Borçlarımı ödemez isem ne olur
Merhabalar benim çeşitli bankalara 90 bin tl civarı toplam borcum bulunmakta bu borçlar kredi,kredi kartı,ve kredili mevzuat hesabıdır.
Bulunan borç için herhangi bir ipotek söz konusu degildir.
Ben iki aydır borçlarımı ödeyemiyorum işim yok şuanda kendi üzerimede herhangi bir malvarlıgımda yok.
Eşim çalışıyor ve onun üzerine taksidleri devam eden ev var ama dedigim gibi eşimin üzerine ev o tarafta ödeme sorunumuz yok.
Sadece benim üzerime olan borçlar ödenemiyor.
Ayrıca oturduğum ev babama ait
Bu durumda bankanın bana yaptırımı ne olur.
90 gün sonunda avukatlar devreye giriyor diye biliyorum ayrıca bir ödeme planı sunularak ödemeyi tahahhüt ettiriliyor diyede bilmekteyim.
Ben çalışmadıgım için herhangi bir belgeye imza atmaz isem yani tahhüt vermez isem hapis cezası olmayıyacagınıda biliyorum.
Fakat ben herhangi belge imzalamadım borcu ödemedim evime icra/haciz işlemi uygulayabilirlermi?
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar
Cevap: Borçlarımı ödemez isem ne olur
Alıntı:
Yaşar36 rumuzlu üyeden alıntı
Fakat ben herhangi belge imzalamadım borcu ödemedim evime icra/haciz işlemi uygulayabilirlermi?
Evet, gelebilir.
Yanıt için teşekkürler
Bildigim kadarı ile evde ikinci eşyayı alabiliyorlarmış ama yanlışda biliyor olabilirim dogrusu nedir evde ne var ne yok alabilirlermi?
Başıma geldi..evde lüzümlu tek eşyaları almıyorlar ancak şu var evde 5.000tl lik lcd tv izliyorsan ama borcunu ödemiyorsan o lcd yi tek te olsa alıyorlar..Çünkü itiraz etsen dahi yüksek fiyatlı eşyaların varsa lükse giriyor ve senin borcun varken lüks eşya keyfi sürmende zaten garip olur...Birde avukatla memurla inatlaşma tartışma..sen durumunu güzelce izah et..borcunun arkasındaysan ödeyeceğim diyorsan biraz zaman istersin avukatta aylık faiz uygular ve seni bekler..Hani sen dürüst olduktan sonra borcunun arkasında olduktan sonra izahın güzel olduktan sonra sana her avukat zaman tanır ama borcuna aylık faiz uygular...Benimde icralık durumlarım var her ay ödemeye çalışıyorum..Yalnız gerilme aile huzurunu bozma.Benim eşim kafaya çok takıyor.Borçların arkasındayız ve ödemeye çalışıyoruz biz böyle borcumuzun arkasında durdukça avukatta tek birşey bekliyor verilen ödeme sözlerinin tutulması..gecikse bile haberdar edilmesi..Allah kolaylık versin..
Teşekkürler yanıtlar için eşimin üzerine olan eve icra haciz uygulanabilirmi benim üzerime olan borçlardan dolayı
Eşinizin adına kayıtlı olan eve ve eşiniz adına faturalı eşyaya elbette haciz uygulanamz size ait borç nedeniyle,
ancak ortak yaşadığınız evde eşiniz adına faturalandırılmamış , haczedilebilecek ev eşyası haczedilebilir.
eşinizin adına faturalandırabilecek eşyalara el konamaz. ancak ortak eşyalara. haciz giderleride eklenir dosyaya. o memurun gelmesi bile para kısaca.
tecrübe edindiğim bir durumu anlatayım. 2012 yılında 7 tane bankadan ve çeşitli firmalardan açılan icralarım oldu. ayrıca eldende borçlarım var.avukatlar 2 yıldır arıyorlar. ben taksit taksit ödemek yerine elime toplu para geçtiği anda 1 borcu kapatacak duruma geldiğimde avukatları arıyorum ve birazda olsa borçtan indirim talep edip anlaşıp ödüyorum. bazen bazı sorunlar çıkabiliyor. gecen yaz marmariste çadır kampı kurduğumda kampa kimliğimi verdim.ertesi sabah jandarmalar geldi tutukladılar beni.tutuklanma sebebim akbanka olan borcumda mal beyannında bulunmamışım. nöbetci savcı ya götürdüler. üzerime kayıtlı hiçbir mal yoktur. ve şuanda çalışmıyorum.para kazandığım zaman borcumu ödeyeceğim diye yazı verdim serbest buraktılar. sizdede aynı sorun olabilir. gidin dosyalarınıza tk tek mal beyanında bulunun.ayrıca avukata ödeme sözünü yazılı olarak verirseniz ve ödemezsenizde hapis cezası var.hayatta ne olacağı belli olmuyor. buyüzden ben ödeme için taahhütte bulunmadım.çok şükür yavaş yavaşta olsa borcumu ödüyorum. yukarıdaki yazıları okudum. strese girmeyin yazmışlar. buna çok dikkat edin.sizin ve bizim gibi milyonlarca insan var borçlu.bir şekilde çalışıp ödüyorlar.bu sürede akıl ve ruh sağlığınıza dikkat etmezseniz borcunuzu ödediğinizde geri dönüşü olmayan çok şeyi kaybediyorsunuz. işinize ve ailenize odaklanın. dürüstçe çalıştıktan sonra ve ödemek istedikten sonra mutlaka birkaç kapı açılır
Sayın üye merve84 çok güzel açıklamış. Kısaca, "Nasıl ödemem" diye düşündükçe ödeyemezsiniz, "Nasıl öderim" diye düşündükçe Allah yardım eder, ödersiniz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üye merve84 çok güzel açıklamış. Kısaca, "Nasıl ödemem" diye düşündükçe ödeyemezsiniz, "Nasıl öderim" diye düşündükçe Allah yardım eder, ödersiniz.
katılıyorum
Alıntı:
Merhabalar benim çeşitli bankalara 90 bin tl civarı toplam borcum bulunmakta bu borçlar kredi,kredi kartı,ve kredili mevzuat hesabıdır.
Bulunan borç için herhangi bir ipotek söz konusu degildir.
Ben iki aydır borçlarımı ödeyemiyorum
Borcun İcraya düşmesi için ortalama 3 ay ihtar mektubu,harici tahsilat için telefon ile ikna etme taktikleri derken 5 ay ortalama 6 ay civarında vaktiniz var.
Alıntı:
işim yok şuanda kendi üzerimede herhangi bir malvarlıgımda yok.
Eşim çalışıyor ve onun üzerine taksidleri devam eden ev var ama dedigim gibi eşimin üzerine ev o tarafta ödeme sorunumuz yok.
Sadece benim üzerime olan borçlar ödenemiyor.
Ayrıca oturduğum ev babama ait
Babanız hayattamı ? Vefat mı etti.Buradaki püf noktası bu...
Alıntı:
Bu durumda bankanın bana yaptırımı ne olur.
90 gün sonunda avukatlar devreye giriyor diye biliyorum ayrıca bir ödeme planı sunularak ödemeyi tahahhüt ettiriliyor diyede bilmekteyim.
Ödeme planının herhangi bir resmiyeti yok.Karşılıklı anlaşma sağlandığını gösterir.Ödeme planına imza atılmasının anlamını bilemiyorum ama plana uymadığınız için kanuni yaptırımı yok.İcra işlemi kaldığı yerden devam eder.
Alıntı:
Ben çalışmadıgım için herhangi bir belgeye imza atmaz isem yani tahhüt vermez isem hapis cezası olmayıyacagınıda biliyorum.
Herhangi bir belge değil.İcra dairesinde taahhütte bulunmamanız gerekli.Taahhüt ihlali neticesinde 90 günlük hapis cezasıyla karşı karşıya kalınabiliyor.
Alıntı:
Borca yeter miktarda haciz işlemi uygulanmasında bir sorun yok.Bu konu ile ilgili kesin olarak icra işlemini durduracak bir nokta bulunsada yeni üye olur olmaz siteden engellenmemek adına bunu paylaşmam mümkün değil.Bu yorumun altına icrayı kesin olarak durduracak bir işlem yok filan diyenler olacaktır.
Bu gelecek olan yorumlara peşin olarak cevabım şudur;Güneş sisteminde 300 milyar galaksi var,sayısız gezegen,sayısız güneş biz onları adlandırmadığımız için,tam olarak nerede olduğunu bilmediğimiz için onları yok sayabiliyormuyuz sayamıyoruz.
Sonuç itibarıyla borçları bir şekilde ödemek için çalışmalısınız.İcradan korkmanız için bir sebep yok.Bankalar ile anlaştığınız sürece ve parayı geri ödemeye kararlı olduğunuz sürece bir şekilde ödersiniz.
Baba yaşıyor allaha şükür
Yanıtlarınız için teşekkürler