Tıp Fakültesindeki Bir Doktoru Şikayet Etmek Üzerine
Merhaba arkadaşlar,
Tıp fakültesinde çalışan bir proftan şikayetçi olmak istiyorum, ama nereye nasıl baş vurmam gerek bilmiyorum. Bu adamın tedavisinden memnun kalmadık. Özel muayenehanesine gidince son derece ilgili güler yüzlü oluyor. Muayene ücreti 250 TL onun haricinde hastaneye gidince oralı olmuyor. Telefon açıp muayenesine kontrol için gelmek istediğimizde görüşmek istemiyor. Hastaneye gelin diyor. Hastaneye gelince, bugün hastanede bana atarlanıyor ben size 2 gibi gelen dedim siz neden erken geldiniz filan diyor. Muayene olduktan bir gün sonra babam, rahatsızlandık doktor bey yanınıza uğrasak dediğimde yapacağım bir şey yok pazartesi gelin çok acilse acile gidin filan diyor. Böyle bir doktor ile artık daha fazla muhatap olmak istemiyorum ama bu yaptıklarınıda kabul etmek ve yanına kar kalmasını istemiyorum arkadaşlar, nasıl bir yol izlemeyelim bunu şikayet etmek için,
Cevap: Tıp Fakültesindeki Bir Doktoru Şikayet Etmek Üzerine
Somut olarak size ne yaptı? Hakaret mi etti? Parayı alıp muayene mi etmedi?
Alıntı:
şuayb Orhan rumuzlu üyeden alıntı
görevini suistimal
Nesi suistimal??
Özel muayenesinde muayene için ücreti ödediğinizde , dilediğiniz an hastanede de kendisini ziyaret edebileceğinizi, hastanedeki bu ziyarette te önceliğin size verilmesi gerektiğini düşünmüyorsunuz değil mi?
İlgilenmiyor muhatap olmuyor baştan savıyor,
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
İlgilenmiyor muhatap olmuyor baştan savıyor,
Türk ceza kanununda ilgilenmemek, baştan savmak, muhatap olmamak gibi suçlar yoktur.Hukuk çerçevesinde anlattıklarınız dışında bir şey yoksa savcılıktan falan bir şey çıkmaz.Hayatın akışı içinde her şeyi mahkemelerin çözmesini beklemekte zaten çok doğru bir yaklaşım değildir.Hizmet aldığınız kişiden memnun değilseniz bir daha o kişiden hizmet almamak, çevrenize olumsuz referans vermek, ilgili sitelere(tıp camiasıyla da alakalı ciddi hasta yorumlarının olduğu siteler var) gene bu durumu yazmak seçenekler arasındadır.Gene il sağlık müdürlüğüne muayenehanesinde eksikler varsa ve yaşadığınız durumun daha ayrıntıları varsa bunlarla alakalı şikayetler de yapılabilir.Bunun dışında savcılığa gidip bu doktor bizimle istediğimiz gibi ilgilenmedi derseniz bir şey çıkmayacağı gibi suratınıza garip garip bakan hukuk insanlarıyla karşılaşmanızda zannımca olası.Kolay gelsin.
bir doktorun ahlaken güler yüzlü olması gerekmiyor bu doktor hastalarına kötü davranarak onları ücretli polikliniğine yönlendiriyor???
Yoo,
hastane polikiliniğindeki ilgiyi yetrsiz gören hasta doktorun muayenesine gidiyor daha fazla ilgi görmek için,
orada ücretli muayene olduktan sonra , herhangi bir anda doktora gitmek istediğinde şu anda musait değilim diyor, acilse durum hastaneye acil servise gidin diyor,
hastaneye gelin dediğinde erken saatte gidip, neden erken geldiniz dendiğinde de haliyle memnuniyetsizlik oluşuyor( ben de farklı düşünmezdim herhalde )
ama bunun adına görevi suistimal demek te pek mümkün olmasa gerek.
Yapılacak en iyi işlem yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi online tavsiye sitelerine durumu anlatmak, başka fikriniz varsa almak isterim arkadaşlar,
Profun sizi direkt muayene etme zorunluluğu yok. Poliklinikte görevli doktor kimse ondan sıra alırsınız sizinle o ilgilenir. teşhis ve tedavinizi yapar o gerekirse hocasına danışır. Prof ların sizi direkt muayene etmek gibi bir zorunluluğu yok zaten.
Prof Dr un hastanedeki görevi kamu hizmeti. Kendi muayenehanesindeki hizmeti özel hizmet. Doktorun ofisine gidip tedavinizi orada devam ettirmeniz gerekir. tekrtaren ücret ödemenizde gerekebilir.
Bir doktorun önce özel ofisine gideyim. sonra hastaneye gittiğimde özel muamele görürüm düzeni tarih oldu artık(%99 tarih oldu daha doğru)
fakülte hastanelerinde değil prof.larla normal hekimlerle bile muhatap olmak çok zor kendilerini artık nerelerde görüyorlarsa biraz sesimizi yükselttik mi hemen beyaz kod istiyorlar bu forumda bende bi konu açmıştım sizin yaşadığınız olayın çok daha kötüsü başımızdan geçti 4 aylık bebeğimle sıra beklerken atarlandı dr. hasta haklarına şikayet ettik o da bizden şikayetçi olacağını söylemişti sonra hocaları prof.dr. önce onunla sonra bizimle konuştu ve biz konunun kapandığını düşündük şikayetimizden vazgeçtik ancak yaklaşık bir ay sonra karakoldan ifade için çağrı kağıdı geldi bizi savcılığa şikayet etmiş gittik ifade verdik ve bizde şikayetçi olduk ona hakaret ettiğimizi iddia edip yanındaki stajerleri de şahit yazdırmış bizde o dr.dan bizim çocuğumuza bakmayacağını söylediği için şikayetçi olduk sonrası nasıl bir durumla karşılaşırız bilmiyorum :(
merabalar kolay gelsi stajyer avukatım yardımcı olabilirsenız sevinirim.
bir yakınım ameliyat oldu ancak doktor dikkatsizliği sebebiyle bagırsagını kesmis.şu an hastanede bir aydır yatıyor yalnızca bu sebepten dolayı. dava açmak en azından hastane giderlerini ve yoksun kaldığı kazancı tazminat olarak almak istiyorum.bu konuda yapmam gereken izlemem gereken yöntem nedir ve bir dilekçe örneği varmı elinizde. saygıarımla
Sayın ceylan_65,
Avukat olduğunuza göre özel alanlara griş yapabilmek için avukat olarak kayıt olabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/showthread.php...ar-ve-%DCyelik