Boşanma davası temyiz süresi
Merhabalar. Boianma davam temmuz 2013 te sonuçlandı.Ekimde temyize verdiler. Aralıkta yargıtaya ulaştı. Dosya sorgulamada ön incelemede diyor. Bir buçuk ay oldu ön inceleme devam ediyor. Ardından arşive mi kaldırılır yoksa incelemeye mi alınır? tahminen kaç ay sürer hangi ayda sonuçlanır? sıra numarası 2013/24876. Bilgi verirseniz teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
Av. arkadaşlar bilgilendirirseniz teşekkür ederim. Evliliğim sadece resmi nikah üzerinden oldu. Birlikte yaşama olmadı. 2 yıl oldu dava hala sürüyor. :(
Cevap: Boşanma davası temyiz süresi
ortalama 1 sene içerisinde karara bağlanır.
hakan bey anlamadığım olay şu 1 yıl deniyor ama bu bir yıl ekimden itibaren mi yoksa dosya yargıtaya ulaştıktan sonra mı ? diğer konumda şu olacak dosya sorgulamaya bakıyorum bir buçuk aydır ön incelemede bundan sonra hangi aşamaya gidecek?
Dosya Yargıtay'a ulaştıktan sonra
anladım avukat bey. bu dosya sorgulamada şu an ön incelemede yazıyor ve bir buçuk aydır öyle yazıyor bundan sonraki süreç inceleme mi yoksa arşive mi çıkar .
yargıtayda dosyam var boşanma davası iki ay oldu hala ön inceleme yazıyo bilgisi olan varsa paylaşabilirmi yada aynı durumda olan arkadaşlar ...
Dosya Yargıtaya gittikten sonra karara çıkması için kesin bir süresi yok.
Şöyle ki önceden bu süre 2 3 yıl hatta daha da fazla zaman alabiliyordu.
Şimdi bu süre nispeten daha iyi.
ama yine de siz en iyi ihtimal 4 - 5 ayı gözden çıkartın
Alıntı:
bylkdr rumuzlu üyeden alıntı
yargıtayda dosyam var boşanma davası iki ay oldu hala ön inceleme yazıyo bilgisi olan varsa paylaşabilirmi yada aynı durumda olan arkadaşlar ...
Yargıtay kararından sonra birde karar düzeltme var.Karşı taraf karar düzeltmeye giderse bir altı ayda öyle beklersin
peki şuan ön inceleme yazıyor bundan sonra arşive mi çıkacak dosya yoksa incelemeye mi alınacak hukuk dairesi belli olmuş 2. hukuk dairesi yazıyor . bundan sonraki süreç ne olur ?
arkadaşlar bu yargıtayda ki süreç hakkında bilgisi olan var mı? dosya 2 aydır ön incelemede.
ocak 2014 den su ana kadar temyiz cevabı bekliyorum.sabır taşı çatladı.bir de 3 yıl bekleme durumu varmış.napsak bilemedim :.((((
merhaba,dosya numarası ve karar numarasını giriyorum sonuç bulunamadı diyor.bu yargıtay ın eline ulaşmadı mı demek?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Hakan Muhammet Mustafa Acer rumuzlu üyeden alıntı
ortalama 1 sene içerisinde karara bağlanır.
merhaba,dosya numarası ve karar numarasını giriyorum sonuç bulunamadı diyor.bu yargıtay ın eline ulaşmadı mı demek?
Merhabalar ben nisan ayında çekişmeli boşanma davası açtım dava 2. Ci duruşmada red edildi ve Yargıtay a temyiz dosyası ni yolladım bunun sonucu ne zaman gelir ve sonrası ne olur bu konu hakkında bilgi almak istiyorum teşekkür ederim
Yargıtaydaki ilgili dairenin iş yüküne göre Yargıtayda kalacağı süre değişebilmektedir.Dosyanız ile ilgili karar verildiğinde kararın ONAMA ya da BOZMA olarak görülmesi mümkündür.