-
Bir kıza facebook aşk mesajı göndermek suç olur mu?
Mrb, ben Murat, yeni üyeyim 28 yasındayım.
Birine uzun zamandır aşıgım tek taraflı aşk platonik denebilir. Kızla tanışmıstım markette kasiyerlik yapıyordu. Arada espiriler yapıyor övgüler atıyordum. sert bir tavır almadım hiç ama haberi yoktu onu sevdigimden. işten her cıkısında yolunu gözlüyor açılmayı düsünüyordum. günler aylar yıllar böyle geçti. konusamadım cünkü her gördügümde elinde telefon vardı ve ben onu her görüsümde elim ayağım birbirine dolanıyordu. işten ayrıldıgı için 4 yıldır göremiyorum da ama hep aklımda hala. facebooktan face adresini buldum.a radan yıllar geçtigi için ortak arkadasımızın da olmadıgı için, yani kısaca güclü bir inandırıcı dayanagım olmadıgı için kızla burdan arkadas olmaya ona kimligimi ve ondan hoşlandımı söylemeye korkuyorum açıkcası sapık durumuna düşmekten mahkemeye verilmekten. hatta abisi tarafından bulunup dövülmekten ama bir tarafımda hep yapmak istiyor bunu. ona açılmayı herşeyi söylemeyi arkadas olmayı.
eger birine kaç defa mesaj cekersem zorlamaya girmiş olur. veya bilişim suçu işlemiş olur muyum? diyelim bu kim tanımıyorum diye şikayet etseler hemen bulunabilirmiyim ip adresinden. cok kaygılarım var açıkcası yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: bir şey sormak istiyorum
Ben o kızın abisiyim yakaladım seni bulucam adresini dur geliyorum.
-
dalga geçin diye anlatmadım ki ama :(
-
Engın bey:) keske sen olsaydın,kızın agbısı..tatlıya baglardık bu arkadadın gönül ısını,zira adam dovecek tipde yok sende :) yakısıklı genc avukat arkadasımız :)
-
Ben bir kızı sevsem abisinden yiyeceğim dayaktan korkmazdım :) mahkeme dava filan da vız gelirdi şahsen.
-
Kendinizi tanıtarak ve onunla daha önce nerede tanıştığınızı da belirterek göndereceğiniz bir mesaj, sapıklık veya suç olarak nitelendirilemez. Ancak bu mesajları abartıp, cevap almamanıza rağmen üstüste aşk mesajları göndermeniz doğal olarak tacizdir. Bu nedenle tacizkar olmayan medeni bir mesaj göndererek yanıt vermesini beklemenizi tavsiye ederim.
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Kendinizi tanıtarak ve onunla daha önce nerede tanıştığınızı da belirterek göndereceğiniz bir mesaj, sapıklık veya suç olarak nitelendirilemez. Ancak bu mesajları abartıp, cevap almamanıza rağmen üstüste aşk mesajları göndermeniz doğal olarak tacizdir. Bu nedenle tacizkar olmayan medeni bir mesaj göndererek yanıt vermesini beklemenizi tavsiye ederim.
İşte gün görmüş, yol yordam bilen, ehl-i aşk, ehl-i kamil adam hali..
Adminlik böyle birşey..
Adminin sözünü dinle kardeşim.
Ah minel aşk.. Sen nelere kadirsin...
-
daha ilk mesajta cok güzel oldugu belirtmek ve onu yakından tanımak istedigimi belirtmek nasıl olur.benim bu yasa gelmiş adamın ilk deneyimi cünkü ben sf yim sosyal fobigim yani.yoksa onu uzun zamandır tanıyomus gibi önce havadan sudan muabbetemi girmeli...tabi ilk mesajı atacam sonra cevap bekleyecem alacam cevaba göre bişiler düsünecem.son olarak kız beni tanımassa nolacak hatırlamassa :(
-
Kendisini markette çalıştığı dönemden tanıdığınızı o zaman açılamadığınız la başlarsanız tanır belki. Sonra marketten çıktıktan sonra izini kaybettiğinizi tekrar bulduğunuz için ne kadar mutlu olduğunuzu ciddi niyetli olduğunuzu belirten bir yazı yazın. Merak etmeyin hiçbir kadın kendisine aşık birine zarar vermek istemez. Ama hayır derse ve siz ısrar ederseniz o zaman şikayet vs türlü şeyler olabilir. Ama kızın bekar olduğundan eminmisiniz?
-
Bence önce arkadaş isteği yollayın kabul ederse takılın öyle biraz yani bilgi edinmeye çalışın nerde ne yapıyor çalışıyormu nerde çalışıyor filan işte sonra paylaşımlarını beğenin fotoğraflarını filan dudaklarını büzüp resim çekiyolar çok komik oluyolar güldüğünüzü belli etmeyin çok güzel çıkmışsınız maşallah deyin sonra mesaj atarsınız beni tanıdınız mı dersiniz tanıştığınız marketi filan söylersiniz paramın üstünü vermediniz en son eve gelince fark ettim dört yıldır peşinizdeyim deyin şaka şaka önce bir tanıyıp bilgi almaya bakın gerisi gelir zaten sıkıştığınız zaman yazın buraya uzmanlarımız size yardımcı olacaktır tasa etmeyin hadi kolay gelsin.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
...... sıkıştığınız zaman yazın buraya uzmanlarımız size yardımcı olacaktır tasa etmeyin hadi kolay gelsin.
Anlayamadım, konusunda uzman olanlar kim ki ? Ya da site misyonunda değişiklik mi yapacağız Engin hocam... :)
Ama şu para üstü stratejisini beğendim. Cidden işe yarar gibi geliyor.. İşi bilen adamın hali başka oluyor canım.. :)
-
valla buna benzer bi olay benimde başımdan geçti kıza mail attım anlattım durumu nette biraz konuştuk ama kız hiçte hayal ettigim yapıda degilmiş kişilik olarak ve geçmişi hiçte umdugum gibi degilmiş o zaman anladım insanların dış görünüşüne bakar karar verilmeyecegini bu bana bi hayat dersi oldu bu yüzden kendini fazla kaptırma bence
-
Para ustu olayı harıka olmus:) fıkır benımde hosuma gıttı..ben olsam kesınlıkle yıllar sonra ortaya cıkıp nıyetım cıddı olayına gırmem,ask olaylarına da gırmem,basıt bır selamlasma,ıle dıkkatını ceker,eskılerden ve nereden tanıdıgımı soler ilgisını ceker,,para ustu espırısı ıle aklını celerdım:) ama ısrarcı olmak cok yanlıs ve tehlıkelı,kaldıkı bır ılıskısı yada evlenmıs bıle olabılır o zamanda mutluluklar dıyıp cekıp gıtmek en ıyısı,,yeterkı sevebılen bı kalbı olsun ınsanın daha cok sever
-
Alıntı:
ballards rumuzlu üyeden alıntı
Para ustu olayı harıka olmus:) fıkır benımde hosuma gıttı..ben olsam kesınlıkle yıllar sonra ortaya cıkıp nıyetım cıddı olayına gırmem,ask olaylarına da gırmem,basıt bır selamlasma,ıle dıkkatını ceker,eskılerden ve nereden tanıdıgımı soler ilgisını ceker,,para ustu espırısı ıle aklını celerdım:) ama ısrarcı olmak cok yanlıs ve tehlıkelı,kaldıkı bır ılıskısı yada evlenmıs bıle olabılır o zamanda mutluluklar dıyıp cekıp gıtmek en ıyısı,,yeterkı sevebılen bı kalbı olsun ınsanın daha cok sever
kıza şimdi mesaj ceksem desem ki mrb ben murat seni x markkte calıstıgın dönemdn tanıyorum tanısmıstık hatırlarsan facenide tesadüfen buldum.ortak sayfalardan senin arkadasın olmak istiyorum yakından tanımak istiyorum desem nolur ? aslında kızın profiline girip mesaj cekecem ama mesajı yazıp yazıp siliyorum göndere basamıyorum niyeyse belki alacagım cevaptan korkuyorum cünkü niye kendisini buldugumu soracaktır.belkide başımı yakarım diye.
-
Çaktırmadan tanış, tesadüf gibi..ilgini belli etme.,kaleyi içerden fethet, yok yok ,o seni fethetsin.
bu halinle ona açılamazsın, açılsanda olayı berbat edersin
-
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Çaktırmadan tanış, tesadüf gibi..ilgini belli etme.,kaleyi içerden fethet, yok yok ,o seni fethetsin.
bu halinle ona açılamazsın, açılsanda olayı berbat edersin
ilgini belli etme ? nasıl olcak o caktırmadan tanısmak mı.ortak arkadasımız yok üye oldugu face sayfasından buldum diyecem mesaj cekersem büyük ihtimal needeninide soracaktır.
-
sevgili ve saygıdeger forum üyeleri mesajı cektim.mesaj aynen şöyle meraba selma ben murat seni gündüzler markette çalıstın dönemden tanıyorum sivaslıyım şu köyündenbelki hatırlarsın.facenide şu face sayesndan tesadüfen buldum arkadasın olmak istiyorum. seni tanımak için rahatsız ettiysem kusura bakma bana göre cok masumane bir mesaj cektim size göre nasıl bilmem.ama mesajı cektikten sonra aklıma gelmeyen senaryo kalmadı ya iftiraya ugrrarsam ya savcılıga çagrılırsam ya dava baska yönlere kayarsa,ya ceza alırsam gibi bir sürü şey uyuyamadım açıkcası baska mesaj cekmeye niyetim yok,bu mesajıda yine kendi adım ve göbekadıma açtıgım farklı bir msn adresiyle facebook profilinden gönderdim.lütfen beni ayrıntılı şekilde aydınlatın böyle bir mesajla hangi savcı ilgilenir suç duyurusunda bulunabilirmi beni rahatsız etti fln gibi.iftiraya ugrarmıyım mesela,cok müsküldeyim.
-
Hiç bir şey olmaz...En doğrusunu yapmışsın.. Bence senin 2 masum mesaj hakkın daha var... Yılma mücadeleye devam...
-
Cevap: Bir kıza facebook aşk mesajı göndermek suç olur mu?
Vehim aşırı...
Vesvese ya da...
Bu psikoloji ile kızın da canını sıkarsın.
Olumlu ya da olumsuz bir cevap gelir ise, nasıl bir tepki vereceğini kestirmek de zor.
Bir psikolog ile acilen görüşmeni öneririm.
-
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Vehim aşırı...
Vesvese ya da...
Bu psikoloji ile kızın da canını sıkarsın.
Olumlu ya da olumsuz bir cevap gelir ise, nasıl bir tepki vereceğini kestirmek de zor.
Bir psikolog ile acilen görüşmeni öneririm.
sen bir hukuk ögrencisisin ilk yazddıgım mesajlarıda okudunmu bilmiyorum aradan 4- 5 yıl geçmiş bi bag yok ama unutmadımı söyledim.içimde kaldını.mesaj cektim ama diğer kutusuna gitti için görmeyebilir hiç.üsteleyip üst üste mesajlar cekipte kızı rahatsız eden kişi durumunada düşmek istemiyorum.psikolog konusunda haklı olabilrsin ben sosyal fobigim hayatımda hiç kız arkadasımı bırak sosyal bir toplumum olmadı ne yazıkki ama yas 28 olunca insan birini bulup görücü üsülüde olsa tanısıp evlenmek istio.belki atlatabilirim sosyal fobimide diyerek kendimi zorlamaya calısıyorum bişiler içinde herşeyi alt üst etmekte var bu işin ucunda benim kuzenim 10 yıldır cıktıgı sevgilisi bir anda bıraktı kendisini die konusmak istedi kız dava açtı kazandı,kuzenim hapis yatacak mesela,hakaret etme yoktu sadece itişme kakısma olmuş herhalde konusurken bide iftirada attı diyor kendisine örnek mesela şimdi söylermisin bana sen benim yerimde olsan napardın.psikolog psikiyatr dedigin ilaç verip iki konusmaktan baska bişi yapmıo ben herşeyin en ince ayrıntısını ve en kötüsünü düşünmekten kendimi alı koyamıyorum ne yazıkki.senin deyiminle vesvese ve ben kimseye asla zarar verebilecek bi yapıda oldumu düşünmüyorum.
-
Bir kıza açılmak, sevdiğini söylemek istiyorsun ama önce işin hukuki boyutunu sorguluyorsun:)
Evlenmeden öncede boşanırsam ne olur diye başlık açarsan şaşırmam cidden. Gönül işlerinde kural hukuk yoktur.
Önce git bi açıl saçıl kıza yazacağını yaz soracağını sor, başına bişey gelirse bu site hep burada.
Yardımcı olurlar / oluruz. Gönlünle hareket et, mantığın yanda dursun şimdilik ..
-
Baktın beklemediğin bir tepki verdi "pardon kuzenim yazmış" dersin takma kafana. Fobiği mobiği bırak şimdi cesur ol kararlı ol tren kaçar sonra sen de arkasından kara treeeen diye basarsın feryadı.
-
Alıntı:
yalnızadam06 rumuzlu üyeden alıntı
sen bir hukuk ögrencisisin ilk yazddıgım mesajlarıda okudunmu bilmiyorum aradan 4- 5 yıl geçmiş bi bag yok ama unutmadımı söyledim.içimde kaldını.mesaj cektim ama diğer kutusuna gitti için görmeyebilir hiç.üsteleyip üst üste mesajlar cekipte kızı rahatsız eden kişi durumunada düşmek istemiyorum.psikolog konusunda haklı olabilrsin ben sosyal fobigim hayatımda hiç kız arkadasımı bırak sosyal bir toplumum olmadı ne yazıkki ama yas 28 olunca insan birini bulup görücü üsülüde olsa tanısıp evlenmek istio.belki atlatabilirim sosyal fobimide diyerek kendimi zorlamaya calısıyorum bişiler içinde herşeyi alt üst etmekte var bu işin ucunda benim kuzenim 10 yıldır cıktıgı sevgilisi bir anda bıraktı kendisini die konusmak istedi kız dava açtı kazandı,kuzenim hapis yatacak mesela,hakaret etme yoktu sadece itişme kakısma olmuş herhalde konusurken bide iftirada attı diyor kendisine örnek mesela şimdi söylermisin bana sen benim yerimde olsan napardın.psikolog psikiyatr dedigin ilaç verip iki konusmaktan baska bişi yapmıo ben herşeyin en ince ayrıntısını ve en kötüsünü düşünmekten kendimi alı koyamıyorum ne yazıkki.senin deyiminle vesvese ve ben kimseye asla zarar verebilecek bi yapıda oldumu düşünmüyorum.
Zaman zaman bu sitede "hukuk öğrencisi" olmama vurgu yapılmıştır. Haliyle bir öğrenci kaç yaşlarında ve ne kadar yaşam tecrübesi sahibi olabilir ki zannı ile bazı önerilerimin, önyargı ile defteri dürülmüş olabilir.
Sevgili genç,
Hukuk fakültesini kırkından sonra okumaya başlayan bir öğrenciyim.
Dolayısıyla altını yaşamın içinden doldurmayacağım bir öğüt, öneri, söz aktararak ne sizi ne de kendimi sıkıntıya sokacak bir durum yaşamak ve yaşatmak istemem.
3 satır önerimi dikkate almanı ve en önce kronikleştiğini senin de fark ettiğin bu rahatsızlığının tedavisi sürecine yönelmeni yeniden öneriyorum.
Esenlikler...
-
Alıntı:
yalnızadam06 rumuzlu üyeden alıntı
Mrb, ben Murat, yeni üyeyim 28 yasındayım.
Birine uzun zamandır aşıgım tek taraflı aşk platonik denebilir. Kızla tanışmıstım markette kasiyerlik yapıyordu. Arada espiriler yapıyor övgüler atıyordum. sert bir tavır almadım hiç ama haberi yoktu onu sevdigimden. işten her cıkısında yolunu gözlüyor açılmayı düsünüyordum. günler aylar yıllar böyle geçti. konusamadım cünkü her gördügümde elinde telefon vardı ve ben onu her görüsümde elim ayağım birbirine dolanıyordu. işten ayrıldıgı için 4 yıldır göremiyorum da ama hep aklımda hala. facebooktan face adresini buldum.a radan yıllar geçtigi için ortak arkadasımızın da olmadıgı için, yani kısaca güclü bir inandırıcı dayanagım olmadıgı için kızla burdan arkadas olmaya ona kimligimi ve ondan hoşlandımı söylemeye korkuyorum açıkcası sapık durumuna düşmekten mahkemeye verilmekten. hatta abisi tarafından bulunup dövülmekten ama bir tarafımda hep yapmak istiyor bunu. ona açılmayı herşeyi söylemeyi arkadas olmayı.
eger birine kaç defa mesaj cekersem zorlamaya girmiş olur. veya bilişim suçu işlemiş olur muyum? diyelim bu kim tanımıyorum diye şikayet etseler hemen bulunabilirmiyim ip adresinden. cok kaygılarım var açıkcası yardımcı olursanız sevinirim.
Madem aşıksın riskinide gözönüne alıcaksın :D