-
Ptt den gönderilen sahte ürün.
Merhaba;
Ptt'de posta çeki hesabım var; bir arkadaşım benden rica etti senin posta çeki hesabından kargo yollamak istiyorum ve sana komisyon vereceğim dedi. Bende kabul ettim. Karşı taraf ile sözleşme yaptık, gönderilen kargolardan komisyon alacağıma ve yasalara aykırı bir ürün vs. göndermeyeceğine dair. Bu sözleşmeyi maliye ye bildirdik. Her satılan ürün içinde komisyon faturası kestim.
İlgili kişin benim üzerimden yolladığı kargoda giden cep telefonu sahte çıkmış ve teslim alan kişi benim posta çeki hesabıma bloke koydurum soruşturma açtırmış. Ceza sulh mahkemesinde. Bu durumda benim bir cezai yükümlülüğüm olur mu?
Gönderilen ürünler gönderen kişinin adına faturalı ve garanti belgeli. İlgili kişi sadece benim üzerimden gönderi yapmaktadır.
Teşekkürler.
-
Cevap: Ptt Posta Çeki Hesabım ile gönderilen ürün sahte çıktı
Allah rızası için bir fikri olan yok mu?
-
Ptt den gönderilen sahte ürün.
Herkese Merhaba;
Başımda bir dert var kafama takılmış durumda, 2 farklı avukata gittim bir sorun olmaz
dediler.
Olay şu şekilde;
Kendime ait şahıs şirketim var, internet tv-radyo kanalı ile satış yapıyorum,
Bir arkadaşım kendi tanıdığı olan birinin telefon sattığını benim posta çeki
hesabımı kullanarak sattığı telefonları göndermek istediğini ve bu gönderilerden
bana komisyon verebileceğini belirtti. Bende bir sözleşme hazırladım, bu sözleşmede
gönderi yapan firma ya da kişinin gönderilen üründen sorumlu olmadığı, komisyon bedeli,
ve gönderim koşullları ile ilgili bilgiler var. Sözleşmeyi ben imzalayıp bilgisayarda taratıp
arkadaşıma gönderdim. Arkadaşımda karşı tarafa ilgili sözleşmeyi imzalattı ve maliye ye
bildirip gerekli damga vergisi vs. ne varsa ödedi.
Benim ptt hesabımdan gönderilecek olan ürünleri arkadaşım karşı taraftan alıp
müşteriye göndermeye başladı. Toplam da 4 gönderi yapıldı daha sonra ben
vazgeçtim bu olaydan.
Vazgeçme nedenim ise ptt hesabıma bloke konulduğunu öğredim bloke Ankara'dan konulmuştu.
İlgili mahkemeyi arayıp durumu öğrendim. Şikayet edilen kişinin ben olmadığımı fakat
ptt hesabının bana ait olduğundan sorun olabilir şeklinde bir şeyler söyledi ilgili savcı kalemi.
Şikeyetçi kişinin gerekçesi ise kendisine sahte ürün geldiği ve dolandırıldığı yönünde.
Bende yapılan sözleşme ile sözleşmenin vergi dairesine bildirildiğine dair evraklar, gönderilen
kargonun kargo fişi, ve bir itiraz dilekçesi yazdım.
Şikayet eden kişin parası benim hesabımda değil, fakat kendisi ürünü teslim almış,
Hesabıma yatan bir para yok, benim sözleşme yaptığım firma ile bir para alışverişimiz olmadı.
Şikeyet edilen de sözleşme yapılan kişi ve firma.
Bu durumda benim başım derde girermi, sözleşme yaptığım kişi ortada yok şu anda.
Allah rızası için cevaplarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Ptt den gönderilen sahte ürün.
Hiç kimse yokmu lütfen bir iki cümle cevap verirseniz çok sevinirim.
-
Saygı değer üyeler ve sayın avukatlar lütfen yalvarıyorum. Bir iki cümle bir yardımınız dokunur ise çok memnun olurum ve hayır duamı alırsınız.
Teşekkürler.
- - - Updated - - -
Hiç kimse yok mu lütfen ne olur bir kaç cümle sadece.
-
Koca formda bir kişi bile cevap veremiyor mu bu soruya.
-
Selam. Sizin hesabınıza bloke konuyor çünkü sizin hesap numaranız ile alış veriş işlemi yapılmış. Yatan para var ya da yok ama şikayet edilen kişinin kullandığı ptt hesap numarası sizin numaranızla zaten aynı değilmi?.
Elinizdeki sözleşme örneğini ve dilekçenizi gerekli savcılığa gönderdiniz zaten. Şimdi şu var, yaptığınız sözleşme Ptt hesap numarasını paylaşmak anlamında hazırlanmış, peki böyle bir sözleşme yapılması Ptt yi bağlar mı ? Satış yapan kişi kendi adına hesap açmış olsaydı eğer sizinle bir alaksı olmayacaktı ve başınızda ağrımayacaktı. Ve ayrıca gönderdiğiniz sözleşme örneğini savcılık dikkate alacak mı oda var şimdi.. Hakkınızda dolandırıcılık ile ilgili bir dava açılmadan konunun nereden nereye gideceğini bilmek falcılık olur.
Şimdi benimle bir alaksı yok diyeceksiniz ve tekrar ediyorum, hesap numarası sizin olması, sizin ilginiz olmasa bile sizi bu zincirin bir halkası haline getirmiştir zaten.. Hayırlı günler..
-
Cevabiniz için teşekkürler. Ptt yi baglayan bir olay yok. Ptt gorevini yerine getirdi. Ürünü teslim alanin parasi benim hesabimda değil. Adima acilan bir dava yok. Dilekçe ocak ayinda yollandi, henüz bir sonuç yok. 2 avukata sozlesmeyi ve dilekçeyi incelettim sorun olmaz dediler. Şimdi kafam karışık. Nasıl olacak anlamadim.
-
-
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Bekleyip göreceğiz..
Çok endişeli ve korku icindeyim. Ceza alma durumum olur mu acaba.
-
Sayın rkhan bende kendim için endişe ve korku içindeyim.. Size tavsiyem kafanızı bu işle meşgul etmeyin, başıma bir şey gelecek diyen içsesinize fazla kulak asmayın her şey olacağına var.. Bugün veya yarin katil olacağını bilmeden ya da öleceğini bilmeden yaşayan insanları düşünün. Hayırlı işler.
-
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Sayın rkhan bende kendim için endişe ve korku içindeyim.. Size tavsiyem kafanızı bu işle meşgul etmeyin, başıma bir şey gelecek diyen içsesinize fazla kulak asmayın her şey olacağına var.. Bugün veya yarin katil olacağını bilmeden ya da öleceğini bilmeden yaşayan insanları düşünün. Hayırlı işler.
Sayin uye teşekkür ederim. 2 avukatta bir sey olmaz dedi. Biri ceza avukati digeri tuketici davalarina bakan vir avukat. Ama yinede içim rahat değil.
-
Başka bir yorumu olan var mı sayın üyeler.
-
Bir şeyi merak ettim:
Ben telefon satacağım. Telefonları temin ettim, Pazarlamasını yapabiliyorum, Sipariş alabiliyorum, telefonları gönderebiliyorum. Geriye tek kalan posta çeki hesabı. Bunun için PTT ye gidip birkaç dakika (hadi kuyruk olsun, birkaç saat) içinde posta çeki hesabı açtırabilecekken neden birisinin posta çeki hesabını kullanarak hem paramı riske edeyim, hem de hiç yoktan komisyon vereyim?
Posta çeki hesabı açmak mı benim bildiğim kadar kolay değil? Yoksa arkadaşım posta çeki hesabı açtırmama sebebi ne?
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir şeyi merak ettim:
Ben telefon satacağım. Telefonları temin ettim, Pazarlamasını yapabiliyorum, Sipariş alabiliyorum, telefonları gönderebiliyorum. Geriye tek kalan posta çeki hesabı. Bunun için PTT ye gidip birkaç dakika (hadi kuyruk olsun, birkaç saat) içinde posta çeki hesabı açtırabilecekken neden birisinin posta çeki hesabını kullanarak hem paramı riske edeyim, hem de hiç yoktan komisyon vereyim?
Posta çeki hesabı açmak mı benim bildiğim kadar kolay değil? Yoksa arkadaşım posta çeki hesabı açtırmama sebebi ne?
Posta ceki hesabi açmak çok kolay 10 dk. sürüyor en fazla. Telefonu ilgili kisiden alip postaneye gidip kargoya veren ben değilim. Karşı tarafı tanıyan arkadaş gönderi yaptı. Karşı tarafin neden posta ceki hesabi yok bilmiyorum. Ben diğer alışveriş siteleri gibi yer saglayicilik yaptım. Benim hesabima mağdur olan kişinin parasi yatmadi hiç.
-
Benim hesabıma yatan bir para yok. Sözleşme yaptığım firma ile çalışmayı bu bloke olayından sonra bıraktım. Sözleşme yaptığım kişi ile hiç irtibatım olmadı. Bütün herşeyi arkadaşım yaptı. Ürünleri kendisi alıp gönderdi, irtibatı hep o kurdu. Benim karşı taraf ile hiç bir şekilde para alışverişim olmadı. şikayetçi kişinin parası bende değil, fakat gönderilen ürün kendisinde. Bu ürünü değitirip değiştirmediğini bilmiyorum. Bu durumda bende mağdur konumundayım sanırım.
- - - Updated - - -
Başka bir yorumu olan var mı arkadaşlar.
-
Başka yorumlar da olursa çok iyi olur. Lütfen.
Teşekkürler.
-
315 kişi okumuş iyi güzel ama kimse doğru düzgün yardımcı olmuyor ya da yönlendirme yapmıyor. Allah rızası için bir şey söyleyen yok mu?
-
Sorulara cevap bulamamak ne kötü bir şey.
-
Güzel incelenmiş konu. Ama hiç doğru düzgün bir cevap alamamış olmak üzücü.
-
Alıntı:
rkhan rumuzlu üyeden alıntı
Güzel incelenmiş konu. Ama hiç doğru düzgün bir cevap alamamış olmak üzücü.
ne duymak isterdiniz ?
-
Cevap: Ptt Posta Çeki Hesabım ile gönderilen ürün sahte çıktı
Bu olay ile ilgili yeni bir bilgim var. Dosya ya baska ildeki savci tarafindan takipsizlik verilmiş ve benim bulundugum ile yollamis. Burdaki durumu daha ogrenemedim.
-
Bu olay ile ilgili yeni bir bilgim var. Dosya ya baska ildeki savci tarafindan takipsizlik verilmiş ve benim bulundugum ile yollamis. Burdaki durumu daha ogrenemedim.
-
Takipsizlik hakkında. ...
Merhaba sayın avukatlar ve sayın üyeler,
Internet uzerinden ticaret yolu ile bir urun satildi, ürünü satan ben değilim ama yolllayan benim. Karşı taraf ürünü teslim alıyor fakat ödenen bir para yok ortada. Buna rağmengidip dolandirildim diye sikayet ediyor. Beni şikayet etmiyor satan kişiyi şikayet ediyor. Ama gönderen ben olduğum için bir sekilde olayın içine girdim.
Şikayet eden kişinin bulunduğu şehirdeki savcı takipsizlik verip benim bulundugum şehre yollamis dosyayi. Ben daha önce itiraz ettim bu olaya. Acaba bundan sonra ne olur. Bende mağdur durumda kaldım aslında. Para alışverişi olmadığı için dolandiricilik olmaz sanırım.
Teşekkürler.
Saygılarımla.
-
Cevap: Takipsizlik hakkında. ...
İştirak kapsamında mahkeme önüne çıkarsınız. İştirakınızın olmadığı tespit edilir ise berat edersiniz; aksi halde ceza almanız olasıdır.
Esenlik ile.
-
[QUOTE=İsmail Arslan;506848]İştirak kapsamında mahkeme önüne çıkarsınız. İştirakınızın olmadığı tespit edilir ise berat edersiniz; aksi halde ceza almanız olasıdır.
Istirak kismi su şekilde telefonu satan kişi ile resmi olarak maliyeye bildirilmiş sozlesmemiz var.
Takipsizlik verme ihtimali var mi sizce.
Teşekkürler
-
Şikayet eden kişinin bulunduğu yerdeki savcı eğer dosyada sizin hakkınızda takipsizlik kararı vermiş ise bunun anlamı sizin açınızdan kovuşturmayı gerektiren bir suç unsuru tespit edilmediğidir. Sorunuzu şimdi okuduğumda bu durumu tashih etme ihtiyacı hissettim. Yani şu an şehrinize gönderildiğini söylediğiniz dosyada size yöneltilen bir suçlama mı var da kaygılısınız? Aynı fiil iki kere soruşturmaya tabi olmaz; ancak yeni ve mukni deliller var ise o başka...
-
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Şikayet eden kişinin bulunduğu yerdeki savcı eğer dosyada sizin hakkınızda takipsizlik kararı vermiş ise bunun anlamı sizin açınızdan kovuşturmayı gerektiren bir suç unsuru tespit edilmediğidir. Sorunuzu şimdi okuduğumda bu durumu tashih etme ihtiyacı hissettim. Yani şu an şehrinize gönderildiğini söylediğiniz dosyada size yöneltilen bir suçlama mı var da kaygılısınız? Aynı fiil iki kere soruşturmaya tabi olmaz; ancak yeni ve mukni deliller var ise o başka...
Yanitiniz için çok teşekkür ederim Ismail Bey.
Ben maliye ye bildrdigim sozlesmeyi, ilgili damga vergisi makbuzunu ve tahakkuk fişini itiraz dilekcem ile sikayet eden kişinin bulunduğu şehirdeki savcılığa gönderdim. Kesinlikle bir para alışverişi olmadığı ni ispatladim. Benim kaygim benim bulundugum şehir de ne durumdayim o yönde. Dosya numarasi var elimde. Sorgulatcam en kisa surede. Adima acilan bir dava gözükmüyor. Gel ifade ver diyende olmadi. Süre olarak 2 ay oldu.
Teşekkürler.
-
Rica ederim.
Esenlik ile...