Mağdur bir anne ve iki çocuğu - Boşanma
Merhaba,
Kayınvalidem ile kayınpederim arasındaki 35 yıllık evlilik fiili olarak bitmiş durumdadır. Ailenin 2 katlı müstakil bir evi ve arabası vardır. her ikiside babanın üzerine kayıtlıdır. Son 3 yıldır gayri meşru ilişki yaşadığı bir kadın için yaptığı harcamaların haddi hesabı tutulmamaktadır. öyleki, şu anda 4-5 milyar gibi de kredi kartı borcu dahi bulunmaktadır. Baba devlet memuru emeklisidir ve 500-600 ytl civarında emekli maaşı bulunmaktadır. Anne ise gündelikçi olduğu için 2 haftalık kazancı babanın gelirine denktir.
Mevcut ilişkinin varlığı, aile içerisindeki geçimsizlik, babanın anneyi (ve iki yetişkin kızını) basit sebeblerden dolayı dövmesi gibi olaylar evliliklerini bitirmek istemelerine sebeb olmuştur. Fakat aralarında "edinilmiş mallara katılma rejimi" ne dair herhangi bir sözleşme bulunmadığı için anne endişeli ve son 1 yıldır bunun korkusundan boşanma davası açamamaktadır. Yine şu durumda kendini nasıl koruyacağını bilememekte, belki tamamını kendi geliri ile elde ettiği varlıklardan da vazgeçmek istememektedir.
Son dayak atma ve evden kovma gibi bir durum dün akşam gerçekleşti ve anne kesinlikle boşanmaya karar verdi.
Soru:
Boşanma davasını annenin açması, mal paylaşımında (veyahut tazminat talebinde) dezavantaj olabilirmi? davayı ne şekilde açarsa, varlıkların bir kısmı kendisine devredilebilir? dava açıldıktan sonra baba üzerine kayıtlı varlıkları satarsa, bu satış bozulabilirmi? Anne hakkını nasıl alabilir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
AdgU_