Tarihsiz istifa dilekçesine sonradan tarih yazılması
Merhaba;
Çalıştığım kurum mart ayı içerisinde bana el yazımla aşağıdaki şekilde istifa dilekçesi yazdırdı.
Ancak yazdıktan sonra çalışma devam ettim.
Dün istifamı işleme aldıklarını söylediler.
Sonrasında ise istifa dilekçemde izim ve İmzamın bulunduğu alanın üzerine elle 21.06.2014 yazılmış.
Bu durumda ne yapabilirim?
Personel Şefliğine
Çalışmakta olduğum işyerinizden kendi isteğimle ayrılıyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.
Tarih (Tarih sonradan yazılmış)
İsim Soyisim
İmza
Cevap: Tarihsiz istifa dilekçesine sonradan tarih yazılması
Yardımcı olabilecek kimse var mı?
Alıntı:
prizmak rumuzlu üyeden alıntı
Yardımcı olabilecek kimse var mı?
Talebiniz nedir?
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Talebiniz nedir?
Önceden alınmış bir istifa dilekçesine sonradan tarih atılarak işleme konuldu.
İlk mesajımda detayları bulabilirsiniz.
Alıntı:
Önceden alınmış bir istifa dilekçesine sonradan tarih atılarak işleme konuldu.
İlk mesajımda detayları bulabilirsiniz.
İlk mesajınız olaydır. Her olayın sonunda bir talep olur, talebiniz iş yerinizde kalmak mı? taminatlarınızı alabilmek mi?
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
İlk mesajınız olaydır. Her olayın sonunda bir talep olur, talebiniz iş yerinizde kalmak mı? taminatlarınızı alabilmek mi?
Pardon :)
İşe iade davası açmak istiyorum
Alıntı:
Pardon :)
İşe iade davası açmak istiyorum
İş akdini fesheden işçi iade davası açamaz. Eğer istifanın baskıyla alındığını ispat edebilirseniz iş akdinizin devam ettiğinin tespitini isteyebilirsiniz. Bu durumda davanın sonuna kadar ücretiniz işlemeye devam eder.
Teşekkürler.
Bu durumu ispat için belgedeki tarihin kendi elim ürünü olmadığını, sonradan eklendiğini beyan etmem ispat konusunda geçerli olur mu?
Alıntı:
Teşekkürler.
Bu durumu ispat için belgedeki tarihin kendi elim ürünü olmadığını, sonradan eklendiğini beyan etmem ispat konusunda geçerli olur mu?
Baskının (tehdit) ispatıyla tarihin sonradan eklenmesi arasında bir bağlantı yok. Tarihin sonradan eklenmesinin bir anlamı yoktur çünkü siz zaten bir istifa iradesini işverene yöneltmişsiniz ve sözleşmeyi sona erdirmişsiniz. Yani ortada sahte bir evrak yok. Tarihin sonradan atılmasının size pratikte pek bir faydası yok. Yapabileceklerinize gelince; sizinle birlikte çıkarılan diğer işçileri tanık olarak göstermek ve iş akdinizin devam ettiğinin tespiti ayrıca dava tarihine kadar işlemiş olan ücretlerin tarafınıza verilmesini istemek olarak ifade edebilirim.
İşçi çalışmakta iken işverenin talebi ile bu tür evrakları imzaladığında, geçerli sayılmayacağı gbi bir şeyler var aklımda. Tarihin sonradan atılması, evrağın önceden hazırlandığını gösterir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İşçi çalışmakta iken işverenin talebi ile bu tür evrakları imzaladığında, geçerli sayılmayacağı gbi bir şeyler var aklımda. Tarihin sonradan atılması, evrağın önceden hazırlandığını gösterir.
işverenin talebi olsun olmasın istifa (fesih) tek yanlı irade beyanıyla işçi tarafından yapılabilir. işçinin işverene istifa dilekçesini verdiği tarih zaten işçinin işe başlamasından sonraki bir tarih; hatta istifa dilekçesinin üstünde yazan tarihten bile daha önceki bir tarih. İstifa dilekçesinin üzerinde hiçbir tarih yazmasada istifa geçerli olur, tarih bulunması kurucu bir unsur değildir. İstifa şekli olarak geçerlilik şartlarını taşıyor, imzanın sonradan atılmış olması bu yüzden sonucu değiştirmiyor. Esas itibariyle ise işçinin gerçek iradesini yansıtmayan, işveren tarafından "zorlanan" bir durum olduğundan ancak bu şekilde fesih iradesinin geçerli olmadığı düşünülebilir.
İşçi istifa dilekçesinin zorla (işten atma ya da tazminatını ödememe tehdidi ile) imzalatıldığını öne sürdüğünde bu kabul görüyor bildiğim kadarı ile. Bu konuda yargıtay kararı vardı ama benim bulma şansım ne yazık ki yok.