Beyaz eşya aldığım bayi iflas etti mağdurum?
merhabalar ben 2009 yılında vestel şirketine ait bir bayide 4 parça beyaz eşya aldım.Ama yer sıkıntısı yüzünden taksitler bitene kadar eşyaları bayide bıraktım taksitler bitti eşyalarımı almak için gittiğimde bayi iflas ettiğinden ötürü kapanmıştı ve mağdur durumuna düştüm.Tüketici haklara başvurdum tüketici haklar mahkemesinde kazandım ama şirket ödemeyi kabul etmiyor bu durumda neyepmam lazım?
Cevap: Beyaz eşya aldığım bayi iflas etti mağdurum?
Şirketin haddine mi toprağım kabul etmemek koy kararı icraya eşşek gibi ödeyecekler.
Şirketin borcu ödeyecek malvarlığı yoksa ne yapsın toprak?
Ödeyecek gücü yok demedi benim hemşerim kabul etmiyor dedi bayi iflas etmiş gitmiş dedi bir de ortada yok yani :) Bayiye yapılan ödeme üreticiye yapılmış sayılabilir mi siz ne dersiniz mahkeme Vestel'i ödemekle yükümlü tutmuş olabilir mi?
isterseniz tüketici hakem kararını buraya ekleyebilirim.Lütfen neyapacağımı bana söyleyin ki bende hakkımı alayım.
Hakem heyeti kararına istinaden İcra işlemi başlatabilirsiniz.
evet başlatabilirim ama karar 2011 yılında alındı bazı aksamalarım yüzünden bugüne kadar erteledim sorun olurmu bu?
Tüketici hakem heyeti kararı 2011 yılı için 1.191,52.TL ye kadar ilam hükmündedir on yıl geçerlidir alacağınız bu meblağın üstünde ise delil niteliğine haiz ancak ilam değildir ilamsız icra takip türü var ona başvurabilirsiniz itiraz ederlerse tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz.
2009'da taksitle toplam 2.450.00 tl ödedim bunun faiz oranı işlermi ve avukat tutmadan bu davamı kazanırmıyım.Ve yarın P.Tesi adliyede ilk işim ne olacak lütfen bunları yazarsanız.
Heyet kararını ilamsız takip yapabilirsiniz dedim adliyeye giderseniz elinizdeki belgelerle icra dairesine gidip bilgi alabilirsiniz.
Kasaplarda TRT sokağında vardı bir Vestel bayi kütüphaneye yakın o mu acaba?
hayır orası değil dicleket yolunda park ormanı karşısında vardı.