aracımda sulu yakıt cıktı ne yapmalıyım
Printable View
aracımda sulu yakıt cıktı ne yapmalıyım
sıfır arc aldım 2014 model fırmanın vermiş oldugu yakıt guvence kartıyla aldıgım dan bugune kadar ordan alıyorum 3 aylık aracım arıza yaptı servise goturdum mazottan dolayı oldugunu soyledıler rapar da var yakıt fırmasının musteri hizmetlerini aradım numune almak icin geldıler aldılar ama 4 gun sonra geldıler sonuc acıklandı bizden aldıgın yakıtın temız oldugunu soylediler masrafa karışmayacak larını soyledıler masraf onemli degıl benım icin fırmanın vermış oldugu yakıt ve bana vermış oldukları yakıt guvence kartı yakıtı o fırmadan aldıgıma dair fışlerim aracımın kılometresi hepsi belli ne yapmam gerekiyor lut ven yardım cı olun bunların yaptıkları yanlarına karmı kalsın
servis garantili ama yakttan dolayı arıza cıktı icn garantı kapsamına gırmıyormus
Neden gördüğünüz her konuya aynı şeyleri yazıp konuyu açanın bilgi almasını zorlaştırıyorsunuz?
- - - Updated - - -
Umarım başka bir hata çıkmaz üründe o zaman , yoksa en fazla 20 gün beklemeliyim.Mouseların maksimum servis süresi o kadarmış.
Peki servis süresi aşıldığında yapabileceğim bir şey var mı ? İleride böyle bir durum yaşarsam tekrar , bilmek adına soruyorum.[/QUOTE]
Para iadesi isteyin. Değişim istemeyin.
20 İŞ GÜNÜ nü aşarsa (takvim gün değil!) seçimlik hakları (indirim / tamir / değişim / iade) isteyebilirsiniz.
Parayla aynısından bir başkasını alın ki her şey sıfırdan başlasın.
ozur diliyorum kendim başlık actım bilmıyordum
Size verilen güvence ARAÇ ÜRETİCİSİ tarafından veriliyor ve "YAKITI x FİRMASINDAN ALIRSANIZ YAKIT KAYNAKLI ARIZALAR GARANTİLİDİR" deniyor. Doğru mu?
evet aynı fırmadan aldım aldıgım fırmadan zaten kart cek tiriyorum yaptıgım kılometre belli zaten plakayı sorgulasalar bıle cıkar 700 tele masraf etim onu boş verin yakıt fırması sıradan bır yakıt fırması da degıl ne yapmam gerekıyor yanlarına karmı kalsın
nereye suc duyrusunda bulunayım
degerli arkadaşlarım 3 ay once sıfır arac aldım kılometresi 6500 de daha fırmanın bana vermış oldugu yakıt guvence kartıyla fırmanın onermış oldugu yakıt fırmasından almaktayım ve başka hıcbır yerden almadım aracım arıza yaptı yetkile servıse goturdum cekıcı yardımıyla aracı almış oldugum yetkile servise arıza sebebi yakıttan dolayı oldunu soylediler yakıt fırmasını arayarak almış oldugum yakıtan dolayı aracım arıza yaptı dedim olmaz yakıtımz temız ve denetim yapılıyor dedilr ben depayu sokturmeyecektim gelip numune almalarını ıstedim sonra itiraz etmesinler dıye yetkili servıs muduruyle konuştular once kabul etmediler biz masraf felan karşılamayacak larını soyledi ve sonra muşteri hizmetlerne şıkayet başvurusu oluşturmam istendi aradım durumu acıkladım ve sonra yakıt fırmasın da gorevli arkadaş aracı yaptırmamızı istedi gerekenın yapılayacagını acıkladı aracım yapıldı depo sokuldu temızlendi mozot pompası degişti aracım birgun içinde teslim aldım tekrar yakıt fırması benı arayarak şıkayetımın oldunu soyledi numene almak icın gelecenı soyledi 4 gun sonra geldi aldı numune 15 gun sonra beni yakıt fırmasında aradılar aractan cıkan mozotla benzinlikten yakıtın uymadını soyledi yanı onların mazot temizmiş hip bir pureblem yokmuş masrafı karşılamayacagız dedi mahkemeye baş vuracagım dedim birdaha inceleyelım bız senı ararız dediler masraf onemli degil 700 800 tele masrafım oldu yakıtı o fırmadan başka bır yerden almadım bunların yapmış oldugu yanlarına karmı kalacak lutven yardımcı olur ne yapmam gerekiyor
Sürekli yaptığınız tekrarlar nedeniyle üyeliğniz 1 gün süreyle askıya alınmıştır.
bukonuda yardım yada bılgi alabılcem kımse yokmu
Aracı ticari amaçla alıp kullanmıyorsanız tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz size ancak avukatınız yardımcı olabilir.
ticari olrak kullanmıyorum sıfır araba aldım masrafsız bineyım diye başıma bunlar geldi avukata danıştım avukat araca ciddi sorun acmadıysa bışey olmaz dıyo ama sıfır arabam suan inankı aracdan sodum daha ilerde sorun olursa hemde aldıgım fırmanın yanına karmı karsın kotu yakıt satı içn tazmınat davası acmak ıstıyorum kazanma şamsım varmı cunku aracım 3 aylık arac klmetsi 6500 de daha fırmanın yakıt guvence kartıyla aldım başka bıryerden kesınlıkle almadım
Maddi zararınızı tespit edip tazminat davası da açabilirsiniz ama tüketici hukuku kapsamında sorunu çözmek bana daha makul geliyor tekrar avukatınızla kararlaştırmanızı öneririm yapılması en uygun olanı.
avukata danıştım avukatın dedigi 700 800 masrafım oldu onun icin ugrasamam diyor ben ettigim masrafın peşinde degılım amac bu gıbi olayın ustu kapan mamalı hakkımı aramak istiyorum fırma hakında tazmınat acmak istiyorum yakıtı o fırmadan aldıgama dair fışlerim var pılakamı sorgulasalar bıle cıkar nerden aldıgım aldıgım yakıtın nekadar kılometre yaptıgı cıkar bu konuda kıme baş vurmam gerekir
once masrafı karşılamayacaklar dı şımdı arıyorlar masrafı karşılayalaım dıye mahkemeye baş vurma aramızda haledelım dıyorlar ne yapcam bılmıyorum
Anlaşmak en iyisidir mahkeme kapılarında beklemek hele avukatın bile uğraşmak istemediği bir konuda.
anlaşmak ıyı tabı ama yaptıkları cezasızmı kalsın sonucta ayıplı hızmet sunuyorlar
- - - Updated - - -
tuketici mahkemesine baş vursam sonuc ne olur
Cezasız kalmasınlar elbet ama yargı yolu ile uğradığınız zarar tazmin edilir ceza verilmez onun için akaryakıt istasyonunun bağlı olduğu kurumlara şikayette bulununuz gelip kontrol etsinler yakıta hile hurda katıyorlarsa keserler cezalarını.
Burada bir şey söylemek isterim, Yakıt tankında zamanla su ve pislikler birikir. Bunlar yakıttan daha ağır olduğundan tankın dibinde birikir.
Eğer tanka o sırada yakıt şarj ediliyorsa ya da tankın içindeki yakıt bitmiş, dibe gelmişse size su ve pislik gelebilir.
İstasyon görevlileri tanktaki su ve yakıt miktarını görebilir, gerekiyorsa bunu tahliye etmesi gerekir.
Hiç bir istasyon yakıtın içine kasten su ilave etmez. Çünkü araca su gittiğinde kesinlikle arıza yapar. Bir şekilde suyu müşteriye "yedirme" şansı yoktur.
Yakıt verirken buna dikkat etmesi gereken personel dikkatsiz ve özensiz davranırsa size "kötü yakıt" gelebilir.
Yani olay art niyet ve kasıt değil, işini özensiz yapmakla ilgilidir.
sizn soylrdigiz dogru bana deponun dibini vermiş ola bilirler mozutu gorsenınz resmen pislik mozotla uzaktan yakından alakası yok ben ordan aldm aracım zaten sıfır 3 aylık arac yakıt guvence kartıyla aldım once masrafı karşılamayacaklarını soylediler 700 800 gibi masraf şimdi mahkemeye başvurma karşılarız dıyorlar bende uzamasını istemıyorum da aracım sıfır bır arac aracdan bundan dolayı sogukluk hissediyorum ilerde ne olur bilmem bu olaydan dolayı ilerde arıza verirse napım ben bundan dolayı hem cezasız kalmasınlar hemde tazmınat ala bılirmiyım
bu konuyla ilgili cevap larnızı bekliyorum lutven yardımcı olun hangı yolu izlemem gerekiyor
bilgili arkadaşların bu konuyla ilgili ne yapmam gerekiyor
Ceza verilmesini arzu ediyorsanız savcılığa ve enerji bakanlığına müracaat edebilirsiniz, başka bir talebiniz varsa tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz kaybederseniz karşı tarafın avukat parasını ödemek zorundasınız.
nasıl kaybedersem yakıtı o fırmadan aldım başka bır yerden almadım ki hem aldıgım petrol beni arıyo masrafını vereyım diyor suclu oldunu bılıyor haklı oldum halde haksız yere nıye duşeyim
ben şimdi savcıla suc duyurusunda bulunsam masrafları benimmi odemem gerekıyor ovukat parasını felan
Savcılığa şikayetin masrafı yok avukat ücreti de ödemezsin tazminat davası açar da kaybedersen karşı taraf avukat tutmuşsa ücretini ödemek zorunda kalırsın illa kaybedeceksin demiyorum ona mahkeme karar verir.
aracı sıfır aldım 3 aylık fırmanın bana vermış oldugu yakıt guvence kartını kullanıyorum onun dışında hış birden almadım kımseye vermedim aracı zaten pılkala ile ilgili sorgulasalar zaten ortaya cıkar aracı almış oldugum yetgili servis yakıttan dolayı rapor tuttu zaten ama fırmanın vermış oldugu yakıt guvence kartı muşteri hızmetleri beni aradılar masrafı felan kabul etmıyorlar benım zoruma gıden bu benı yalana cıkarıyorlar yakıt almış oldugum petrolumu vermem gerekıyor yoksa yakıt fırmasınımı
Yakıt aldığın yeri ver bence büyük oynama ufak açıl.
Yakıt firmasını
boşa uğraşırsın arkadaşım hic birşey cıkmaz ayrıca servisin doğru teşhis koyduğunu nerden biliyorsun onlarda yanılıyor olabilirler bazı bilgiler servislerde standarttır. Ayrıca her istasyonda belirli priyotlarda numane alıp kontroller yapılır. Ne diceksin yakıtta su cıktı bunu nasıl ispatlıcaksın servis öle dedimi diceksin.
aracım sıfır yakıt guvence kartı kullanıyorum aldıgım bugunden beri aynı fırmanın yakıtını alıyorum bulumdum yerde ıkı tane ıstasyon var zaten yakıt alırken kılometre felan soyleyım yakıp guvence kartıyla cektırdım ama numune almaya 4 gun sonra geldiler fırmanın muşteri hizmetleri kabul etmedi petrol sahıbı aradı masrafı karşılayım dıye ıke kez aradı amacım cezası neyse ceksin ler
- - - Updated - - -
ufak acıl derken
Cezasını ödeyelim diyor işte al parayı unut artık bu meseleyi hapislerde çürüsünler istiyorsan yok öyle bir şey.
slm savcıya baş vurdum birşey cıkmadı kovuşturmaya yer olmadına dair karar verildi şim di neyapayım ustu kapansınmı buolayın