Kusurlu olan taraf yoksulluk nafakasını Hakimin inisiyatifi ne göre alabilir mi.
Değerli form üyeleri ve saygıdeğer avukatlar
kararda aynen şu ibareler bulunmaktadır
Tüm dosya kapsamına göre tarafların.........tarihinde evlendikleri
birisi ergin olmayan 3 çocukların olduğu davalının evliliğin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmediği ev işlerini yapmadığı,eşi ve çocukları ile ilgilenmediği,falcılarla devamlı konuştuğu onların sözüne itibar ettiği,ev olaylarını başkalarına anlattığı,bu suretle davalının kusurlu davranışları sonucu evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı sonucuna vararak,davalının kabulüne karar vermek gerekmiş,tarafların kusur durumu müşterek çocuğun yaşı alıştığı ortamdan koparılmaması gerektiği düşüncesi ile velayetin davacı babaya verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.
Karar böyle verilmiştir.Yoksul ve çalışamayacak durumda olan bir kadın bu karara göre yoksulluk nafakası almasında umut var mı
saygılarımla
Cevap: Kusurlu olan taraf yoksulluk nafakasını Hakimin inisiyatifi ne göre alabilir mi.
Eğer mahkemenin verdiği kararda yazılanlar doğruysa, bu soruyu falcılara sormanız daha yararlı olmaz mı? Pes doğrusu!
Cevap: Kusurlu olan taraf yoksulluk nafakasını Hakimin inisiyatifi ne göre alabilir mi.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Eğer mahkemenin verdiği kararda yazılanlar doğruysa, bu soruyu falcılara sormanız daha yararlı olmaz mı? Pes doğrusu!
Haklısınız da artık falcılara verecek parası da kalmamışsa))) bu hükme göre alma ihtimali varmıdır.
Boşanma ne zaman gerçekleşmiş peki?
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
... bu hükme göre alma ihtimali varmıdır.
Ben hakim olsam eline para vereceğime devlet destekli bir falcı ayarlarım, ona gitsin!
Alıntı:
Ben hakim olsam eline para vereceğime devlet destekli bir falcı ayarlarım, ona gitsin!
boşanma bir yıl olmuş karar kesinleşmeye bir gün kala dava açılmış
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bence ihtimal %50 :)
Sayın Erdoğan bey yapmayın gözünüzü seveyim.((((Belirtilen kararda kadın tam kusurlu değil mi o karara göre yoksulluk nafakası alabilir mi?
Saygılarımla
Alıntı:
Değerli form üyeleri ve saygıdeğer avukatlar
tarafların kusur durumu müşterek çocuğun yaşı alıştığı ortamdan koparılmaması gerektiği düşüncesi ile velayetin davacı babaya verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.
Merhaba,
Çocuğun yaşı kaçtı ? ve kaç çocuğunuz var ? Ayrıca eşiniz çalışıyormu çalışmıyormu ?
Bilgi verebilirmisiniz ?
Alıntı:
Keremli rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Çocuğun yaşı kaçtı ? ve kaç çocuğunuz var ? Ayrıca eşiniz çalışıyormu çalışmıyormu ?
Bilgi verebilirmisiniz ?
Velayeti babada olan kız çocuğun yaşı 15 kadın çalışıyor ama sigortasız belli aralıklarla geçimini diğer evli kızları sağlıyor
İlk mesajda şöyle söylenmişti:
Alıntı:
Yoksul ve çalışamayacak durumda olan bir kadın bu karara göre yoksulluk nafakası almasında umut var mı
Son mesajda ise şöyle söyleniyor:
Alıntı:
...kadın çalışıyor ama sigortasız
Aradan geçen 1 gün içinde sigortasız da olsa bir iş bulmuş olması, ümit veriyor doğrusu. 1 hafta çabalarsanız sigortalı bir iş dahi bulabilirsiniz belki. Zaten sigortasız çalışmak da, çalıştırmak da suç, bir de suçlu duruma düşmeyin!
Alıntı:
İlk mesajda şöyle söylenmişti:
Son mesajda ise şöyle söyleniyor:
Aradan geçen 1 gün içinde sigortasız da olsa bir iş bulmuş olması, ümit veriyor doğrusu. 1 hafta çabalarsanız sigortalı bir iş dahi bulabilirsiniz belki. Zaten sigortasız çalışmak da, çalıştırmak da suç, bir de suçlu duruma düşmeyin!
Özür dilerim yanlış bir anlatımım olmuş yukarıdaki karara göre boşanan kadın yoksulluk nafakası için müracaat ediyor kadın çalışıyor ama çalışmıyorum diyerek ten dilekçe veriyor ev temizliği falan işlerde çalışıyor sürekli aynı işte çalışmıyor
Benim asıl merak ettiğim, mahkeme kararında yazanlar, yani boşayan eşin iddiaları, gerçek mi?
Mahkeme karar verdiğine göre bence gerçek. Aşağıda yazdıklarımı bu varsayıma göre yazıyorum.
Eğer iddialar doğruysa, iki adım ötesini görmeden hareket etmenin, "evliliğin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmemenin, ev işlerini yapmamanın, eşi ve çocukları ile ilgilenmemenin, falcılarla devamlı konuşmanın onların sözüne itibar etmenin (bana sorarsanız onlara söğüşlenmenin), ev olaylarını başkalarına anlatmanın" bir cezası olması gerekmez mi? Bütün bunları yapıp bir de illallah diyerek boşanan eski eşin şah damarına takılarak onu sömürme hakkını nereden buluyorsunuz? Ömür boyu sizin davranışlarınızın bedelini mi ödeyecek bu adam? Bu sayılan davranışlarının aile birliğinde bir dağılmaya yol açacağını, ondan sonra "yoksulluğa" düşeceğinizi bilmiyor muydunuz ki şimdi yoksulluk nafakası beklentisi içindesiniz? Yoksa "boşver, benden boşanmayı gözü yemez" diye mi düşündünüz? Hakim 15 yaşında bir kız çocuğuna bakacak nitelikte olmadığınıza karar vermiş, o yüzden velayeti babada bırakmış. Bu, baba için zaten maddi ve manevi bir yük demek. Ama sizin umurunuzda değil, kızınızın yetişmesine maddi katkıda bulunmak şöyle dursun, siz kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz.
Alıntı:
Benim asıl merak ettiğim, mahkeme kararında yazanlar, yani boşayan eşin iddiaları, gerçek mi?
Mahkeme karar verdiğine göre bence gerçek. Aşağıda yazdıklarımı bu varsayıma göre yazıyorum.
Eğer iddialar doğruysa, iki adım ötesini görmeden hareket etmenin, "evliliğin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmemenin, ev işlerini yapmamanın, eşi ve çocukları ile ilgilenmemenin, falcılarla devamlı konuşmanın onların sözüne itibar etmenin (bana sorarsanız onlara söğüşlenmenin), ev olaylarını başkalarına anlatmanın" bir cezası olması gerekmez mi? Bütün bunları yapıp bir de illallah diyerek boşanan eski eşin şah damarına takılarak onu sömürme hakkını nereden buluyorsunuz? Ömür boyu sizin davranışlarınızın bedelini mi ödeyecek bu adam? Bu sayılan davranışlarının aile birliğinde bir dağılmaya yol açacağını, ondan sonra "yoksulluğa" düşeceğinizi bilmiyor muydunuz ki şimdi yoksulluk nafakası beklentisi içindesiniz? Yoksa "boşver, benden boşanmayı gözü yemez" diye mi düşündünüz? Hakim 15 yaşında bir kız çocuğuna bakacak nitelikte olmadığınıza karar vermiş, o yüzden velayeti babada bırakmış. Bu, baba için zaten maddi ve manevi bir yük demek. Ama sizin umurunuzda değil, kızınızın yetişmesine maddi katkıda bulunmak şöyle dursun, siz kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz.
Sn.Tarhan,
mümkünse sadece ( ve varsa ) hukuki bilgi veriniz .
Soru sahibi üyemiz, erkek .
https://www.hukuki.net/showthread.php...-nafaka-alirmi