-
Hakim elinde yeterli delil olmamasına rağmen ceza verecem diyor
Merhaba arkadaşlar, sizlerden bir konu hakkında yardım isteyeceğim. Adana'da hat- telefon kontör dükkanım vardı. Hat açmak için gerekli evrakları alıp üst bayimize gönderiyorduk. Onlarda hattı açıyorlardı. Fakat tanımadığım biri adına benim dükkanımdan bayi kodumdan hat açılmış ve mağdur şahıs benden şikayetçi olmuş. Mahkeme süresince bilirkişiye hat evraklarını gönderdi. Üstündeki imza bana ait değil. Benim bu suçu işlediğime dair hiçbir somut delil yok. Fakat bugun bana bir duruşma tutanağı geldi. Aşağıda ki gibi aynen yazıyorum.
Adana 8. Asliye Mahkemesi
Gereği düşünüldü talep gibi
1. Sanığın eyleminin elektronik haberleşme kanununa muhalefet suçunu oluşturduğundan Elektronik haberleşme kanununa muhalefet suçundan 5809 sayılı kanunun 19.02.2014 tarihinden yürürlüğe giren 6518 sayılı kan. 104.maddesi ile değişik 56.4 maddesinde " kişinin bilgisi ve rızası dışında işletmeci veya adına iş yapan temsilcisi tarafından abonelik ve işlem yapılamayacağı ve kullanılmayacağının..." belirtildiği gibi bu maddelere aykırı hareket edenlerin sorumluluğunu belirleyen6518 sayılı kanunun105 maddesi ile değişik 5809 sayılı kanunun 63.10 maddesşbde 50 günden 100 güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacağı belirtildiği bu suçun ön ödeme kapsamında kaldığı anlaşıldğından TCK 75.3 maddesi delaleti ile 75.1 a b maddeleri gereğince alt sınır olan 276 toplamı 2276 tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde ....... ödenirse kamu davası düşecek...
Şimdi bu dava gibi aynı hakimden aynı şekilde başka bir davaya girdim beraat ettim. Emsal teşkil eder diyorum kabul etmiyor. Beni ilgilendirmez.
Fakat beni konuşturmuyor, Elinde yeterli hiç bir delil yok. Bu parayı ödeyecek durumda değilim. Lütfen yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
-
Cevap: Hakim elinde yeterli delil olmamasına rağmen ceza verecem diyor
Kimler sizin bayi kodunuzdan hat açabilir?
-
Ayni durum maalesefki benimde basima bela oldu bende bayilik kodum kullanildigi icin mahkemelerde resmen ikamet ediyorum 2 senedir somut delilleri olmamasina ragmen adli para cezalari vermekteler ve bu cezayida sadece. Kanaat ederek gerceklestirmekteler ne yapsak bu islerden kurtulsak anlamadim bu belayi basima saraninda Allah belasini versin nerden turkcell bayisi actim bilmemki alt bayi olmama ragmen sanki abone merkezi gibi hat aciyormusum gibi karar verilmesi bu ulkenin adaletinin bittiginin ispatidir ama nede olsa normal turkiye nede olsa
-
Açılmış hat somut delil değil mi?
Bu hattı açan yetkili bayi neye dayanarak sizin açtığınızı söylüyor?
Yetlkili bayi kendisi açmış da sizin açtığınızı mı iddia ediyor?
-
Ben bugun 5250 tl ceza yedim ve hakimin bana soyledigi teksey kanaatim bu yonde demesi itiraz ettim bagirdim beni tehdit etti duzeni bozma dedi baska cezalar veririm dedi bende hakimi hsyk ya cumhurbaskanimiza adalet bakanligina ve caglayan adliyesinde bir cok merciye sikayet edip karari temyiz ettim ne sonuc cikar bilmiyorumama islemedigim bir suc yuzunddn ceza yemek gururuma dokunmakta kisaca nasil bilgimiz disinda bayi kodumuz kullanilarak hat acilir bunu sizlere aktarayim bayi kodunuzu size hat satisi yapan abone merkeziniz satis temsilciniz ve bayi toplantilarinda yaninizda olan cevreniz rahatlikla bilir buda maalesef Turkcell in guvenlik zaafiyetindendir bana hat getiren temsilci bizim deyimimizle tdm yetkilisi evraklari bizden alir ve sozde hobim denilen birime iletir ve arsivde kalir ama biz bilemeyiz bu evraklar bizdrn ciktiktan sonra fotokopi yoluyla cogaltilmismidir burasi muamma ve art niyetli kisilere verilmismidir genelde satis temsilcileri kotasini doldurmasini istedigi bayilere bu sekilde baski yaparlar ve sozlesme duzenlemesini isterlee bayide sevdigi bayiyse bu evraklari bundan temin ederek bu hatlari acabilir ve sizin bayi kodunuzu kullanabilir bunun nedenide ayni bayide 1000 adet hat acilimi dikkat cekecegi icin bunu bildigi zarar gelmez dedigi bayi kodlari uzerinden yapar ve bu acilan hatlar sizin bayi kodunuzla acilmis olur isin bundan sonraki kismi ise gelecek prim olayidir iste burda is satis temsilcisinde bitmekte cunku sizin uzerinize hat acilisi yapildigi icin primde turkcellden size gonderilmistir ama nedense o prim elinize gecmez belkide sahte fatura duzenliyorlar belkide sizden su miktarda fatura kesmelisin diye ikna edilerek kandiriliyorlar bayide fatura kesmisse zaten sucu istemeden bilmeden islemis olmakta genelde parca kontor isi yapan mavi nokta ve toplu hat satisi yapan bayiler bu duzenbazligi yapmaktadir lakin siz bu kisiye ulasamazsiniz cunku bayi kodunuz yazmakta sozlesmede haliyle buda sizi suclu duruma dusurmekte daha detaylida yazabilirim ama ne yazsamda bosuna cunku bu isi yapanlar herseyi dusunup ona gore hareket etmislerdir iste boyle varsa fikri yada sorusu olan sevinirim bu isten yakami siyiramadim kafayi yememek elde degil
- - - Updated - - -
Yetkili bayiye giden sozlesmede alt bayi kisminda eger sizin bayi kodunuz yazmaktaysa bu hatti acan kisi siz gorunmektesiniz ve hat actiginiz kisi vanda ikamet etse dahi bile maalesefki suclu gorulmektesiniz ben kendimden ornek vereyim ben alt bayiyim ve hat acma yetkim yok mavi noktada degilim hat acma sistemine sahip degilim bu nedenle musterimiz bize kimligiyle geldiginde biz sadece ona ait iletisim bilgisi yazili kimlik fotokopisini alir ve ayni gin acilmasi icin faxla abone merkezimize yollariz evragi bu sekilde hatti acilmis olur musterinin evragin asli ise daha sonra tdm yetkilisi araciligiyla sizden alinir ve arsive kaldirilir ama sizden ciktiktan sonra bu evrak cogaltilmissa ve bir suca karismissa bu tamamiyle sizin sucunuz olur cunku musteri direk kimlik bilgimi falanca bayiye verdim der buda sizi suclu yapmaya yeter aklina neden siz gelirsiniz cunku islenen suc hat acimiysa direk aklina gelecegi bayi siz olursunuz bu maalesef benim basima geldi ve halada ugrasmaktayim bunla alakali kisi vanda ikamet etmekte ve ona hatti acan bayi ben gorunmekteyim adami tanimam etmem istanbula bile gelmemis adam bende vana gitmis biri degilim ama mahkemenin dusuncesine gore ben kimligi ele gecirip sozde sucu kasti sekilde islemisim be yuce yarginin yargisiz cellatlari hakimler insan dusunur benim elimin altinda her imkan mevcut turkcellden bu hat icin cikartilan prim hangi bayiye teslim edilmis kontor olarak eger o kontor benim bayimden satisi yapilmissa tamam suc benim diyorum bunu bulmasida cok kolay cunku her kontor arkasinda seri no var ve prim icin verilmis olsa bile faturalandirilip cikisi yapilmakta haliyle bunu bir insan alip hattina yuklemektedir istesin turkcellden bu kontor hangi telefon numarasina yuklenmis arasin o telefon numarasini benim bayimin adresini versin ve burdan kontor alip almadigini sorsun adresimi yada ismimi bilip taniyip tanimadigini sorun verilen cevaba gore kanaat olusturun diyorum azarliyor akil verme diyor benim yapmadigimi bilirkisi raporuylada belli yanimda calisan kimsede olmadi buna ragmen kanaati benim bunu yaptigim yonde nasil kullandin diyorum oyle karar verdim diyor ve bugun 4.celseydi ve nihai karari acikladi 105 gun hapis 50 tl den 5250 tl adli para cezasi 15 ayda taksit yapmis sayin hakimim sagolsun valla eli opulecek adam birde pismanlik belirtisi gormedim demezmi cildirdim o an islemedigim bir suc icin neden pismanlik duyayim be adam dedim diye beni mahkemeden kovdu gelde kizma cildirma simdi ne yapmaliyim kim hakli benmi hakim mi birisi lutfen cvp versin
-
Umarım temyizden lehinize sonuç çıkar.
Hakimin hiç bir delil olmaksızın aleyhinize karar vermesi ilginç.
-
Belkide bu davalar adliyeleri cok ugastirmakta ve hicbir sucluda sucunu kabul etmedigi icin gunah kecisi aramakta olduklarindan dolayi kime yuklerlerse sucu davayi kapatma yolundalar valla anlamadim islemedigim suc nedeniyle yargilandigimami yanayim adli para cezasinami yanayim sicilime islediginemi yanayim cevremde bana yonelik bakislarami yanayim anlamadim gun gecmiyorki apartman kapisina tebligat yazisi birakilmamis olsun artik komsular telden ulasip abi muhtarlikta evragin varmis haberin olsun diyorlar sastim kaldim bu ise isimide etkiliyor devamli izin almaktan gina geldi 5 yil once kapattim isyerimi ve bir sirkette ise basladim ama burdada mahkemeler yuzunden yakinda istwn atilacagim zannedersem nereye kadar idare ederler bilemedim yokmu bunun ölümden başka kurtulma caresi varsa paylasin mutlu olacagim
-
Hamurju. Daha önce de hakimin buna bnzer bir davadan beraat karari verdigini soylemissin. Acaba hakkinda birden fazla sikayet oldugu icin hakimin kanaati bu yonde olmua olabilir mi? Bir hirsiz 2 defa hirsizlik yaparken yakanmis varsay. 3. De bi vatandas yine onun hirsizlik yaptigini iddaa ederse ,daha once ayni suctan hukum yiyen suclu hkkinda olumlu dusunulmez. Senin davan da bu ornege benzemis.
-
Sayin adaletistiyorum55 sorunuzda birden fazla sikayet varsa dediniz zaten tek dava olmasi muhtemel degilki bir kisiye bir kimlikle 11 adet hat acilisi yapilabilir bu yasaldir bu isi yapan hangi kisiyse zaten birden fazla yapmissa farkedilme surelerine gore sikayet sayisi artabilmekte ornek edevletten sorgulama yapmissa hepsini birden gorebilir ama herkes bunu sorgulamaz diye dusunuyorum nasil farkedilir bir suca karismistir tehdit yada hakarete magdur numaradan sikayetci olmustur ve yapilan sorgulamada adina acilmis hattir sende hemen sikayetci olursun ve olay boyle baslar ayni hakime dusersin yada dusmezsin simdi bu nedenle magdur olan biz bayiler ne yapmaliyiz ?
-
Delil/kanıt olmadan hüküm kurulması, bir çok ilkeye ve uluslararası kanunlara AYKIRIDIR.
Yargıtay, gönderdiğiniz dilekçede, kanıt olmadan hüküm verildiğini, yazmışsınızdır.
Ayrıca Yargıtay, cezayı bozmadığı taktirde, sizde; Anayasa mahkemesi, nezdinde itiraz etme hakkınız vardır.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Den_sonra rumuzlu üyeden alıntı
Ben bugun 5250 tl ceza yedim ve hakimin bana soyledigi teksey kanaatim bu yonde demesi itiraz ettim bagirdim beni tehdit etti duzeni bozma dedi baska cezalar veririm dedi bende hakimi hsyk ya cumhurbaskanimiza adalet bakanligina ve caglayan adliyesinde bir cok merciye sikayet edip karari temyiz ettim ne sonuc cikar bilmiyorumama islemedigim bir suc yuzunddn ceza yemek gururuma dokunmakta kisaca nasil bilgimiz disinda bayi kodumuz kullanilarak hat acilir bunu sizlere aktarayim bayi kodunuzu size hat satisi yapan abone merkeziniz satis temsilciniz ve bayi toplantilarinda yaninizda olan cevreniz rahatlikla bilir buda maalesef Turkcell in guvenlik zaafiyetindendir bana hat getiren temsilci bizim deyimimizle tdm yetkilisi evraklari bizden alir ve sozde hobim denilen birime iletir ve arsivde kalir ama biz bilemeyiz bu evraklar bizdrn ciktiktan sonra fotokopi yoluyla cogaltilmismidir burasi muamma ve art niyetli kisilere verilmismidir genelde satis temsilcileri kotasini doldurmasini istedigi bayilere bu sekilde baski yaparlar ve sozlesme duzenlemesini isterlee bayide sevdigi bayiyse bu evraklari bundan temin ederek bu hatlari acabilir ve sizin bayi kodunuzu kullanabilir bunun nedenide ayni bayide 1000 adet hat acilimi dikkat cekecegi icin bunu bildigi zarar gelmez dedigi bayi kodlari uzerinden yapar ve bu acilan hatlar sizin bayi kodunuzla acilmis olur isin bundan sonraki kismi ise gelecek prim olayidir iste burda is satis temsilcisinde bitmekte cunku sizin uzerinize hat acilisi yapildigi icin primde turkcellden size gonderilmistir ama nedense o prim elinize gecmez belkide sahte fatura duzenliyorlar belkide sizden su miktarda fatura kesmelisin diye ikna edilerek kandiriliyorlar bayide fatura kesmisse zaten sucu istemeden bilmeden islemis olmakta genelde parca kontor isi yapan mavi nokta ve toplu hat satisi yapan bayiler bu duzenbazligi yapmaktadir lakin siz bu kisiye ulasamazsiniz cunku bayi kodunuz yazmakta sozlesmede haliyle buda sizi suclu duruma dusurmekte daha detaylida yazabilirim ama ne yazsamda bosuna cunku bu isi yapanlar herseyi dusunup ona gore hareket etmislerdir iste boyle varsa fikri yada sorusu olan sevinirim bu isten yakami siyiramadim kafayi yememek elde degil
- - - Updated - - -
Yetkili bayiye giden sozlesmede alt bayi kisminda eger sizin bayi kodunuz yazmaktaysa bu hatti acan kisi siz gorunmektesiniz ve hat actiginiz kisi vanda ikamet etse dahi bile maalesefki suclu gorulmektesiniz ben kendimden ornek vereyim ben alt bayiyim ve hat acma yetkim yok mavi noktada degilim hat acma sistemine sahip degilim bu nedenle musterimiz bize kimligiyle geldiginde biz sadece ona ait iletisim bilgisi yazili kimlik fotokopisini alir ve ayni gin acilmasi icin faxla abone merkezimize yollariz evragi bu sekilde hatti acilmis olur musterinin evragin asli ise daha sonra tdm yetkilisi araciligiyla sizden alinir ve arsive kaldirilir ama sizden ciktiktan sonra bu evrak cogaltilmissa ve bir suca karismissa bu tamamiyle sizin sucunuz olur cunku musteri direk kimlik bilgimi falanca bayiye verdim der buda sizi suclu yapmaya yeter aklina neden siz gelirsiniz cunku islenen suc hat acimiysa direk aklina gelecegi bayi siz olursunuz bu maalesef benim basima geldi ve halada ugrasmaktayim bunla alakali kisi vanda ikamet etmekte ve ona hatti acan bayi ben gorunmekteyim adami tanimam etmem istanbula bile gelmemis adam bende vana gitmis biri degilim ama mahkemenin dusuncesine gore ben kimligi ele gecirip sozde sucu kasti sekilde islemisim be yuce yarginin yargisiz cellatlari hakimler insan dusunur benim elimin altinda her imkan mevcut turkcellden bu hat icin cikartilan prim hangi bayiye teslim edilmis kontor olarak eger o kontor benim bayimden satisi yapilmissa tamam suc benim diyorum bunu bulmasida cok kolay cunku her kontor arkasinda seri no var ve prim icin verilmis olsa bile faturalandirilip cikisi yapilmakta haliyle bunu bir insan alip hattina yuklemektedir istesin turkcellden bu kontor hangi telefon numarasina yuklenmis arasin o telefon numarasini benim bayimin adresini versin ve burdan kontor alip almadigini sorsun adresimi yada ismimi bilip taniyip tanimadigini sorun verilen cevaba gore kanaat olusturun diyorum azarliyor akil verme diyor benim yapmadigimi bilirkisi raporuylada belli yanimda calisan kimsede olmadi buna ragmen kanaati benim bunu yaptigim yonde nasil kullandin diyorum oyle karar verdim diyor ve bugun 4.celseydi ve nihai karari acikladi 105 gun hapis 50 tl den 5250 tl adli para cezasi 15 ayda taksit yapmis sayin hakimim sagolsun valla eli opulecek adam birde pismanlik belirtisi gormedim demezmi cildirdim o an islemedigim bir suc icin neden pismanlik duyayim be adam dedim diye beni mahkemeden kovdu gelde kizma cildirma simdi ne yapmaliyim kim hakli benmi hakim mi birisi lutfen cvp versin
Bahse konu olan vak'aları, net ve tarafsız biçimde analiz edebilmek için GEREKÇELİ MAHKEME KARARINI, bu yere (T.C kimlik ve ad soyad gibi özel bilgilerinizi kapatmak şartıyla ) koymanızı rica ederim.
-
Tesekkur ederim ayberk_08 bu cvp beni cok mutlu etti tekrardan tesekkurler saygilar
-
Alıntı:
Tesekkur ederim ayberk_08 bu cvp beni cok mutlu etti tekrardan tesekkurler saygilar
Samimi diyorum: Tek taraflı bakış açısıyla, şu anda size, cevap yazdım.
ilgili Hakimin, hükmün gerekçesini görmeden verdiğim cevapların doğruluğu her zaman için azdır.
-
Ayberk_08 bu platformda resim copy paste yapma sansimiz yokmudur bulamadim paylasacagim karari ama aramama ragmen bulamadim telden actigim icinmidir cozemedim :(
-
Alıntı:
Ayberk_08 bu platformda resim copy paste yapma sansimiz yokmudur bulamadim paylasacagim karari ama aramama ragmen bulamadim telden actigim icinmidir cozemedim :(
İlgili fotoğrafı, hızlı yükle kanalıyla linke çevirip, bu yere koyabilirsiniz.
Biraz önce dediğim gibi :Fotoğrafınızda-ki özel bilgileri kapatınız.
https://hizliresim.com/
-
http://hizliresim.com/gZJn8O Bu ilk sayfasidir ikinci sayfasinida atiyorum simdi
- - - Updated - - -
[](http://hizliresim.com/RolXo7) Buda ikinci sayfasi
- - - Updated - - -
http://i.hizliresim.com/RolXo7.jpg Bu olmali ikinci sayfa
-
Alıntı:
Sayin adaletistiyorum55 sorunuzda birden fazla sikayet varsa dediniz zaten tek dava olmasi muhtemel degilki bir kisiye bir kimlikle 11 adet hat acilisi yapilabilir bu yasaldir bu isi yapan hangi kisiyse zaten birden fazla yapmissa farkedilme surelerine gore sikayet sayisi artabilmekte ornek edevletten sorgulama yapmissa hepsini birden gorebilir ama herkes bunu sorgulamaz diye dusunuyorum nasil farkedilir bir suca karismistir tehdit yada hakarete magdur numaradan sikayetci olmustur ve yapilan sorgulamada adina acilmis hattir sende hemen sikayetci olursun ve olay boyle baslar ayni hakime dusersin yada dusmezsin simdi bu nedenle magdur olan biz bayiler ne yapmaliyiz ?
Kusura bakmayın. Konu hakkinda bilgi sahibi değilim. Ancak siz bu konu hakkinda benim bayi numaram gosterilerek hat satisi yapilmaktadir gibisinden hic sikayette bulununuz mu?
-
Sikayette bulunmadim cunku benden sikayetci olunana dek bende uzeeimden boyle bir islem yapildigini bilmemekteydim soyle dusun lutfen bir yerde kimligini dusurdun ve farketmedin birisi buldu ve hemen bir suca karisti sende farkettiginde kayip ihbarinda bulundun ama suc bir kere islenmis senin zayi ilaninin bir degeri kalmiyor sen turkiyedeki adalete gore suc islemis ve orda dusumussundur kimligini bu sekilde cezani alir ve odersin hakliligini savunamazsin iste bizimkide aynen boyle bir olay :(
- - - Updated - - -
http://hizliresim.com/RolXo7 sayfa iki
-
yeminediyorum okurken bile kanım dondu. bu nasıl oluyorda bir delil yok iken ceza veriliyor
-
hakimlerin gozundeki degerimiz vatandasin gozunde taksiciler neyse aynisi hepimiz dolandiriciyiz hepimiz sahtekariz bu davanin ilk celsesinde hakim yuzume bakarak dedigi kelime su oldu tum bayiler ayni hepiniz aynisiniz yani kararini beni gormeden ifademi almadan somut delilleri olmadan kafasinda sabitlemis bir zihniyette elden birsey gelmiyor ne yapmaliymisim aglamaliymisim sizlamaliymisim belki indirim alirmisim islemedigim bir suc nedeniyle aglamakmidir adalete olan inanc yaziklar olsun bu tip hakimlere verilen maaşa yaziklar olsun o makamin degerini kotu kullananlara adalette asla terazi dogru degil agzi laf yapanin avukat tutmaya gucu yetenin yaratlanabildigi bir sisteme yaziklar olsun
-
Alıntı:
... agzi laf yapanin avukat tutmaya gucu yetenin yaratlanabildigi bir sisteme yaziklar olsun
Bu dediğiniz kendini doğru ifade edebilmeyi başarabilen, kusursuzluğunu ıspatlayabilen kişi demek oluyor zaten sn Den_sonra.
-
Hakimlerle ilgili düşünceniz oldukça yanlış. Hakime bağırmanız yanlış, duruşma düzenini bozmak cezalandırılabilir bir davranıştır. Hakim beni tehdit etti diyorsunuz, Allah Aşkına duruşma düzenini bozarsanız başınıza ne geleceğinin söylenmesi tehdit midir? Hakim sizi uyarmış.
Unutmayın hakimler de insandır ve karar verirken elbette ki vicdanlarını da kullanırlar. Kendilerine tanınmış bir takdir ve kanaat yetkileri de vardır.
Duruşma zaptını paylaşmışsınız, pek bir şey okunmuyor ki aslında önemli olan gerekçeli karar.
‘yaziklar olsun bu tip hakimlere verilen maaşa yaziklar olsun o makamin degerini kotu kullananlara adalette ‘ diyorsunuz. Böylesine açıkça bir ithamda bulunmanın da suç teşkil edebileceğini biliyor musunuz?
Verilen karar daha temyize gidecek. Velev ki yerel hakim yanlış karar Verdi, yargtaydan döner, olmadı anayasa mahkemesine kadar yol var Ayberk Bey’in dediği gibi.
Paylaştığınız duruşma zaptı hem okunmuyor hem de yetersiz. C.Savcılığının iddianamesi, tüm duruşma zabıtları, gerekçeli karar, bilirkişi incelemelerini de elinizde varsa burada paylaşınız.
Bir alt bayi hat açmak için bayi numarasının yanında şifreye shaip değil mi? Şifre olmadan sadece imzalı evrak üzerinden mi yürüor bu iş?
İmza size ait değilse buna itiraz etmediniz mi, ıslak imza bilirkişi incelemesine vey a adli tıp kurumuna gitmedi mi?
-
Doktoru, hakimi, savcıyı, polisi, hatta berberi, bakkalı, garsonu velhasıl-ı kelam bize fayda sağlayacak zevatı tahkir edersek onlardan fayda ümid etmemek gerek diye düşünüyorum.
-
Evet ama ben gibi istisnalar maalesef kendini kusursuzca ispat edemiyor cunku kendisini savundugu konu hakkinda deliller aleyhime ortada bir kod var ve bana ait bir kod ne kadar dogru soylesemde ise yaramiyor ve suclu bulunuyorum ceza yiyorum size baska bir animi anlatayim benim isyerim oldukca kucuk bir bayiydi ve tel satisida cok yogun degildi bir gun bir adam geldi kimlik bilgisiyle 2,el telefon sataagini soyledi acilen hastanede yatmakta olan kizi icin gerekli oldugunu. Soylemisti bende cihazlari inceledim kontrol ettim ime sini tertemiz cihazlari satin aldim ve faturalarini istedim kutularini sarj cihazlarini kisi acil ciktigini onlari aksam getireegini soyleyince inandim ve tamam dedim aradan 2 saat gecmeden bir kadin geldi ve size boyle bir tel geldimi satilmaya diye bende evet dedim benim ve kizimin telefonunu esim bizden habersiz evden almis size getirip satmis diyinceyapabilecegim birsey yok dedim kadin avazi ciktigi kadar bagirip polis cagirinca haliyle isler sarpa sardi polisler kimlik varmi diye sordular var dedim kocasinin kimligiymis dedim polisler telefonlari ver dedi neden dedim bunlar calinti mal diyince ne diyecegimi bilemedim benim param ne olacak diye sordugumda almadan once dusunecektin dediler bende sikayetci oldum bu kisilerden ama mahkemede beni haksiz buldular ve ben o zamanin parasiyla simdiki degerle 1000 tl nin uzerinde zarar ettim parayi veripte telleri aldigim adam parayi kumarda harcamis bana geri odeyecek durumdada degiller ve odemediler ve mahkemede beni kusurlu bulunca kusurumuz neymis en basta kamera kaydi almamam kamera kaydi almiyordum dogrudur cunku o kadar guclu esnaf degildim sonrada tellerin calnti oldugunu anlayamamisiz nasil anlasilabilirki kadin sikayetci olmamiski bize satilana kadar nerden aratiripta bulacaktik calinti oldugunu dememize ragmen kutusu garanti belgesi faturasinida almamissiniz suclamasina maruz birakildim bende kendisinin evi isyerime yakin oldugunu soylemis ve adres bilgiside bunu dogrulamaktaydi aksam getirecegini soyledigi icin acilen paraya ihtiyaci oldugunu soyledigi icin bende zor durumda olduguni dusunmemden dolayi satin aldim dedim ama haksiz bulundum ve bu olayida zararla kapattim yani burdda hakliyken magdur edildim ve o kisi elini kolunu sallaya sallaya kapimin onunden gecmeye devam etti ve bir gun kapida yakaladim ve guzel bir dayak attim ama bundan dolayida para cezasi aldim hastane masrafini odedim yine magdur oldum hakliyim ama haksizim adalete guven sarsilirmi sarsilir iste bu olaylar yuzunden
- - - Updated - - -
Bilirkisi raporunda el urunu bana ait degildir diye yazmakta ve buna ragmen hakimin kanaati. Bunun bir cete tarzi insanlarin yapma sekli neymis arkadasima attirmisimdir imzalari boyle birsey olmadigini soyledigimde sabit fikrinden donmemesi tarafli oldugunun ispati daha ne yapmaliyim soylermisiniz yapmadim diyorum ama yapmis gibi ceza yiyorum tek sucum sozlesmelerde kodumun bilmedigim kisilerce kullanilmis olmasi hakime yaziklar olsun dememde ben bir suc gormuyorum kisisel dusuncemi paylasiyorum onun kisiligine degil soylemim adaleti saglamak adina tarafli dusuncesine olan soylemim bu konuda hakliyken haksiz ilan edilmemi ispat edebilmeye cabaliyorum telden net cikmadi resim haklisiniz cunku yakin yerden cekmem gerekiyor ve telim o kadar iyi bir model degil bu nedenle net degil kisaca ben bu sucu islemedim isleseydimde inanin bunu saklamazdim bir cahillik yaptim dusunemedim derdim affimi isterdim ama yapmadigim birsey icin yargilanmam inanilmaz beni rencide ediyor benim acimdanda olaya bakabilirseniz memnun olurum saygilar
-
Bu anlattığınız olayda yaşadığınız mağduriyetinizin adaletin yanlış işlemesiyle bir ilgisi yok ki,
Hiç tanımadığınız birinden faturası olmadan telefon satın almışsınız, çalıntı çıkmış. Faturayı almadan alış verişi yapan sizsiniz. Bir şekilde, öyle demişti boyle yapmıştı şeklinde sadece sizin şahit olduğunuz söylemler yerine , faturayla-görüntü kaydıyla ıspatlayabilseydiniz ve ona rağmen suçlu bulunsaydınız , haklısınız mağdur edilmiş olurdunuz.
Yada size böyle bir şey yaptı diye o kişiyi dövme hakkını kendinizde görüp dövdüğünüz de de aynı durum sözkonusu.
Tamamen kendi kusurunuz- bilgi eksikliğiniz veya mecburiyetleriniz nedeniyle mağduriyet yaşayıp adalete güven nerde kaldı diye bakarsanız, önünüzde daha adalet yok diyeceğiniz çoook olaya yaşayacaksınız demektir.
-
sn.xycp nin bir sorusu var, o kodla birlikte bir de şifre gerekmiyor mu işlem yapmak için?
-
Bayilere verilmis bir ozel guvenlik sinirlamasi yoktur alt bayiler hatti satar ve fax yoliyla bir ust bayiye gonderir sozlesmeyede musteriye imza attirir ama alt bayilerde cogu zaman sadece faxla hat acilir cunku sozlesme duzenleme yetkileri olmadigindan sozlesme alt bayilere yollanmaz siz faxsi yollarsiniz ve ust bayi acar tabi bu soylemlerim gunumuz icin geerli degil 5809,sayili yasa nedeniyle yasaklama geldiginden beri hicbir bayi gelisiguzel fax yoliyla hat acamiyor dusuncesindeyim 5 yildir bu isi yapmamaktayim cunku suan nasil bir isleyis var bilmiyorim ama 2011 e kadar bu sekilde hat acisi cok yogundi turkiye genelinde
- - - Updated - - -
Atladiginiz bir olay var ama burda teli calan kisi kadinin kocasi yani hayat arkadasi farzedinki benim yanimda bir elaman calismakta ve dukkanimi soydu bende soyuldum diye sikayetci olsaydim bana ne denirdi adama anahtari kendin vermissin bu senin guvenlik zaafiyetin denirdi ve sigorta parami odemezdi haksizmiyim bu olayda evet o kisiyi fiziksel tartaklamam hataydi bunda kabahatliyim buna sozum yok ama oyle karsimda gorunce o davranislari beni cileden cikartti yoksa gelisi guzel kavga meraklisi degilim
- - - Updated - - -
Sifre sistemi olan bayiler de var olan bir durum yani tabiriyle mavi nokta olan bayilerde var ve abone merkezleeinde ben gibi alt bayilerde sifre yok sadece kodumuz var ben sisteme sahip olmadigim icin zaten hat acilisini fax yoluyla ust bayiye yaptirmaktaydim
- - - Updated - - -
Simdi demissinizki bilgisizlik evet hukuksal anlamda bilgisiz olabilirim buna sozum yok bilmemektede hakliyim cunku egitimini almadim alsaydim zaten bu sorunlari yasamazdim ve yine demissinizki hakimlerin kanaat duyarak hukum verme yetkileri vardir tamam bunada sozum yok peki benim kisisel dusuncemle bir insana itimat etme hakkim yokmudur bu bilgisizligim nedeniyle herkese dolandirici gozuylemi bakmaliyim hayatta benim beklentim mahkemeden suydu bu calinti tel olayinda kanaatini esi teli caldigi icin adamin hapse atilmasiydi karisi sikayetci olmadigi icin elleri kollari serbest olarak gezmesi sizce dogrumudur belki yarin bu olayin aynisini baska bir bayiye yapacaklar neden mahkeme bu cifte cete muamelesi ypmadi belki planli yaptiniz demedi madem kanaatle davraniliyor benim bu kusurlarimda kanaat bu sekilde ongorulmemeliydi bir insana inanip is yapmak bence bilgisizlik olmamali insani yonden iyi niyetli davranip aldanmak olmali diye dusunmekteyim
- - - Updated - - -
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Hakimlerle ilgili düşünceniz oldukça yanlış. Hakime bağırmanız yanlış, duruşma düzenini bozmak cezalandırılabilir bir davranıştır. Hakim beni tehdit etti diyorsunuz, Allah Aşkına duruşma düzenini bozarsanız başınıza ne geleceğinin söylenmesi tehdit midir? Hakim sizi uyarmış.
Unutmayın hakimler de insandır ve karar verirken elbette ki vicdanlarını da kullanırlar. Kendilerine tanınmış bir takdir ve kanaat yetkileri de vardır.
Duruşma zaptını paylaşmışsınız, pek bir şey okunmuyor ki aslında önemli olan gerekçeli karar.
‘yaziklar olsun bu tip hakimlere verilen maaşa yaziklar olsun o makamin degerini kotu kullananlara adalette ‘ diyorsunuz. Böylesine açıkça bir ithamda bulunmanın da suç teşkil edebileceğini biliyor musunuz?
Verilen karar daha temyize gidecek. Velev ki yerel hakim yanlış karar Verdi, yargtaydan döner, olmadı anayasa mahkemesine kadar yol var Ayberk Bey’in dediği gibi.
Paylaştığınız duruşma zaptı hem okunmuyor hem de yetersiz. C.Savcılığının iddianamesi, tüm duruşma zabıtları, gerekçeli karar, bilirkişi incelemelerini de elinizde varsa burada paylaşınız.
Bir alt bayi hat açmak için bayi numarasının yanında şifreye shaip değil mi? Şifre olmadan sadece imzalı evrak üzerinden mi yürüor bu iş?
İmza size ait değilse buna itiraz etmediniz mi, ıslak imza bilirkişi incelemesine vey a adli tıp kurumuna gitmedi mi?
Pardon anlayamadim mahkeme duzenini bozarsam bana verebilecegi en buyuk ceza mahkeme salonundan atmasidir zaten pismanlik yasamadigimi dusunmesini soylediginde verdigim cvpla (yapmadigim bir is icin neden pismanlik yasayayim be adam ) dedim diye zaten beni salondan kovdu arti ben hakaret etmedim kendimi savundum oyle bir soylemde bulunmussunki hakim hakim degil reisi cumhur kim olursa olsun karsimizdaki kendisiyle istisare edebilip gerekirse tartisma icine girebiliriz bu olayda aynen bu sekilde hicbir hakim bir insani azarlar gibi konusamaz hicbir hakimin haddi degil azarlamak neyse mahkemenin seyri ona gore davranir kimse babasinin oglu degil karsisinda samaroglani yok hakimin yok baska ceza veririm demesi tehdittir karsisindakini susturma cabasidir baska ceza veremez cunku baska ceza vermesi yasalar cercevesinde haddine degil beni tutuklayamaz para cezami arttir o kadar baska ceza veremiyecegi yasalar cercevesindede sabittir ben bu sekilde yazdim diye sucluda degilim cunku dusunceme muhur vuramazlar simdi polisler bir avukata deseki susmazsan tutuklarim hepiniz ayaklanmis ve polisleri suclu ilan etmistiniz dusuncelerinizi soylemistiniz yaniliyormuyum yanilmiyorum bu nedenle size ceza verilmesi dogrumu bence dogru degil cunku sizin dusuncelerinizi paylasmaniz dogal bir davranistir ve yasal hakkinizdir ama o polisinde boyle bir yetkisi var olayini gozardi ederdiniz yasalar cercevesinde polisin avukati hurriyetinden yoksun birakma yetkisi var bana mukavemet gosterdi dese yeter ama hicbiriniz polisi hakli gormezdiniz duzeni bozan bagiran cagiran avukati savunurdunuz adalet bu olmamali iste adalet benim icinde hakim icinde ayni islemeli kimse benle azarlar gibi konusamaz bu insanlik hakkima yapilmis bir suctur sanik oldum diye azarlanmak yada konusuyorum diye cezani arttiririm denmesi de etik degil susturmak icin basvudugu bir bastirma yontemidir
-
Siz sözleşmeye kodunuzu yazıp üst bayiye fazla aktivasyon için gonderiyordunuz. Bu formdaki imza size ait değil, o da anlaşıldı. Ancak bu anlatımınızla olaya vakıf olmak çok zor.üst bayinizin, turkcell in beyanları olmadan zaten size savcılığın ulaşma ihtimali yok. Alt bayi mesela bu hAtla ilgili gelen faxi sundu mu? Bu evraktaki gönderici fax numarası size mi ait? Şuan itibarıyla sadece sizin ben bunu yapmadım dediginizi biliyoruz. Ancak soruşturma ve kovuşturma aşamalarıyla ilgili bilgilerden yoksunuz. İddianameyi bilmiyoruz. Şimdi 2 hafta içerisinde bir temyiz dilekçesi vermeniz gerekli. Benim tavsiyem mahkeme kalemine gidip tüm dosya içeriğini temin edin. Ancak bu şekilde doğru bi yol izlenebilir. Bu arada beni ister haklı bulun ister haksız bulun duruşmada hakimle tartışmaya girmek sizin için olumsuz intiba oluşturur. Mesela 'be adam' yerine sayın hakim deseydiniz normal bir ses tonuyla tepkisi aynı mi olurdu?
-
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Siz sözleşmeye kodunuzu yazıp üst bayiye fazla aktivasyon için gonderiyordunuz. Bu formdaki imza size ait değil, o da anlaşıldı. Ancak bu anlatımınızla olaya vakıf olmak çok zor.üst bayinizin, turkcell in beyanları olmadan zaten size savcılığın ulaşma ihtimali yok. Alt bayi mesela bu hAtla ilgili gelen faxi sundu mu? Bu evraktaki gönderici fax numarası size mi ait? Şuan itibarıyla sadece sizin ben bunu yapmadım dediginizi biliyoruz. Ancak soruşturma ve kovuşturma aşamalarıyla ilgili bilgilerden yoksunuz. İddianameyi bilmiyoruz. Şimdi 2 hafta içerisinde bir temyiz dilekçesi vermeniz gerekli. Benim tavsiyem mahkeme kalemine gidip tüm dosya içeriğini temin edin. Ancak bu şekilde doğru bi yol izlenebilir. Bu arada beni ister haklı bulun ister haksız bulun duruşmada hakimle tartışmaya girmek sizin için olumsuz intiba oluşturur. Mesela 'be adam' yerine sayın hakim deseydiniz normal bir ses tonuyla tepkisi aynı mi olurdu?
Bakin soyle kisaca izah edeyim sonucta hepimiz insaniz ve bu gibi durumlar gerek pskilojik gerek ekonomik anlamda sizi zorlar ben suan 1500 tl maasli calisan ve iki cocugu olan bir vatandasim ve verilen ceza astronomik bu ceza meblaği karsisinda ofkelenmemde istemeden olusan bir durum ama buda insani bir davranis sekli simdi sorunuzdaki detaylara cvp vereyim bir hat sozlesmesinde iki bayi secenegi vardir birisi ust bayi digeride alt bayi kucuk bayiler. Bazi tdm denilen merkezlerin bunyesinde hizmet verirler ve ellerinde sistem olmamalrindan dolayi hat satip kar elde ederler ticareti sadece budur bu asamadan sonra siz evragi ust bayiye yollarsiniz ve ust bayi bu hatti yasal olarak acarken bu hattin bu bayiden yollanildigini belirtmek adina alt bayinin kodunu sozlesmeye ekler buraya kadar gariplik yok cunku bu yasal prosedur yasal olmayan durum ise bu hat acma olayinda hatti siz satmasanizda bir sozlesmeye sizin bayinizin kodunun yazilmis olmasidir ust bayi yine aynidir cunku benim bagli bulundugum ust bayi bunyesinde yuzlerce alt bayi vardir ben gibi iste bu bayilerden biri turkcell in dikkatini fazla cekmemek icin toplu hat acisini kendi bayi kodundan yapmaz bazilarinida bildigi bayi kodlari uzerinden yapar ve bu isleri yapmasina vesile olan her kimse onun araciligiliyla turkcellden gelen primin eline gecmesini saglar bu genelde tdm de calisan satis temsilcileridir yani bayi kodu kullanilan kisinin bu olaylardan haberi yoktur taki bu hat nedeniyle bir sikayet olusana kadar sikayet olundugundada savcilik turkcellden hatti hangi bayi acmis bilgisini verebilir sozlesme uzerinde ust ve alt bayi kodlari vardir ust bayo alt bayiye atar sucu cunku ona gore bu hatti o satmis gorunmektedir bir turlu mahkemelere anlatamadigim seyi burdada yazayimki belki bir avukatin kulagina kar suyu kaciririm bu satildiğı soylenilen hat turkcell tarafindan hangi bayiye fatura edilerek cikmistir ve hangi bayiye elden teslim edilmistir sistem uzerinde alt bayi yazdigi icin haliyle alt bayiye teslim edilmis gibi gorunsede isin asli bambaskadir sıkı bir incelemeyle bence turkcell sozu gecen hattin hangi bayiye tesl edildigini ortaya cikartabilir ama nedense mahkemeler buna tenezzul etmiyor soyledigimdede akil verme diyorlar yani kisaca boyle
-
Sanık olarak delillerin toplanmasını istemek en doğal hakkınız. Bu talepleri daha soruşturma aşamasında yazılı olarak talep etmek gerekirdi. Artık yerel mahkemede karar aleyhte olduğuna göre doğru bir itiraz dilekçesi yazmak gerek. Bir avukatla anlaşacak maddi gücünüz olmasa da en azından dilekçenizi bir avukata yazdıran. Ve dediğim gibi, önemli olan sizin beyanlarınızdan çok dosya kapsamı. Bunlar bilinmeden ne söylense boş. Dediğim evrakları buraya koyma imkânınız olursa belki daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
-
Bu evraklari istesrm temin ederimama bununicin zaman ve adliyeye gitmem gerekiyor simdilik temyiz ettimve bu isleri basima acmis olan kisi yada kisilerden suclari ilerde ispatlanirsa sikayetci olacagima dair suc duyurusunda bulunacagim bakarsin teknoloji bir gun buna firsat yaratir kismet diyelim su an 5250 tl borclu insanim cokta hevesimyokcunku surekli dava acilmakta tarafima buda ikide bir adliyeye gidebilmem icin izin alma olayimi tehlikeye sokuyor bekleyip gorecez insallah
-
Alıntı:
hakimlerin gozundeki degerimiz vatandasin gozunde taksiciler neyse aynisi hepimiz dolandiriciyiz hepimiz sahtekariz bu davanin ilk celsesinde hakim yuzume bakarak dedigi kelime su oldu tum bayiler ayni hepiniz aynisiniz yani kararini beni gormeden ifademi almadan somut delilleri olmadan kafasinda sabitlemis bir zihniyette elden birsey gelmiyor ne yapmaliymisim aglamaliymisim sizlamaliymisim belki indirim alirmisim islemedigim bir suc nedeniyle aglamakmidir adalete olan inanc yaziklar olsun bu tip hakimlere verilen maaşa yaziklar olsun o makamin degerini kotu kullananlara adalette asla terazi dogru degil agzi laf yapanin avukat tutmaya gucu yetenin yaratlanabildigi bir sisteme yaziklar olsun
Bu beyanı dediği andan itibaren, Sizin, REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNMANIZ DURUMUNDA; HAKİM DEĞİŞİRDİ.
Temyiz dilekçesinde hakimin, tavırlarını belirtmişsinizdir.
Bu sitede, sayın Hakkarili arzuhalci bey ile Hakimin, küçük tutumun bile REDDİ HAKİM, sebebi olduğunu sanırsam 6 ay önce mütalaa ediyorduk.
-
Yasal haklarimizi bilmedigimiz icin olsa gerek reddi hakim olayini aklima bile getiremedim ama bu biz vatandaslarin sucu degil avukat fiyatlarinin cok yuksek olmasi nedeniyle danismanlik icin bile yaklasamiyorsun avukata bundan sonra daha dikkatli olacagim kesin ama iki konuda aydinlandim burda tesekkurler saygilar
-
Konu bizimkine benzer bir konu ama bir farkla. O da bizim bayi bile olmamamız, eşimin bir bayide çalışan olması ve hat açma yetkilisi olmaması.
Eşim 2004 ile 2006 yılları arasında bir vodafone shopta çalıştı. 2006 yılı nisan ayında doğum iznine ayrıldı ve bir daha işe geri dönmedi. Çalıştığı sürece tek işi ön muhasebeydi. Hat açma işini 2 tane Vodafone bölge müdürlüğünde eğitim ve sertifika almış şirket personelşi yapıyordu. Eşimin şirkette herhangi bir yetkisi yok, vekaleti yok, imza sirküleri yok, hat açılış eğitimi yok, sertifikası yok, vodafone ile bayi sözleşmesinde imzası yok, hat açılan müşterilerin sözleşmesinde imzası yok, adı yok.
Buna rağmen sahte kimlikle açılmış hatlar ile işlenen suçlarda, savcılık makamı Vodafonedan açılışı yapan firma bilgisini istiyor ve Vodafonedan okunması mümkün olmayacak derecede bozuk bir sözleşme kopyası ve Voafone antetli bir kağıda yazılmış "İlgili hat ......... Telekomünikasyon Ltd. tarafından açılmıştır. Yazan ve eşimin patronu ile eşimin adı yazılı (İsimlerin yanında unvan olmadan) bir kağıt gönderiyor. Savcılık tebligat ile eşimi şüpheli sıfatı ile karakola ifadeye çağırıyor, karakolda yukarıdaki şekilde ifade veriyoruz, hat açıldığı tarihte orada çalışmadığını da özellikle belirtiyoruz, sonra bir daha haber çıkmıyordu. Haklı olduğumuzu bildiğimizden rahattık.
En son durumda yine karakoldan çağırıldı eşim, gittik ifade verdi. aradan 2 hafta geçti, savcılıktan birisi aramış, savcı beyin makamına beklediğini söylemiş. İfadede vodafonun hatalı bilgi verdiğini, eşimin adının hangi resmi evraka, ya da imzalı evraka göre verildiğini anlamadığımızı, adli makamların bu şekilde oyalandığını ve şikayetçi olacağımızı yazmıştık. Biz de savcı herhalde konuyu derinleştirecek sorunumuzu çözecek o yüzden bilgi almak istiyor diye gittik. Savcı beni içeri almadı, sonra beni çağırdılar, eşime "Yapılan soruşturma sonucunda hakkınızda müsnet suçtan dolayı kamu davası açmak için yeterli delil elde edildiğinden, bu suça temas eden kanun maddesinde yazılı cezaya tekabül eden yukarıda ayrıntılı dökümü yapılan miktarı 10 gün içerisinde ödeyerek .................. başsavcılığımıza ibraz ettiğiniz takdirde hakkınızda kamu davası açılmayacaktır........" yazan bir evrakı imzalayın diye tebliğ etmeye çalıştıklarını gördüm. Bunun öncesinde eşim konu ile ilgili bilgi vermek isterken 2 hafta önce ifade verdiği dosya olup olmadığını sormu, ifade olduğundan savcı haberi olmayınca "e peki niye çağırdık biz diye katibe sormuş, karakoldaki ifadenin bir kopyası çantasında olduğundan çıkartıp vermiş, katip evet bu dosya demiş, savcı da katibe kızmış neden takip etmiyorsun diye. Düşünebiliyormusunuz bir dosya var, eşim talep üzerine ifade veriyor, eşimin ifadesi ulaşmıyor ama buna rağmen savcılık eşime suç isnat ediyor.
Sonrasında eşim imzalamak istemedi. İstemeyince de savcı bey çok kızdı. Dışarı çıktık evrakla ve eşim şu anda çalıştığı şirketin avukatını aradı. Durumu izah ettik. O da imzalamayın, adrese tebliğ etsinler dedi. İçeri girdim, avukatımızla görüştüğümüzü ve imzalamamızı söylediğini söylediğim, savcı bey daha çok köpürdü. Bana lütfen 1 dakikanızı ayırın konuyu izah edeyim, mağdur oluyoruz dedim, senle mi uğraşcam yürü git işi,m var gücüm var dedi. O evrağı imzalamak demek suçu kabul etmek demek. Şupheli hanesinde bir tek eşimin adı var. Ne işyeri, sahibi ne de hattı açanlar yok. Gerekçe: Vodafone yazısı. Biz bu dosyada evrak göremedik sözleşme dışında ama daha önceki dosyalarda polis göstermiş bulundu. Komik evraklar.
Savcılık Vodafondan bilgi istiyor ama, .... Telekom Ld.Ştin,n kuruluş evraklarını, resmi gazete ilanını vs istemiyor, eşimin gerçekten orda çalışıp çalışmadığını, çalıştı ise hangi sürelerde çalıştığını sgkdan sorgulamıyor, diğer çalışanları ya da patronu ifadeye çağırmıyor, vodafona sizin evrakınızda belirttiğiniz kişi ilgili tarihta bu şirkette çalışmıyormuş, doğru isim evrak verin demiyor, adli makamları oyalamak, kandırmak gibi suçlardan dava açmıyor.
Kaç yıldır bu konuyu çözmek için vodafonu arıyoruz, hiç bir yetkiliye ulaşamıyoruz. İnternet sitelerinde iletişim telefonu sadece çağrı merkezi, faks numarası yok, email adresi yok, bölge müdürlüklerinin numarası yok, çağrı merkezini aradığınızda resmen dalga geçer gibi konuşuyorlar, bölge müdürlüğüne gidiyoruz, değil bir yetkili iel görüşmek, güvenlik kapıdan bile içeri almıyor. Dolayısı ile sorunu çözemiyorsunuz.
Bugün avukat arkadaşımızı adliyeye çağırdık ve bilgi verdik, fakat kendisi genelde iş davaları ile uğraşıyor. Kendisine vekalet verip dosyaların detaylarını ve evrakları almalarını sağlayacağız. Ödeme yapmayı düşünmüyoruz ama yukarıda anlattıklarımı düşününce bu işten gerçekten adalet çıkar mı diye soru işaretleri var kafamızda. Eğer biz bu parayı öder isek ya da ödemez mahkeme açılır ise, bu işin sonu yok, başka davalara da emsal olur. Diyelim kazandık, ama vodafonun eşimin adını haksız şekilde, bir belgeye dayanmadan vermesini nasıl engelleyeceğiz?
Yan bri dosyada bir mağdur var iken, sanık sandalyesinde oturan da diğer bir mağdur olacak. Bu nasıl adalet??
Hiç bir zaman bir suç işlememiş, vergisini ödemiş, yere çöp atmaktan bile sakınan bizim gibi insanların mağdurken bu duruma düşmesi inanın bizi çok yaralıyor. Adalet suçlular için mi diye düşünüyorsunuz. Aklıma Şener Şenin filmi geliyor, hani meşhur bir repliği vardır ya "Namusluymuş namussuz!". İsyan ediyorsunuz, sinirden eliniz ayağınız titriyor.
İzlenmesi gereken yol konusunda tavsiyeleriniz bizim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkürler.
-
Hiçbir hakim dava bitmeden önce "ceza vereceğim" demez. Böyle bir şeyi ima dahi edemez.
-
Geçmiş olsun çok ilginç bir olay gerçekten. Umarım durum aydınlanır.
-
Ben bu konuyla alakalı bu paylaşımı yapmamdan bu güne kadar baya bir zaman dilimi geçti o gün temyiz ettiğimi söylemiştim.Ama nedense 5250 tl lik sözü geçen davam hala temyizde ve hala ne olacağı belirsiz ama o hakimle alakalı baya baya sıcak gelişmeler oldu ki bunu yazayım istedim.Bahsettiğim gibi Hakimle mahkeme salonunda tersleşmistim ve Hakim.bey beni duruşma salonundan atmak ve ceza vermekle bastırmaya çalışmıştı.O tarihten sonra Ülkemizde darbe olayı gerçekleşti ve benim üzerime açılan ve adli para cezası yemiş olduğum dava dosyalarımda bu darbe den nasibini almış olmalıki derin bir sessizliğe gömüldü.Aradan aylar geçti ve basiretsizlikmidir nedir üstüme atılı yine 5809 sayılı yasadan bir başka dava açıldı ve gittiğim ilk duruşmada karşımdaki Hakim kim çıktı bana o 5250 tl para cezasını veren Hakim şans işte :) Duruşma başladı tabi kimlik tespitini yaptı sağolsun katip ve Hakim beni tanıdı resmen Hakimle eskilere gittik,yinemi sen dedi bende evet sayın Hakim im yine ben dedim neyse duruşmada ifademi ve yasal haklarımı söyledi çünkü dava açılmadan önce savcıya ifade vermiştim.Ve bana bakarak bu ifade ne dedi bende ifademde bir yanlışlıkmı var sayin Hakim im dedim hayır dedi,bir suç duyurusu yapmışsın dedi bende evet dedim ben sizden 5250 tl adli para cezası yediğimde bu davalar karşışında kendimi size ve diğer mahkemelerdeki Hakimlere karşı savunamamıştım,çünkü o günlerde bu olayın nasıl başıma geldiğini bilmiyordum dedim ama sonrasında babam evi bir inşaat firmasina kat karsiligi verdi bu nedenlede taşınmam gerekti dedim.Bu taşınma olayındada kapattığım şirketimin evraklarıda gün yüzüne çıktı dedim akabindede ben bu olayda üstüme atılı olan bu suçları kimin yaptığını anladım dedim,ve ifademin detaylarını Hakim bey ede sirasiyla anlattim.dinledi beni güzelce anlattıklarım da mantıklı gelmiş olmalı ki bana böyleyse durum sana beraat veririm dedi. Bende o fırsattan istifade 5250 tl ceza yediğim günden sonra üzerime açılan diğer davalardan hakkımda verilen beraat kararlarınıda sayın Hakim e sundum ve sözleşmeyi de görebilirsem haklılığımı ispat edebilirim dedim,Hakim bey dava dosyasındaki sözleşmeyi çıkardı ve bana gel ve söyle dedi bende Hakim in yanına gidip anlattım bunun ispatınıda Turkcell den isterseniz haklı olduğumu anlarsınız dedim.Hakim bey de tamam dedi ve duruşmayı ilerki tarihe erteledi ve Turkcell e yazı yazacaklarını söyledi ve ilerleyen zamanlardada 2.duruşmam oldu istediği cevaplar gelmişti Hakim e ama yine erteledi davayı,yine 3 bilemedin 4 ay sonra 3. Duruşmam yapıldı ve Hakim delil yetersizliğinden Beraat verdi işte ben o an Peki sayın Hakim im bana 5250 tl ceza vermiştiniz dedim hala o temyizde dedim o ceza ne olacak dedim bundan beraat verdiniz dedim bana demesinmo.başka dosya bu başka dosya benim cevap gecikmedi dosyalar farklı ama karşınızdaki sanık aynı kişi bana yine sinirlendi ve bir iki laf söyledi ama beraat kararınıda verdi.sonra bu davanım üstüne 10 yada 11 dava dan daha beraat ettim çünkü bu olayı başıma bulaştıran kişiyi buldum ve suçlu olduğuna dair hem dava açtım hemde ispatlarımı mahkemelere sundum.Bu nedir diye sorarsınız diye yazayım isterim bu olayları başıma saran ben gibi bayi olan yakın bir arkadaşım bu arkadaşıma ben işyerimi kaparken onun ricasıyla prim faturası kesmiş tim nedenide hat açacak olmasıydı ve fafura koçanımında o gün benle beraber arkadaşımın dükkanına gitmesiydi o fatura nüshasını da ben yazmış ve imzalamıştım.Tabi o gün o arkadaşım.sandığım kişinin beni bu zor durumlara sokmak adina bunu yaptigindan zerre haberim yoktu.o gün dediğim gibi istediği prim faturasıni ona kesip fatura koçanımıda orada unutmuştum çünkü işyerimin devir işlemleri ile ugrasmaktaydim iste o unuttugum fatura koçanım arkadaşım dedigim bu şahısın kafasına art niyetler doldurmuşki bu islere bulasmış benim kaşemi yaptırmış benden habersiz ve imzamı taklit edip sözleşmelerede benim bayi kodumu yazıp üst bayiye yollamış ve ayarladığı tdm yetkilisi ile haksiz kazanci paylasarak bu olayları gerceklestirmisler.Taşınma olayı bu olayı aydınlatmama vesile oldu o da nasıl oldu soyliyeyim sirketime ait evraklar gun yuzune cikinca fatura kocanlarimda cikti ama bir tanesi eksik dusun tasin dusun tasin nerde bu koçan en sonunda muhasebecime sorayim dedim sagolsun oda buldu kestigimiz faturalari bir baktıkki bu bahsettiğim arkadasa kestigim prim faturasının koçanı ampul yandı bende o günlerde girdiğim.davalardaki hakimlere de bu kisiye prim fafurasi kestim bu kisi benim arkadasimdi ama ben onun isyerinde koçanımı unutmuşum oda bu koçanla bu isleri yapmiş dedim ve kesilen faturalarında Turkcell arşivinden araştırılmasını istedim ve uzun zaman sonra prim faturaları bulundu ve üstünde atılı olan imzaların yaninda calistirdigi iscisine ait oldugu ortaya cikti onun ifadesiydi derken benim hakliligimda anlasildi ve bu gune kadar 30 a yakin davadan beraat ettim ve o arkadasim uzerine davalar acildi ve halada ugrasmakta ama nedense 5250 tl ceza aldigim davaya itiraz dilekcem kabul edilmiyor gerçi temyizde ama hala muaamma bu durum bakalim.ne olacak.Aynı hakim bir davadan 5250 tl ceza verdi ama diger davadan beraat bunu anlamak zor.
-
Siz sonraki davalarda kendinizi aklayacak delilleri sunmuşsunuz.
İlkinde ise sunamamışsınız. İlkinde de zamanında delilleri sunmuş olsaydınız ondan da benzer bir sonuç alabilirdiniz.