Madımak yüz karasının 14.yılı..
Sayın Site Sakinleri,
Olur,olmaz konularla sizi de meşgul ediyoruz.İzin veriirseniz,bu gün değişik bir şey yapmak isterim: Bilirsiniz yarın 2 Temmuz..Madımak yüz karasının 14.yılı..
Bu sabah Aydınlık dergisinde okuduğum yazıyı aktarmak istedim:
SORUN!
Sorun dostlar!Her gün sorun!14 yıl önce 2 Temmuz günü’’Yanın! Geberin!’’diye diye Sivas’ta Madımak Otelinde 37 ‘Adam gibi Adam’ı nasıl yaktınız?Sorun!Nasıl kıydınız,o vatan sevdalılarına;yapıtlarıyla ülkeyi ışığa boğan o aydınlara,sanatçılara?
Yineleyelim:Siz nasıl müslüman’dınız?Kura’anda Yüce Tanrı bile:’’Din dayatılmaz’’derken; can almayı en büyük vebal sayarak:’’Kulumdam gasp ettiğin hiçbir hak,aldığın hiçbir can için bana gelme!Kuluma git;eşine,evlatlarına git!’’derken siz nasıl kıydınız,o eşsiz bilge insanlara?
Siz de,77 ceddiniz de;kin nefret üreten,kardeşe düşüren o kıyıcı ağababalarınız da bu vebali,bu acımasızlığı,kıyamete kadar,bir damga gibi alın şakınızda taşıyacaksınız!Ve kıyamet günü bile ödeyemeyeceksiniz o güzel insanların bahasını!Hiçbir şer(riniz),bu denliaşağılamadı insanı;bu denli kirletmedi ölümü!Siz nasıl Müslümansınız?
YILMAZ GRUDA
Madımak kurbanlarını saygı ve rahmetle,canileri lanetle anıyoruz.
Saygılarımla.
Re: Madımak yüz karasının 14.yılı..
Madımak Otelde feci bir şekilde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyor, olaya sebebiyet verenleri de KINIYORUM.
Geçmişi bu güne taşımadan; Sıvas başta olmak üzere, tüm illerimiz katliam yeri değil, birlik beraberlik içinde, daima el ele, ülkemizi en iyiye en güzele en ileriye götürecek hedef alanları olmalıdır.
Hep birlikte, barış dolu aydın yarınlara...
Sayın AV. muratsadioğlu hatırlatğınız için sağolun sanki dün gibi ne kadarda çabuk geçmiş zaman ölenlerin hepşine Allah rahmet eylesin geride kalanlarına sabırlar dilerim.
Muhibe Akarsu - 35 yaşında,
Muhlis Akarsu - 45 yaşında, sanatçı
Gülender Aka - 25 yaşında
Metin Altıok - 52 yaşında, şair, yazar
Ahmet Alan - 22 yaşında
Mehmet Atay - 25 yaşında, gazeteci
Sehergül Ateş - 30 yaşında
Behçet Aysan - 44 yaşında, şair
Erdal Ayrancı - 35 yaşında
Asım Bezirci - 66 yaşında araştırmacı, yazar
Belkıs Çakır- 18 yaşında
Serpil Canik - 19 yaşında
Muammer Çiçek - 26 yaşında, aktör
Nesimi Çimen - 62 yaşında, şair, sanatçı
Carina Cuanna - 23 yaşında, Hollandalı gazeteci
Serkan Doğan - 19 yaşında
Hasret Gültekin - 26 yaşında şair, sanatçı
Murat Güneş
Murat Gündüz - 22 yaşında
Gülsüm Karababa - yaşında
Uğur Kaynar - 37 yaşında, şair
Asaf Koçak - 35 yaşında, karikatürist
Koray Kaya - 12 yaşında
Menekşe Kaya - 17 yaşında
Handan Metin - 20 yaşında
Sait Metin - 23 yaşında
Huriye Özkan - 22 yaşında
Yeşim Özkan - 20 yaşında
Ahmet Öztürk - 21 yaşında
Ahmet Özyurt - 21 yaşında
Nurcan Şahin - 18 yaşında
Özlem Şahin - 17 yaşında
Asuman Sivri - 16 yaşında
Yasemin Sivri - 19 yaşında
Edibe Sulari - 40 yaşında, sanatçı
İnci Türk - 22 yaşında
Kenan Yılmaz - 21 yaşında
İnsanın insana yapabileceği en büyük kötülük herhalde canını almaktır. Hele bu can alış, düşünceleri, mezhebi, ırkı, dini, rengi vb. kendisinden farklı diye ortaya çıkıyorsa bu tam bir barbarlıktır.
Aslında bu barbarlık örnekleri bizlere has değildir, bugün demokrasiden?!!! dem vuran Fransa Katolik-Protestan Savaşları'na ve barbarlığın en aşağılık örneklerine anayurtluk etmiştir. Gelişmiş Batının geçmişi bu tarz sayısız örneklerle doludur.
Çorum ve Maraş Katliamları'nın altyapısını, Türk-Kürt çatışması çıkarmaya çalışanların hangi dış odaklardan güç aldığını anlayamamış toplumumuz , dün barbarlık abidesi Batının alttan alta ve artık neredeyse açıktan verdiği gazı hala almaya devam etmektedir.
Dünün insan yakıcılarına, bir de bu gözle bakın. Olaylarda sorumluluğu olanlar sonrasında nerelere, hangi makam ve mevkilere gelmişler, maşalar hangi ülkelere gitmişler ve hala oralarda yaşıyorlar.
Ben bu işte iki ironi görüyorum: Birisi bugün Alevilerin bir kısmının; dün 37 canın kaybında bizzat sorumluluğu olan Batıya sırtını dayamış ve oralardan medet umuyor olması, ikincisi ise olaylarda idari sorumluluğu bulunanların kapılandıkları siyasi görüşe, bu seçimde oy vereceklerini beyan etmeleri...
Tabi asıl ironi ise şu : 37 insanın yakılarak katledildiği Madımak Otel'in altında şimdi bir kebapçı faaliyet gösteriyor.
12 yaşındaki Koray Kaya başta olmak üzere katledilenlere Tanrı'dan rahmet diliyor, failleri ise lanet ve nefretle kınıyorum.
Cevap: Madımak yüz karasının 14.yılı..
Alıntı:
av.muratsadioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Site Sakinleri,
SORUN!
Sorun dostlar!Her gün sorun!14 yıl önce 2 Temmuz günü’’Yanın! Geberin!’’diye diye Sivas’ta Madımak Otelinde 37 ‘Adam gibi Adam’ı nasıl yaktınız?Sorun!Nasıl kıydınız,o vatan sevdalılarına;yapıtlarıyla ülkeyi ışığa boğan o aydınlara,sanatçılara?
Yineleyelim:Siz nasıl müslüman’dınız?Kura’anda Yüce Tanrı bile:’’Din dayatılmaz’’derken; can almayı en büyük vebal sayarak:’’Kulumdam gasp ettiğin hiçbir hak,aldığın hiçbir can için bana gelme!Kuluma git;eşine,evlatlarına git!’’derken siz nasıl kıydınız,o eşsiz bilge insanlara?
Siz de,77 ceddiniz de;kin nefret üreten,kardeşe düşüren o kıyıcı ağababalarınız da bu vebali,bu acımasızlığı,kıyamete kadar,bir damga gibi alın şakınızda taşıyacaksınız!Ve kıyamet günü bile ödeyemeyeceksiniz o güzel insanların bahasını!Hiçbir şer(riniz),bu denliaşağılamadı insanı;bu denli kirletmedi ölümü!Siz nasıl Müslümansınız?
YILMAZ GRUDA
Madımak kurbanlarını saygı ve rahmetle,canileri lanetle anıyoruz.
Saygılarımla.
Sivas katliamında ölenler anılıyor
2 Temmuz 2010
2 Temmuz 1993 tarihindeki Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Sivas ımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisinin yaşamını yitirdiği Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenler olayın 17. yılında anılıyor
Sivas'ta olanlar elbette kabul edilemez ,Cumhuriyet tarihinin yüzkaralarından bir olay.Ancak alevi vatandaşlarımızda bıraksın artık bu mağdurlar edebiyatlarını.Bu ülkenin en özgür kesimi olduklarının farkında değiller sanırım.Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal,aslında alevilerin gram umrunda değil.Bir kere Dersim'den kuyruk acıları var.İçin için bir nefret var ama bunu kusamıyorlar.Çünkü kemalizm onların işine gelen bir durum.
Geçenlerde madımakta ölenlere ait otopsi görüntüleri yer aldı çoğu silahla vurulup öldürülmüş yanarak ölmemiş olayın örgüt işi olduğu apaçık belli herkes yutar biz yutmayız onlar yedirdik yutturduk sanırlar ben olay gününden beri bunun mezhepsel bir iş olmadığını bu devletin öz evlatlarınca gerçekleştirilmiş hıyanet olduğunu düşündüm hep.
Camiden çıkıp otel önünde nümayiş yapan zevat hadi cahil de provoke olmuş.
Benim anlamadığım hepsi "aydın" olanlar nasıl oluyor da provoke oluyor? Onlar da cahil diyorum ama kabul etmiyorlar.
Üç tane tezgahtar; dekoru, ışıkları, ses sistemini hazırladıktan sonra hem onları hem bunlar gaza getirip önce Sıvas'ta sonra Başbağlarda 70'e yakın insanı katletti.
Bize de "vay Atatürkçü vay laikçi vay din düşmanı vay irticacı" demek kaldı...
Tezgahtarları gören yok ya eyvah!
Ermenilerden özür dileyen aydınları gördükten sonra aydınlıklarına inancım kalmamıştır bence ülkemizdeki çoğu aydın zifiri karanlıktadır.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Camiden çıkıp otel önünde nümayiş yapan zevat hadi cahil de provoke olmuş.
Benim anlamadığım hepsi "aydın" olanlar nasıl oluyor da provoke oluyor? Onlar da cahil diyorum ama kabul etmiyorlar.
Üç tane tezgahtar; dekoru, ışıkları, ses sistemini hazırladıktan sonra hem onları hem bunlar gaza getirip önce Sıvas'ta sonra Başbağlarda 70'e yakın insanı katletti.
Bize de "vay Atatürkçü vay laikçi vay din düşmanı vay irticacı" demek kaldı...
Tezgahtarları gören yok ya eyvah!
Tezgahtar ABD-Evanjelizm-F tipi cemaat
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Tezgahtar ABD-Evanjelizm-F tipi cemaat
Sayın hakkaniyetli..O salyalarınızı cemaatimiz üzerine akıtmana asla izin vermeyeceğim.Cemaati bu iğrenç komploya karıştırmak ahmaklıktır.Biz sizler gibi, bize kötülük eden insanlara lanet okumadık,gene de haklarımızı onlara helal ettik.Bu zihniyetin temsilcileriyiz ki,hepimizin de aklı başında.Biz bir terör örgütü değiliz.Hocamız 1243 davanın hepsinden beraat etti ama yılmadı kan emici güçler.En büyük korkumuzdur kul hakkı .Her ne kadar siz bizi canavar gibi görseniz de.