otopsi izlemeye dayanabileceklere tavsiye ederim.
http://www.totallycrap.com/media/autopsy/
Printable View
otopsi izlemeye dayanabileceklere tavsiye ederim.
http://www.totallycrap.com/media/autopsy/
İlk 2 saniyeye dayandım. Neden asla tıp okumayı düşünmediğimi bir kez daha hatırlamış oldum.
Fulya Hanım;
En son CMUK eğitimi nedeniyle tam otopsi izlemiştim bende ama bu linkteki görüntüyü bende izleyemedim. Ama sanırım kadavranın boynundan akan kanın etkisi oldu sanırım benim üzerimde. Bende deniyorum izlemek için ama beceremiyorum :)):)
Bunu yapmak zorundamısınız? Yani gereğinde avukat olarak otopside bulunma zorunluluğumu getiriyor CMUK?
Hayır getirilmiyor. Ama otopsi uygulamarını bilmek önmli bir gereklilik. Ancak CMK servisilerinde avukat olarak çalışabilmek katılımı zorunlu tutulan seminerler var. Bu eğitimin bir parçası da adli tıp konusu.
Bu biz yeni nesil hukukcuların iyi hali. Buradaki üstadlarımız daha iyi bilirler onlar gerçek otopsilerde hazır bulunurlarmış. Kendi adıma cok sevindirici.:) İyi ki bize zorunlu değildi.
Adınıza bende sevindim. Avukatlık deyince insanın aklına bu boyutları gelmiyor ilk anda.
Benim kanla aram hiç iyi değildir. Aslında ilk üniversitemi bırakma kararımda kanlı canlı bir şeyleri kesmek durumunda kalmak son derece etkili olmuştu.
Aslında daha başka boyutları da var ama şikayet edilecek. Etten kemikten insan olduğumuz cogu zaman göz ardı ediliyor ne yazık ki..
İnsan hangi meslek olursa olsun sahne arkasını düşünmeden algılıyor. Bütün mesleklerin kendince zorlukları var. Ancak insana doğrudan hizmet veren meslekler her zaman daha yıpratıcı
otopsiyi sonuna kadar izledim. Otopsiden insanların çıkaracağı bir çok dersler var. Dikkat edildiği zaman Akciğerdeki sıgaranın etkilerini çok iyi görebilir. Birde ilk defa böyle birşey izleyen veya izleyebilen insan anatomisini az da olsa öğrenme fırsatı bulur. Bunu izlerken bir insan olarak kadavrayı görmemek lazım. böyle yapılmadığı zaman otopsi izlenemez. Özellikle kan tutan kişiler zor izler.
Herkesin izleyebilmesi mümkün değil.
Bana insan gibi görünüyor ölmüşte olsa.
Bazı durumlarda kişilerin ne düşündüğü değil ne gördüğü önemli. Kişilerin görüşünün farklı olduğu gibi.
Bakış açısı.
Ancak, özellikle bu otopsiyi izleyebilmek kişilerin görüşünü ve düşüncesini değiştireceği inancındayım.
Her meslek gurubunda ki zorluklar, özellikle canlılarla uğraşanların çektiği sıkıntılar görülebilir.
Otopsi bana, evrende ne denli önemsiz bir parça olduğumuzu yeniden düşündürdü.
4. sınıfta Adli Tıp dersinde otopsi izlemeye gittik. Biri çocuk olmak üzere dört otopsi izledik. Ben ne haldeydim tahmin edersiniz. Çıkışta verilmiş bir söz dolayısıyla Taksim'e gitmem gerekti. O an sanki boyut değiştirmiştim. 1 saat önce gördüğüm öylece yatan insanlar. Ardından Taksim'de eğlenen yüzlerce insan, müzikler falan..."Ateş düştüğü yeri yakar" diye boşuna dememişler. O gün ben de Esin Hanım gibi düşünmüştüm. Dünya üzerinde o kadar değersiziz ki..
Kendimi bildim bileli kan görmeye dayanamama gibi bir problemim olmadı. Bu nedenle bu linkteki otopsiyi ve ayrıca Türkiye'de eğitim amaçlı kaydedilmiş bir otopsiyi başından sonuna kadar gözümü kırpmadan izlemiştim.
Sevdiklerim gelmişti aklıma, çok uzak sandığımız ama burnumuzun ucunda duran ölüm gelmişti ve sevdiklerim şaibeli ölmesin diye geçirmiştim içimden...
Sayın Dilek Kuzulu;
benimde aklıma sadece sevdıklerım geliyor. Şüpheli ölmek sanırım başa gelebılcek kotu seylerden biri. Ama ilginç olan sadece sevenler akla gelenler. Hiç kimse kendini düşünmüyor. Ne enteresan.
İzlemek lazım arada
Hayır hayır kalsın, :eek: anaaa...
Kaçma gel otur bakiim şoyle senı bağlıyım sandalyeye izleee..
korkma ben yanındayım:):)
İnsan zaten ona ölü insan bedeni diyorlar. İzlemekte pek akıllıca değil.
Zaten birisi ölüm Allahın emri Ayrılık olmasaydı demiş...
Öteki ölümden neden korkuyorsunuz siz varken ölüm yoktur ölüm sizin için geldiğinde siz olmayacaksınız ...
Ama hiç kimse durduk yere oranın buranın kesileceğinden sözetmemiş... Alla Allah öldükten sonra bile rahat yok ne bu ya... Ben denizde öleceğim...
Hocam izin verirseniz otopsi olayına bide ben el atayım herzaman otopsi benim için ilginç olmuştur insanların incelenmesi gerçekten çok ilginç ve bi okadarda kanlı:rolleyes: bu doktorlar aldıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar
Lütfen testere sesine dikkat ediniz.....
BURDAN İZLEE
Bildiğim kadarıyla bu görüntüleri internet üzerinden yayınlamak yasal değil. İlk defa kadavraya girecek öğrencilere hocaların söylediği ilk söz bu bedenlerin artık bir kişiliklerinin olmadığı ancak onları zamanında bağışlayan insanların ne kadar erdemli bir harekette bulunduklarını ve tıp alanına katkılarından dolayı saygı duyulması gerektiğidir. Düşünün leonardo da vinci insan anatomisini araştırabilmek için mezarlıklardan ceset çalıyormuş. Şimdi işler daha kolay. Ama her zaman saygı duyulmalı.
otopsiyi doktorlar nasıl yapıyor hiç anlamıyorum...
benim hemen miğdem bulandı
Eğitim ve staj dönemleriyle alakalı Sayın nusret özsoy. C.Savcıları, adli tabipler bu işin teknik ve psikolojik eğitimini alarak otopsilere katılıyorlar.
Avukatlar ve adliye personeli de genelde bu tip vakalara karşı soğukkanlıdırlar. Ben hiç otopside bulunmadım ama kaydını izledim ve birçok adli vakada inanılmaz manzaralara şahit oldum ya da fotoğraflarını, video kayıtlarını gördüm, hiçbirinde de midem bulanmadı. Olaylara profesyonel yaklaşarak, soğukkanlılık kazanıyorsunuz. Yanılmıyorsam avukat olmak istiyordunuz, eğer hala istiyorsanız siz de kendinizi buna hazırlasanız yararınıza olur.
eee tabi 15 yaşında olmamında etkisi vardır...
linkte problem var... açılmıyor. :kızgın:
doktorluk gerçekten zor iş
Lİnk AÇilmiyor
Gözlerimi kapattım ve umarım doğru linktir!
http://www.mavikumsal.net/mavikumsal...ere%20sesi.htm
Link doğru. ;)
Ablam Savcidir ,ÇeŞİtlİ ÖlÜm Tİplerİne Şahİt OlduĞunu Da Bİlİyorum Bu Otopsİler YÜzÜnden..bazen Anlatir Tan Yemek YapmiŞim,yemeĞe OturacaĞim Bİr Telefon..:(ve Otopsİ,dÖndÜĞÜnde BİrŞey Yİyecek Hal Mİ Kalir İnsan Da..ayrintilara Gİrmeyeyİm Ama Zor Dayanilir BİrŞey Ve İnsani KatilaŞtiran Bİr O Kadar Da HassaslaŞtiran Ya Bİr GÜn Yakinlarimdan Bİrİne Denk Gelİrsem Dİye:(
sayın duyguyksl birde Türkçemizi güzel yazsanız .
Sizi üzmek için yazmamıştım sadece dikkatinizi cekmek istedim.
Deniz hanım sizede teşekkür ederim.
Duyguyks: otopsi sonuçlandı evraklar hazırlanıyor::
ben isin bu kısmını nasıl halledecegim hic bilmiyorum..4 sınıfta adli tıp dersine girmeden okul bitirilmez mi acaba:rolleyes:
video'yu bile izleyemedim:(
ben o otopsıden daha kotusunu ızlemıstım bır pıtonun otopsısıydı ve o pıtondan cıkan adamın ototpsısı ıgrenctı adamın ne yedıgıne kadar soyluyorlardı