-
Takipsizlik kararına rağmen dava sürer mi?
Merhabalar. Adliyede bir şikayet dilekçesi yazmıştık. Daha sonra gidip şikayetimizi geri aldık. Savcı bir süre sonra bizi yanına çağırdı. Kendisine şikayetten vazgeçtiğimizi ve üstelemek istemediğimizi söyledim. Savcının cevabı: bu dava sizden çıktı bu saatten sonrası Kamu Hukukuna bağlıdır diye cevap verdi. Eve bir süre sonra "kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" geldi. Tekrar adliye'ye danıştık bu durumu ve Davanın düştüğünü dile getirdi. Bizde konuyu kapadık. Ama dün şikayetçi olduğumuz şahışa kağıt gelmiş. Şüpheli sıfatında cumhuriyet savcılığına cağırılmış
-
Cevap: takipsizlik kararına rağmen dava sürer mi_
70 kişi görüntüledi ve cvp yok. iyiymiş... helal olsun size
-
Kendilerine gelen takipsizlik kararını yanlış anlamış olabilirler mi? sorusuna 70 kişi verecek cevap bulamamış olabilir ben vereyim : nerden bilelim Allahını seversen ya :DD
-
Ciddiyet çercevesinde bir cevap bekliyordum. Anlaşılan bunu sizin yapmanız imkansız görünüyor :))
-
Soru ciddi bir hukuk mevzusu olsa eyvallah açıklayalım ama bir insanın elindeki evrakı yanlış okuyup yanlış anlamış olup olmayacağını nerden ve nasıl bilebiliriz ki?
-
Şimdi öğrendim efendim. Kendisine şüpheli sıfatında çağrı tebligi gelmiş. Kovuşturmaya yer olmamasına rağmen bu neyin nesi oluyor_
-
Mesela hakaret ve tehditten şikayet etmişsinizdir hakaret şikayetten vazgeçmeyle düşer takipsizlik bu suça ilişkindir tehdit şikayetle düşmez şüpheli olarak kamu davası bu yüzden açılmıştır mesela. Ezbere yorum yaptırmak da varmış işte :)
-
Mesela başka bir senaryo, aynı kişiyi bir başkası da şikayet etmiştir ama o şikayetten takipsizlik çıkmamıştır. Bilgi ne kadar az ise senaryo o kadar çok oluyor.
-
Sn. Engin oğuz Ama biz karşı tarafla anlaştık ve barıştık. Bunu savcıyada söyledik. Ayrıca dava açmamızın sebebi şahsın bizi sürekli tehdit etmesiydi. bu durumda bizi rahatsız edecek birşeyler olur mu ve kendisinin hapse girmesi söz konusu olabilir mi. Karşı tarafta bizde zarar görmek istemiyoruz. bunu nasıl halledebiliriz efendim?
- - - Updated - - -
-
Mevzu nedir bilmiyoruzki hala aranızda ne husumet oldu hangi suçtan dava açılmış? şikayetle düşen kapanan soruşturmalar var kamu davasına dönüşenler var kamu davasına dönüşmüşse illaki yargılanacak duruşmaya katılır şikayetçi olmadığınızı hakime de söylersiniz ama ne olur bilemeyiz.
-
Sn. Engin oğuz, mevzuyu anlatayım o halde. Benim daha önce sevgilim olan ve şuanda eşim olan Lara ile her sevgili gibi buluşmuştuk ve ağabeyi (Kerem) Bizi yakaladı ve karşısına beni alıp küfürler saydı bende tepkisiz kalmayıp onu var gücümle ittim ve itişme kalkışma oldu. O anda Lara olaya karışıp tartışmanın son bulmasını sağladı. Olay yerinden uzaklaşmak üzere hareket ettiğimizde (Kerem) tarafından bana sen öldün bittin denildi. Lara bu durumdan korkup benimle geldi kendisini bizim eve getirdim. Daha sonra diğer abisi geldi ve bana küfürler sayarak Larayı almaya geldiğini söyledi. Lara getmedi ve polis çağırdık. Bunun sonucunda Lara sığınma evine girdi. Velhasıl bana karşı birleşen laranın abileri ve annesi (Kerem,mert,ayşe) larayı istemedikleri onu evlatlıktan çıkaracaklarını ve tüm mal varlığından mahrum edilerek kendileri tarafından öldürüleceği yönde tehditler telefonlarımıza gönderildi. Larayı sığınma evinden aldım. ikimizde evlenmek zorunda bırakıldık... O yetmemiş gibi benimle evlenme eyleminde bulunduğu halde abisi (mert) lara kendisinin üzerine kalan malı noterde üzerime alsın almadığı taktirde onu ben öldüreceğim yönünde tehditler savurdu. Malı verdik ve tehditlerden ötürü şikayet dilekçesi verdik. Daha sonra dilekçeyi geri aldık. Aradan bir süre sonra "Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" kağıdı gönderildi, bizde konuyu kapadık. ama gelin görün ki Laranın abilerine cumhuriyet başsavcılığı tarafından şüpheli sıfatıyla cağrı kağıdı gelmiş.
-
Cevap: Takipsizlik kararına rağmen dava sürer mi?
-
Alıntı:
Hasan Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Helal olsun ..
Sizede helal olsun
-
Şikayet konusu bir kaç eylem var; takibi şikayete bağlı olanlar için kovuşturmaya yer olmadığına kararı verilmiş takibi şikayete bağlı olmayanlar için kamu davası açılmış davaya girip savunma yapacaklar siz de katılıp ya da dilekçe verip hakime şikayetçi olmadığınızı yinelersiniz.
-
kusura bakmayın konunun yeri degil ama buraya yazıcam. umarım cabuk cevap gelir.
iyi günler. bana karşı açılmış olan kişilerin huzur ve sukununu bozma davası var. şimdi ben neler yapmalım? ve bu dava aleyhime sonuçlanırsa para cezası olarak mı sonuçlanır. para cezası alırsam sicilime işler mi? işe girerken sıkıntı olur mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkurler.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Şikayet konusu bir kaç eylem var; takibi şikayete bağlı olanlar için kovuşturmaya yer olmadığına kararı verilmiş takibi şikayete bağlı olmayanlar için kamu davası açılmış davaya girip savunma yapacaklar siz de katılıp ya da dilekçe verip hakime şikayetçi olmadığınızı yinelersiniz.
Efendim, şikayetçi olmadığımızı söylemek için duruşmayı mı bekleceğiz ve Davaya nasıl katılabiliriz? bize kağıt falan gelecek mi?
-
Duruşmayı beklemenize gerek yok mahkemeye hitaben dosya numarasını belirterek şikayetçi olmadığınızı barıştığınızı kardeşiyle evlendiğinizi aile olduğunuzu davanın akrabalık ilişkinize zarar vereceğini filan yazıp dilekçenizi mahkeme kalemine teslim edebilirsiniz.
- - - Updated - - -
Alıntı:
guney58 rumuzlu üyeden alıntı
kusura bakmayın konunun yeri degil ama buraya yazıcam. umarım cabuk cevap gelir.
iyi günler. bana karşı açılmış olan kişilerin huzur ve sukununu bozma davası var. şimdi ben neler yapmalım? ve bu dava aleyhime sonuçlanırsa para cezası olarak mı sonuçlanır. para cezası alırsam sicilime işler mi? işe girerken sıkıntı olur mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkurler.
Sizi şikayet edenlerden özür dileyip şikayetlerinden vaz geçmelerine ikna edebilirsiniz olmazsa mahkemeye gidip savunmanızı yaparsınız pişmanlığınızı dile getirirsiniz en kötü biraz para cezası veya 1-2 ay hapis cezası alırsınız ama ertelerler tekrar suç işlemezseniz silinir işe girmenize bir mani olmaz.
-
Pekala efendim. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Dosya numarası bize gelen "Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" belgesinde yazılıdır değil mi? Biz bu dosya numarasını alıp ön büroda dilekçemizi yazarak adliye sarayında mahkeme kalemine teslim edeceğiz öyle mi? Bu şekilde konu kapanmış olacaktır. cahilliğime verin ama bana biraz daha bilgi verseniz?
-
Benden iyi anlamışsınız maşallah yazmayı ihmal ettiğimi siz ifade etmişsiniz evet öyle :) Mahkeme ve dosya numarası sizdeki değil kayın biraderinize gelen evrakta yazar bu şekilde dava sizin için bitmiş sayılabilir belki mahkeme şikayetçi olarak değil ama tanık olarak mahkemeye gelmenizi isteyebilir bunun için size davetiye yollayabilir.
-
[QUOTE=
Sizi şikayet edenlerden özür dileyip şikayetlerinden vaz geçmelerine ikna edebilirsiniz olmazsa mahkemeye gidip savunmanızı yaparsınız pişmanlığınızı dile getirirsiniz en kötü biraz para cezası veya 1-2 ay hapis cezası alırsınız ama ertelerler tekrar suç işlemezseniz silinir işe girmenize bir mani olmaz.[/QUOTE]
cevabınız için teşekkürler. peki avukat tutmasam olur mu? hapis cezası vermezler heralde? para cezası verirlerse ne kadar olur tahmini cunkü sicilim temiz.
-
Hapis cezası da veebilirler bilemiyorum ama ertelerler para cezası bir milyon dolar olur büyük ihtimal şaka şaka bi kaç bin lira meblağını da bilemiycem şimdi ama fazla değil taksit de yaparlar.
-
Alıntı:
Hapis cezası da veebilirler bilemiyorum ama ertelerler para cezası bir milyon dolar olur büyük ihtimal şaka şaka bi kaç bin lira meblağını da bilemiycem şimdi ama fazla değil taksit de yaparlar.
heheheh :) e dolara zam gelmeden 1-2 milyon alayım dicektim tamda. engin bey peki avukat tutmasam olur mu? uniyi yeni bitirip askere gittim yeni geldim. daha işe giremedim.
-
Avukat tutmak mecburi değil savunmanı kendin yapabilirsin baktın olmadı ağzın dilin dolanıyor hakimden sana müdafi atanmasını istersin.
-
Alıntı:
Avukat tutmak mecburi değil savunmanı kendin yapabilirsin baktın olmadı ağzın dilin dolanıyor hakimden sana müdafi atanmasını istersin.
of of elim ayagıma dolanır :) kaç liraya patlar ki avukat bana? bi de tek duruşmada biter mi?
-
Avukatlık ücreti serbestçe belirlenir taraflar arasında bütçenize uygun bir avukat bulursunuz mutlaka avukat tutarsanız sizin için bir celse de biter diğer celselere avukatınız girer siz işinize bakarsınız.
-
Alıntı:
Benden iyi anlamışsınız maşallah yazmayı ihmal ettiğimi siz ifade etmişsiniz evet öyle :) Mahkeme ve dosya numarası sizdeki değil kayın biraderinize gelen evrakta yazar bu şekilde dava sizin için bitmiş sayılabilir belki mahkeme şikayetçi olarak değil ama tanık olarak mahkemeye gelmenizi isteyebilir bunun için size davetiye yollayabilir.
Bu davanın açıkcası kapanmasından yanayım. Bize hiçbir zarar vermediler. Sadece korkutmak adına yapılan tehditlerle karşı karşıya kaldık. Bu şekilde hakimede söylesek konu kapanmış olur değil mi? Gerçekten bu tip şeylere girmek istemezdim. Öğrenciyim ve endişeleniyorum. derslerime yoğunlaşamıyorum bile. Sn engiz oğuz
-
Alıntı:
Avukatlık ücreti serbestçe belirlenir taraflar arasında bütçenize uygun bir avukat bulursunuz mutlaka avukat tutarsanız sizin için bir celse de biter diğer celselere avukatınız girer siz işinize bakarsınız.
bende onu soracaktım; ben hiç durusmaya gitmesem olur mu? avukatım gitsin. cunku ben x şehirdeyim sanırım durusma y şehirde
-
Alıntı:
Bu davanın açıkcası kapanmasından yanayım. Bize hiçbir zarar vermediler. Sadece korkutmak adına yapılan tehditlerle karşı karşıya kaldık. Davanın kapanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Lütfen bir yol gösterin. sn engin oğuz
-
Bildiklerimi paylaştım mahkemenin takdiri neyse o olacak başka ne diyebilirim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
guney58 rumuzlu üyeden alıntı
bende onu soracaktım; ben hiç durusmaya gitmesem olur mu? avukatım gitsin. cunku ben x şehirdeyim sanırım durusma y şehirde
Avukat tutarsanız sorun kalmaz gerekeni yapar siz en kötü en yakındaki mahkemeye gidip bir kez ifade verirsiniz gerisini halleder.
-
Alıntı:
Bildiklerimi paylaştım mahkemenin takdiri neyse o olacak başka ne diyebilirim.
- - - Updated - - -
Avukat tutarsanız sorun kalmaz gerekeni yapar siz en kötü en yakındaki mahkemeye gidip bir kez ifade verirsiniz gerisini halleder.
ilginiz için teşekkürler engin bey...
-
Sn. engin oğuz, kayınbiraderimin dosyası şuan bende. burda bir kaç numara var ama hangisi evrak numarası onu bilmiyorum.