Diyelimki tarafımıza trafik cezası kesildi, bu cezayı ödedikten sonra itiraz için mahkemeye başvurduk mahkeme bizi haklı bulup cezanın iptali yönünde bir karar alırsa, önceden ödediğimiz bu ceza tutarını nasıl geri alırız,
Printable View
Diyelimki tarafımıza trafik cezası kesildi, bu cezayı ödedikten sonra itiraz için mahkemeye başvurduk mahkeme bizi haklı bulup cezanın iptali yönünde bir karar alırsa, önceden ödediğimiz bu ceza tutarını nasıl geri alırız,
Yardım için güncel,
Mahkeme kararını icraya koyarsınız.
Kamu mallarına icra yapılabilirmi?
Devlet ve kurumları icraya verilebilir ancak aleyhlerine haciz yapılamaz. İcraya verince ödemelerini bekliyorsunuz ödüyorlar ödemezlerse sorumluları hakkında savcılığa şikayette bulunabiliyorsunuz.
Biraz daha bilgi verir misin üstat, cezayı ödedik diyelim, ama hakim cezanın iptaline karar verdi, işte o aşamadan sonra hangi yolları izlememiz gerek paramızı almamız için,
Önce gidip isteyeceksin. Vermezlerse normal icraya vereceksin, yine ödenmezse ödemeyen görevliyi şikayet edeceksin diye anladım ben
Mahkemede cezanın iptali neticesinde, o mahkeme kararını ilamların icrası yoluyla icraya koyulur. İdare ödemediği zaman haciz yapma hakkınız yoksa da mahkeme kararlarının yerine getirilmemesi nedeni ile savcılığa şikayette bulunma hakkınız zaten var. Tabi bunlar uç örnekler. Genelde icrayı gören idareci ödemeyi yapar. Tabi muhatabın * Emniyet Müdürlüğü * Trafik Şube müdürlüğüne izafeten TC İçişleri Bakanlığı olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.
Selam Arkadaşlar
Beninde bir sorum olcak ben bu gün araç kiti olan aracımda ve araç kitimden telefonla konuşmama rağmen Trafik meğmuru tarafından durdurulmak suretiyle 77 TL trafik cezası yedim defalarca kendisine araçda araç kiti olduğunu izah ve göstermiş olsamda bana yasak olduğunu söylerek cezai işlem uyguladı. Yaprığım araştırmalar sonucu araç kiti üzerinden araçta telefonla konuşmamın hiç bir yasak tarafı yokmuş ben bu konu hakkında itirazda bulunmak istiyorum bununla ilgili bir dilekçe örneği paylaşmanız mümkünmü teşekkür ederim
Mahkemenin trafik cezasını geri ödeme kararını aldıktan sonra bu kararla nakil vasılaraı vergi dairesine başvurulup alınabiliyor.