-
Adli Sicil Kaydının Silinmemesi Hakkında
Merhaba,
2003 yılında 19 yaşındaydım. Arkadaşlarla alkol almıştık. Sonra saat 04:00 gibi dışarıya çıktık. Arkadaşlardan birisi seyyar satıcının tablasının üstünden adi çikolata çaldı. Yemin ediyorum ben almadım. Elinde 2 veya 3 tane ile gelerek bir tanesini de bana verdi. Şimdiki aklım olsaydı hiç alırmıydım.
Aradan 5 yıl geçtikten sonra adli sicil kaydımın silinmesi için müracaatta bulundumve bana silindiğini söylediler.
Şimdi memuriyet durumum var. Biraz önce e-devletten sorgulama yaptım fakat aşağıdaki yazıyla karşılaştım. O günden bugüne tövbe ettim ve tüm pis yolda olan arkadaşlarımdan ayrıldım ve hiçbir olaya karışmadım.
Bu kaydın silinmesi için ne yapabilirim ?
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI VARDIR.
1 C: G00002004C0232812(05323848-04) 01.02.2003 CK:512/1 522 523/59/2;647SA
4;CK:72;647SA 6. ERZURUM;SCM 43666000 AP.12/11/2003 00000271-1345
02/12/2003
-
Cevap: Adli Sicil Kaydının Silinmemesi Hakkında
kişisel fikrim şudur 10 yıl süre olduğunu bu süreden sonra buna benzer hiçbir olayın olmadığına dair ayrıca zamanında benim sebebiyet vermediğim bu olayda benimde ceza almam sebep olan bu adli sicilin silinmesi için bir dilekçe hazırlayıp savcılığa vermeniz.
-
Ben o dilekçeyi verdim fakat halen silinmemiş.
Bunun için başka birşey gerekli.
Sayın avukatlarımız daha iyi bilirler diye düşünüyorum. :(
-
Silinmesi için nereye müracaat etmiştiniz Ankara'daki adli sicil müdürlüğü'ne mi?
-
Evet bana ankaranın telefon numarasını vermişlerdi.
Bende dilekçemi yazıp gönderdim.
Özel Sektörler için adli sicilimi sorguladığımda herhangi bir sicil gözükmüyor ama Devlet işini seçtiğimde gözüküyor.
-
Adli siciliniz silinmiş hali bu.Silinmiş ve adli arşive alınmış.Adli arşivden silinmesi için ise ya kişinin ölmesi ya 80 sene geçmesi veya bahsi geçen eylemin suç olmaktan çıkması gerekiyor.Sizin silmekten anlayışınız tamamen ortadan kalkmasıysa öyle bir uygulama yok.Özel sektör için istediğinizde silinmiş görünecek ancak resmi makamlar için sorgulama yapıldığında adli arşivde gözükeceği için şu anki yasal uygulamayla daima orada kalacak.Bilginize..
-
Alıntı:
Keremli rumuzlu üyeden alıntı
Evet bana ankaranın telefon numarasını vermişlerdi.
Bende dilekçemi yazıp gönderdim.
Özel Sektörler için adli sicilimi sorguladığımda herhangi bir sicil gözükmüyor ama Devlet işini seçtiğimde gözüküyor.
19+80=99 yaşınızı doldurduğunuzda tekrar bakabilirseniz silindiğini görebilirsiniz, silinmemiş olursa, o zaman dilekçe ile başvurarak 80yıl geçtiği için silinmesini isteyebilirsiniz arşiv kaydının.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
19+80=99 yaşınızı doldurduğunuzda tekrar bakabilirseniz silindiğini görebilirsiniz, silinmemiş olursa, o zaman dilekçe ile başvurarak 80yıl geçtiği için silinmesini isteyebilirsiniz arşiv kaydının.
Kısaca imkansız diyorsunuz. :(
Pekala. O zaman okul okumanında benim için bir faydası yok.
Yol uzak olsada nereden dönsem kardır. En iyisi Ticarete atılmak. Her Şerde var bir hayr derler.
İnş hakkımdan hayırlıdır.
Kendi ettiğimi çektim. Kötü arkadaşa uyarsan sonunda 80 yılımın gideceği bir yolada başvuru yapmış oldum.
Bu demek oluyorki benim devlet memuru olma imkanım sözkonusu değil.
Üzüntümü nasıl ifade edeceğimi inanın bilmiyorum.
Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Siz siz olun çocuğunuzun başını boş bırakmayın. Eve gelmiyorsa gözetiminiz altında olsun. Yok yapmıyormusunuz ? Al benim sonucum işte...
-
Arşiv kaydınızdaki suç memuriyetinize engel suçlardan değildir.
-
Teroristi besleyip büyütüp, neredeyse sadrazam yaptığımıź bir ülkede yaşadığımızı unutmayın derim ben.
En kötü, 2şiir okur, birkaç ay hapis cezası alır basbakanlıga oynama hakkınızı kullanırsınız sizde.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Teroristi besleyip büyütüp, neredeyse sadrazam yaptığımıź bir ülkede yaşadığımızı unutmayın derim ben.
En kötü, 2şiir okur, birkaç ay hapis cezası alır basbakanlıga oynama hakkınızı kullanırsınız sizde.
Ne alaka :DD
- - - Updated - - -
Dertliyiz anlaşılan :(
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Ne alaka :DD
- - - Updated - - -
Dertliyiz anlaşılan :(
Yok ,çok şükür dertli değiliz :)
Demek istediğim adli sicil yada arşiv kaydı ,kayıttaki sebebe göre , bazen resmi kurumlarda görev almaya-çalışmaya engel olmayabiliyor :)
-
sayın Dertli derlerdi gerilerde kaldı çok şükür :DD
-
Merhaba,
Paylaşmak istedim.
Dilekçe yazdım. biraz dertli dertli yazdım. Sonra Adli sicil müdürlüğü ankaraya ptt kargo ile gönderdim. Bugün e-devletten kontrol ettim silinmiş :) 80 yılı kurtardım :)
-
Alıntı:
Merhaba,
Paylaşmak istedim.
Dilekçe yazdım. biraz dertli dertli yazdım. Sonra Adli sicil müdürlüğü ankaraya ptt kargo ile gönderdim. Bugün e-devletten kontrol ettim silinmiş :) 80 yılı kurtardım :)
Bende bu aralar bu konuyu çok araştırdım. 1500.-TL kesinleşmiş cezam vardı. Bugün ödedim. Mahkeme farklı şehirde olduğu için yerine getirme fişini henüz alamadım. Alınca hemen Ankaraya yollayım sildireceğim sicil kaydını. Arşiv kaydı en az 5 sene kalacak. Bilgiğim kadarı ile artık infazdan sonra adli silcil kaydını hemen siliyorlar. Arşiv kaydı eski yasaya göre 80 yılda siliniyordu, artık suça göre 5, 15, 30 yıl arasında siliniyor. Davamın bir kısmı devam ediyor. 1.000.-TL'lik para cezam 10 ay hapis ertelemem temyiz edildi. Hem benim tarafımdan, hemde karşı taraf tarafından. Duruşmam başlıyor yakında. Karşı tarafa hakaret ettim alacağımı istemek için. Mahkemede de bu suçumu kabul ettim zaten. Karşı taraf, hakaret, tehdit ve şantajdan dava açmış. Şu an dava şantaj üzerinden yürüyor. Tehdit üzerinden yürüse anlarım. Bazı mesajlarımda maksadım dışında, hakeret niyetli olarak tehditkar sözlerim oldu ama ciddi sözler değildir. Maksat paramı almaktı. Bu nasıl şantaja bağlandı hiç anlamadım. Umarım mahkeme bu sefer HAGB'da yırtarım. İşimde gücümde insanın kasıtlı suç bu yaştan sonra da işlemem. Umarım mahkemede bunu görür.
-
2003 yılında kullanmış olduğum kaçak elektrikten 2006 yılında yargılandım ceza çıktı yartıgay 2009 da cezayı bozarak tekrar mahkemeye yolladı.2009 yılında tekrar yargılamadan haberim olmadı tüm tebligatlar cmk avukatına gitmiş ve gıyabımda karar verilmiş. 1 ay 20 gün hapis 450tl adli para cezasına cevrilmiş bu da 647 nin 4,5,6 maddeleri uyarınca ertelenmiş..kurumun zararı ödenmediği için maalesef hagb geri bırakılmamış..
karar 2009 aralıkta kesinleşmiş.
sabıkay kaydı aldığımda adli sicil kaydı vardır ama arşiv kaydı yoktur çıkıyor. 5 yıl geçtiği için adli sicilin silinmesi için dilekçe verdim. acaba adli sicilim silinir mi? silinirse arşiv kaydına mı alınır? benim bu durumum memurluğa engel midir? konuyu bilen arkadaşların cevabını bekliyorum.
bu durumda arşive alınrısa silinmesi için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim..
- - - Updated - - -
ve anlamadığım neden karar kesinleşince arşive alınmıyor da 5 yıl sonra arşive alınıyor?
-
Hırsızlık suçundan ceza verdilerse hagb hükümleri uygulanmadıysa memuriyete engel olabilir hagb ye uyarlanması için davalar açılıyor duyuyorum biraz araştırın isterseniz olur mu bilmiyorum.
-
teşekkür ederim sayın avukatım..paraya çevirmeden ertelese en azından eski hükümlü olurdum daha kolay olurdu memur olmak.
bakalım artık araştırıyoruz ama inanın çok adaletsiz bir yargılama ve karar olmuş..
hagb uyarlaması için dava açsam kurumun zararını karşılamam lazım ama 12 yıl geçti alacak zaman aşımına uğradı . ne yapacağım bu durumda ? çevrenizde hagb ile ilgili açılmış benzer davalar varsa paylaşırsanız mutlu olurum..
-
2012 yılındaki 6352 sayılı kanunu haberim olmadığı için kaçırdım.. şimdi ne yapabilirim yardımcı olacak varsa minnettar kalırım..
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hırsızlık suçundan ceza verdilerse hagb hükümleri uygulanmadıysa memuriyete engel olabilir hagb ye uyarlanması için davalar açılıyor duyuyorum biraz araştırın isterseniz olur mu bilmiyorum.
verdiğim dilekçe sonucunda adli sicil kaydım silindi ama arşive alındı . artık arşiv kaydı var çıkıyor.
arşiv kaydını nasıl sildiririm ne yapmam lazım? dilekçe örneği varsa cok sevinirim? bu konuda bana yol gösterecek arkadaş var mı ?
-
arşiv kaydı için 5-15-30 yıl gibi suça göre sürelerin geçmesi gerekiyormuş, hırsızlık suçunda memnu haklarının iadesi kararı alınmış ise 15 yıl gibi bir süre sonra siliniyormuş. Ancak silinse de memuriyet için sıkıntı çıkartıyorlar. 2013 yılına kadar menmnu haklarının iadesini alan bir kişi memur olarak atanabiliyormuş ancak 2013 yılında danıştayın vermiş olduğu bir kararla bunun önü kesilmiş. İşin ilginci suçu ne olursa olsun memnu haklarını alan bir kişi milletvekili olabiliyorken memur olamıyor bunun için bende uğraşıyorum. Gerekli yerlere ve kişilere ulaşarak bunun son verilmesi için çalışıyorum sesimizi duyurabilmek için birlik olunması ve sesimizi o şekilde duyurmamız gerekli.
-
sevgiili kalavela cevabın için teşekkür ederim..
bu durum gercekten çok kötü..sizin sucunuz neydi bilmiyorm ama ömür boyu sabıkalı kalmak gercekten çok saçma..
muhakkak hukuki bir çözüm yolu vardır.. 2012 yılında 6352 sayılı kanun çıkmış ama ben bilmiyordum..6 ay süresi varmış kaçırmışım o arada.
zaten sabıkalı olduğumuda tesadufen adli sicil kaydı alınca öğrendim..yasadan faydanlanmak için geç kaldım yani öğrendiğimde..
adam milletvekili oluyor ama memur olamıyor yazık inan..
-
ben tüm millet vekillerine ulaşmaya çalışıyorum, gerekli mercilere de bu konu hakkında dilekçe ile başvurumu yapıyorum, düzeltilmesi gerekli. Madem amaç topluma kazandırmak neden bu dışlamak. Benim suçum yüz kızartıcı suçlar arasında açıkcası hırsızlık ancak ben kendimi düzeltme yoluna gittim ve öğretmen oldum ancak atamam yapılmıyor. Ben okula başlamadan önce memur olma hakkı vardı ben okulu bitirdim hak elimizden alındı, maçın ortasında kural degiştirmekten başka bir şey degil bu. sizde gerekli yerlere dilekçe ile başvurun. Bimer üzerinden sabıka affı olarak bir dilekçe yazarak başlayabilirsiniz.
-
bende çok yazdım bimere...
memnu hakları alanın memur olamayacağı kesin mi ?
memurlar.net te okudum memnu hakları alanların ataması yapılmak zorundadır yazıyordu..
gerci alsalar ne oalcak yaşım 40 olmuş kpss bile fayda etmez bana artık. yerel belediyede taşeron olarak çalışıyorum..sabıka olmasa idi 2013 te çıkan yasa ile memur olurdum oda kaçtı. taşeron olarak devam.. millet benim maaşımın tam 4 mislini alıyor kadrolu oldukları için..acayip adaletsizlik..
adli sicil tetkik hakimi ile görüştüm arşivi nasıl sildirecegim dedim?
bana cezanın çıktığı mahkemeye git kaçak elektrik artık karşılıksız yararlanma oldu diye dilekçe ver lehine hükümler uygulanmsını iste dedi..bende borcu ödemedimki dedim farketmez dedi bakalım mahkeme ne dicek dedi ona göre yol çizersin dedi..dedim ben o yasayı kaçırdım dedim . 6 ay mış dedim süresi. ona mahkeme karar verir dedi.
hadi mahkeme bana kaçak elektrik bedelini yatırdın mı dese yokdicem
aradan 12 yıl geçmiş dosya bile yok ! kurum özelleşmiş üzreine birde !
ne yapacağımı şaşırdım inanın..
bi Allah kuluda çıkıp şöyle şöyle yapın demiyor..
-
aradan 12 yıl geçmiş dosya bile yok ! kurum özelleşmiş üzreine birde !
Alıntı:
ne yapacağımı şaşırdım inanın..
bi Allah kuluda çıkıp şöyle şöyle yapın demiyor..
Karşınıza çıkan o allah kulunun söylediği,
Alıntı:
cezanın çıktığı mahkemeye git kaçak elektrik artık karşılıksız yararlanma oldu diye dilekçe ver lehine hükümler uygulanmsını iste dedi.bakalım mahkeme ne dicek dedi ona göre yol çizersin dedi.
Alıntı:
dedim ben o yasayı kaçırdım dedim . 6 ay mış dedim süresi. ona mahkeme karar verir dedi.
şeyleri yaptınız mı??
-
sevgili erdoğan kırcalı o Allah kulunun dediğini yapacağım gelecek hafta..
sonra sonuçlarını göreceğiz bakalım kısmetse..
ama bana bu konuda yardım edecek biri lazım..
nasıl bi dilekçe yazmalıyım örnek bi şey şey lazım..
-
Alıntı:
hukuksever75 rumuzlu üyeden alıntı
verdiğim dilekçe sonucunda adli sicil kaydım silindi ama arşive alındı . artık arşiv kaydı var çıkıyor.
arşiv kaydını nasıl sildiririm ne yapmam lazım? dilekçe örneği varsa cok sevinirim? bu konuda bana yol gösterecek arkadaş var mı ?
Adli sicil arşiv kaydı silinmez. Mahkemeye hitaben dosyanumaranızı belirtip yargılanıp mahkum olduğum suç yasal düzenleme ile başka bir suça dönüştürülmüştür eski ve mahkum edildiğim hali ile yüz kızartıcı sayılıp memuriyete mani nitelik arz etmektedir dosyamın yeniden ele alınarak yasal düzenleme doğrultusunda hüküm tesis edilmesini saygılarımla arz ederim. imza Allah'ın kulu diye bir dilekçe verirseniz bir karar verir mahkeme ama olumlu ama olumsuz siz de bu defteri kafanızda kapatmış olursunuz vesselam.
-
Alıntı:
av.engin oğuz rumuzlu üyeden alıntı
adli sicil arşiv kaydı silinmez. Mahkemeye hitaben dosyanumaranızı belirtip yargılanıp mahkum olduğum suç yasal düzenleme ile başka bir suça dönüştürülmüştür eski ve mahkum edildiğim hali ile yüz kızartıcı sayılıp memuriyete mani nitelik arz etmektedir dosyamın yeniden ele alınarak yasal düzenleme doğrultusunda hüküm tesis edilmesini saygılarımla arz ederim. Imza allah'ın kulu diye bir dilekçe verirseniz bir karar verir mahkeme ama olumlu ama olumsuz siz de bu defteri kafanızda kapatmış olursunuz vesselam.
bakalim kismetse...
Bu arada tanidik bİr aslİye ceza hakİmİ İle gÖrÜŞtÜm.. KaÇak elektrİk bedelİ İle İlgİlİ borcu yoktur yazisini getİr uyarlama hemen yapalir hÜkÜm komple ortadan kalkar arŞİvden de sİlİnİr dedİ...
-
Alıntı:
Merhaba,
Paylaşmak istedim.
nasıl bir dlekçe yazdınız ve tam olarak hangi adrese gönderdiniz paylaşır mısınız