Cevap: Mesleğim söz konusu
Bence korkmanıza gerek yoktur.Karşı taraf sizi şikayet etmişse bunu ispat etmekle yükümlüdür.Savcı müştekinin hakkını ararken,sanığında haklarını aramak ve gözetmek zorundadır.Hakkınızda Kovuşturmaya yer yoktur kararı verilince tazminat davası açma hakkınız vardır diye düşünüyorum
ya yalancı şahit olursa nasıl olur
- - - Updated - - -
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Bence korkmanıza gerek yoktur.Karşı taraf sizi şikayet etmişse bunu ispat etmekle yükümlüdür.Savcı müştekinin hakkını ararken,sanığında haklarını aramak ve gözetmek zorundadır.Hakkınızda Kovuşturmaya yer yoktur kararı verilince tazminat davası açma hakkınız vardır diye düşünüyorum
ya yalancı şahit olursa nasıl olur
Şayet iş mahkemeye intikal ederse hakim zaten tanık dinleyecektir.Siz de tanıkların yalan söylediklerine dair varsa kendi tanıklarınızı dinletirsiniz.TCK 'ya göre yalan tanıklık suçtur.Yinede dava aleyhinize dönerse daha önceden siciliniz yoksa yüksek bir ihtimal hakim vermiş olduğu cezayı HAGB kararına çevirecektir.Bu ceza da yok hükmünde olduğundan sicilinize işlenmeyecektir.
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Şayet iş mahkemeye intikal ederse hakim zaten tanık dinleyecektir.Siz de tanıkların yalan söylediklerine dair varsa kendi tanıklarınızı dinletirsiniz.TCK 'ya göre yalan tanıklık suçtur.Yinede dava aleyhinize dönerse daha önceden siciliniz yoksa yüksek bir ihtimal hakim vermiş olduğu cezayı HAGB kararına çevirecektir.Bu ceza da yok hükmünde olduğundan sicilinize işlenmeyecektir.
çok teşekkür ederim.yani bu olaydan ceza almam demi
Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verirse, siz de karşı tarafa iftira suçlamasıyla suç duyurusunda bulunun.
Hatta psikologtan rapor alın ev ruh sağlığım bozuldu diye manevi tazminat davası dahi açın.
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verirse, siz de karşı tarafa iftira suçlamasıyla suç duyurusunda bulunun.
Hatta psikologtan rapor alın ev ruh sağlığım bozuldu diye manevi tazminat davası dahi açın.
savcılık büyük bir ihtimalle kovusturmaya yer yoktur kararı verir değil mi.
Alıntı:
eminemre55 rumuzlu üyeden alıntı
savcılık büyük bir ihtimalle kovusturmaya yer yoktur kararı verir değil mi.
peki demediğim ama iftira atılan bu cümle hangi suça girer.
Arkadaşlar Merhaba ,
Çok özür dileyerek ve affınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum.Cevaplarsanız sevinirim.
Bugün itibariyle hakkımda bir dava açılmış bunu Türkiye gov' da gördüm.Mahkeme tarihi hariç bütün bilgiler yazıyordu (Dosya no, Açılış tarihi ve dosya durumunda ''İddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası Açılış'' yazıyor.)
Mahkeme tarihi daha belli değil mi ? Mahkeme tarihini nasıl öğrenebilirim ? Yoksa orada mı yazmıyor ? Yardımcı olurmusunuz ? Çok merak ediyorum
Bu çocuklar yokmu lise öğrencisi sanırım?Korkmayın birşey çıkcağını sanmıyorum...
- - - Updated - - -
Siz gerçekte o cümleleri kullanmadınız sanırım çocuğa karşı aileyle bi görüşün bence çocuk yalan söylüyorsa..
Merhaba ben iş yerinden hırsızlık yaptımı iddaa ederek atıldım dava açtım iş mahkemesine kazandım şimdi iftira davası açıcam ortalama 5 bin lira verir gibi gözüküyolar ama türkiye deki tüm mercilere başvurduk tan sonra bu iftira davasını avrupa insan haklarına götürmeyi düşünüyorum daha fazla para alır mıyım Avrupa iftiraya uğru yana kaç para verirler bilginiz varsa söylerseniz sevinirim kolay gelsin