dedem 2000 yılında vefat etti babannem sağ olduhundan miras paylaşımı yapılmadı 2012 yılında babam vefat etti 2013 babannem vefat etti biz üç kardeşiz ve iki amcam var bu miras paylaşımından annem miras talep edebilirmi.
Printable View
dedem 2000 yılında vefat etti babannem sağ olduhundan miras paylaşımı yapılmadı 2012 yılında babam vefat etti 2013 babannem vefat etti biz üç kardeşiz ve iki amcam var bu miras paylaşımından annem miras talep edebilirmi.
Dedeniz öldükten sonra, babanıza kalan miras payından anneniz pay alabilir.
yannız cıkattıhımız ölüm verasetinde iki amcamın ve biz üç kardeşin yasal mirascı olarak adı var annemin yok
Sizin çıkarttığınız Babaannenizin, veraset ilamıdır. Babaannenizinkinde anneniz olmaz. Bu nedenle Babaanneden kalan mirastan pay almaz.
Babanızınkinde olur. Dedenizden babanıza pay kaldı ise otomatikman annenizde o mallardan pay alır.
Dedenizin mirasçıları
Babanızın mirasçıları
Babaannenizin mirasçıları ayrıdır.
Dedenizin mirasına 2 amcanız, babaanneniz ve siz 3 kardeş babanızın payı olarak mirasçı olursunuz. ( 1/4 babaanneniz+1/4 amcanız+1/4 amcanız+1/4 3kardeş olarak sizler)
Sonra babaannenizin mirasına 2 amcanız ve siz 3 kardeş babanızın payı olarak mirasçı olursunuz. ( 1/3 amcanız+1/3 amcanız+1/3 , 3 kardeş olarak sizler)
Sonra babanızın mirasına anneniz ve 3 kardeşiniz mirasçınız olursunuz.
Anneniz babanızın babasının ve babanızın annesinin mirasından hak talep edemez.
Soruda sorulan, dedenin mirasının paylaşımında gelini hak talep edebilir mi şeklinde de o yüzden sn.ceceli.
Gelin , kayınpederinin veya kayınvalidesinin mirasçısı olamaz,dolayısıyla ne zaman paylaşım yapılırsa yapılsın, dedenin veraset ilamında gelini mirasçı olarak yer alamaz.
Sn kırcalı
Dedenin veraset ilamında gelin tabiki olmaz ama dede önce ölmüş oğlu mirasçısı oğlu ölünce oğlunun eşi veraset ilamında yer alacak.
Kayınpeder yada kayınvalidenin mirasçısı olmayacakki ölen kocasına kalan mallara mirasçı olacak.
Babam öldü veraset ilamında benim adım var tapuya intikal yapılmış. ama paylaşım yapılmamış. Ben öldüğümde eşime kalmaması nasıl mümkün olacak?
Bu , siz vefat ettiğinizde babanızın mirasında eşinizin de hak sahibi olduğunu , eşinizin de hak iddia edebileceği demekmidir peki?
Sizin mirasçınız olarak çocuklarınız zaten miras payınızı alırken, eşiniz ayrıca hak iddia edebilir mi babanızın mirasında??
Sn kırcalı
Cevaplarınız anlamadığımdan değil ama belirli bir mantığa oturtmak kanuni dayanağını bulmak derdim. Babamdan bir mal kalırsa artık benim kişisel malımdır. Bana ait bir mal bana nasıl geçerse geçsin kanuni mirasçılarıma geçmesi gerekmezmi? burada benim kaçırdığım nokta nedir bunu çözemedim.
Sorun Babannenin mirası değil, dededen babaya kalan miras. Babaanne zaten babadan sonra ölmüş.
Sonuç olarak dededen kalan paylaşılmamış mirastan babaya pay kaldığı için babada öldüğünden anneye pay kalır düşüncesindeyim.
- - - Updated - - -
Soruyu soran zaten dedenin mirasınında akibetini soruyor.
Merhaba. bu gibi durumda bizde uğraşıyoruz. 3. zümrede mirasçı olan büyükana ve büyükbabanın ve onların muristen önce ölümü halinde sadece ÇOCUKLARININ mirasçı olacakları kabul edilmiştir. Yani dede ve nine gibi büyüklerden hepsi ölmüşse mal sadece çocuklara kalıyor ( amca - teyze hala - dayı) onların çocuklarına kalmıyor diye biliyorum http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...0090129-14.htm
Merhaba arkadaşlar bir konuda sizden bilgi almak istiyorum Dedem 2015 yılında vefat etti Dedemin gerçekte dört çocuğu var ama resmiyette amcam da dedemin oğlu olarak görülüyor geçmişte kendisi bunu yapmış yani resmiyette 5 tane çocuğu var ve bütün herkes payından feragat etti ama o adam etmedi miras paylaşımında bir hak talep edebilir mi bizden ederse de hukuki yollarla dedemin öz çocuğu olmadığını şahitler yardımı ilede kanıtlarsak bu yanlışlık düzeltilir mi ve ayrıca imza için bizden para istiyor hiç bir hakkı olmadığı halde lütfen yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim
Dedeniz amcam dediğiniz kişiyi geçmişte evlatlık olarak almış demek ki.
hal böyle olunca dedenizin 5 çocuğunun 5i de eşit hakka sahip demektir. Hak sahibi olan da hakkını istemesine engel olabilecek bir yasa kanun yol yok.
Merhaba,
Bir konuda yardımlarınızı istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Babam 5 ay önce vefat etti ve akabinde veraset ilamı ile beyanname doldurularak taşınmazların intikali gerçekleştirildi. Şu anda köyümüzde şahsıma intikal eden 3 adet taşınmaz bulunmaktadır.
Burda sorun şu ki,
2009 yılında köyümüzden kadastro geçerken dedeme ait olan yerlerin paylaşımında yerler babamın adına değil de üvey annemin üzerine yazılıyor haksız bir şekilde. Ama geçen süreçte ne babam ne de diğer dedemin mirasçıları (amcam ve halalarım) buna itiraz etmiyor. Amcam 2014 yılında itiraz ediyor ama onu da tehdit ile ve para vererek davadan feragat ettiriyorlar.
Sonrasında üvey annem adına kayıtlı yerlerin bir kısmını 3. şahıs ile teyzeme satıyor. Hatta teyzem satın aldığı yere dükkan yapıyor.
1- Bu durumda, babamın şu andaki resmi mirasçısı olarak kadastroda yapılan yanlış işleme –yani 2009 daki kadastrodaki yanlış tescile-dava açabiliyormuyum?
2- 10 yıllık süre aşımı muvazaa davası olduğundan bahisle beni bağlıyor mu? yoksa her zaman açabiliyormuyum.
3- Davayı açtığımda yapılan satışlar ve dükkanlar iptal olur mu?
4- Bir de tabiki şu anda şahsıma kayıtlı taşınmazlar hisseli diğer kardeşlerimle birlikte. Bu dava açmamda bir sorun teşkil eder mi?
Yardımcı olabilecek olursa gerçekten çok sevinirim…
üst soydan alt soya miras kalır alt soyun eşine kalmaz alt soy öldüyse onun alt soyuna kalır yine eşine kalmaz. Sonuç olarak annenize kalmaz.
Ne yaptınız? Annenizin isminin olmaması çok enteresan.İlla tutturmuşlar kayınpedere mirasçı olmaz diye anneniz kocasına kalan mirasa mirasçı.
Slm arkadaslar,
yeni konu acmadan buradan sorumu ileteyim.
Durum: Babadan miras olarak arsa ve Arac var. Kendi arsamı zamanında babamin üzerine yapmiştim.
Veraseti iki kardeşimin REDDI MIRASI üzerinden yaptık ve verasette varisler yeğenler görünmekte.
Smid yeğenlerim bu arsayı benim üzerime devir edecekler. Kendim yurtdisindayim ve bir yeğenim de yurtdisinda ABD de.
SORUM:
1. devir noterde müracat edilirse intikal tapu devri tamamı isleme alınıyor mu?
2. devirde benim imza gerekiyor mu?
3. ABD de bulunan yeğenim icin vekaletname veremez debnis, Ikameti TR de olmadıgından sorunlu oluyormus?
cevaplariniz icin şimdiden tikler slmlar