Re: Yeni askerlik hakları
Alıntı:
aktemur rumuzlu üyeden alıntı
Yeni haklar tabiki var.Ancak dediğniz gibi değil.Askerlik yapmama hakkı yok fakat askerlik yapmadığınız için T.c vatandaşlığından çıkarılma hakkı yok.
yeni haklar derken ne gibi haklar çıktı bilginiz varmı bide şimdiki yasalarla askerde cep telefonu kullanılabiliyormu.
Cep telefonu bulundurma ve kullanma "emre itiatsizlikte ısrar" suçu olarak geçiyor. Şöyle ki; Askerliğe başlarken erlere bazı taahhütler imzalatılıyor. Bunların içinde cep telefonu kullanmayacağına dair imzaladığı hüküm varsa bu durumda emre itiatsizlikte ısrar suçunu işlemiş oluyor.
AB herşeyi dayattı da bi askerliği dayatmadı, onu da yani itemeyenin yapmama durumunu da zorunlu tutsaydı, dayatsaydı vicdani ret kavramı gelseydi çok iyi olacakı. Ama yakında o da olur.
Alıntı:
akdmehmet rumuzlu üyeden alıntı
AB herşeyi dayattı da bi askerliği dayatmadı, onu da yani itemeyenin yapmama durumunu da zorunlu tutsaydı, dayatsaydı vicdani ret kavramı gelseydi çok iyi olacakı. Ama yakında o da olur.
Ne biçim laf bu saçma sapan ?
Ab yakında evini isteyecek Türkçe konuşma diyecek gel sömürgemsin diyecek koşarak kabul edeceksin sanırım... Allah akıl fikir versin diyeceğim geç kalınmış temenni onun için Allah Islah etsin diyeyim belki eder...
Alıntı:
aktemur rumuzlu üyeden alıntı
Yeni haklar tabiki var.Ancak dediğniz gibi değil.Askerlik yapmama hakkı yok fakat askerlik yapmadığınız için T.c vatandaşlığından çıkarılma hakkı yok.
Bu durumda ben askerlik yapmıyorum denilebiliyor mu? Yapmazsam aynı zamanda vatandaşlıktan cıkarılamıyor muyum? Biraz aydınlata bilir misiniz? Tam olarak anlayamadım.
Askerlik yapmıyorum deme şansınız elbette var.
Ancak siz öyle dediğiniz için askerliğinizi yapmama durumu yok.
Askerlik 20yaşını doldurmuş,sağlıklı olan her Türk Erkeği için kanunlarla yüklenmiş zorunlu bir görevdir.
Kaçak durumuna düşerek yapmamaya çalışmanız durumunda,aranan olur,yakalandığınızda asker kaçağı olarak yargılanırsınız.Askerlikten kaçtınız diye vatandaşlıktan çıkarılmazsınız.
Ayrıca askerde cep telefonu bulundurmak,görüşmek serbest bırakılmadı.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik yapmıyorum deme şansınız elbette var.
Ancak siz öyle dediğiniz için askerliğinizi yapmama durumu yok.
Askerlik 20yaşını doldurmuş,sağlıklı olan her Türk Erkeği için kanunlarla yüklenmiş zorunlu bir görevdir.
Kaçak durumuna düşerek yapmamaya çalışmanız durumunda,aranan olur,yakalandığınızda asker kaçağı olarak yargılanırsınız.Askerlikten kaçtınız diye vatandaşlıktan çıkarılmazsınız.
Ayrıca askerde cep telefonu bulundurmak,görüşmek serbest bırakılmadı.
Merhaba Erdoğan Bey,
Cep telefonu bulundurmak ve görüşmek serbest bırakıldı olarak hak kazanılmış, bu durum geçmiş aylarıda kapsamaktamıdır?
bana biri yardımcı olabilir mi acil olarak.. Benim bir yakınım suan askerde. Ayagına askeriyede taş taşırken 40 kiloluk taş düştü.Fakat köy karakolunda asker oldugu için ve uygunsuz hava koşullarından dolayı hastaneye gönderilmedi. Şimdi de o haliyle komutanı nöbet tutmasını istio.Şuan o gazi sayılmaz mı ve suanki hakları nelerdir? bunun için neler yapılabılır lutfen yardımcı olun:S
@Tui
Cep telefonu serbest bırakıldı şeklindeki söyleminizin kaynağını verebilir misiniz? Çok önemli bir durumdan bahsediyorsunuz, zira bu durum pek çok askeri yakından ilgilendirmektedir.
Alıntı:
ahmet_1983 rumuzlu üyeden alıntı
@Tui
Cep telefonu serbest bırakıldı şeklindeki söyleminizin kaynağını verebilir misiniz? Çok önemli bir durumdan bahsediyorsunuz, zira bu durum pek çok askeri yakından ilgilendirmektedir.
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/05/30/gnd102.html
Başlık eski imiş. Dolayısı ile serbest bırakılan durum ile ilgili kaynak da eski.