İlamsız takipte borca itiraz edildi
değerli hukuçular başımdan geçen olay şudur
Olay : Nisan ayında İnternet üzerinden tanıştığım bir şahısla bana sigara getirmesi karşılığında 500 TL Kapora olarak gönderdim üzerinden fazla zaman geçmeden dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.
Parayı istediğinde PTT den gönderemeyeceğimi EFT yapabileceğimi söyledim oda hemen yakında bir bankaya giderek artık ortağımı neyse verdiği hesaba para yatırmamı istedi gönderdim.Her ihtimali göz önünde bulundurarak EFT açıklamasına borç olarak gönderilmiştir yazdım sürekli görüşme halinde olduğumuz şahsın numarasını yazdım.
Yakın zamanda bir avukat arkadaşın yanına giderek hesabına para yatırdığım şahısa ilamsız takip başlattık ve borca itiraz etmiş açıklamasına ; böyle bir borcu olmadığını, olamayacağını (beni) tanımadığını belirtmiş ve açıklamada olan numaranın benimle görüşen şahısa ait olduğunu kendisine ait olmadığını söylemiş. benim hakkımda ve 1.nci şahıs hakkında dolandırıcılıktan savcılığa başvuracakmış (hesap sahibi).
Değerli avukatım bana hukuk yollarının bittiğini ve mahkemeye versek bile bu şahısı tanımadığımız için bir sonuca varamayacağımızı,yapacağımız masrafların boşa gideceğini belirtti.
süreç bitmişmidir ?
Cevap: ilamsız takipte borca itiraz edildi
Hiç tanımadığı şahsın hesabına yatırdığı parayı nasıl açıklıyor?
onun açıklaması yok.para yatırdıktan sonra benimle konuşan şahsın ATM'den parayı hemen çektiğini belirtiyor.
Onun hesabına yatmış parayı başkası nasıl çekecemiş kendi çekip ona vermiştir borç olarak yazdıysanız ödemekle yükümlüdür bence.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Onun hesabına yatmış parayı başkası nasıl çekecemiş kendi çekip ona vermiştir borç olarak yazdıysanız ödemekle yükümlüdür bence.
vekalet verdiğim avukat; hesabına para yatırdığımız şahısla bağlantıyı açıklayamayacağımızı söylüyor, davayı kazanma şansımızın imkansız olduğunu söylemekte, avukata vekalet vermiştim 100 lira masrafı var demişti şimdi yeni dava açarsak 200 lira daha gideceğini söylemekte davayı kazanma ihtimali çok düşük olduğunu söylüyor.Nasıl bir yol izlemeliyiz ayrıca fikirleriniz için teşekkürler.
Takip talebinde ve ödeme emrinde borcun sebebi olarak ne yazmışsınız?
Alıntı:
Takip talebinde ve ödeme emrinde borcun sebebi olarak ne yazmışsınız?
orasını net bilmiyorum,yarın avukatın bürosu açık olursa itirazın dökümünü alıp sizi bilgilendireceğim.bana e-mail paylaşabilir seniz minnettar olurum yardımınıza ihtiyacım var.
Engin Bey verilen kararda aynen şu yazılıyor;
Borçlu/Borçlu veklili tarafından verilen ../...../2014 havale tarihli borca itiraza ilişkin dilekçe geldi,okundu
KARAR:Borçlu tarafından .. icra müdürlüğüne verilen .../../. muh.2014 tarihinde borca itiraz edildiği görülmüş olup, takibin(örnek7) ilmasız takip olduğu ve borçluya usulüne uygun tebligatın .. tarihinde yapıldığı;
Borçlu tarafından yapılan itirazın icra iflas kanunun 62/1 maddesinde belirtilen süre içinde yapılması nedeniyle İİK'nun 66. maddesi gereğinde İCRA TAKİBİNİN İTİRAZ EDEN borçlu ..... yönünden durdululmasına itiraz ekinde borçlu tarafından tebligat pulu.
hepsi bundan ibaret.ne yapabilirim?böyle gereksiz insanlar için sizi yorduğum için, emeğiniz için teşekkürler.
İcra müdürünün klasik kararı bu takip talebinizden örnek alıp baksanız iyi olur.
Alıntı:
İcra müdürünün klasik kararı bu takip talebinizden örnek alıp baksanız iyi olur.
Engin bey ödeme emrinde ;
4- Senet ve tarihi ve senet yoksa borcun sebebine : 14/05/204 tarihli Diğer 500 yazılmış başka bir şey yazılmamış
Alıntı:
Maşallah maşallah :)
gülüşünüz hayradır inşallah :)
Pek hayra sayılmaz valla :DD o ne biçim borcun sebebini açıklamaktır şaştım kaldım.
en son mesajınızdan avukatımın ne kadar kaliteli olduğunu anladım.
Hepsi yazdıklarımdan ibaret bu durumda savcılığa başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyim?
adam kısa ve net bi şeklide borcu nasılda açıklamış net 500 tl süper valla
Alıntı:
Av.Mustafa Demir rumuzlu üyeden alıntı
adam kısa ve net bi şeklide borcu nasılda açıklamış net 500 tl süper valla
durumdan da anlaşıldığı gibi yine duvara tosladığımın farkındayım,yanlış bir yolda mıyım acaba ?bu işin peşini bırakmam mı lazım mustafa bey?
eğer devam edeceksem,savcılığa başvururken nelere dikkat etmeliyim
Bence vazgeçme savcılığa da yap şikayetini davanı da aç, açıklamalı dekontun var tanık da dinletebilirsin haklı olduğun işin peşini bırakma derim avukatından yardım al yine de böyle dediğimize bakma öyle hata filan değil bu program kullanıyor galiba otomatik dolduruyor.
Teşekkür ederim yorum ve düşünceleriniz için.Emin olun düşünceleriniz bizim için yani mağdurlar için büyük bir teselli ve cesaret vermektedir bu aziz mübarek günde bir kes daha Allah C.c razı olsun ve kötüler için Binbir kere belasını versin.selametle