-
HAGB ve Atama İptali
İcra katipliği sınavını asil olarak kazandım. Atama için gün beklerlen bakanlık atamamı iptal etmiş. Neden olarak hakkımda varolan hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedeniyle arşiv araştırmamın olumsuz olduğu.
Ben bunu idari mahkemeye taşımalımıyım ?
HAGB ile ilgili o kadar mevzuat, içtihat, genelge olmasına rağmen elenmiş olmam beni ciddi anlamda çok üzdü.
-
Cevap: HAGB ve Atama İptali
Kardeşim hiç üzülme kazanırsn davayı benim arkadaşım polis okulunda iken okulun bitmesine 1 ay kala elendi aynı nedenden biz mezun olduktan sonra tekrar başlamış okula davayı kazanarak yeni bir yasa çıkmış o kurtarmış onu
-
peki neymiş onu kurtaran yasa ?
şimdi idari mahkemeye duruşma talepli dava açtım. fikri olan var mı ?
-
Alıntı:
Plusland rumuzlu üyeden alıntı
İcra katipliği sınavını asil olarak kazandım. Atama için gün beklerlen bakanlık atamamı iptal etmiş. Neden olarak hakkımda varolan hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedeniyle arşiv araştırmamın olumsuz olduğu.
Ben bunu idari mahkemeye taşımalımıyım ?
HAGB ile ilgili o kadar mevzuat, içtihat, genelge olmasına rağmen elenmiş olmam beni ciddi anlamda çok üzdü.
Atanmanızın iptali ve gerekçesi tebliğ edildikten sonra İdare Mahkemesinde iptal davası açabilirsiniz. Memuriyet için HAGB kararı verilen suçun mahiyeti mühimdir.
-
hagb'de temiz yolu kapalı. benim gibi taraflı bir mahkemeye düşmüşseniz işiniz zor oluyor haliyle. hakkımda sms ile hakaret, tehdit, şantaj suçlamalarından
bilirkişi raporları, müştekinin tanıkları benden yana olmasına rağmen, gerekli araştırma takip ve operatör kayıtları bile istenmeden davaya bakan hakimin her itirazımıza " didiktif içıtlığa " gerek yok diyerek verdiği hükümdür.
adalet bakanlığı hagb'yi arşiv araştırması olumsuz diyerek atamamı uygun görmemiştir ama hükmün açıklanması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kısmında ki yasal boyutlarında dışında olan bir karar vermiş.
Ayrıca açıktan atamalarda kurumlara verilen takdir yetkisi sınav, sınav başarı olmasına rağmen, hagb konusunda onca karar hatta yasalarla masumiyet karineside dahil olmasına rağmen " tsk, pomem, pmyo, ikm " gibi sınav şartlarında belirtilmediği için ileriki dönemde bunu bahane etmek çokta hukuki olmaması gerek.
Sınavı kazandığım adalet komisyonu benim için bakanlığı tam iki kere arıyor. Bakanlık olumlu cevap veriyor. ne hikmetse bakanlık adına görevli hakim genel müdür yardımcısı meral kaya iptal ediyor.
-
HAGB konusu suç 657 sayılı Kanun'un 48/A-5 fıkrasında suçlardan biri değilse memur olarak atanmanıza engel değildir davayı kazanırsınız diye düşünüyorum.
-
657 48/a5 biliyorum benim hakkımda kurulan hagb sms yolu ile tehdit şantaj ve hakaret. tehdit 5 ay şantaj 10 ay hakaret para cezası olarak döndü.
temyiz yolu açık olsa temyiz olacak bir dava olmasına rağmen hagb'nin hakkında yapılan bütün olumsuz yorumlar varya hani hakimler savcılar toplanıp her seferinde yazıyor işte o mağduriyeti yaşayanlardan biriyim. temyiz süreci uzun olmasa koşardım peşinden yaşim biraz daha genç olsa yine koşardım. 28 yaşındayım ......
elime bugün bir emsal karar daha geldi ankara 1 daireden,
2012 kpss'den merkezi atama ile atanan bir aday memurun hakkında haraket ve tehdit şuçlarından dolayı verilen hagb nedeniyle kurum ile ilişiği kesilmiş, bir yıl süren adli süreçten sonra ankara 1. daire kurumun kararını iptal ediyor. kuruma 30 gün süre veriyor temyiz için kurum temyiz ettimi etmedimi bilmiyorum ama elinizde hiç başka emsal karar var mı ?
-
Söz konusu HAGB kararının memur olmaya engel olmadığını düşünüyorum. Şu linkteki makaleyi http://dergiler.ankara.edu.tr/dergil...1500/16558.pdf okumanızda fayda var.
-
bu dergi ile beraber hsyk'nın toplantılarında da defalarca dile getirilmiştir. Burada önemli olan bakanlık benim bu durumumu arşiv araştırmasının olumsuz olduğu yönünde ki yorumu ve bu yoruma dayanarak atamamı uygun görmeyişi.
Şimdi hagb alıp aynı zamanda 53 madde uyarınca kısıtlananlar olmakla beraber bende böyle bir kısıtlamanın olmayışı aynı zamanda hagb'nin mahkumiyet arşiv kaydına benzememesi ama buna rağmen adalet bakanlığı adına imza atan hakim hanımın, bunu bildiği halde böyle uygun görmesi benim mantık kurallarımın dışına çıkmaktadır.
Arşiv araştırmasının olumlu ya da olumsuz kıstaslarının ne demek olduğu tam izah edilmemiş ya da ben anlamadım lakin bakanlığın bu agrasif tutumu galiba icra katipliği alımında sadece bana denk geldi.
Bakanlığın bu agrasif tutumunda ayrıca şuda anlaşılabiliyor beraat etmiş olsa dahi arşivinizde beraat kaydıda geçer veya gbt olayıda arşiv olarak kullanılabilir ama bana yapılan tebliğ kağıdında hakkımda ki hagb nedeniyle arşiv araştırmasının olumsuz olduğu yönünde.
Sırf bu durum yüzünden insan hakları bakımından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını inceleyen onca hukuki makaleler olmasına rağmen işte yaşyacağıız varmış.
Bu iş olumlu olsun veya olmasın kafamı ve psikolojimi toparlar toparlamaz konuyla ilgili internette çok detaylı bir site açacağım.
-
Belirtildiği gibi iptal davanızı YD talepli açın, süreyi kaçırmayın. Salt HAGB hiçbir halde memuriyete engel değildir.
-
-
Yukardaki görüyor kardeş adalet herkes için
-
kurumların ruhları yoktur üzülmezler lakin kurumların hatalı kararları ruhları olan biz insanları üzmekte ve zedelemektedir. Şuan'a kadar tsk, pmyo, pomem, ceza infaz memurları haricinde hagb nedeniyle arşiv araştırması olumsuz yazılan hagb nedenlerinin hiç biri 657/a-5 içermeyen biri olarak 76milyon nüfusa sahip ülkede tekim herhalde...
ve ne kadar üzücisi bakanlıkta telefonla görüşmeye çalıştığınız kişiler sanki aşağılık bir insanmışsınız gibi telefonda konuşuıyorlar ya onu da geçtim bimer'den yazıyorsunda cevap bile atmıyorlar ya
işte bişiler yapılmaya iyileştirilmeye çalışılıyor ama işe yaramadığı buradan görülüyor.
-
Üniversitedeyken bir hatadan ötürü kaçak elektirikten ceza aldım.Şuan sicilimde 5237 sayılı kanun 203/1 şeklinde adli sicil var.Buda mühür bozma suçu oluyor.Memuriyete girmeme engel olurmu?Yüz kızartıcı suçmudur.Adli sicilden ve arşiv kaydından sildirme şansım nedir?2012 de çıkan 6352 sayılı kanunla sicilim silinirmi? Sicilimde hagb de yazmıyor nedir bu anlamış değilim :(
-
Yüz kızartıcı değil gerekçeli kararda verilen cezaya bakmak lazım bir yıldan az hapis cezası veya adli para cezasıysa memuriyete engel olmaz.
-
Sayın avukatım bunu sicilden nasıl silderebiliriz.Sicilde yazan sadece bu.Elimde gerekçeli karar yok.2010 yılından beri sicilde varmış.MAhkeme olduğunda temyize filan gönderdik.O zaman üstüne düşmedim.Şİmdi adli sicil belgesi almak istediğimde tck 5237 203/1 yazmakta.Hagbt olsa yazardı dimi?Hagbt olduğunda 5 yılda sicilden sildirilebiliyormuş herhalde.Değilse şayet nasıl sildirilebilir?BAşvurduğum kurumda bunu nasıl izah edebilirim.Çok teşekkür ederim saygılarımla.
-
Bu sorularınızın cevabı gerekçeli kararda yazılıdır hagb verilmemişse kararda yazılı cezanın infaz edilmiş olması gerekir sicilden kaldırılması için verilmişse sürenin dolması gerekir.
-
Gerekçeli karara nasıl ulaşabilirim sayın avukatım.Ben en son savcılığa gidip hagb istiyorum dedim2009'da.O günden sonra elime herhangi bir evrak gelmedi.Şimdi adli sicilime baktığımda bir sürü numara ve yargılandığımmahkemenin adı ve 5237 203/1 yazıyor.Yani ben hagb almamamışmıyım? Almamış isem aldığım cezayı çekmişmi oluyorum?En önemlisi sicilden sildirdiğim takdirde arşiv kaydına geçermi.Oradan nasıl sildirebilirim.Çok sağolun Allah razı olsun sizin gibi insanlardan.Ayrıca belediyeye açıktan atanma durumum var orada bunu nasıl izah edeceğim?
-
Mahkeme ve dosya bilgileri ile yargılandığınız mahkemenin kalemine gidip tasdikli suret isteyin elinizde dursun yazan bilgilere özellikle hüküm kısmında yazılı kısımlar durumunuza açıklık getirebilir.
-
Engin bey hagb olsaydı bu sicilde gözükmezmiydi?Forumlarda hagb nın genelde yazdığı söyleniyor.Mühür bozma suçundan sicilimin olduğunu varsayarsak bunu adli sicilden ne zaman sildirebilirim?BU suç yüz kızartıcı bir suçmudur?Bana mahkeme kararı tebliğ edilmedi.4 sene geçmesine rağmen bununla ilgili ne yapabilirim.Çok sağolun.
-
Son duruşmaya girdiyseniz karar yüzünüze okunmuştur itiraz veya temyiz için süre tutum dilekçesi de vermemişsinizdir büyük ihtimal o yüzden kesinleştiği için gerekçeli karar size tebliğ edilmemiş olabilir yüz kızartıcı olmadığını söylemiştim ne zaman ne şekilde silinebileceğini de ne yapabileceğinizi de.
-
İlginizden ötürü çok teşekkür ederim.Pazartesi ilk işim adli sicil için dilekçe vermek olacak.Dilekçemi yazdığım takdirde sicilden silinme işlemi ne kadar sürer?Birde silinse bile arşiv kaydına alınır buda 10 sene silinmez gibi bişeyler okudum.İşin ehli olan sizin bu konuda vereceğiniz cevap benim için doğru olan cevaptır.Saygılarımla engin bey.
-
Adli sicilden silinmesi için ne gerekçe bildireceksiniz peki? sabıka kaydınızda size verilen ceza yazıyordur ama okuyamıyorsunuz gerekçeli karar da yok elinizde. Adli sicilden arşiv kaydına alınması bir ay ile üç ay arası sürebiliyor arşiv kaydından silinme süresi on yıldan da uzundur benim bildiğim.
-
Sayın avukatım gerekçeli karar için illa mahkeme kalemine mi gitmem lazım? İlgili mahkemeye posta ile müracaat ettiğimde takdirde sonuca ulaşabilirmiyim?İşimden ötürü gitme imkanım yok.ÇÖzüm nedir sizce çok teşekkürler...
-
yürütmeyi durdurma talebimiz red edilmiş. diğer işlemler için mahkemeden gelecek tebligatları bekliyorum. 5. ay doldu
-
Sayın Engin Hocam Merhaba, daha evelden konu açarak gerekli hocalarımız da bana yardımcı oldu ama bu konudaki yorumlarınızı okuduğumda tekrar bir soru yönelteyim dedim. Mağlum 10 Gün önce KPSS sınavına girdik zabıt kâtipliği olarak başvuru yapacağım eğer puanım yeterse, benim bilişim suçları ile ilgili bir mahkemem oldu, darkorbit adlı bir online oyunda birinin karakteri çalınmış ve bu çalınan karakter benim mail'imin üzerinde kayıtlı olduğu görülmüş. Yani mail'den İP tespiti yapılarak mahkeme açıldı bana, 1 yıl 3 ay verilmiş Karar yerinde ise HAGB-BERAAT Yazıyor. Nitelikli hırsızlık şeklinde ceza almışım ben bu yıl Allah nasip ederse kazanırsam diğer arkadaşlar gibi atamam iptal edilir mi? Haziran ayında karar verilmiş bana ağustos ayında tebliğ edildi. Tebliğ edilir edilmez adliyeden sicil kaydı aldım ve sicil kaydınız yok arşiv kaydınız yok diye yazıyordu. Bana engel teşkil eder mi acaba bu durum Sayın Avukatım. Teşekkür ederim. Allah razı olsun yardımlarınız için.
-
Selam hcam ne oldu bi ses bi haber yokmu. davadn
-
-
Selam Hocam ben davayı kaybettim idare mahkmesi yolunda ret çıktı.artık temyiz süreci başlarda umutlar tükendi be hayrlısı hakkmzda dünyanın sonu degil.Umarm sen kazanırsn.
-
Bende yeni adliye zabıt katibliğini kazandım ama şuan 103/1 basit cinsel istismar davam devam ediyor. bugun kü duruşmayıda katılmadık diye hakim 11 Mayısa ertelemiş. Sıkıntı olur mu önceden yüz kızartıcı suç diye geçiyormuş sanırım 2008'deki değişen yasayla sadece 1 yıl ve ya daha fazla hapis cezası alınan suçlar memuriyete engel oluyormuş. Şimdi benim memur olmama engel olur mu bu?
-
Alıntı:
ugurcan2563 rumuzlu üyeden alıntı
Selam Hocam ben davayı kaybettim idare mahkmesi yolunda ret çıktı.artık temyiz süreci başlarda umutlar tükendi be hayrlısı hakkmzda dünyanın sonu degil.Umarm sen kazanırsn.
red gerekçesi neydi uğur ? İlla bir gerekçe belirtmiş olmalılar.
-
Karar yeni çıktı geçen gün gerekçe henüz belli degil tebligi bekliyoruz bakalım nedir bende merak ediyorm görecez söylerim sana hocam.Dedigim gbi umutlar tükendi böyle adaletin böyle işin......neyse ben sonuna kadar bırakmam bu davayı ama önümüze bakmamız lazım dedigim gibi dünyann sonu degil.. ;)
-
yani bana kalırsa arşiv kaydının bulunmasını gerekçe görmüştür. Senin HAGB yoktu sonuçta şöyle bir şey deneyebilirsin. Kararı veren mahkemeye başvurarak HAGB çevirebilir misin ?
Daha önce böyle bir olay biliyorum. Sahtecilikten hüküm giyen bir memurun cezasının infazından sonra kararı HAGB çevirtip mesleğe iade olan. Yanlış değilsem adanalıydı ya da hataylı.
-
Ya bizim durum farklıda tabiki elimzden geleni yapacaz hocam hagb çevirebilme olursa yapacaz bi sormamız lazm ugrasmak lazım.iyi günler
-
bende bunun cevabını arıyorum ben mukavemetten polise direnmeden ceza aldım yüz kızartıcı bi suçum yok asilden katiplik kazandım bende senin olay ne alemde ?
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bu sorularınızın cevabı gerekçeli kararda yazılıdır hagb verilmemişse kararda yazılı cezanın infaz edilmiş olması gerekir sicilden kaldırılması için verilmişse sürenin dolması gerekir.
yardım ederseniz sevinirim benimde basımdan bi olay geçti
iyi akşamlar üniversite okurken 2.el cep telefonu aldım çalıntı cıktı ifadeler mahkeme filan 6 ay hapis cezası aldım sabıkam olmadığı için hagb kararı verildi.Benim sormak istediğim
1.Bilerek calıntı cep telefonu kullanmak yüz kızartıcı suça girer mi? memurluğa engel mi?
2.KKK İŞÇİ statüsünü kazandım şuan güvenlik soruşturmasındayım elenmeme yol açar mı?(assubaylık polislikte engel diyorlar sivil memur ve işcide de aynı mı?)
-
Yüz kızartıcı suç değil, memurluğa engel değil, güvenlik soruşturmasına da sorun olmaması gerekiyor olursa dava yoluna gidilebilir.
-
Alıntı:
Yüz kızartıcı suç değil, memurluğa engel değil, güvenlik soruşturmasına da sorun olmaması gerekiyor olursa dava yoluna gidilebilir.
hocam cevabın için teşekkür ederim eğer elerlerse nereye dava edeceğim göreve dönmem ne kadar sürer davayı kazanırmıyım bilgi verirseniz sevinirim sağ olun cevabınız için
-
İdare mahkemesinde dava açılabiliyor kazananlar var süreyi kaçırmamaya özen göstermek gerekiyor dava uzun da sürebiliyor kesin bir şey söylenemez.
-
Alıntı:
İdare mahkemesinde dava açılabiliyor kazananlar var süreyi kaçırmamaya özen göstermek gerekiyor dava uzun da sürebiliyor kesin bir şey söylenemez.
hocam mahkeme açma sürem ne kadar?