Nitelikli cinsel saldırı nedeniyle Tazminat davası
Nıtelıklı Cınsel saldırı davamda hayırlısıyla sonunda sanıga hapis cezası cıktı bu davamla ılgılı agır ceza mahkemem dısında sanıga ta gecen yıl 100 bin tl maddı manevı tazmınat davasıda actım kabul edıldı dava açıldı duruşmam şubatta avukatı barodan tuttum cunku dıger davama ozel avukat bakıyor ve maddı durumum yoktu calısmıyorum mecburen tazmınat davam ıcın barodan avukat ıstedım bırkac şeyı merak edıyorum mesela davada sanık bellı mıktar tazmınata mahkum edıldı bu paranın kacta kacını baro alır?baro avukatına davama bakması ıcın baronun odedıgı para dısında bu tazmınattan verıcemmı yüzdeli rakamlar var pek anlamadım % 8, % 12 gıbı bunlar nedır Örnegın : en az 10 bin kazandık durum nasıl olur
Cevap: Nitelikli cinsel saldırı nedeniyle Tazminat davası
aslinda 5 yilda amacim hapis cezasi almasi oldugu icin tazmimat acmamistim para pesinde dedirtmedim amacim para pul olmadi ceza almasi oldu hep ama herkes avukatlar dahil bu hakkin dedigi icin davayi actim cogunu hayir icin harcicam ne alirsam artik 10 20 fark etmez miktar
Mahkemem dün oldu davalı şahıs mahkemeye gelmedi avukatta tutmamıştı sadece ben ve avukatım gittik duruşmaya hakim sulh yaptınızmı dedi hayır dedik en son bizim yazdığımız cevap dilekçesine de cevap yazmamış davalı yalnız hakim ağır ceza dosyanız bize halen gelmedi dedi dosya acil lazımmış dava hakkında bilgi sahibi olması için biz cinsel taciz tecavüz dedik ama kendininde bakması lazımmış kızlık raporum darp raporum duruşmalar vs, ne yapıcam bakırköydeki mahkemem gidip dosyayı tümden fotokopı çektirsem kaleme acilen buraya göndertsem olurmu çünkü dosya yargıtaya giderse(sanık daha çok ceza alsın diye itiraz edicez 5 yıl hapis kararı çıkmıştı daha çok alsın diye yargıtaya temyiz edicez ) dosya yargıtaya gitmeden sulh hukuk davama göndermem gerekli ağır ceza mahkemem dosyanın fotokopilerini verir dimi elime vermezlermiş ama göndertebilirmişim bide hakim hmk 140/5 dilekçelerdeki sunulmayan belgeleri sunalım diye 2 hafta verdi biz ağır ceza mahkemesindeki dosyamı delil göstermiştik dosyayı bir şekilde bu mahkemeye ulaştırmam lazım nasıl olur bu mübaşire yada kaleme ekstra ücret veriliyormu çünkü dosyam 150 sayfa falandır fotokopı çekincede fotokopı paraları dışında sanırım ücret isticeklerdir
- - - Updated - - -
hakim bakırkoy ... ağır ceza mahkemesine müzekkere yazılan müzekke ile akıbet sorulmasına ilişkin yazının tekidine dedi ama benim ulaştırmam daha uygunmu olur acaba çünkü 2 hafta süre geçerse delilleri belgeleri yok sayıcaz demiş resmen
Cevap bekliyorum sayin avukatlardan
İlgili mahkemeye dilekçe ile başvurup, dosyadan onaylı bir suretin tarafınıza verilmesini isteyebilirsiniz fakat sayfa başına Mahkeme ve merci zabıtnameleri ve diğer evrakın beher sayfasının suretlerinden (Tasdikli fotokopiler dahil) 1,60 masraf ödemek durumunda kalırsınız.
100.000-TL müddeabihli dava sulh hukuk mahkemesinde görülmez.
Avukatınız bu konu hakkında sizi yönlendirdi mi?
Asliye hukukta actik davayı bu hafta dosyadan gerekli fotokopileri alıcaz
Davali taraf evde yokken komsusu ifade vermis o isci maasi 800 tl babasi emekli evi arabasi yok ilkokul mezunu o demis taciz davamizda ise ben esnafim gelirim 3500 lise mezunuyum yazdirmisti ne is yaptigini nasil ogrenebilirim sanigin
Davanız lehinize sonuçlanırsa avukatınız icra takibi ile nerde ne iş yaptığını neyi var neyi yok öğrenir.
Peki bu arada isten birden ayrilirsa bugun ilk ifadesine baktim lise mezunu geliri 3500 yazilmis amacim ona maddi olarakta zarar vermek sadece hapis degil hapis ve icra
Bu zararı tazminat davası sonuçlandığında karar lehinize ise icraya koymak suretiyle verebilirsiniz şimdi öğrenseniz ne olacak?
Sorum su aslinda sahis tazminat vermemek icin diyelim bu ay isi birakti biz davayi gecen yil actik daha 1 durusma oldu on inceleme durusmasi oda, bu arada davali isi biraksa hakim bilerek isten cikmis diyip yinede tazminat verirmi bunu sormustum zaten davali diger olaydan sonra ben dava acarim diye korkup 3 yil sigortasiz calismis ssk dokumu aldik bakmis tazminat acmadik sigortasini actirmis 2012 yilinda tekrar
İşten çıkması mesele değil tazminata hükmedilmesi için kişinin sosyo ekonomik durumu tazminatın meblağında etkili oluyor daha çok.