan tamemn çıkmış
Size sorduğum soruya cevap alamadığımdan ne yazık ki net bir şey yazamayacağım, Alan adının şu anda boş bir site gösterdiğini varsayıyorum. Dava açmanız gerek. Ancak bunu Amerika'da yapmanız gerekiyor. Bunun için o ülkeden bir avukatla anlaşmanız gerek. Türkiye'den yapabileceğiniz şey, ancak registrarla konuşmak olabilir.
yetersiz cevap verdiğim için özür dilerim Şenol Bey,
site 2005 yılındandır bizim adımıza. ama .com uzantılı. ayrıca o seneden beri içerik hiç yok boş bir siteydi. sadece bizim adımızaydı. halen de boş ve satılık değil. ayrıca başkasının adına artık.peki bu durumu değiştirir mi? Türkiyede mahkemeye başvursak bir şey çıkar mı? registrarla konuştuk ama sizden gelen kaşeli belgeyle değiştirdik bizim bi sorumluluğumuz yok dediler.
Boş ise neden önemsiyorsunuz ki? .tr uzantılı olanı alabilirsiniz. Çünkü şu anki durum gerçekten buna değecek bir durum değil. Yoksa uluslar arası ya da Amerika'ya iş yapan bir şirket misiniz?
sorunu hallettim. hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
.tr alan adları şahıs tarafından değiştiriliyor. Register şirketine istenildiği kadar şirket tarafından fax gönderilsin. İş güzarlıkları nedeniyle ya dolandırıldınız ya da hikaye çok daha farklı.
Başta da söylediğim gibi, Amerika'da dava açmalısınız. Bunun için Amerika'da bir avukatla anlaşmalısınız.
Alıntı:
Plusland rumuzlu üyeden alıntı
.tr alan adları şahıs tarafından değiştiriliyor. Register şirketine istenildiği kadar şirket tarafından fax gönderilsin. İş güzarlıkları nedeniyle ya dolandırıldınız ya da hikaye çok daha farklı.
.tr TLD'den bahsedilmiyor.
sorunu hallettim. hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.