-
Görevi kötüye kullanma ile ilgili şikayet 257/1
Merhaba,
Görevi kötüye kullanmak ne demektir?
Görevi kötüye kullanmak suçu işlemek için işlenen suçun görevi ile alakalı olması gerekir mi?
Görevi kötüye kullanma suçunda ne kadar ceza alırsak memur haklarından mahrum kalırız?
Görevi ile alakalı olmayan bir suç için görevi kötüye kullanma davası açılabilir mi?
-
Cevap: Görevi kötüye kullanma ile ilgili şikayet 257/1
-
Görevi kötüye kullanma ne demek?
-
70 kişiye yakın kişi bakıyor hala yetkili bir kişi tarafından bir cevap yok mu?
-
Habire yazdığınız için konuya cevap verilmiş gibi göründüğünü fark ettiniz mi?
-
fark etmedim kusura bakmayın ama cevap verilse zaten yazmazdım. Hala cevap verildiği yok siz fark ettiniz mi?
-
Çok acelecisiniz şöförlüğünüz de böyleyse yandı millet :)
-
acele işe şeytan karışır :D
-
O kişinin size borçlu olduğu belgeli mi ?
-
-
Alıntı:
colhusam rumuzlu üyeden alıntı
belgeli değil ne fark eder ki ?
üzerinize madem bir suç isnat edilmiş. şirketiniz ile arkadaşınızn firması arasındaki bu ticaretten sizin menfaat sağladığınız düşünülmüş ve size 500 + 500 Tl ödeme yapılmış, bu ödemeyi delil gösterebilirler. Bu durumda sizin bu paranın arkadaşınızın size şahsi borcu olduğunu ispat etmek düşer. bu ispatı da ancak belge ile yapabilirsiniz.
-
Alıntı:
ballards rumuzlu üyeden alıntı
üzerinize madem bir suç isnat edilmiş. şirketiniz ile arkadaşınızn firması arasındaki bu ticaretten sizin menfaat sağladığınız düşünülmüş ve size 500 + 500 Tl ödeme yapılmış, bu ödemeyi delil gösterebilirler. Bu durumda sizin bu paranın arkadaşınızın size şahsi borcu olduğunu ispat etmek düşer. bu ispatı da ancak belge ile yapabilirsiniz.
anlatmak istediğimi tam anlamamışsın
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Çok acelecisiniz şöförlüğünüz de böyleyse yandı millet :)
hehe yok ya şoförlükte acele etmem can taşıyoruz avukat bey ama biraz tez canlıyım:D
-
- Görevi kötüye kullanmak ne demektir?
Türk Ceza Kanunu md. 257
- Görevi kötüye kullanmak suçu işlemek için işlenen suçun görevi ile alakalı olması gerekir mi?
Evet gerekir.
- Görevi kötüye kullanma suçunda ne kadar ceza alırsak memur haklarından mahrum kalırız?
657 sayılı kanun, 48. madde, 5. bend memuriyete engel halleri sayar. Görevi kötüye kullanma suçundan ceza alırsanız miktara bakılmaz, engel haldir.
- Görevi ile alakalı olmayan bir suç için görevi kötüye kullanma davası açılabilir mi?
- 2. sorunun tersten hali. Hayır açılmaz. İşlenen suç TCK'da nasıl tanımlanmışsa o suçtan dolayı açılır.
-
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
- Görevi kötüye kullanmak ne demektir?
Türk Ceza Kanunu md. 257
- Görevi kötüye kullanmak suçu işlemek için işlenen suçun görevi ile alakalı olması gerekir mi?
Evet gerekir.
- Görevi kötüye kullanma suçunda ne kadar ceza alırsak memur haklarından mahrum kalırız?
657 sayılı kanun, 48. madde, 5. bend memuriyete engel halleri sayar. Görevi kötüye kullanma suçundan ceza alırsanız miktara bakılmaz, engel haldir.
- Görevi ile alakalı olmayan bir suç için görevi kötüye kullanma davası açılabilir mi?
- 2. sorunun tersten hali. Hayır açılmaz. İşlenen suç TCK'da nasıl tanımlanmışsa o suçtan dolayı açılır.
Ama bana gorevim ile alakali olmayan bir suçlama yuzunden sorusturma acildi ayrica gorevim olmayan bir durum yuzunden bir suclama var sizce nasil yaptirimi olabilir. ?
-
görevinizle alakalı olmayan bir suça nasıl görevi kötuye kullanmaktan açıldı anlamadım
benimde davam yeni sonuçlandı 1 yıl 3 ay görevi kötuye kullanma verdi onuda hagb e çevirdi idari soruşturmam halen devam ediyor kurumum gerekçeli kaararı çıkınca getirmemi istedi hala açıktaym ne olacak bende bilmiyorum kimisi diyor hagb aldıysan göreve dönersin diyolar ama dönmeme durumu da var galiba işimiz mufettişe kaldı yani
-
Alıntı:
telve rumuzlu üyeden alıntı
görevinizle alakalı olmayan bir suça nasıl görevi kötuye kullanmaktan açıldı anlamadım
benimde davam yeni sonuçlandı 1 yıl 3 ay görevi kötuye kullanma verdi onuda hagb e çevirdi idari soruşturmam halen devam ediyor kurumum gerekçeli kaararı çıkınca getirmemi istedi hala açıktaym ne olacak bende bilmiyorum kimisi diyor hagb aldıysan göreve dönersin diyolar ama dönmeme durumu da var galiba işimiz mufettişe kaldı yani
Senin sucun neydi acaba?
-
Alıntı:
Senin sucun neydi acaba?
benim konu rüşvetti
-
Tam acikla ki bende yorum yapabileyim. Bana da adli ve idari sorusturma acildi. Idari yonden rusvet ile ilgili mi acildi ?
-
tabiki adli ve idari yönden ruşvet almak suçlama bu adli dava sonuçlandı idari olarak da soruşturma devam ediyor avukata göre göreve başlarsın diyor ihraç almazsın diyor ama benim kafa rahat degil
-
Benim bildigim kanuna gore eger bir gun dahi hüküm giymissen bu isten adli yonden meslekten ihrac diye biliyorum ama tabiki avukatlar daha iyi bilir. Ins aklanirsin Allah yardimcin olsun ins. Ama gorevi kotuye kullanma ile rusvet farkli durum .
-
Alıntı:
Benim bildigim kanuna gore eger bir gun dahi hüküm giymissen bu isten adli yonden meslekten ihrac diye biliyorum ama tabiki avukatlar daha iyi bilir. Ins aklanirsin Allah yardimcin olsun ins. Ama gorevi kotuye kullanma ile rusvet farkli durum .
hüküm açıklanmadı yani hüküm yememiş oluyorum
-
Alıntı:
hüküm açıklanmadı yani hüküm yememiş oluyorum
Himm insallah dedigin gibidir. Ama gorevi kotuye kullanma ile rusvet farkli.
Benim de adli idari devam ediyor. Adli yonden dosyam hala savcilikta.
-
Alıntı:
Himm insallah dedigin gibidir. Ama gorevi kotuye kullanma ile rusvet farkli.
Benim de adli idari devam ediyor. Adli yonden dosyam hala savcilikta.
şöyle bak ruşvetten iddiasıyla 6 ay yattık ilk duruşmada tahliye olduk 2 hafta önceki duruşmada da karar açıklandı olayın ruşvet olmadıgı görevi kötuye kullanma oldugu söylendi hagb istermisiniz diye soruldu evet dedim hagb verildi yani görevi kötuye kullanma verdi ama onu da hukum olarak açıklamadı 5 yıl içinde kasıtlı suça girmedgin surede 5 yıl sonra tamamen kalkmış olacak yani sonuç olarak şu an ne ruşvet ne de görevi kötuye kullanma idare ne diyecek bakalım devlet idareye öyle bir yetki vermşki aklansanızda idare ben ihraç ederim diyor hukukun içinde hukuksuzluk işliyor
-
Evet ne yazik ki ole gorevi kotuye kullanmazsa rusvet olayi degil bisey cikmaz ins aklanirsin. Ben bile fikra gibi bir olaydan gorevli olmadigim benim sadace ara sira yardim ettigim bir is ihaleyi yapan baska isi yapan baska ama bana gorevimle alakali olmayan bir is yuzunden menfaat saglamak diye sikayet uzerine adli idari sorusturma acildi idari yonden gorevi ile ilgili her ne sekilde olursa olsun cikar saglamak diye ifade verdim savunma yaptim.
-
Görevi kötüye kullanma suçunda görev tanımı geniş manada anlaşılmalıdır bence, memuriyet görevini kötüye kullanma da bu kapsamdadır. Sizin olay da rüşvete benziyor aslında yani birine kurumunuzda sağladığınız iş karşılığı menfaat temin ettiğiniz iddia ediliyor bu klasik rüşvete çok benziyor ama konu sizin görevinize girmediği için görevinizi yani memuriyetinizi kurumunuzdaki memur konumunuzu menfaat temini için suistimal ettiğiniz iddia ediliyor. Belirttiğiniz gibi görevinizle alakalı olsaydı adı rüşvet olacaktı vesselam.
-
engin bey
benim durum nedir sizce hagb aldım idari yönden ne gibi işlem olur ihraç gelirmi
-
Kurumunda baskasina is saglamam icin ilk once bu isi vermeye yetkili olmam lazim.
Ikincisi sikayette bulunan kisi bana olan borcunu kabul ediyor ama miktari dogruyu soylemiyor.
Ucuncusu rusvet demisiniz rusvetin ne oldugunu kanun tam manasinda acikliyor. Allah yedirmesin bana sikayette bulunan kisi bu isleri benim ona verilmesini engelledigimi menfaat saglayamayinca isi baskasina verdigimi insanlari yanlis yonlendirdigimi soyluyor bende diyorum ki borcuna karsilik aldim gizli sakli almadim hesabima gonder dedim bu isi verme yapma ve yonlendirme gibi bir yetkim yok ve benim gorevim degil insallah allahin izni ile bisey cikmayacaz adalet yerini bulacak ama rusvet cok agir olmus :-(
-
Alıntı:
engin bey benim durum nedir sizce hagb aldım idari yönden ne gibi işlem olur ihraç gelirmi
Hagb'nin memuriyete etkisi tartışmalı biraz ama bana göre engel değil çünkü hagb ile bir hüküm oluşmuyor tecil ya da af kapsamına girmiyor o yüzden ortada bir hüküm yokken memurluğa engel bir durum oluştuğundan söz edilmez.
-
Alıntı:
Hagb'nin memuriyete etkisi tartışmalı biraz ama bana göre engel değil çünkü hagb ile bir hüküm oluşmuyor tecil ya da af kapsamına girmiyor o yüzden ortada bir hüküm yokken memurluğa engel bir durum oluştuğundan söz edilmez.
Kurumunda baskasina is saglamam icin ilk once bu isi vermeye yetkili olmam lazim.
Ikincisi sikayette bulunan kisi bana olan borcunu kabul ediyor ama miktari dogruyu soylemiyor.
Ucuncusu rusvet demisiniz rusvetin ne oldugunu kanun tam manasinda acikliyor. Allah yedirmesin bana sikayette bulunan kisi bu isleri benim ona verilmesini engelledigimi menfaat saglayamayinca isi baskasina verdigimi insanlari yanlis yonlendirdigimi soyluyor bende diyorum ki borcuna karsilik aldim gizli sakli almadim hesabima gonder dedim bu isi verme yapma ve yonlendirme gibi bir yetkim yok ve benim gorevim degil insallah allahin izni ile bisey cikmayacaz adalet yerini bulacak ama rusvet cok agir olmus :-(
-
Adamı cevap verdiğine pişman etmeyin ben rüşvet mi aldınız dedim? suçla ilgili tanımları ifade ettim. Siz konu görevimle ilgili değil nasıl görevi kötüye kullanma olur demişsiniz ben de diyorum ki görevinizle ilgili olsaydı adı rüşvet olurdu diyorum.
-
Hayir avukat bey eger yanlis cumle kurduysam Özür dilerim rüşvet lafini duyunca uzuldum kusura bakmayin ilgi alakaniz icin tesekkut ederim. Son sorum
Sizce bu isin akibeti ne olur? Iyi geceler
-
Soruşturma sonunda savcı kanaatine göre kamu davası açar ya da takipsizlik verir dava açılırsa orda delilleriniz doğrultusunda savunma yapacaksınız akibeti bu sürecin sonunda belli olur bir şey çıkmaz deyip gereksiz ümit veya cezayı yersiniz deyip gereksiz korkuyu size vaad etmek doğru olmaz.
-
Alıntı:
Soruşturma sonunda savcı kanaatine göre kamu davası açar ya da takipsizlik verir dava açılırsa orda delilleriniz doğrultusunda savunma yapacaksınız akibeti bu sürecin sonunda belli olur bir şey çıkmaz deyip gereksiz ümit veya cezayı yersiniz deyip gereksiz korkuyu size vaad etmek doğru olmaz.
Neyse Allah in izni ile yasayip gorecez. Ilgi alakaniza tesekkurler
- - - Updated - - -
Görevi kötüye kullanma ne kadar ceza alirsak memuriyet ile iliskimiz kesilir?
-
Slm ben bundan 15 ay once evlendim esim bana durduk yere iftira atarak evden uzaklastirdi polisler 1 ay uzaklastirma verdi o esnada kayinim esimi kendi memleketine goturup esyalarin hepsini almis sonra esimle baristik esyalar bugun yarin habire getirecegiz diyerek oyaladilar ve esim gecen hafta evdeki benim bozdugum mihrinden haric altin ve paralari alarak gitti simdi ne esyalardan ne esimden nede paralardan bir ses yok telefonumuda bakmiyorlar karakola kayip olarak esimi soyledim tutanak tutuldu ben simdi esyalarimi ve paralarimi nasil temin edebilecegim yardim ederseniz sevinirim tesekkurler...