-
İnternet üzerinden anlaşılarak yapılan takas ' da dolandırıcılık
İyi günler ;
02.11.2013 tarihinde sahibinden.com ' da xxx adlı üyeyle konuşarak anlaştık
ve 03.11.2013 tarihinde ise cihazlarımızı takas ettik ve bende resmiyet kazanması açısından sözleşme yaptırdım özellikle ve nüfus cüzdanının resmini çektim arkalı önlü anlatmak istediğim konu şu bana verdiği cihaz arızalı çıktı .
İnternet üzerinden yazıştığımızda cihazın bir arızası bulunmadığını söyledi
Ben : Şarjı kaç saat gidiyor ? ' diye sordum
Cihazın sahibi : Sürekli elinizde oynarsanız 1 gün gidiyor ' dedi fakat cihazı şarjdan çektikten hemen sonra %5 şarjı azalıyor daha sonra akıp gidiyor 1.5 2 saatte şarjı komple bitmiş oluyor
Ben : Cihazda kasma varmı ? ' diye sordum
Sahibi : Hayır hiç yok alınca görürsünüz zaten ' diye söyledi fakat cihaz deli gibi kasıyor
Ayrıca malum kişi cihazı bana verirken faturasız verdi ben ise ona faturalı ve garantili cihaz verdim iş işten geçtikten sözleşmeyi yaptıktan sonrada cihazın onun üzerine olmadığını öğrendim.
Şimdi ne yapabilirim yardımcı olabilme şansınız varmı ?
Sözleşmede yazanlar
xxx imei numaralı iphone 4 cihazımla xxx imei numaralı galaxy s3 cihazın sahibi furkan bildik ile takas ettik diye yazıyor altınada imzalarımızı attık ayrıca kimliğinin fotoğrafını cektim .
Hukuki açıdan kendisine ait olmayan cihazı satması ve faturasız cihaz vermesi özürlü cihaz vermesi internet üzerinden yanlış bilgiler vermesi suçmudur ?
Yardımcı olursanız sevinirim ilginiz alakanız için şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: İnternet üzerinden anlaşılarak yapılan takas ' da dolandırıcılık
Yaptığımız sözleşmenin bir hukuki değeri varmıdır cihazımı çaldı diye ihbar etsem birşey değişir mi acaba ?
-
Aranızda yaptığınızı iddia ettiğiniz şey sözleşme değil ki :) bir teslim tutanağı sayılabilir. Yine de mesajla verilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığını Sulh hukuk mahkemesinden tespit ettirip Asliye Hukuk Mahkemesinde takasın iptali cihazınızın geri alınması için dava açabilirsiniz size baya maliyeti olur gerçi kazanırsanız karşı taraftan alabilirsiniz diyeceğim ama ödeyebilecek adama denk geldiyseniz.
Savcılığa şikayet edebilirsiniz ama doğrusu bu durum ceza mahkemelerini değil hukuk mahkemelerini ilgilendirdiğinden bir şey çıkacağını sanmıyorum gene de belli olmaz karakola savcılığa gitmekten çekinip cihazınızı iade eder belki savcılığa şikayet etmenin bir maliyeti yok nasılsa yapın derim.
-
Toplam 1 dosya bulunuyor
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Aranızda yaptığınızı iddia ettiğiniz şey sözleşme değil ki :) bir teslim tutanağı sayılabilir. Yine de mesajla verilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığını Sulh hukuk mahkemesinden tespit ettirip Asliye Hukuk Mahkemesinde takasın iptali cihazınızın geri alınması için dava açabilirsiniz size baya maliyeti olur gerçi kazanırsanız karşı taraftan alabilirsiniz diyeceğim ama ödeyebilecek adama denk geldiyseniz.
Savcılığa şikayet edebilirsiniz ama doğrusu bu durum ceza mahkemelerini değil hukuk mahkemelerini ilgilendirdiğinden bir şey çıkacağını sanmıyorum gene de belli olmaz karakola savcılığa gitmekten çekinip cihazınızı iade eder belki savcılığa şikayet etmenin bir maliyeti yok nasılsa yapın derim.
Sayın avukatım iki arada bir derede kaldım o yüzden msn adresinize bir mail attım o yazdığımız kağıdın bir örneğide var sizce savcıya şikayet edip alabilme olasılığım nedir bu kağıda bakarak ?
Yada şöyle göstereyim herkeze bknz :Dosya 1385
beni kandıran şahsın kımlıgı ve bana yaptırdıgı sözlesmesi
-
Yanıtım değişmedi aynen tekrar ediyorum normalde savcılığın ilgilenmeyip takipsizlik kararı vermesi gerekir ama uygulamada ilgilenip dava açtıklarına da şahit oldum bu davalara hayretle katıldığım oldu kesin bir şey diyemem.
-
Alıntı:
Yanıtım değişmedi aynen tekrar ediyorum normalde savcılığın ilgilenmeyip takipsizlik kararı vermesi gerekir ama uygulamada ilgilenip dava açtıklarına da şahit oldum bu davalara hayretle katıldığım oldu kesin bir şey diyemem.
Çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için..
-
Avukat bey iyi gunler bugun dediginiz gibi kisiyi savciliga verdim bana ne zaman donus olur geri alabilme sansim var mi sizce ? Bana ilerde masraf cikarirmi bu sikayetim ? Vede cihazin fatura sahibi ben oldugun icin btk dan cihazi bloke ettirsem sikinti cikar mi sizce ?
-
İşte bu soruların cevabını bilmiyorum :)
-
Alıntı:
Çalışmadığınız yerden sordum heralde :ok
Yardım beklıyorum diğer yardımsever vatandaş ve hukukcularımızdan :utangac
-
Alıntı:
Bu kadar soru fazla olacak ama kusuruma bakmayın
Şikayette bulunurken internet yazışmalarını vermemiştim şimdi verebilme şansım hala varmı ?
Vermemin bana bir faydası olur mu sayın engin bey ?
-
Evet yararı olur en kısa zamanda götür ver bilmiyorum dediğim soruların cevabını kimse bilemeyeceğindendir yoksa daha o konuyu işlemediğimiz için değil. :) Savcılık soruşturması zaman alır bu bir ayda takipsizlikle de sonuçlanabilir altı ay ya da bir sene sonra kamu davasıyla da ben çok ümitli olmadığımı söylemiştim.
-
Tekrar iyi günler avukat bey sizi her seferinde rahatsız ediyorum ama biraz daha bilgilerinizden faydalanmak istiyorum
malum kişinin bana faturasız cihaz vermesi yasal birşey midir ?
aramızda yaptığımız sözleşme tutanak vs bunun geçerlılık süresi ne kadardır sonuçta noter onayı vs yok ve kağıdın başında sözleşme başlığı var . ?
burnu sürtsün diye savcılığa verdiğim malum kişinin cihazı elimde kaldı şuanda ben bu telefonu başkasıyla değişemiyorum yada satamıyorum ne yapmam gerekir değiştirirsem bir problem çıkar mı ? değiştirmem için davamdan geri çekilmem gerekiyor heralde bana hukuksal bir ceza çıkar mı acaba teşekkürler.
Bu şikayet çok geç sonuçlanacak ve cihazım eskiyecek diye endişelerim var o yüzden bu soruyu soruyorum sayın avukat bey.
-
Faturası vardır belki size vermemiştir faturasız mal temin edip satmayı meslek edinmişse şikayetinizle sıkıntı yaşaması olası yoksa ne faydası olur bilemiyorum.
-
Sayın hukuki net yetkilileri malumunuz konuda dolandırıldığımı belirtmiştim
Cihazı takas ettiğim kişinin bana arızalı cihaz vermesininden başka bir açığını daha buldum acaba bu açıktan bir şeyler çıkarabilirmiyiz bana verdiği teslim ettiği kutulu cihaz dediği kutudaki imei ile telefonun imeisi farklı telefonlara ait yani bana teslim ettiği cihazın kutusunu teslim etmemiştir bundan birşey çıkarabılırmıyız bana farklı bir cihazın kutusunu vereceğini söylememişti ?
-
Bunu da dilekçe ile savcılığa bildirebilirsiniz.
-
Avukat bey sizce boşa mı kürek sallıyorum ?
-
Boşa sallanan kürek de kas yapar güç verir hiç bir emek zayi olmaz.
-
Alıntı:
Boşa sallanan kürek de kas yapar güç verir hiç bir emek zayi olmaz.
Bu sözünüzüdeki ince ayrıntıyı beğendim :)
Hiç birşey yapamasamda başı ağrıyacak malum haysiyetsizin.
-
Toplam 4 dosya bulunuyor
Bugün isim değiştirme davamın sonucunu almaya gittiğimde soruşturmanın ne durumda olduğuınuda sorgulattım
Takipsizlik kararı gelmiş şu durumda ne yapabilirim bu davayı kazanabılecek bir arkadaş yokmu ankarada ondan kazanacağı bütün paralar ona ait olsun yeterki sürünsün o adam
internet yazışmaları vs de vermeye gitmiştim işlerim yeni bittiğinden olacak iş mi bu şimdi ya.
http://s14.directupload.net/images/131209/tcuukrif.jpg
elime tebligat vs ulaşmadı 2'dir kendi imkanlarımla öğreniyorum şimdi nasıl bir yol izlememiz gerekir.
S3 cihazımın Fatura fotokopisi duruyor şuan BTK ya gitsem cihazımı kapattırsam yasal birşey olurmu sonucta teslim ettiğime dair belge verdim takas ettiğimi belirten birşey yok ortada noter onayı yok bırsey yok ?
-
Her ne kadar bu konuya cevap vermemiş de olsam okuduktan sonra bir şey çıkmayacağını(takipsizlik) düşünmüştüm ki öyle de olmuş.Bir elektronik aletin şarjının iyi gitmesi veya yavaş çalışması(kasması) çok göreceli kavramlardır.Bariz bir sorun bile olsa ikinci el bu ürünlerin daha önceden mi böyle sorunları olduğu yoksa el değiştirdikten sonra mı bazı sorunlarının başladığını ispat etmek pek mümkün değildir.Bu tarz elektronik aletleri takas edip daha güzel bir mal edinen bir kişi zaten görülmüş bir şey değil.Onun dışında burada avukat aramak forum kurallarına aykırıdır.Bir avukat tutmak isterseniz ücreti mukabilinde tutabilirsiniz.Ben para vermeyim karşıdan ne alırsa o(böyle bir durumda avukatlık ücreti yerine geçecek ne kazanılabilir orası da ayrı muammada) gibi bir yaklaşımı da bir çok hukukçu arkadaş saygısızlık ve kuralsızlık saymaktadır.Bilginize..
-
Kötü bir niyetim yok elimden geldiğince mahkeme masraflarını vs çekerim süründürsün diye düşündüm kuralların böyle olduğunu bilmiyordum kusuruma bakmayın affımı mazur görün zaten Engin bey böyle olabileceğini bana söylemişti genede zoruma gitti böyle bir karar hocam
En iyisi profesyonel olarak avukattan yardım almalıyım ..
Zaten şu adliye işlerini bir bitireyim kolay kolay birdaha girmeyeceğim o labilent gibi adliye koridorlarına