Tüketici Mahkemesi süreci ?
İyi günler
3Aydan beri elimde bulunmayan telefonum için 02.10.2013 tarihinde Tüketici mahkemesine firma aleyhine dava açtım UYAP sisteminden ilk günden beri ara ara kontrol ediyorum Süreç ile ilgili hiç bir gelişme göremiyorum bu normal midir.
Mahkeme duruşması ortalama ne zaman süre içerisinde olur ? Mahkeme benim lehime sonuçlanırsa İcralık bir durum için avukat tutmam gerekir mi okuduklarıma göre zor bir süreçmiş heralde ?
Yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Tüketici Mahkemesi süreci ?
Tatilleri çıkartırsak 1 hafta olmuş olmamış.
Bence henüz bir şeyler görmek için erken olablir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Tatilleri çıkartırsak 1 hafta olmuş olmamış.
Bence henüz bir şeyler görmek için erken olablir.
Peki Tazminat talep etme hakkım doğar mı ?
Yaklaşık 4 Aydan beri elimde telefon yok Hala taksitlerini ödüyorum. :(
Nasıl bir tazminat şekli düşünüyorsunuz. Manevi tazminat mı ,maddi tazminat mı.
Manevi tazminat açabilmeniz için elinizde lehinize kesinleşmiş bir ceza davası olması gerekir. Manevi tazminatın amacı ,gerçekleşen olaylar sonucu ortaya çıkan durumun , etkilerini bir nebze olsun hafifletmektir.Duyulan elem ve ızdırabın bir karşılığıdır.
Maddi tazminata gelince, telefonunuzla işlerinizi yürüttüğünüzü ,kazancınızın bu telefona bağlı olduğunu ,telefonun çok özel tasarım olduğunu ,yenisinin çok pahalı olması nedeniyle alamadığınızı ,yenisini temin etmenin çok zorlu süreçler gerektirdiğini ve diğer başka sebeplerle beraber ispat ve ikna etmeniz gerekebilir.
Okuduğunuz gibi ,tazminatın anlamı çok farklıdır, ve kötü niyet aranır.
Sizin telefonun davası daha 42 gün olmuş çok yeni ,İsyanbul gibi nüfus yoğunluğu fazla olan yerlerde 3 Ay sonra sıra gelirse çok iyi sayılabilir.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir tazminat şekli düşünüyorsunuz. Manevi tazminat mı ,maddi tazminat mı.
Manevi tazminat açabilmeniz için elinizde lehinize kesinleşmiş bir ceza davası olması gerekir. Manevi tazminatın amacı ,gerçekleşen olaylar sonucu ortaya çıkan durumun , etkilerini bir nebze olsun hafifletmektir.Duyulan elem ve ızdırabın bir karşılığıdır.
Maddi tazminata gelince, telefonunuzla işlerinizi yürüttüğünüzü ,kazancınızın bu telefona bağlı olduğunu ,telefonun çok özel tasarım olduğunu ,yenisinin çok pahalı olması nedeniyle alamadığınızı ,yenisini temin etmenin çok zorlu süreçler gerektirdiğini ve diğer başka sebeplerle beraber ispat ve ikna etmeniz gerekebilir.
Okuduğunuz gibi ,tazminatın anlamı çok farklıdır, ve kötü niyet aranır.
Sizin telefonun davası daha 42 gün olmuş çok yeni ,İsyanbul gibi nüfus yoğunluğu fazla olan yerlerde 3 Ay sonra sıra gelirse çok iyi sayılabilir.
[B]Mahkeme süreçle ilgili bugün bana bir mesaj attı ama ne olduğunu anlayamadım mesaj aynen şöyle
Bakırköy 1.Tüketici mahkemesi nin xxxx/xxxx nolu dosyasında (red) subut bulmadığından kararı verilmiştir.[
Mahkeme benim dosyamı red mi etmiş ?
Eğer ettiyse itiraz etme hakkım var mı. Bundan sonraki süreçte ne yapmam gerekir ?/B]
SUBUT : SABİT OLMA, GERÇEKLEŞME, İSBATLANMIŞ OLMA, İSBATLAMA.
Evet red etmiş
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
SUBUT : SABİT OLMA, GERÇEKLEŞME, İSBATLANMIŞ OLMA, İSBATLAMA.
Evet red etmiş
Ben normalde duruşmaya fln çağırılcağımı zannediyordum.
Peki bundan sonra ne yapıcam ?
Muhtemelen bir şeyi yanlış yaptınız. Genelde yapılan hatalar yanlış kişiye husumet, yanlış mahkemeye dava v.s. gibi olabiliyor. Telefonu nasıl aldınız? Fatura kime kesildi? Neden göndermiyorlar? Ne diyorlar? Dava dilekçesine ne yazdınız?
Telefonun değeri ne kadardı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Muhtemelen bir şeyi yanlış yaptınız. Genelde yapılan hatalar yanlış kişiye husumet, yanlış mahkemeye dava v.s. gibi olabiliyor. Telefonu nasıl aldınız? Fatura kime kesildi? Neden göndermiyorlar? Ne diyorlar? Dava dilekçesine ne yazdınız?
Alıntı:
Telefonun değeri ne kadardı?
Telefonu Teknoloji mağazsından satın aldım.
Fatura benim adıma kesildi.
Dava dilekçesine ise : 18.07.2013 tarihinde servise bırakmış olduğum xxxxxxxxxxxxxx imei kodlu xxx cihazın ekran titremesi ve dalgalanması nedeniyle teslim ettim.1 Aylık geçen süre zarfından sonra telefonun aynı olduğu gibi geldiği ve telefonun kusurlu olduğunu görerek tekrardan servise göndermiş bulunmaktayım.İkinci servis sürecinde telefonun ayıbını servisin kabul ettiğini ve değişime girdiğini fakat telefonumun yasal süreler içerisinde gerektiği gibi işleme alınmamasından dolayı bedelin iadesini arz ederim. şeklinde yazdım.
Telefonun parasal değeri 1678 TL
Fakat başımdan şöyle bir olay geçti Mahkemeye verdikten 2 hafta sonra firmanın servisi beni arayarak telefonun yenisi geldiğini alabilceğimi söylemişti. Bende adamla münakaşa ederek Telefonu almıyacağımı Mahkeme bedelini ödedikten sonra davadan vazgeçeceğimi beyan etmiştim.
Dava dilekçesini görmeden tam olarak eksiklikle ilgili bir şey söylemek zor. Ama tam bilememekle birlikte gerekçesini göndereektir. herhalde. Yada siz gidip öğrenebilirsiniz.
Siz davalı olarak firmayımı? servisimi gösterdiniz.?
Ama firmayı arayıp tekliflerini kabül ettiğinizi söyleyin bence.
Alıntı:
Dava dilekçesini görmeden tam olarak eksiklikle ilgili bir şey söylemek zor. Ama tam bilememekle birlikte gerekçesini göndereektir. herhalde. Yada siz gidip öğrenebilirsiniz.
Siz davalı olarak firmayımı? servisimi gösterdiniz.?
Ama firmayı arayıp tekliflerini kabül ettiğinizi söyleyin bence.
İthalatçı firmayı ve satıcı yı davalı olarak gösterdim.
Bu saatten sonra pek uğraşmanın mantığı yok diyosunuz bir üst mahkeme için yani ? Ypacak bir şey yok dediğinize katılıyorum şuandan itibari ile az çok teklifi kabul etmekten başka seçeneğim kalmadı.
Alıntı:
efendy1453 rumuzlu üyeden alıntı
İthalatçı firmayı ve satıcı yı davalı olarak gösterdim.
Bu saatten sonra pek uğraşmanın mantığı yok diyosunuz bir üst mahkeme için yani ? Ypacak bir şey yok dediğinize katılıyorum şuandan itibari ile az çok teklifi kabul etmekten başka seçeneğim kalmadı.
Burada dosyayı görmeden neden red edildiğini bilmeden birşey söylemek zor. Dosyanın bir suretini alıp bir avukata gösterin.
Teklifi kabül ederseniz bir zararınız olmayacak en azından