Banka Konut Kredisi Dosya Masrafı ve Ekspertiz Ücreti
Herkese iyi forumlar. Benim forumdan bir ricam olacak çok değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
Ben 2009 Yılında Ziraat Bankasından konut kredisi kullandım ve geçenlerde bankaya benden kesilen dosya masrafını gösteren belgeleri verin dedim bana 1.440,00 TL lik bir dekont verdiler bende Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesine 1.440,00 TL lik dosya masrafı adı altında dava açtım eve geldim bankanın internet sitesine girip bakayım dekont için para kesilmişmi diye incelerken çektiğim kredi için banka benden 940,00 tl dosya masrafı ve 500,00 tl ekspertiz ücreti kesmiş ama ben 1.440,00 TL dosya masrafı diye açtım davayı bu yüzden hakim bey kısmı kabul kısmi red edebilir mi ekspertize kendi personeli gelmişti acaba bu konuyu değiştirir mi birde beni banka yanılttı ben onlara dosya masrafını gösteren belgeleri verin diye yazdım lütfen bu konuda ne yapacağımı yol gösterir misiniz? Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Cevap: Banka Konut Kredisi Dosya Masrafı ve Ekspertiz Ücreti
Dekontta 1140 TL miktar için dosya masrafı açıklaması girilmişse sorun yok. Öyle yazmıyorsa duruşmada bankadan istediğiniz belgenin sizi yanılttığını hangi kalem için hangi miktarı ve toplam miktarı belirtin. Mahkeme bankadan da belgeleri isteyecektir.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Dekontta 1140 TL miktar için dosya masrafı açıklaması girilmişse sorun yok. Öyle yazmıyorsa duruşmada bankadan istediğiniz belgenin sizi yanılttığını hangi kalem için hangi miktarı ve toplam miktarı belirtin. Mahkeme bankadan da belgeleri isteyecektir.
Barış Bey yanıtınız için çok teşekkür ederim. Dekontta 1.440,00 TL Komisyon ve Masraf Kesintisi diye yazıyor ben Hakim Beye bunu en kolay yoldan nasıl anlatırım.
Ocak 23 te duruŞma var İnŞallah kazanacaĞim allah hayirlisini versİn.
Ben sizlere bir şey soracağım. Ben de temmuz ayında kullanmış olduğum konut kredisi dosya masrafı ve yeniden yapılandırma masrafı nın iadesi için tüketici mahkemesine dava açtım. Dava dilekçeme de Yargıtay 13.Hukuk Dairesinin 2011/3576 E, 2011/10221 K sayılı kararını ve ek olarak da Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesince (2010/118 K.) onanması ve mahkeme kararının da Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin 2011/1870 K. Sayılı kararıyla onanmasıyla emsal teşkil edecek bir karaı örnek vererek yazdım.
Banka tarafından mahkemeye dava gününden evvel yollanan evraklarda,imzaladığım sözleşmeye ek olarak Ankara Tüketici mahkemesinin 2010 yılında dava açtığım banka lehine almış olduğu kararı koymuş avukat. Bu durum doğal olarak onun da kendini savunması anlamına gelse de; benim davayı kazanma şansımı azaltır mı sizce? Yani bu bu tüketici mahkemelerinde konut kredisi dosya masrafı iadesi davalının savunmasına göre değişen bir şekil mi alıyor? yoksa ne olursa olsun tüketici halksız bir şekilde kendisine alınan bu parayı iade alıyor mu? Bu konuda bir kesinlik var mıdır? ocak 23 te mahkemem var o tarihe kadar kesinleşen duydugunuz bir durum var mıdır?
"Ankara Tüketici mahkemesinin 2010 yılında dava açtığım banka lehine almış olduğu kararı koymuş avukat"
Konusu aynı mı? Aynı sözleşmeye dayalı çektiğin kredinin masrafının iadesi ile ilgili mi ikisi de?
Dava konusu aynı,kullandırılan konut kredisine ait dosya masrafı iadesi. Sadece davacı mahkeme sırasında istediği dosya masrafına toplama hatası yaptım 150 TL daha istiyorum diye bir ibare ve ekleme yapmış. Sigorta vs ücretini de sonradan talep etmiş sanırım.O nedenle mahkeme aldığı kararda iyiniyet kurallarına aykırılık diye değerlendirip olumsuz karar almış
davam kısmen kabul kısmen red oldu hakim bey 500 tl ekspertiz çok diye 150 tl ekspertiz değeri düştü 1290 tl ödenmesine karar verdi bankanın avukatı da davaya gelmedi böylece avukatlık ücretide olmadı Allaha şükür kazandım darısı sizlerin başına herkese kolay gelsin konu bitti kapatılabilir.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Tebrik ederim :)
İlginize çok teşekkür ederim.
avukat bey vaktiniz varsa size bi sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. bir bankadan konut kredisi kullandım. hakem heyeti beni haklı buldu. tutar 3100 tl oldugundan mahkemeye dava açtım. karşılıklı cevap dilekçeleri verildi duruşma günü tayin edildi.sorum şu: ben sözleşme öncesi bilgilendirme formunu 30/03/2010 tarihinde , kredi sözleşmesini ise 31/03/2010 tarihinde imazlamışım. yani kanun gereği aradan bir iş günü geçmeden bana imza ettirmişler ve bunu dayanak göstererek sözleşmenin geçersiz oldugunu dolayısıyla alınan tahsisi kom.nun da iadesini talep ettim. sizce bu tezim doğrumu. yani aradan bir iş günü geçmemiş oluyor demi.
teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
iyi akşamlar. Akbank tan çekmiş olduğum 75bin tl lik ev kredisinin 1250tl dosya masrafı iadesi için tüketici il hakem heyetine başvurdum. sonuç; karar: tüketiciye iade edilmesine karar verildi şeklinde elime posta yoluyla ulaştı ve ertesi gün bankanın genel müdürlüğünden aradılar sadece 700 tl nin verileceğini 550 tl nin krediyi çektiğim aynı gün iade edildiğini söylediler. bende bankaya gidip hareket dökümü istedim çünkü 550 tl elime almadım banka geri yatırdıktan sonra 580 tl ekspertiz ücreti kesmis hatta başka şeyler de yatırmışım ama sonuçta şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum icraya mı vermeliyim? sanki banka parayı geri yatırmış gibi görünüyor ama sorasında expertiz ücreti kesmişler. yoksa ekspertiz ücretini ayrı bir dilekçeyle mi talep etmeliyim?
ve nereye başvurmalıyım hakem heyetine mi bankaya mı ?
bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
iyi akşamlar. Akbank tan çekmiş olduğum 75bin tl lik ev kredisinin 1250tl dosya masrafı iadesi için tüketici il hakem heyetine başvurdum. sonuç; karar: tüketiciye iade edilmesine karar verildi şeklinde elime posta yoluyla ulaştı ve ertesi gün bankanın genel müdürlüğünden aradılar sadece 700 tl nin verileceğini 550 tl nin krediyi çektiğim aynı gün iade edildiğini söylediler. bende bankaya gidip hareket dökümü istedim çünkü 550 tl elime almadım banka geri yatırdıktan sonra 580 tl ekspertiz ücreti kesmis hatta başka şeyler de yatırmışım ama sonuçta şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum icraya mı vermeliyim? sanki banka parayı geri yatırmış gibi görünüyor ama sorasında expertiz ücreti kesmişler. yoksa ekspertiz ücretini ayrı bir dilekçeyle mi talep etmeliyim?
ve nereye başvurmalıyım hakem heyetine mi bankaya mı ?
bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim.
Merhaba ben kasım 2014 de işban kası konya ereğli şubesinden konut kredisi baş vurusu yaptım.kredi onaylanmadığı halde benden ekspertiz ücreti talep ediyorlar.Ne yapmam gerekir.Ücreti ödemedim noterden 5 gün içinde ödenmesi diye yazı göndermişler.Şimdiden teşekürler.
Konut kredisine başvurdum. Bankaya hiç gitmedim. Telefon ile bilgi aldıktan sonra yetkili personel maaş bordrosu istedi. Bordroyu fax çektim. Konuta ekspertiz göndereceklerini söylediler. Toplam masraf hakkında bilgilendirme yapılmadım. Ekspertiz gitmiş ve konutun değerini belirlemiş. Ben kredi kullanmaktan vazgeçtiğimi bankaya arayarak söyledim. Yetkili 480 tl ekspertiz ücretini ödememi istedi. Bankaya hiç gitmedim. Hiçbir evrak imzalamadım. Sadece maaş bordrosunu bankaya fax çektim. Telefon yolu ile onay vermedim. Bu ücreti benden alabilirler mi?
Merhaba. Ben 160 bin tl turarındaki evi almak için ihtiyacım olan 115 bin tl kredi için x bankasına başvurdum. X bankası ekspert gönderip evin bedelini 115bin göstermiş. Bunun üzerine itiraz ettim. İtirazım reddedilmiş. O mahallede aynı metrekare ve aynı yaşta herhangibi emsal ev göstermelerini istedim, gösteremediler. Bunun üzerine Y bankasına gittim. Y bankasının experi evin bedelini 150 bin değer biçmiş. Zaman sorunu yüzünden itiraz etmedim. Ve krediyi Y bankasından kullandım. Ancak benden X bankasını aldığı ekspertiz ücretini haksız görüyorum. Bu parayı alabilirmiyim?
teşekkür ederim.