Trafik cezası yazmamak meslekten çıkarma nedeni midir?

Hukukçu arkadaşlar yorumlarınızı merak ediyorum. Hiçbir menfaat olmadan rüşvet aldı verdi, şikayetçi olmadan. Tesadüfi telefon dinlemesine istinaden belli olan en küçük maddeden meslektaşın yakınına trafik cezası yazmamanın disiplin cezası meslekten çıkarma mıdır. idari mahkemede idareye uydu red verdi. Sicil notu yüksek. Hiç cezası yok ama alt ceza da uygulanmadı. Adli olarak 5 ay hagb verdi. Sizce cezası ne olmalıdır. teşekkürler (idarenin gerekçesi idare istemezse alt ceza vermeyebilir ve suç sübut olup hüküm aldığım içinmiş hüküm ise hagb)

Cevap: Trf.cezası yazmamak meslekten çıkarmamıdır

Sayın hukukçular sevgili arkadaşlar lütfen cevap yazın:(

güncellllllllllllllllllllllll

hukukcu deyılım ama gorevı kotuye kullanmadan ıhrac gelebılır ama bı alt cezasını uygulamak zorundalar fakat yuz kızartıcı suclarda yada rusvet vs gıbı alt ceza uygulanmıyor  bu durumda ıhrac gelır buyuk ıhtımalle Allah kolaylık versın

dun adli davam sonuçlndı görevi kötuye kulanmaktan 1 yıl 3 ay verdi onuda hagb e çevirdi idari olarak soruşturma bitmedi adli karraarın vermiş oldugu bu ceza mufeetiş benim lehime olumluya çevirirmi  acaba

Alıntı:

erdem481 rumuzlu üyeden alıntı

hukukcu deyılım ama gorevı kotuye kullanmadan ıhrac gelebılır ama bı alt cezasını uygulamak zorundalar fakat yuz kızartıcı suclarda yada rusvet vs gıbı alt ceza uygulanmıyor  bu durumda ıhrac gelır buyuk ıhtımalle Allah kolaylık versın

Cevabınız için teşekkürler:Güzel yazmışsınız yüz kızartıcı suçlarda rüşvet vs gibi konularda alt ceza uygulanmıyor diye eyvallah.Ancak bende yüzkızartıcı suç yok rüşvet vs. gibi hiç bir menfaat konusu yok ama alt cezayı genede uygulamadılar.Bu alt cezayı kime uygulucaklar merak etmeye başladım galiba keyfiiii

Alıntı:

gurkan016 rumuzlu üyeden alıntı

Cevabınız için teşekkürler:Güzel yazmışsınız yüz kızartıcı suçlarda rüşvet vs gibi konularda alt ceza uygulanmıyor diye eyvallah.Ancak bende yüzkızartıcı suç yok rüşvet vs. gibi hiç bir menfaat konusu yok ama alt cezayı genede uygulamadılar.Bu alt cezayı kime uygulucaklar merak etmeye başladım galiba keyfiiii

davanınn sonucu ne oldu birde senin ceza yazmadıgının kanıtı varmı ellerinde

Alıntı:

telve rumuzlu üyeden alıntı

davanınn sonucu ne oldu birde senin ceza yazmadıgının kanıtı varmı ellerinde

Bana meslekten çıkarma geldi.Altceza uygulanmadı.Ceza yazmadığımı bilgisayar kayıtlarına bakmışlar aracın muayenesi yokmuş o tarihtede de ceza yazılmamış.ceza yazmadığım öyle anlaşışmış.Oysa bana yemin ederim telefonda yada başka şekilde ceza yazmamam için kimse teklifte bulunmadı.park izni için yardım etmem için ricada bulunuldu bende izin verdim ama vatandaşın muayenesi yokmuş tamamen şansız bir tesadüf.

ek 5 e işlemişmiydin ihracın sebebini ne gösterdiler bende hala mufettişin raporunu bitirmesini bekliyorum bakalım bize ne olacak

Alıntı:

gurkan016 rumuzlu üyeden alıntı

Bana meslekten çıkarma geldi.Altceza uygulanmadı.Ceza yazmadığımı bilgisayar kayıtlarına bakmışlar aracın muayenesi yokmuş o tarihtede de ceza yazılmamış.ceza yazmadığım öyle anlaşışmış.Oysa bana yemin ederim telefonda yada başka şekilde ceza yazmamam için kimse teklifte bulunmadı.park izni için yardım etmem için ricada bulunuldu bende izin verdim ama vatandaşın muayenesi yokmuş tamamen şansız bir tesadüf.

Konu hakkında söyleyebileceği tek şey, memleketimizde bizzat hukukun hukuksuzluk kaynağı olduğudur. Birileri bir şeyler yapmalı, iddia ve yargılama tarafını adil ve görevini layıkı ile yapar duruma getirmeli,,, avukatları bir şekilde adli işlemlerinde kazanç olarak çoğaltma yöntemi bulup, mesleki teşvik çoğaltılmalı diye düşünüyorum. Ne bileyim, anlatamıyorum dahi, belki de hiç bir şey yapmamalı, kaosun da sonunda bir çözüm getirebileceğine dair inancımızı muhafaza etmeliyiz.
   Avukat görevini kötüye kullanmış dava açmamış, zincirleme yapmış, açmadığı davalara 15.000 tl ücret almış, ücret aldığı 1/5 i makbuzlu, 1/5 i şahitle doğrulanmış, davalının evrakta sahtecilik yapması ile verdiği zararın karşılığı alması gereken cezanın zaman aşımı olmasını sağlamış, bu sebeple insanlar,,, müteahhitin yapmadığı 2 dairenin bedelini mahkeme kararı ile  alacağız zannederken, aslında davayı dahi açmamış, dava bu sene biter, olmadı bu sene garanti  diye diye insanların hayatından 10 yıl çalmış avukata iyi hal ile indirimli 9,5 ay hapis ve sadece aldığı ceza zamanı kadar meslekten uzaklaştırma,
 Muayenesi geçmiş araca ceza yazmadı diye bir memura meslekten çıkarma, ve 1 yılı geçen hapis cezası. Kimbilir belki ben mağdur olduğum için duygusal davranıyorum ama,, bana göre hiç adil değil. Geçmiş olsun kardeşim.

Temnnin için Allah razı olsun kardeşim ama duyan inanmıyor böyle şey olmaz diye ama yemin ederim aynen böyle gerekçeli kararda diyorki ceza yazması gerekirken yazmamış cezası uygundur şeklinde.yani eklencek hiç bir menfaat veya kötü bir durum yok 
ayrıca adli olarak sadece 5 ay h.g.b aldım.Şimdi danıştayı bekliyorum.
- - - Updated - - -
	Alıntı:

telve rumuzlu üyeden alıntı

ek 5 e işlemişmiydin ihracın sebebini ne gösterdiler bende hala mufettişin raporunu bitirmesini bekliyorum bakalım bize ne olacak

ek 5e işlemem için vatandaşı benim durdurup evrak isteyip kontrol etmem lazım.Ben vatatndaşı durdurmadımki kendi geldi park izni istedi bende güvenlik amaçlı olmaz diyiince güvenmem için kefil olsun diye şubeden bir arkadaşı aradı onun teli dinleniyormuş yardımcı ol diyince oldum.ama evrağında muayenesi yokmuş ondan taktılar.saat soranıda ek e işlemek lazım galiba.

Alıntı:

byozkan rumuzlu üyeden alıntı

Konu hakkında söyleyebileceği tek şey, memleketimizde bizzat hukukun hukuksuzluk kaynağı olduğudur. Birileri bir şeyler yapmalı, iddia ve yargılama tarafını adil ve görevini layıkı ile yapar duruma getirmeli,,, avukatları bir şekilde adli işlemlerinde kazanç olarak çoğaltma yöntemi bulup, mesleki teşvik çoğaltılmalı diye düşünüyorum. Ne bileyim, anlatamıyorum dahi, belki de hiç bir şey yapmamalı, kaosun da sonunda bir çözüm getirebileceğine dair inancımızı muhafaza etmeliyiz.
   Avukat görevini kötüye kullanmış dava açmamış, zincirleme yapmış, açmadığı davalara 15.000 tl ücret almış, ücret aldığı 1/5 i makbuzlu, 1/5 i şahitle doğrulanmış, davalının evrakta sahtecilik yapması ile verdiği zararın karşılığı alması gereken cezanın zaman aşımı olmasını sağlamış, bu sebeple insanlar,,, müteahhitin yapmadığı 2 dairenin bedelini mahkeme kararı ile  alacağız zannederken, aslında davayı dahi açmamış, dava bu sene biter, olmadı bu sene garanti  diye diye insanların hayatından 10 yıl çalmış avukata iyi hal ile indirimli 9,5 ay hapis ve sadece aldığı ceza zamanı kadar meslekten uzaklaştırma,
 Muayenesi geçmiş araca ceza yazmadı diye bir memura meslekten çıkarma, ve 1 yılı geçen hapis cezası. Kimbilir belki ben mağdur olduğum için duygusal davranıyorum ama,, bana göre hiç adil değil. Geçmiş olsun kardeşim.

Sayın byozkan,
Anladığım kadarıyla sizde bu sistemden çok madur olmuşsunuz, malesef bu gerçeği hepimiz çok iyi biliyoruz 
ancak elimizden gelen budur, kader meselesi, diyar meselesi.
  Ben de, KKİS maduru, Müteahhitzedeyim, 1998 de sözleşme imzaladık, 1999 depremi nedeniyle 2003 de
kandırılarak haklarımızın birçoğundan vaz geçerek müteahhide bir fırsat verdik, verdiklerimiz yetmediki,
106 m2 olmasını beklediğimiz dairelerimiz 67 m2 olarak yapıldığını gördük ve yargıya sığındık.
100 de 100 haklı olduğumuz davamızı 5 sene sonunda kayıp ettik, Yargıtay dan dönen davamızı, 4 sene
sonunda kazandık, şimdi yeniden Yargıtay süreci başladı, haklılığımızı görmeye ömrümüz yetermi acaba.
10 senedir devam eden davamız nedeniyle, beni madur eden kişiye kızamıyorum, O kadar çok madur varki.
ALLAH beterinden korusun temennisiyle herkese geçmiş olsun.