Anneannemin dayısının veraseti çıkmıyor
İyi günler..
Anneannem 1950 'lerde bulgaristandan Ailesi(Annesi babası kardeşleri ve dayısı) ile istanbula göç etmişler dayısı belli bir birikimle İstanbul'da belli başlı bir kaç arsa almış... Daha sonra Arsalar değerlenince üvey oğlu bir kaç arsayı satıyor.. Bunun üzerine dayı oğlunu ret davası açıyor davayı kazanıyor
ama dava dönüşünde kalp krizi geçirip vefat ediyor... Biz 35 senedir arsaların hepsinin satıldığını sanıyorduk ama şuanda bir kaç araştırmadan sonra istanbulun önemli bir ilçesinde 3 tane arsa kaldığını öğrendik mali değeri yüksek olan bu arsaları satım işlemleri başladık ama dayının veraseti çıkmıyor Anneannem mirasçı görünmüyormuş ne tür bir yol izlemeliyiz mahkeme açılması gerekiyorsa hangi mahkemeye baş vurmalıyız teşekkürler...
Cevap: Anneannemin dayısının veraseti çıkmıyor
Yardım ederseniz sevinirim...
Dayınızın üvey oğlundan başka çocuğu varmıymış?
Hayır hocam üvey oğlundan başka çocuğu yok. Üvey oğlu hala hayatta şuan 60-70 yaş aralığında tam yaşını bilmiyorum
Babasına Kandırıp imza attırıyor 15 dönüm araziyi satıyor. Babası bunu öğrenince dava açıyor ret ediyor oğlunu ama arsaları kurtaramıyor kendide dava dönüşü vefat ediyor.
Üvey oğlu hayatını zengin bir şekilde sürdürdü bu zamana kadar
Anneannem ise Hala ömrünü gece kondu'da geçiriyor.
Anneannem'de hayatta ben tek torunuyum.
Ama öz dayısının mirasçısı görünmüyormuş Anneannem.
Bir kaç kişiye danıştık 5 ay oldu hala bir arpa boyu yol kat edemedik
Dayının üvey oğlunun dosyaları bir şekilde yok ettiği düşünülüyormuş ama elimizde kanıt yok ne yazık ki.
Siz bize bir yol gösterebilirseniz çok memnun olurum teşekkürler.
Anneannenizin oğrudan dayınızın mirasçısı olarak görünmemesi normal olmakla birlikte,
'' öz dayısının mirasçısı görünmüyormuş'' derken,
elinizde dayınızın veraset ilamı yok anladığım kadarıyla,
görünmediğini, veya kimlerin mirasçısı göründüğünü kim söyledi size?
1984 yılında Anneannem ve 4 kardeşi dayısından kalan 3 dönümlük bir araziyi sattılar ortak olarak pay ettiler aralarında ama o zaman için arsanın mali değeri çok düşüktü. Bu yaz ufak bir araştırma yaptırdık 3 tane daha arsa çıkmış ama onların veraseti çıkmıyor bomboş duruyorlarmış 35 yıldır.
Anneannem Kardeşleri arasında hayatta olan tek kişi. Ölen kardeşlerinin çocukları var onlarda mirasçı sayılması lazım ama hiç kimse Anneannem de dahil mirasçı olarak görünmüyor Dayının sahip olduğu arsalar boş bir şekilde bekliyor.
1.Veraset ilamı davası nasıl açılır?
2.Kimlerin imzası gerekir?
3.Ne kadar zamanda sonuçlanır?
Dayınız, eşi yokken, çocuksuz olarak, anne ve babasından önce vefat etti ise,
yasal olarak mirasçısı olmadan vefat etmiş demek oluyor benim bildiğim kadarıyla.
Veraset ilamını yasal mirasçılarından herhangi biri ( eş-çocuk-anne-baba) alabilir.
Veraset ilamı noterden veya çekişmeli sorunlu bir durumsa sulh hukuk mahkemelerine müracaatla alınabilir.