Cevap: Maaşa icra koyulması
Öncelikli olarak iyi akşamlar iyi çalışmalar diler ve verdiğiniz cevap içinde ayrıca teşekkürler. Size sormak istediğim şey bu brüt maaş üzerinden 1/4 olduğu hangi kanunda yazıyor bunu öğrenmek istiyorum tekrardan teşekkürler iyi akşamlar.
Arkadaşlar merhabalar avukatın biri ile yaptığım konuşmada net maaş üzerinden maaşın 1/4 ü ne icra koyulacağını söyledi ve burdan daha önce bir arkadaş brüt maaş üzerinden kesilir demişti icra kesintisi ama şimdi brüt maaş mı net maaş üzerinden mi kesinti yapılır bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Brüt maaş üzerinden kesinti yapılır, yapılan kesintiye karşılık gelen gelir vergisi SGK primleri de kesildikten sonra kalan miktar zaten net maaştan yapılan kesintiyle aynı olur.
YAni,
ay sonunda elinize geçen rakamda bir değişiklik olmaz netten kesildiğinde veya brütten kesildiğinde.
Anladığım kadarıyla 2500 Tl net maaş alıyorsunuz. Fakat resmi olarak asgari ücret gözüküyor. Bordroda gözüken net maaşınızın 1/4 kesilir. Eğer normal borç icrası ise. Nafaka icralarında durum farklıdır.
Merhabalar. Benimde merak ettiğim eğer haciz gelen kişi devlet memuruysa veya çalışıyorsa bir yerde, evde haciz işlemi olmadan direk maaşa haciz gelebilir mi ?
Haciz işlemi için izlenmesi zorunlu bir sıra yok,
herhangi bir anda herhangi birine veya aynı anda hepsine haciz işlemi uygulanabilir borç kapanıncaya kadar.
İyi günler ben garanti bankasına borcumdan dolayı icralık oldum ve banka avukatları ile yapılandırma yaparak yatırmaya başladım son 4 taksidim kaldı ve işlerim iyice bozuldu son iki tanesini yatıramadım ne olur bu durumda acaba yapmam gereken nedir teşekkür ederim..
Yapmanız gereken borç bulup ödeme yapmanız, bildiğim kadarı ile taahhüt verip ödemeyenler hapis cezası ile karşılaşıyormuş
bu demek değil ki hemen hapise atıyorlar, prosedürü bilmiyorum.
Merhaba benim sorum olacak bankaya borcum maaş hacizinden dolayı bitti avukatı aradım ama bir sürü borç çıkardı şimdi 691 tl öde kapatem bende ayın 8 de ödeyem niçin maaş ozaman alıyorum avukat olmaz dedi ozaman 1500 tl ye yukselir dedi 10 gün için bu mümkün mü.
Maaşından yapılan haciz kesintileriyle borcun bittiyse maaşından tekrar icra dairesinden yazı gelmedikçe kesinti yapılmaz.Örneğin icra dairesinden işyerine her ay maaşından 1/4 oranında toplam 5000 tl kesilecek diye yazı geldiyse işyerin bu 5000 tl bitene kadar maaşından 1/4 oranında keser..Daha sonra avukat sana şu kadar yatır dedi diye kesinti devam etmez.Faiz gibi yapılacak kesintiler için tekrar icra dairesinin yazı göndermesi gerekir..