Yeniden dünyaya gelseniz
Printable View
Yeniden dünyaya gelseniz
Oy verdim ama pişman oldum soru nedemek istiyor tam anlayamadım.Bin defa doğsam hukuk fakültesi okurdum ama 999 unda avukat hakim savcı olmak istemezdim.
Sayın Daş,
bence soruyu doğru anlamışsınız. Ben de yine hukuk öğrenimi görürüdüm ama asla avukat hakim savcı olmazdım (bu ülkede)
Arkadaşlar,
Hakim savcı yada avukat değilim. Ancak bu siteye üye oldum olalı hukukçu olmadığıma her gün şükrediyorum. Avukat olmak için insanda peygamber sabrı olması lazım. İnanın bunu bu site sayesinde öğrendim.
Sizlere ve sabrınıza olan saygım hergün katlanarak artıyor.
İmam hatip Lisesinde okuyup Başbakan olabilirdim, yada iktisadi ve idari bölümler fakülktesinde okuyup hakim de olabilirdim.
Belki de hiç okumaz bir kırık çıkıkcının yanında alaylı doktor olurdum.
Hukukcu degilim ama hukuk egitimi almak cok isterim.Yalnız ülkemde avukat , savcı ya da hakim olmayı istemezdim malesef.
Yeniden dünyaya gelsem yine öğrenci olurdum. Öğrenci olurdum ama seçtiğim bölüm hukuk olmazdı. Eğer bunları ben belirlediysem, ne olacağımı da ben belirleyebilirim demektir; hukuk okumadan avukat olurdum.
Hukuk fakültesi eğitimi almadım. ancak her hukuk fakültesi diploması olan hukuk adamı değildir belki sadece yasalar önünde öyle görünür.ancak dünyadaki sorunların temeli Hukuk' suzluktan kaynaklandığına göre hukukun üstün olduğunun ,bilincine ulaşmış bir çağdaş toplum içinde yaşamak isterdim. avukat,hakim yada savcı olmak sadece günlük yaşama dair işler ve yasal sorumlulukları yerine getirmekten ibaret bir görev .. ben daha ötesinde düşünüyorum yaşam biçimini şekillendiren bir felsefi kaynak.. güçleri elinde bulunduran erklere karşı güçsüz zayıf savunmasız bireyleri korumak.. günümüzde inasn hakları da denilen ancak bütün varlıkların hak ve hukukunun korunması hukukçuların var olması ile olabilir. ,,, saygı ile
Yeniden dünyaya gelsem yine adam gibi adam olmaya çalışırdım. Sıfatların önemsenmediği bir dünyada olmak isterdim. Sıfattan önce 'insan'olmanın değeri ve bilincinin geliştiği bir toplum isterdim. Özetle yeniden dünyaya gelmek istemezdim....
Öncelikle şunu ifade etmeliyim yeniden diye birşey yok onun için mesleğinin ve hayatının mutlu yönlerini keşfedip hayata daha sıkı sarılmalı ve ve insanlara özellikle birlikte çalıştığın insanlara yardımcı olarak mutlu olmalısın teşekürler
size kesinlikle katılıyorum insan dünyada sadece birgün yasar oda bugündür mücadelenin bittigi yerede hayat durur, yasam bitincede hayat sona erer ama sadece sizin için kalanlar ise devam ederler.Alıntı:
Öncelikle şunu ifade etmeliyim yeniden diye birşey yok
Öğrenciyim.İmkansız ama 1000 kez dünyaya gelsem yine de hukuk eğitimi alırdım.Ve yine de 1000 kez ülkemde; ülkemizde, hakim savcı avukat olmak isterdim.Sahip olduğumuz zihniyeti olabildiğince,elimden geldiğince insanların kafasındaki hukukçu imajını değiştirmeye çalışırdım,çalışıcam.Evet, zor ama imkansız değil...
Oylama yapamıyorum, hevesim kursağımda kaldı :)
Hukuk, sevdiğim ve ilgi duyduğum bir bilim dalıdır; saygı duyduğum ve aynı zamanda kutsal saydığım meslekler, ancak hiç biri olmak istemezdim, bir daha dünyaya gelseydim yapmakta olduğum işimi seçerdim yine..
İşin ilginç yanı, yanıtlayanların sanırım hiç birinin mesleği bu üç meslek de değil.
Sizin dışınızda
Tüm zorluklara, strese, sıkıntıya, cefaya rağmen, gene de ülkemde avukat olurdum...
Tercihlerimizi yaşadığımız hayat belirliyor.
Matematikçi olduğum halde, sırf beğenmediğim, kanıma dokunan bir hukuki uygulamaya/olaya şahit olduğumdan matematik/fen puanıyla kendimi Hukuk Fakültesinde buldum.
Bir daha Dünyaya gelsem, aynı hayatı mı yaşardım acaba?
Gençler düşünebilse, yaşlılar yapabilse sözü ne kadar iç burkucu. Şimdiki aklım olsaydı'ya götürüyor ister istemez düşünceleri.
Şimdiki aklımla yeniden hayata gelseydim, ihtimaldir ki hayat beni Hukuk Fakültesi'ne sürüklemezdi... :)
Yeniden hayata gelseydim, çok iyi bir YAZAR olmak isterdim. :)
Hala şansım var ama, genç ve başarılı yazarlara da hasetle bakmıyor değilim hani:)
Açıkçası bi stajyer olarak zor bi soru ama şuana kadar görmüş olduğum kirli düzen ve çökmüş sistem benim için gerek meslekten gerekse adliyelerden uzak kalmam için yeterli malesef..
Lise birinci sınıftan beri hukukçu olmak için çalıştım.Aradan tam dokuz sene geçti,ilkokul ve ortaokulu da hesaba katarsak toplam onsekiz sene boyunca hukukçu olmak için okumuşum.Adliye adliye dolaşmaya yeni başladım ve oluşturulmuş ve aslında düzensizliğin kendisi olan düzeni hayretler içinde seyretmekle kalmadım bizzat içinde bulundum.Oluşturulmuş düzensizliği yarıp geçmek kolay değil sanırım,hangi birisiyle başa çıkabilir insan.Ama yine de umut etmek,hayal etmek güzeldir en azından başlangıçtır.Umut etmeye devam ettiğim sürece hukukçu olmaktan,hukukçu olarak kalmaktan bir pişmanlık duymayacağım.Ama yine de seyyah olmayı da çok isterdim:)
Yine avukat olurdum.
Doktor olurdum.