Cevap: SGK Borç Çıkardı ..
Özgür bey aynı sorun bizimde başımızda bulunuyor konuyla ilgili bir gelişme var mı? Siz ne yaptınız?
Yasaya göre almanız lazım ve alıyormuşsunuz zaten. SGK dan gelen yazıyı yayınlayabilirmisiniz? gerekçe nedir. Birde Baba ve dedenizin ölüm tarhileri nedir?
http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connec...1-a88c1ef23187
http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connec...oc?MOD=AJPERES
Birinci linkte sgk genelgesi var burada sizin durumunuzla ilgili örnekler var. Durumuzu karşılaştırabilirsiniz. Maaş bağlanmaması gerektiği halde bağlanmışsa da yapacak bişey yok çünkü Sgk annenize maaş bağlamadan önce imzalattığı başvuru belgesinde verdiği fazla parayı alacağını belirtir. Belgede Tck 204. madde yazar. Bu madde ise evrakta sahtecilik suçundan bahseder. Dolayısıyla sgk sizden alacağını alır.
Geçenlerde internette rastladım
bu şekilde ödenen paraların (yani vatandaşın hiçbir kusuru yok ,yanlışlığı yapan kurum) geri alınmayacağına dair bir yazı..
sanırım çalışma bakanı söylemiş..
siz yinede bir araştırın, torba yasayada girebilir böyle alacaklar..
hatayı yapan kurum , parayı ödeyip harcatıyor, sonra hata yapmışım pardon öde parayı diyor..
bu nasıl iş ya..nasıl bir devlet bu böyle..
http://i.hizliresim.com/wzJjEO.jpg
2013 de çıkan bir genelgeye istinaden ölüm aylığı kesiliyor ve geriye dönük 26000 tl borç faizsiz çıkartılıyor. sgk hata bizde o yüzden faiz istemiyoruz diyor. madem hata sende geriye dönük aleyhte işlem nasıl yapıyorsun? 2013 deki bu genelge çıkmamış olsa böyle bir sorun yok tabi onu da belirtmek isterim
Merhaba ,
SGK'dan gelen yazı aşağıdaki gibidir. Ne yapmamız gerekir ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Babam 2005 yılında vefat etti. Dedem 1987 yılında vefat etti.
Asgari ücretten fazla olma durumu 2008 sonrası için geçerli değil mi ? Bizim bununla ne alakamız var ?
Özgür
Yayınladığınız belgedeki genelge nosu okunmuyor. Sizi okuyabiliyorsanız yazarmısınız.
2013/26 nolu genelge yazıyor orda
[QUOTE=ozguraksu;501335]Merhaba ,
SGK'dan gelen yazı aşağıdaki gibidir. Ne yapmamız gerekir ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Babam 2005 yılında vefat etti. Dedem 1987 yılında vefat etti.
Asgari ücretten fazla olma durumu 2008 sonrası için geçerli değil mi ? Bizim bununla ne alakamız var ?
Özgür[/QUOT
Verdiğiniz bilgilere göre 2 maaşın birlikte alınmasında bir sorun gözükmüyor. Gelen emre itiraz edin. Kabül edilmez ise dava açma hakkınız var.
Ozguraksu konuyla ilgili ne yaptınız aceba, bir gelişme var nı?
Anneme aynı durumda memur emeklisi babasından yetim aylığı bağlanmıştı şimdi maaşı kesili ve borç çıkarıldı işin kötüsü kendi aylığı da yetim aylığı da banka kredisine ödeniyor ortada o borcu ödeyecek parasıda yok kredilerde ödeniyor ne olacak kadınlara 65 yaşından sonra dolandırıcı olarak hapis yatacak pes vallahi pes
bu konu hakkında cvp alabildinizmi aynı dert annemdede var hem kocasından hem babasından maaş bağladılar sonra pardon bile demeden habersizce kesiyorlar ne yapabiliriz?
Dava acan varmi.bir avukat bize yol gostersin lutfen
SİZİN GİBİ ON BİNLERCE KİŞİLER VAR !!!
ESKİDEN SGK yaptığı hatadan dolayı vatandaşı kanunen sorumlu tutamıyordu ama kanun değiştikten sonra ARTIK SGK HATASI OLMASINA RAHMEN FAZLA VERDİĞİ PARAYI GERİ ALIYOR .......
NOT: ÖDEME yapmasan SGK İCRA takibi yapar
ali tezelin izmir subesındekı yetkılılerle gorustum dava acarız kesın kazanırız dedıler ama 7 mılyar ıstedıklerı ıcın açamadım.bız kendımız acabılırmıyız
- - - Updated - - -
bu konuya dair açılmış bır dava olup olmadığı ogrenebılecegımız bır yer varmıdır belkı emsal teskıl eder tabı kazandılarsa
Bire bir aynı konu annemin de başına geldi iş mahkemesine dava açtım, yerel mahkeme bizi haklı buldu 1 yıldır dava Yargıtay'da sonuçlanmak üzere OLDUĞUNU tahmin ediyorum. karar onanırsa burada paylaşacağım
Alıntı:
Mhmarican rumuzlu üyeden alıntı
Bire bir aynı konu annemin de başına geldi iş mahkemesine dava açtım, yerel mahkeme bizi haklı buldu 1 yıldır dava Yargıtay'da sonuçlanmak üzere OLDUĞUNU tahmin ediyorum. karar onanırsa burada paylaşacağım
Benim babaanneme de aynı şekilde 'Borç Bildirim Yazısı' tebliğ edildi ve biz söz konusu yazıya karşı itirazlarımızı sunduk. Sürecin ilerleyen aşamalarda hukuki boyuta taşınabileceğini göz önüne alırsak, sizin için sorun değil ise bizim lehimize emsal karar teşkil etmesi adına yerel mahkemenin davanızın kabulüne ilişkin ilamını ve eğer Yargıtay onama kararı verirse onama ilamını paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Bir yılı geçti Yargıtay kararı halen açıklanmadı, yerel mahkeme kararını fırsat bulursam avukattan alıp size iletirim. Bu arada karar onanırsa onu yollarım sorun olmaz.
Bu konuda çok insan mağdur olmuş. Ben de annemle ilgili böyle bir durumdan araştırma yapıyorum. Sonuç çıkar da haberdar ederseniz çok seviniriz.
Alıntı:
Mhmarican rumuzlu üyeden alıntı
Bir yılı geçti Yargıtay kararı halen açıklanmadı, yerel mahkeme kararını fırsat bulursam avukattan alıp size iletirim. Bu arada karar onanırsa onu yollarım sorun olmaz.
Sonuclandimi acaba.dun tvde emsal bir karar ciktigini soyledo bu konuya dair.