30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Merhabalar.
Önlisans Radyo Televizyon Yayımcılığı mezunuyum. Yıllarca medya sektöründe çalıştım. Ama medya emek sömürüsünden başka bir şey değil maalesef. Babam zamanında Cumhuriyet Savcısı idi, Müsteşar Yardımcılığı'ndan emekli oldu ve 4 yıldır da Avukatlık yapıyor. Bizim hep hukukçu olmamızı istedi ama biz sanatı tercih ettik. Abim ressam, ablam operacı ben de hem televizyon hem de tiyatro ile ilgilendim yıllarca. Kendi mesleğimde iyi bir yere gelemedim. Hep maaş almamda, sigortamda sorunlar oldu , geceli gündüzlü çalıştım ve emeğimin karşılığını bir türlü alamadım. Babamın bilgisine, genel kültürüne ve zekasına hayranım. Yıllar sonra babamın istediği gibi hukuk okumaya karar verdim. Babamın kitaplarını karıştırdım. Ve hukuka ilgim olduğunu anladım. Lakin Aralık ayında 30 yaşıma gireceğim. Dershaneye gitmeye ve 2014 yılında da üniversite sınavına girmeye karar verdim. Sizce 30 yaş hukuk fakültesi için çok mu geç? Babam bu kararımdan çok memnun oldu ama sizlere de danışmak istedim?
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Ali Kırca Hukuk fakültesini yeni bitirdi. nerden baksanız yaşı 60-65 var.
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Hukukçuluk da polislik ve askerlik gibi başka işlerde muvaffak olunamadığında tercih edilir hale geldiyse mesleği bırakmanın vaktidir. 2. el avukatlık diploması işinize yarar mı?
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Sanırım kendimi size yanlış anlatmış olmalıyım ki böyle bir yanıt vermenize sepep olmuşum. Anlatımlarımdan kendi meslegimde başarılı olamadım bir de hukuku deneyeyim izlenimini çıkarmanıza sepep olmuşum. Ancak dikkat ediniz hukuku tercih ettim 2. Üniversite olarak. Kendi bölümümde 4 yıllığa tamamlayıp okulda da kalabilirim, tıp da okuyabilirim. Hukuka ilgim olduğu için hukuk okumak istiyorum. Kenarda köşede 2. Meslek olarak dursun diye değil. Hala kendi meslegimi icra ediyorum. Aynı zamanda fotoğrafçılık da yapıyorum. İşsiz de kalmıyorum. Lakin bu meslegin nankörlügü beni meslekten soğuttu artık.
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hukukçuluk da polislik ve askerlik gibi başka işlerde muvaffak olunamadığında tercih edilir hale geldiyse mesleği bırakmanın vaktidir. 2. el avukatlık diploması işinize yarar mı?
Sizde oyunculuğu deneyeblirsiniz.:)
Kurtlar vadisinin senaristlerinden biri Eski hakim, üstelik senaristliğe devam etmek için hakimlikten istifa etti.
Ben avukatlığı hep yönetmenlere benzetirim. İyi bir senaryo ve iyi oyuncular varsa iyi birde yönetmenle davaları kazanırsınız.
Bazen davalar kısa film tadında, bazen uzun film tadında, bazen bölümlük dizi tadında, bazende reklam filmi tadında geçer.
Bu nedenle bu iki meslek birbirine çok benzer. Hatta aynı sektörden sayabiliriz.
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Çapulnaz kardeşimizin şevkini ve motivasyonunu bozmak istemem bence bu meslek bilhassa bayanlar için idealdir koca bir ailenin geçimini sağlamak için tercih edilecek bir meslek yolunda ilerlemiyor ama bir bayan için iyidir :)
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Merhaba, 38 yaşında girdim ben okula :) evet benim de endişelerim var, mesela yeni mezun 22-23 yaşlarında ki çocuklarla aynı anda mezun olmak, veya onların kafasının benimkinden daha iyi çalışması falan, veya da bu kadar seneyi ben nasıl toparlayıp onların seviyesine gelirim diye çok sordum kendime... ama çok güzel bir okul, zevkle çalışıyorum, ayrıca sınıf ortalamam da 45 civarında olunca çok sevindim :) tüm benim gibi aftan yararlanıp ta okula dönenler var sınıfta ! arkadaşlarımın bazıları 65 bazıları 68, bazıları da 18... yılmayın... okuyun, avukat olmasanız da bu bilgileri edinmiş olursunuz, ve ayrıca kendi alanınızda danışmanlık ta yaparsınız belki, kim bilir? kimse moralinizi bozmasın ! iyi çalışmalar...
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Yaşam görgüsü, sanatçı estetiği, genel kültür ve berrak algı, eğer hukuk nosyonu ile donanır ise -ki normal yaşam koşullarında böylesi bir kaynaşma 20 30 yılı alıyor- bu sadece sizin değil, civarınızın da bir kazanımı olacaktır.
Sizi tebrik eder ve başarılar dilerim.
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
30 yaş geç değildir. İnsan istedikten sonra yaş önemli değildir.
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
okumanın yaşı yoktur kesinlikle katılıyorum içinizden geleni yapın ve sonuna kadar devam edin hiç birşey için geç kalmış değilsiniz..
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
:)Sn oğuz ,size tavsiyem günde 1000 defadan aşağı olmamak kaydı ile "YA ĞANİ ,YA MUĞNİ" esmalarını okuyun..Kesin sonuç alırsınız...;)
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Ya Sabır çekiyorum bitince başlarım :)
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
kesinlikle okumanız yönünde cümleler sarf eden arkadaşlar haklı..okumanın yaşı yoktur anlayışının yanına sevdiğiniz bir mesleğe ya da duruma dönmeniz muhakkak sizin açınızdan daha iyi olacaktır..ayrıca ikinci el avukatlık diploması esprisine de güldüğümü belirteyim :)
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
Elbette geç değildir.
Madem konu babadan açıldı o halde ömrüne bereket her anı tarih kokan babamı örnek göstereyim. Belki yolunda bir çizgi olur.
Benim babam 27 yıl vergi müfettişliği yaparak emekli oldu. 44 yaşında memurken sınava girip aldığı mali müşavirlik belgesiyle şu an şehrimizde parmakla gösterilen mali müşavirlerin arasında. Yaşı 60.
Geçtiğimiz yaz bağımsız denetçilik diye bir meslek dalı açıldığına dair bilgi aldı. 60 yaşından sonra buna başvurup derslerine gidip sınavlarını verip bağımsız denetçilik belgesi aldı. Şu an büroya uğramıyor desek yeridir. Eskiden 6 ayda bir gelen müşavirlik işi, şimdilerde tercih seçeneklerine bıraktı durumu.
Ayrıca şu an kendi fakültemde okuyan 44 yaşında bir abimiz var. 2 yıllık okulu bitirmiş vakti zamanında. Yurtdışına çıkmış ve yıllarca çalışıp emekli olup gelmiş. Geldiğinde de mühendisliğe olan içinde yıllardır tuttuğu hevesini gidermek için girmiş dgs sınavına. Yüzbinlerce 2 yıllık mezununun yapamadığını yapmış. Şu an müthiş bir azim ve kararlılıkla mühendis olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Siz, isteklerinizle mesleğinizi doğru orantılı yürütebilirseniz şayet, bu hayat sizin için bir cennet olabilir.
Size kişisel önerim ise şudur ;
Lys sınavına girip hukuk fakültesine yerleşmek ciddi anlamda sağlam bir lise eğitimi üzerine kurulu planlı bir çalışma gerektiriyor. Yaşınız icabı bu plana çabuk adapte olmanız zor görünüyor. Bu ahvalde ; size açıköğretim 2 yıllık adalet programını yazıp dgs sınavı ile hukuk fakültesine geçmenizi öneriyorum ( Hem böylelikle iş hayatından koptuğunuzda hukuk fakültesine adapte olmak için zaman kaybetme ihtimalini ortadan kaldırmış olacaksınız. Yani, adalet bölümünü uzatsanız dahi hukuksal eğitime olan adaptasyon probleminden ötürü, piyasa içinde halen çalışıyor olacağınız için çokta büyük zaman kaybı olmayacak.Aynı durum hukuk fakültesinde olsa büyük bir zaman ve maddi kayıp anlamına gelecektir. ) Bu program esnasında hem piyasadaki işinize devam etmiş hem dgs sınavındaki soruların lys ile arasındaki farkı araştırabilmeniz açısından bir fırsat olabileceğini düşünüyorum. Öyle ki, mat2, edebiyat2 fizik kimya biyoloji coğrafya vs sorulur iken, dgs sınavında sadece mat 1 ve türkçe 1 sınavından sorumlu tutulacaksınız. Lys sınavınızdaki rakipleriniz arasında yeni fen lisesinden mezun canavarlar olacak iken, dgs sınavına girenlerin %95inin meslek lisesi mezunu olduğunu ve eğitimde noksan olduklarını, doğal olarak dgs sınavındaki rakiplerinizi elemenin daha kolay olduğu gerçeğini atlamamalısını. Hem ilk üniversitenizin diplomasındaki ilk sınıfta tüm programlarda alınan mecburi derslerin muafiyetini yaptırabileceksiniz hem adalet programından mezun olduğunuzda hukuk fakültesine iki farklı diplomayla muafiyet deneyebileceksiniz. Böylelikle mezuniyet sürenizin dgs sınavına girdikten sonra 1.5 seneye kadar düşmesi mümkün olabilir ki, bu da bir yaz okuluyla 1 yılda mezun olmanız sonucunu doğurur.
Anlatabildiğimi umuyor azminizden ötürü tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Cevap: 30 Yaşında Hukuk Fakültesine Girmek
yaşınız, eğitiminiz ne olursa olsun, hukuksuzluğun kol gezdiği bir ülkede yaşıyor olsak da, insanın temel hukuk bilgilerinden bihaber olmaması gerekli bana göre. mesleğiniz ister tıp doktoru olsun, ister mühendis, ister işletmeci; her alanda karşınıza çıkacak sorunların çözümünde hukuk sizlere gereklidir. yaşınız varsın 30 olsun. okulu 5-6 senede bitirin önemli değil. sanatçı yönünüz baki kalmak suretiyle avukatlık ve hukuki işleri de icra edebilirsiniz. ben de 2.üniversitem olarak okudum. tavsiyemdir...