Denetimli serbestlik sürecinde suç işleme
Merhaba Hukukçular ,
Ben 31.12.2013 yılbaşı gecesi uyuşturucu kullanmak suçundan mahkemeye çıktım ve denetimli serbestlik aldım , dün 31.03.2014 tarihinde tekrar bir miktar esrarile yakalandım . Şimdi neler olucak ceza evine girermiyim bilgi için teşekkür ederim saygılar.
Cevap: Denetimli serbestlik sürecinde suç işleme
Mahkeme kararı kesinleştiyse denetimli serbestlik bozulmuş olur karara uyulmadığında ne ön görülüyorsa infazına başlanır yeni kararda bu defa denetimli serbestliğe gidilmeyebilir.
bende özel belgede sahtecilikden denetimli serbestlik aldım fakat şimdi alkollü araç kullanmakdan mahkeme görülcek ve bu mahkeme sonucu denetimli serbestligimi bozar mı ?
Suçunuz sabit görülürse mahkumiyetinize karar verilecektir. Suç tarihinden önce hakkınızda CMK.nın 231/5-6. maddeleri uygulandığından, yeniden mahkeme sizinle ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermeyebilir. Eğer hakkınızda yeniden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmezse, verilen ceza TCK.nın 51. maddesine göre ertelense bile suç tarihinden önceki hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile sonuçlanan dosyanız yeniden açılacak ve açıklanması geri bırakılan hapis cezası mahkumiyeti açıklanacaktır.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Suçunuz sabit görülürse mahkumiyetinize karar verilecektir. Suç tarihinden önce hakkınızda CMK.nın 231/5-6. maddeleri uygulandığından, yeniden mahkeme sizinle ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı vermeyebilir. Eğer hakkınızda yeniden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmezse, verilen ceza TCK.nın 51. maddesine göre ertelense bile suç tarihinden önceki hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile sonuçlanan dosyanız yeniden açılacak ve açıklanması geri bırakılan hapis cezası mahkumiyeti açıklanacaktır.
Alkolden alıcagım cezayı para cezasına cevirme sansım yokmu peki yani sırf alkollü araç kullanmakdan yakalanma sonucu cezaevine girmek düşünemiyorum bile
Hakimin takdirine bağlı çevirebilir.
Alıntı:
Hakimin takdirine bağlı çevirebilir.
Peki sayın Engiz Oğuz bunu mahkemede kendim talep edebilirmiyim ? Para cezası isteyip cezaevine girmekden kurtulabilirmiyim ?
Edebilirsiniz savunmanızda dile getirebilirsiniz.
Alıntı:
Edebilirsiniz savunmanızda dile getirebilirsiniz.
Çok soru sordum kusura bakmayın bunu talep edicem kabul edilmesi durumunda denetimli serbestligimın yanmama yani cezaevine girmeme durumum kesinmidir ?
merhaba. 4 aydır devam eden denetimli serbestlik sürecindeyim. 2 gün önce üst kat komşumla ses yüzünden kavga ettik. ikimizde darp raporu alıp birbirimizden şikayetçi olduk. bu olay mahkemeye intikal ederse d.s. sürecimde ne olur cezam infaz edilir mi yada d.s. sürecim baştan mı başlar ? yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar.
iyi günler ...
benim 2011 yılında 10 ay kesinleşmiş cezam vardı ve 2 yıl denetim süresi verildi.bu denetim sürersi dolmasına 2 ay kala basit yaralama suçundan 12 ay 15 gün ceza verildi.temyize gönderdim şuan incelemede yazıyor.eğer cezam onanırsa 10 ay + 12 ay 15 gün toplam olarak mı yatıcam.yatarım ne olur.denetimli serbestlikten faydalanabiliyor muyum.
22 ay 15 günün yatarı 15 ay civarı, son 1 sene de denetimli serbestlik için başvurulursa 3 ay cezaevi gibi gözüküyor.Ancak iki suçta bundan sonra adli sicilde, sicilden çıktığında da adli arşivde gözükecektir.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
22 ay 15 günün yatarı 15 ay civarı, son 1 sene de denetimli serbestlik için başvurulursa 3 ay cezaevi gibi gözüküyor.Ancak iki suçta bundan sonra adli sicilde, sicilden çıktığında da adli arşivde gözükecektir.
yargıtayda dosyamı sorguladığımda ön incelemede yazıyordu şimdi incelemede yazıyor peki ne zaman sonuçlanır tahmini olarak?.eğer onama olursa çağrı kağıdı gönderiyorlar değil mi teslim ol diye peki teslim olmazda firari olursam cezam artar mı?
Merhabalar
Ben 1.5 yıl denetimli serbestlik idrar vermeye gittim ancak alkol aldıgımda sulu yani pozitif cıktıgını bilmiyodum mahkeme kagıdı geldi sürekli pis vermişim 2 gün sonra mahkemeye cıkıcam sicilim temiz yani bir vukuatım olmadı karakola bile ilk defa gittim işinde gücünde biriyim bi ceza alırmıyım avaba bütün hayatm biter işimi gücüöü kaybederim
Sayın Engin oğuz yardımınızı bekliyorum
tehdit suçundan hagb bozulması sonucu bugün 5 ay hapis cezam kesinleşti kararı temyiz edeceğim sizden öğrenmek istediğim yargıtayın cezamı onaması halinde bu cezanın infazı sırasında bir erteleme ve ya denetimli serbestlikten faydalanma şansım olabilirmi
yardımınız cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba benim bir sorum var: polis uygulaması sırasında boya tozu vardı elimde uyuşturu diye aldıla karakolda kaldım snra bıraktılar 2 ay snra ekspertiz sonucu kagıt geldi. Yazan kagıtta şu; kamudavasına yer olmadıgına uyuşturucu maddeye intiha olmadıgına ve uyuşturucu madde ekpertiz tarafından tespit edilmedigine ve takipsizlik kararı diye bir yazı ve 15 gün içinde itiraz edebilirisinz diyor. Buna itiraz etmeme gerek yok herhalde bu kagıtla birlikte herhangi bir yere gitmeme gerek varmı BU KONUYLA İLGİLİ BNA LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ
Takipsizlik kararı suçlu görülmediğiniz anlamına geliyor farklı düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz tabi.
- - - Updated - - -
Alıntı:
cemalp48 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Engin oğuz yardımınızı bekliyorum
tehdit suçundan hagb bozulması sonucu bugün 5 ay hapis cezam kesinleşti kararı temyiz edeceğim sizden öğrenmek istediğim yargıtayın cezamı onaması halinde bu cezanın infazı sırasında bir erteleme ve ya denetimli serbestlikten faydalanma şansım olabilirmi
yardımınız cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Olur biliyorum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ender yagıcı rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Ben 1.5 yıl denetimli serbestlik idrar vermeye gittim ancak alkol aldıgımda sulu yani pozitif cıktıgını bilmiyodum mahkeme kagıdı geldi sürekli pis vermişim 2 gün sonra mahkemeye cıkıcam sicilim temiz yani bir vukuatım olmadı karakola bile ilk defa gittim işinde gücünde biriyim bi ceza alırmıyım avaba bütün hayatm biter işimi gücüöü kaybederim
Raporlar aleyhinize ise cezanızın infazına karar verilebilir avukat yardımı alın.
Merhaba ben 18 yasindayim 15 yasimdayken basit yaralamadan 2 ay hapis cezası alıp paraya çevrilmişti 5 yıl denetimli serbestliğim vardı. Fakat gecen ay arkadaşlarla bizi dava ettiler yine basit yaralamadan. Uzlaştık biz davacı geri aldı şikayetini bizde aldik fakat arkadaşlarımın Davası düştü benimki ertelendi. Benim bu durumda durumum ne olur? Serbestliğim bozulur mu bozulursa para cezasını mı odeyecegim hapis mı yatacagim nolur cevap verin
Alıntı:
Takipsizlik kararı suçlu görülmediğiniz anlamına geliyor farklı düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz tabi.
- - - Updated - - -
Olur biliyorum.
- - - Updated - - -
Raporlar aleyhinize ise cezanızın infazına karar verilebilir avukat yardımı alın.
Merhabalar,
Siteye yeni üye olduğum için nereden başlık açacağımı bilemedim burdan alıntı yaptım kusra bakmayın. Eşimin denetimli serbesliği , 10.5 ay hapis cezasının hükmün geri bırakılması kararı vardı. 2009 da verilmiş bir denetimli serbestlik . Geçen haziranda yani denetimli s. sürecinde bir tartıışma yaşadık olaya polis karıştı ben şikayetçi olmadım ancak kamu davası açılmış. cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan. 20 mayısta mahkememiz var. Ben ifadem de kapıyı üzerimize kilitlediğini söylemişim ancak şikayetçi değildim. bunun sonucu ne olabilir nasıl bir yol izlememiz lazım. eşime verilecek karar para cezasına çevrilir mi benim savunmam ne derecede önemlidir. Çok çaresiziz. Lütfen yardımcı olun