Ses kaydı delil olarak sayılırmı ? (Telefon görüşmesi)
arkadaşlar bir firmaya tamir için dizüstü bilgisayar gönderdim ve azami tamir süresi 22 gün aşıldı.bende telefonla arayarak para iadesi talep ettim ama kabul etmediler.bende mahkemeye vereceğimi söyledim.Bu görüşmeyi kayıtlarını bilgisayara yükledim.hemen ardından parça bekleyen cihazı gönderdiler artık bunlara güvenmiyorum.talebi telefonla yaptığım için herhalde ispat edemeyeceğimi düşünüp göndermeye kalktılar ben bu görüşmeyi mahkemeye delil olarak sunabilirmiyim ?
Ayrıca bu firma şimdi cihazı gönderdi ben teslim almayacağım ama herhangi bir şey yapmaya gerek varmı kargo fişini temin etmem gerekiyormu ?
Cevap: Ses kaydı delil olarak sayılırmı ? (Telefon görüşmesi)
Tamir için gönderilen cihazlarda bir "azami tamir süresi" ve buna riayet edilmemesi durumunda ücret iadesi isteme gibi bir durum yok ki.
Yoksa siz garanti dahilindeki bir ürünün yetkili servise verilmesinden mi bahsediyorsunuz?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Tamir için gönderilen cihazlarda bir "azami tamir süresi" ve buna riayet edilmemesi durumunda ücret iadesi isteme gibi bir durum yok ki.
Yoksa siz garanti dahilindeki bir ürünün yetkili servise verilmesinden mi bahsediyorsunuz?
hocam urun garanti kapsamında tamir ediliyor 9 ay daha garantisi var.cihazın kenarında fan çıkış yerinde fiziksel hasar (ince naylon ızgara) var diye iade değişim vs talepleri kabul etmiyorlar.garanti şartlarını bozmadığı halde bile böyle bir saçmalıkları var 1.5 senelik diz üstünü sıfır ayarında istiyorlar bin dereden su getireceklerya
Arkadaşlar bu forumun amacı ne Allah aşkına bir Allahın kuluda çıkıp 2 dakika yardımcı olsa ne olur ? bakıyorum avukatlar burda kendi meslektaşlarının sorularına anında ve sürekli cevap veriyorlar biz neden bilgili arkadaşların yardımlarından faydalanamıyoruz ?
Dün bir bugün iki hemen çemkiriyosunuz maşallah burası zaten avukatların mesleki dayanışması için hizmete sunulmuştur. Neyse sorunuza gelecek olursak ses kaydı öyle yazılı belge gibi bir delil değildir elbette kayıttaki ses kimdir? görevi nedir? görüşme tarihi ne zamandır? gibi bir çok sorunun çözümlenmesi icap eder tüketici mahkemelerinde ses kaydının delil olarak kullanıldığı pek görülmez kaydın bir örneği de onlar da vardır heralde baştan "görüşmeleriniz kaydedilmektedir" diye geçiyorlar zaten.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Dün bir bugün iki hemen çemkiriyosunuz maşallah burası zaten avukatların mesleki dayanışması için hizmete sunulmuştur. Neyse sorunuza gelecek olursak ses kaydı öyle yazılı belge gibi bir delil değildir elbette kayıttaki ses kimdir? görevi nedir? görüşme tarihi ne zamandır? gibi bir çok sorunun çözümlenmesi icap eder tüketici mahkemelerinde ses kaydının delil olarak kullanıldığı pek görülmez kaydın bir örneği de onlar da vardır heralde baştan "görüşmeleriniz kaydedilmektedir" diye geçiyorlar zaten.
Hocam firmaya talebimi telefonda yaptım şimdi bu adamlar tutarda inkar ederse kayıtlarıda tutmuyoruz derlerse yaptığım talebi nasıl ispat edeceğim başka türlü izahı yokki bunun.duruşmada bunları yaptılar ben direk o ses kayıtlarını kullanamammı ? çünkü herşey belli baştan sona herşey var
hocam birde bugün tebligat geldi birsürü şey yazıyo anlamadım hmk 121. maddesi , hmk 317 maddesi hmk 324 maddesi hmk 320 maddesiyle alakalı bişeyler isteniyor anlamadım ben
Ben de onu dedim ses kaydı tarih yer görüşülen kişinin kimliği ve yetkisiyle ilgili kesin bilgiler içermeyebiliyor müşteri hizmetleri gibi onların da ses kaydı yaptığı bir durumsa onlar da bunu mahkemeye verip ikrar ederlerse lehinize olur.
Size gelen tebligat tensip zaptı anladığım kadarıyla ilgili maddeler gereği verilen süre içinde elinizdeki delillerinizi ya da başka yerlerden istenecek deliller varsa sunmanızı istiyor maddeleri kanunu bulup bakarak istenildiği şekilde mahkemeye bildirin.
Alıntı:
Ben de onu dedim ses kaydı tarih yer görüşülen kişinin kimliği ve yetkisiyle ilgili kesin bilgiler içermeyebiliyor müşteri hizmetleri gibi onların da ses kaydı yaptığı bir durumsa onlar da bunu mahkemeye verip ikrar ederlerse lehinize olur.
Size gelen tebligat tensip zaptı anladığım kadarıyla ilgili maddeler gereği verilen süre içinde elinizdeki delillerinizi ya da başka yerlerden istenecek deliller varsa sunmanızı istiyor maddeleri kanunu bulup bakarak istenildiği şekilde mahkemeye bildirin.
hocam sonuçta görüşme dakikam, hangi saatte aradığım , müşteri hizmetlerinin yönlendirmesi görüşmelerde konuşulan konu belli, ptt den görüşme dökümünüde çıkarsam destekleyici olurmu ?
ben davayı açarken gerekli belgeleri verdim ama olurda yeterli gelmezse duruşmadan sonra daha fazla belge istenebilirmi ? duruşmaya gitmek dışında hiçbir şey yapmasam sorun olurmu
hocam son bir şey daha.Diyelimki ses kaydından hiç bir şey çıkmaz.Telefonla görüştükten 10 dk sonra şikayetvar sitesine konuyla ilgili, aynı şekilde iade talebi yaptığıma dair yazı yazdım..firma bana orda dönüş yapacağız gibisinden mesaj yolladı ama hiç bir şey yapmadı.peki bu yaptığım şikayetin çıktısını alsam aynı şekilde delil olarak kullanılırmı ?
Teşekkür ederim
Delil olmasa da delil başlangıcı sayılabilir belki tanık dinlettirebilir varsa tanıklarınız isim ve adresleriyle bildirebilirsiniz.
Alıntı:
Delil olmasa da delil başlangıcı sayılabilir belki tanık dinlettirebilir varsa tanıklarınız isim ve adresleriyle bildirebilirsiniz.
Hocam ben davayı kazandım kesin karar çıktıktan sonra firma bana değişim yapacaz dedi 1 ay bekledim.bu firma şimdi bana cihazı gönderdiğini iddia ediyor sorumluluk bizden çıktı diyor.ortada cihaz yok.Bana sadece değişim formu göndermesine rağmen ayrıca cihazda gönderdiğini beyan ediyor ben şimdi ne yapayım.suç duyurusundamı bulunayım.gönderdikleri belgenin barkodu poşeti herşeyi duruyor.bitmiş bir haldeyim lütfen bana yardım edin
Kararı icraya koyacaksınız yapılacak iş budur.