El konulan eşyalarımı ne zaman alabilirim?
selam iyi günler.sevgilimle kasım 2012 yılında tanıştık.kendisiyle facebook ve skype üzerinden görüşüyorduk.haziran ayında kendisiyle birlikte olduk.ama haziran ayına kadar net üzerinden kavga ediyoduk sürekli.ayrıca nette görüntülü konuşmadada bazı şeyler yaşamıştık sanal ortamda.temmuz ayında babası bu durumları ögrendi.savcılıga şikayette bulunmuş.kızımın adreslerini çaldı zorla tehditle birlikte oldu diye.aralık 2013 te ben işteyken savcılık kararıyla evimi aramışlar.bilgisayar kasası ve bilgi depolanabilecek eşyalara el konulmuş. ama evden alınan eşyalar hakkında bana hiçbir tutanak verilmedi.ben savcılıga gittim ifade verdim.bende kayıtlı olan birkaç msjını gösterdim savcıya ayrıca birliktelik kızın evinde oldu.aradan bi hafta sonra eşyalarımı ne zaman alabilirim dedim bana bilgi verilmedi.eşyaların kopyası alınıp bana iadesini istedim savcıdan vermedi.aradan bir ay geçti ve ne eşyaları verdikleri var nede bişey söledikleri.ben evde yokken ev araması yapmaları ve el konulan eşyaların bana tutanak verilmeden el konulması normalmi ayrıca bu inceleme ne kadar sürer.bi ay geçti el kodukları tarihten itibaren.daha ne kadar beklemeliyim yada bişeyler yapmalımıyım bana yardımcı olun...
Cevap: El konulan eşyalarımı ne zaman alabilirim?
Bana kimse yardimci olmayacakmi
Yazınızın okunması çok güç. Bu yüzden cevaplanmıyor olabilir.
nasıl yazmam gerekiyor
- - - Updated - - -
bana kimse yardımcı olmayacakmı
Soruşturma öyle kısa sürmez suçta kullanılan eşya müsadere edilebilir yani temelli el konulabilir ara ara dilekçe yazıp talep edin siz yine yapacak bir şey yok. Arama kararı varsa evde olup olmamanız önemli değildir.
peki evde el konulan eşyaları dahi bilmiyorum belki bi cd hazırlayıp evde buldukta diyebilirler.ayrıca dilekçeyi hangi makama ne şekilde yazmalıyım..
Soruşturma devam ettiği için savcılığa dilekçe verebilirsiniz.
İsin garip tarafi ifademi alan savciya soledim dosya bende degil diyor hicbir sekilde bilgi vermiyor
Savcılık kaleminden dosyanızın savcısını öğrenebilirsiniz önemli bir şey değil belki o gün savcının işi vardı rahatsızdı yerinde yoktu ifadenizi başkası almıştır.
dilekçeyi soruşturmayı yürüten savcıya hitabenmi yoksa genel olarakmı yazmalıyım
Genel olarak yazın dosya numarasını belirtmeyi unutmayın sonunda kestane kebap acele cevap gibi cümleler kurmayın.
dosya numarasını bilmiyorum nerden ögrenebilirim
Savcılık hazırlık kaleminden.
peki alabilecegim ceza ne kadar olur suçum kesinleşirse.ceza sınırları ne kadardır
Hangi suçtan hangi yasa maddeleri kapsamında yargılanacağınız soruşturma sonunda hazırlanacak iddianamede belli olur.
Kendini Konunuzla Alakalı Bir Avukat Tutun Daha Detaylı İncelesin
benim telefonum gecen sene 3 nisanda incelemeye alindi bir tecavüz suclamasi vardi telefondaki silinmis mesajlar icin telefon incelenmeye alindi . mahkeme oldu bitti telefonumu hala vermediler telefonumu nasil geri alabilirim yada ne zaman geri verirler
Adli emanette olabilir mahkeme kalemine müracaat edin.