Banka borçları ve icralar
Merhabalar,2012 yılında işimden çıkarıldım.Evlendiğim için kredi ve k. kartı borçlarım vardı.Çalıştığım esnada düzenli olarak ödüyordum.Fakat işten çıkarılınca ve bir sürede iş bulamayınca ödemelerim gecikti.Düzenim bozuldu.Şu an Kredi ve kredi kartlarımdan oluşan çeşitli 5 tane icram var.Birisi maaşımın 4/1'ine haciz koydu.Diğerlerinden birisine de ayda 500 tl ödeme yapıyorum.Geri kalan 3 borcum için devamlı evinize hacize geleceğiz diyorlar.Cep telefonuma avukatlardan gelen mesajlardan ve beni devamlı aramalarından dolayı ruhen çöküntüye uğramış durumdayım.Psikolojim hiç iyi gitmiyor.Tek amacım borcumu ödemek ama şu an bu şekilde diğerlerine ödeme yapamıyorum.Beni onlara açık açık dürüstçe ifade ettiğim halde anlamıyorlar.Lütfen bana yardım edin.Akıl verin.Napabilirim.Toplam borcum 15 bin bile değil.Fakat olmayınca olmuyor.Sizlerden bana yardımcı olmanızı bana yol göstermenizi istiyorum.İkametimi sildirmek dahi istiyorum ki eve hacze gelmesinler.Evimde alacakları bir eşya yok.Fakat bunun bende yarattığı psikoloji ve evdeki azıcık kalan huzurun tamamen kaçacagını düşünmek bile yetiyor.Lütfen.Avukat arkadaslar okursa bana yardımcı olsunlar.
Cevap: Lütfen yardım ediniz.
allah yardımcın olsun arkadas.avukat değilim ama senn 5 katın kadar borca batık durumdayım.ikametini sildirsen bi işe yararmı orasını bilmiyorum.banka werdiğin adrese icraya gider yani su anki adresine gelirler.şefim bu kadar takma kafana bende bi ara takıyodumda bi halta yaramıo.yapabilecegin tek şey avukatları beklemeye ikna etmek baktın edemedinmi boswer gelsinler icraya ne goturecekker ewinden.? diger icra kesile dursun maasından bitince diğerleri baslar takma kafana takmak pişman olmak bu surecte bir işe yaramaz
Alıntı:
trader1936 rumuzlu üyeden alıntı
allah yardımcın olsun arkadas.avukat değilim ama senn 5 katın kadar borca batık durumdayım.ikametini sildirsen bi işe yararmı orasını bilmiyorum.banka werdiğin adrese icraya gider yani su anki adresine gelirler.şefim bu kadar takma kafana bende bi ara takıyodumda bi halta yaramıo.yapabilecegin tek şey avukatları beklemeye ikna etmek baktın edemedinmi boswer gelsinler icraya ne goturecekker ewinden.? diger icra kesile dursun maasından bitince diğerleri baslar takma kafana takmak pişman olmak bu surecte bir işe yaramaz
Allah razı olsun.Ya inan öyle bir psikolojiye sahibim ki kafamı bu işler allak bullak etti.İş yerinde kafa dalgın,uyku tutmuyor..Bir kurtulsam Allah şahidim bir daha aç kalsam kredi çekmem.Ne de kredi kartı kullanmam.Yarın ikametimi sildirmeyi denicem.Anlayış göstermiyor avukatlar.Konustum defalarca.Olcagına varsın diyorum da işte insanın içi gene rahat etmiyor.
Tekrar merhabalar.Ödeme yaptıgım,yapmaya çalıştığım borclar arasında Garanti Bankası da var.Herhangi bir imza atmadım .Yani borcum için avukatlara gidip taahhüt imzalamadım ama ödeme yapıyorum bir ay aksattım saglık sorunum nedeniyle.Onu da kapatabilirsem kapatacagımı söyledim.Bana mesaj yollamışlar bugün.Ödemeniz gereken borcu ödemediğiniz takdirde hapsen tazyik cezası davası açılabilir hakkınızda diye.Bu nedir.Bir şekilde borcumun arkasında durup beni zorşasa da ödemeye çalışıyorum.Bunlar beni korkutmak mı istiyorlar yoksa dürüst olup borcumu ödemeye çalıştığım için bir de hapse mi gireceğim?
Bir ödeme taahhüdü vermediyseniz, hapis cezası falan almazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir ödeme taahhüdü vermediyseniz, hapis cezası falan almazsınız.
Teşekkürler cevabınız için.Vermedim,Hayır.Sadece avukatlarla telefon yoluyla görüştüm.Bürolarına cagırdılar işim nedeniyle gidemedim.Sonra adliyeye gelin,bilmem kaçıncı icraya bi ödeme planı yapalım dediler.Yani taahüt ve imza istediler onu da aynı bahane ile reddettim.4 aydır 1 ay haric ödeme yapıyorum ama.Şu an maaşımı 3 e böldüm 3 yere ödeme yapıyorum.Artı olarak telekoma da borcum var.Bana icraya gelcez diye devamlı msj atıyorlar.Yani imkanım yok.Olsa ona da vericem.Bunun için bir şey yapamaz mıyım acaba?
1) ödeme planı imzalamayın
2) başka bir şehirde (mümkünse uzak bir şehir olsun) ev kiralayın
3) ikametinizi bu eve alın
4) bundan sonra eski eve icra gelmesinden korkmayın.
eve gelen icralarda çok lüks eşya varsa ve tv vb şeylerden 2 şer tane varsa anca onları alıyorlar, yatak buz dolabı çatal bıçak vs alınmıyor artık.
Freelander isimli arkadaşımız konuyu güzel özetlemiş. İcra dairesinde yetkili memur huzurunda vereceğiniz taahhüdü ihlal ederseniz muhtemelen 90 gün hapisle cezalandırılırsınız.Bunun dışında borç için hapis cezası yoktur. Hacze kabil ev eşyam da yok diyorsunuz. Hal böyle iken neden psikolojinizi bozuyorsunuz. Evli iseniz eşinizle de bu hususları paylaşın. Siz borcunuzu ödemek istiyorsunuz ama geliriniz borcunuzu bir an önce ödemek için yeterli değil. Bu durumda çalışıyor iseniz maaşınızın 1/4'ü kesilebilir. Bu kesintiyi her borç için ayrı, ayrı diye düşünmeyin. Birden fazla alacak söz konusu ise (anlatımınızdan öyle anlaşılıyor) sıra ile tahsil söz konusudur. Geliriniz artarsa toplu ödeme yaparsınız. Artmaz ise herkes sırasına ve zamana razı olur.
İsmail ve Freelander cevaplarınız için çok teşekkürler.Çalışıyorum bi ev tutabilsem direk ikametgahı oraya aldırabileceğim bir adresim olsa zaten hiç bir sorun kalmayacak.Ucuzundan bir ev arıyorum bu muhitte.Onu ayarlarsam gerisi Allah kerim.Boırcumun arkasındayım.Bir şekilde ödeyeceğim inşallah.Allah ben gibi olan herkesin yardımcısı olsun.Çok kötü bir şey.
Merhabalar birden çok bankaya borcum var kredi ve kredi kartı olmak üzere ve icra işlemleri başlatıldı.
Sırayla diğer bankalarda işleme başlamak üzere asgari ücretle çalışan biriyim maaşımın ne kadarına haciz konulur aynı anda diğer bankalarda haciz koyabilir mi?
Mesela dört bankayla çalışıyorum diyelim 4 bankada işlem başlattı sıra mı bekleyecekler ne olacak yardımcı olursanız sevinirim.
maaşımın ne kadarına haciz konulur aynı anda diğer bankalarda haciz koyabilir mi?
Mesela dört bankayla çalışıyorum diyelim 4 bankada işlem başlattı sıra mı bekleyecekler ne olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Vergi, SSK, damga vergisi kesintileri dışında kalan maaşınızın 1/4'ü kesilir.
Bankalar sıraya girer. Yani aynı anda dört kesinti birden olmaz. Elbette siz kendi iradenizle kabul etmediğiniz sürece.