Oto kiralama için verilen boş senet
Meraba öncelikle size bisey danısmak istiyorum . yaklasık 3 ay önce biyerden araba kiraladım ve bos senet imzalayarak kiraladım arabayı sağ sağlım teslim ettim ve bos senetin 3 ay sonra verircegini söylediler 3 ay doldu ve dün almaya gittim adam türlü türlü bahaneler üretti ve alamadım senetimi. Bahaneside kiraladıgım araba ortagının arabasıymıs ve ortagıyla bunlar ayrılmıs ve ortagı giderken senetleride almıs bana hiç inandırıcı gelmedi sizce nasıl bir yol izlemeliyim . TESEKKÜRLER simdiden.
Cevap: Oto kiralama için verilen boş senet
Noterden senedinizin iade edilmesi aksi halde savcılığa vereceğinizi 3.şahıslarca işleme konulması halinde sorumlu olacağına dair vs ihtarname yollayabilirsiniz.
ben bi araba kiralamak istiyorum ve şirket bana açık senet imzalamam gerektiğini söyledi bende bu durumdan biraz korktum.. bende buna şöyle bir yol buldum senetin fotoğrafını çekmek ve rent a car şirketinde şahısla yaptığımız konuşmaları ses kaydına almak.. böyle bir durumda daha sonra herhangi bir sorun olması dahilinde bu ses kaydını ve fotoğrafı kullanarak bu işten sağ salim kurtulabilir miyiz ?
Kişilerin bilgisi dışında ses kaydı yapmak baş ağrıtabileceği gibi(çoğu durumda suç olarak değerlendirilmekte) ortada bir senet varken ve başkalarına da ciro edilebilecekken bu durumda kendini %100 garantiye almak gibi bir yöntem yok.Büyük şirketler haricinde(kiralik araç kaskosu olan ve filo şeklinde profesyonel çalışan) merdiven altı yerlerde boş bir senet bırakmak riskli bir iş.Zaten ortada bir senet varken iş mahkemeye geldiğinde şahit dinlenmesi dahi yapılmazken senedi verdiğiniz yerdeki konuşmaların hışırtılı kayıtlarını da kimse oturup dinlemeyecektir(dinlense de rızanızla verdiğiniz senet sırasında ne söylenecekte sorumu olmayacaksınız onu da anlamadım).Bence ulaşım için ya araç satın alın, imkanınız yoksa toplu ulaşım kullanın.Onun dışında burada daha öncede çok başı ağrıyan ve derdini kimseye anlatamayan arkadaşlar gördük.
peki senetin fotoğrafını çekmek bi işe yaramaz mı ?
Bence yaramaz çünkü boş verdiğin senedi dolsurabilirler yasal sorumluluk sana ses kaydıda habersiz olursa ussulsüzdür oda bi işe yaramaz
Merhaba öncelikle size bisey danismak istiyorum ben bi arac kiraladim 3 ay sure sonra geri iade edecegini soyledi.Bende sözlesme evragimi alacagim ancak senet imzaladigimdan emin degim noterden ihbarname gondermem gerekiyo mu gene ilerde sorun yasamamak icin simdiden tesekkurler
Noterden göndereceğiniz "ihbarname"ye ne yazacaksınız? "Hatırlamıyorum ama eğer imzaladıysam o senet hükümsüzdür" diye mi yazacaksınız? İlerde sorun yaşamak istemiyorsanız neye niye ne zaman imza attığınızı ya unutmayın, ya da bir yere not alın. Hele hele boş senet, boş kağıt asla imzalamayın.
- - - Updated - - -
Forumda oto kiralama lafını gördüğünüz her konuya sanki cevap veriyormuş gibi aynı soruyu soracak mısınız?
Engin Bey biraz farklı olarak bu konuya benzer bir durum benim için de var. Yardımcı olabilirmisiniz?
Ben 2009 da araç kiraladım kiralama yaptığım şirket sahibi memleketi terketti. elindeki senetlerimiz de onunla gitti. yaklaşık 1 yıl sonra bana icradan evrak geldi. ben tabi ona borcum olmadığından üzerinde durmadım sonra da birşey olmadı aslında ama şimdi 2014-1262 icra dosyasıyla aracıma icra koydurtmuş bunu bugün öğreniyorm. alacaklıya ulaşamıyorum av. yardımcı olurmu onuda bilmiyorum. bir yolu varmı senedimi almamım?
Yardımcı olabileceğimi zannetmiyorum ama aklıma gelenleri yazayım.
Muhtemelen adına "menfi tespit davası" denen bir dava açmanız gerekiyor. Borcunuzun olmadığını bu şekilde ispatlayacaksınız. Muhtemelen senet birkaç kere ciro edilerek iz kaybı sağlanmıştır. Verdiğiniz senedin boş kısımlarının sonradan doldurulduğunu (farklı yazı, farklı mürekkep v.b.) kanıtlamak isteyebilirsiniz. Acilen borcunuzun tutarını öğrenin ve eğer mahkeme + avukat masrafları borcu geçmeyecekse bir avukat bulun. Yoksa arabayı satarken sorunla karşılaşırsınız.
Öncelikle teşekkür ederim ilginiz için. size 2 sorum daha olacak senedin cirolanmış olabileceğini sanmıyorum(çünkü sened sahibi namus meselesi yüzünden memleketi terketti) eğer öyle değilse nasıl bir avantaj olur? ve araç bu gibi durumlarda bağlanabiliyormu
ve bide 2009 tarihli sened 2014.nisan da icralık olduysa faiz durumları av. masrafları nasıl olur biliyorsanız çok sevinirim.