Atanma şartını taşımadığımdan dolayı göreve son verildi beraat ettim
arkadaşlar göreve sözleşmeli başladım ve sonra kadroya geçtim 4 yıl sonra atanma şartını kaybettiğim anlaşıldı göreve son verildi ...atanma şöyle oldu KPSS ye göre oldu ama otomotik sistem puanı bulmuyordu biz kendimiz puanı yazdık yüksek olarak sonuç belgesinide o puana göre word de düzenleyip çıktı aldık sonra kuruma verdik atandık şimdi göreve son verildi adli yönden beraat ettim ..yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamasından .. şimdi burda kazanılmış hak yokmu kurumun hatası yhiçmi yok bilgisi olan olursa çok memnun olurum bi çocuğum var perişanız....
Cevap: Atanma şartını taşımadığımdan dolayı göreve son verildi beraat ettim
ArkadaŞlar yardimlarinizi beklİyorum
Hukuki boyutu nasıl sonuçlanır bilmiyorum mahkeme yoluyla belki geri atanabilirsiniz. Ama kişisel dileğim atanmamanız yönündedir.
Hakkını yediğiniz diğer kişininde perişan olabileceğini düşünmüyormusunuz? 4 yıl bundan faydalanmışsınız dua edin ceza almamışsınız.
Sayın Yalnızkişi;
Burada sizi mahkemenin suçsuz bulması, atanma şartlarını taşıdığınız anlamına gelmiyor. Bu suçsuz bulma durumu şu:
Siz kendiniz sistemin otomatik olarak not hesaplamadığı için bir not beyan etmişsiniz. Bu not idare tarafından kontrol etme imkanı olmadan sadece beyanınız dikkate alınarak kabul edilmiş. Sizin bu yaptığınız işlem kanunda suç olarak belirtilmemiş. Ortada aslında mantıken bir suç var ama "Kanunsuz suç ve ceza olmaz" ilkesi ışığında suçsuz bulunmuşsunuz. Ancak buna rağmen atanma şartlarına maalesef sahip değilsiniz ve bu mahkeme kararını da göstererek olamazsınız. Siz sadece suçsuzsunuz o kadar.
Yalan beyanda bulunmak suç değil mi?
Sonuçta o belge bir beyan içeriyor.
Alıntı:
yalnızkişi rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar göreve sözleşmeli başladım ve sonra kadroya geçtim 4 yıl sonra atanma şartını kaybettiğim anlaşıldı göreve son verildi
4 yıl sonra bu durum nasıl anlaşıldı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yalan beyanda bulunmak suç değil mi?
Sonuçta o belge bir beyan içeriyor.
Arkadaş "otomotik sistem puanı bulmuyordu biz kendimiz puanı yazdık" demiş.
sistem otomatik olarak puan göstermiyor ise bunun yalanı olmaz sadece kişi insanlık hali yanlış hesaplamış olabilir. Bu durum da yalan beyan olarak isimlendirilemez. Yani sadece yanlış veya hatalı hesaplanarak yapılmış bir beyan söz konusu.
Yazılan puanın doğruluğunu veya yanlışlığını belgeleri teslim alan yerin yapması gerekirdi. Kişinin sadece şahsi beyanını kabul etmeyip yetkili yerlerden onay istemeliydi. Ama görünüşe göre bu yapılmamış ve sadece hiçbir yetkili merci onayı olmadığı halde kişisel beyan başvurulan yer tarafından doğru kabul edilerek işe başlatılmış.(Burada şöyle bir durum var: eğer yalnızkişi rumuzlu arkadaş asıl belge üzerinde tahrifat yaparak notunu yükseltmiş ise o zaman sahte evrak düzenleme durumuna düşer ki bu da bir suçtur ve cezayı gerektirir. Fakat kişi suçsuz bulunduğuna göre böyle bir durum söz konusu değil)
Sayın Kırcalı'nın bahsettiği 4 yıl sonra ortaya çıkma durumuna gelince; bu durum ya geçmişe dönük prosedürel bir denetimde ortaya çıkar yada biri ihbar etmiş işi kurcalamış olabilir bence. Bu ihbarın olabilmesi de pek mantıklı gelmiyor çünkü kişi puan hesaplanamıyordu dediğine göre böyle bir durumu ancak Yalnızkişi rumuzlu arkadaş birilerine bahsetmiş ve durum kişiyi sevmeyen birine yayılmış ise ihbar eden konuyu kurcalamış olabilir.
Puanı yüksek yazdığını kendi söylüyor.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Puanı yüksek yazdığını kendi söylüyor.
Haklısın ama burada söylüyor. Mahkemede herhalde öyle söylememiştir :)
Alıntı:
çayırkuşum rumuzlu üyeden alıntı
sistem otomatik olarak puan göstermiyor ise bunun yalanı olmaz sadece kişi insanlık hali yanlış hesaplamış olabilir. Bu durum da yalan beyan olarak isimlendirilemez. Yani sadece yanlış veya hatalı hesaplanarak yapılmış bir beyan söz konusu.
Yazılan puanın doğruluğunu veya yanlışlığını belgeleri teslim alan yerin yapması gerekirdi. Kişinin sadece şahsi beyanını kabul etmeyip yetkili yerlerden onay istemeliydi. Ama görünüşe göre bu yapılmamış ve sadece hiçbir yetkili merci onayı olmadığı halde kişisel beyan başvurulan yer tarafından doğru kabul edilerek işe başlatılmış.(Burada şöyle bir durum var: eğer yalnızkişi rumuzlu arkadaş asıl belge üzerinde tahrifat yaparak notunu yükseltmiş ise o zaman sahte evrak düzenleme durumuna düşer ki bu da bir suçtur ve cezayı gerektirir. Fakat kişi suçsuz bulunduğuna göre böyle bir durum söz konusu değil)
Sayın Kırcalı'nın bahsettiği 4 yıl sonra ortaya çıkma durumuna gelince; bu durum ya geçmişe dönük prosedürel bir denetimde ortaya çıkar yada biri ihbar etmiş işi kurcalamış olabilir bence. Bu ihbarın olabilmesi de pek mantıklı gelmiyor çünkü kişi puan hesaplanamıyordu dediğine göre böyle bir durumu ancak Yalnızkişi rumuzlu arkadaş birilerine bahsetmiş ve durum kişiyi sevmeyen birine yayılmış ise ihbar eden konuyu kurcalamış olabilir.
aynen öyle otomatik sistem yok kendimiz sunduğumuz belge ile göreve başladık bu belgede internet çıktısı fotokopi
- - - Updated - - -
Alıntı:
aynen öyle otomatik sistem yok kendimiz sunduğumuz belge ile göreve başladık bu belgede internet çıktısı fotokopi
- - - Updated - - -
Alıntı:
Haklısın ama burada söylüyor. Mahkemede herhalde öyle söylememiştir :)
mahkemede söyledim ben worde attım ordan çıktı aldım diye sadece sistem puanı otomatik görmüyordu internet çıktısı fotokopi ile yerleştik sonra karnı darın biri şikayet etti.
"mahkemede söyledim ben worde attım ordan çıktı aldım diye sadece sistem puanı otomatik görmüyordu internet çıktısı fotokopi ile yerleştik sonra karnı darın biri şikayet etti" demişsin.
Ancak burada da bir anlatma eksiğin var sanırım.
Benim tahminim siz belge görüntüsünü word belgeye aktardınız. Ancak aktardığınız görüntü üzerinde herhangi bir silme kazıntı değişiklik veya benzeri yapmadınız ve başvuruda sizden puan istedikleri için mevcut bilgiler üzerinde hiç oynamadan sadece alt kısmına ek olarak puan yazdınız. Bu nedenle tahrifat oluşmadı ve mahkeme bunu böyle kabul etti.
Aksi takdirde ilgili bilgi kısımlarını değiştirmiş ve ekran görüntüsü ile farklı bir şekle dönüştürmüş olsaydınız sahte evraktan ceza alırdınız. Anlatımınızı açık ve doğru yapamadığınız için diğer arkadaşlar sizin evrakta sahtecilik yaptığınızı düşündü.
Sonuç olarak; idarenin burada kontrol sorumluluğunu yerine getirmediği görünüyor. Belki bu nedenle belki, zayıf bir ihtimal de olsa buradan yola çıkarak yanına kuvvetli gerekçeler bularak tazminat için dava açabilirsiniz ama sonuç ne olur bilemiyorum. Mahkeme bunu sorumsuzluk değil bir hata olarak görecektir büyük ihtimal.
İşe dönme durumunuza gelince; bunun gerçekleşebilmesi için gerçek sınav sonucu puanınızın çalıştığınız kuruma girerken istenen şartları karşılıyor olması ve diğer sizle birlikte başvuran kişilere göre puanınızın yüksek olması gerekir. Aksi takdirde bir sonuç çıkmaz bence.
[QUOTE=çayırkuşum;489358]"
Aksi takdirde ilgili bilgi kısımlarını değiştirmiş ve ekran görüntüsü ile farklı bir şekle dönüştürmüş olsaydınız sahte evraktan ceza alırdınız. Anlatımınızı açık ve doğru yapamadığınız için diğer arkadaşlar sizin evrakta sahtecilik yaptığınızı düşündü.
Yanlış falan anlamadık şahıs puanını yüksek olarak yazdığını sorusunda belirtmiş. Normal puanı atamasına yetmiyorki yüksek puanı yazmış.Sonuçta başka birinin hakkını yiyerek yerleşmiş ve haksız yere 4 yıl para almış. Kanunun boşluğundan faydalanıp cezada almamış.
Alıntı:
kurumun hatası yhiçmi yok
Sorumluluk açsından bilgi ve belgeyi sunan kişi sorumlu olmakla beraber, kurum kendisine sunulan bilgi ve belgelerin doğruluğunu ve geçerliliğini kontrol etmekle yükümlüdür. İdare yükümlülüğün yerine getirilmesinde hizmet kusuru işlemiş ise, kendi içinde bir soruşturma başlatabilir ve ilgilileri cezalandırabilir.
Alıntı:
şimdi burda kazanılmış hak yokmu
Kazanılmış bir hakkınız olamaz. Zira, idare memurun hilesi sonucu tesis ettiği işlemi hilenin ortaya çıkmasıyla, açık hata kapsamındaki işlemini de süreye bağlı kalmaksızın her zaman geri alabilir. (Adli yargıda beraat etmiş olmanız idari yönden size fayda sağlamaz.)
arkadaşlar yanlış anlaşılma oluyor sistemde hata oluyor durup dururken yüksek yazmadık puanı suçlama öyle oldu ama beraat ettik çok şükür
Alıntı:
arkadaşlar yanlış anlaşılma oluyor
Yanlış anlaşılan nedir?
Alıntı:
beraat ettik çok şükür
Beraatiniz adli yönden değil midir, atanma için şartları taşıdığınızı ispat edemediğiniz sürece; idari yönden kazanımınız nedir?
ceceli ve senoleker kardeşlerim benim kasten yaptığımı düşünüp inş. dönemezzsin geri göreve diyor da kendilerinin başına gelmezzse anlamazlar tabi ..
Alıntı:
ceceli ve senoleker kardeşlerim benim kasten yaptığımı düşünüp inş. dönemezzsin geri göreve diyor da kendilerinin başına gelmezzse anlamazlar tabi ..
İş "başa gelme" noktasına gelindiğinde; size kolay gelsin.
Alıntı:
Kasten yaptığınız açık. Biz böyle birşey yapmayız ama yaparsak sizde aynı dileklerde bulunabilirsiniz.
Alıntı:
arkadaşlar yanlış anlaşılma oluyor sistemde hata oluyor durup dururken yüksek yazmadık puanı suçlama öyle oldu ama beraat ettik çok şükür
Arkadaşım;
dediğim gibi sen konuyu anlatırken olayı iyice karıştırıyorsun.
Başta arkadaşların da dediği gibi puanı yüksek yazdığını söylemiştin. Şimdi de diyorsun ki "durup dururken yüksek yazmadık puanı suçlama öyle oldu".
İnan seni anlamaya çalışırken ben de karıştırdım şimdi.
Çünkü başta puanı yüksek yazdık diyordun. Şimdi de burada "durup dururken puanı yüksek yazmadık" derken diğer taraftan "suçlama öyle oldu" demişsin.
Burada anlaşılmayan şu: Puanı bilinçli bir şekilde kendiniz yüksek mi yazdınız yoksa siz puan eklediniz 4 sene sonra siz puanı yüksek yazdınız diye mi suçlandınız.
Dediğim gibi anlatımınız birbirine giriyor. Bu nedenle anlatım şekliniz konuyu anlatırken açık, net ve düzgün olmalı.
Bu arada "kendilerinin başına gelmezzse anlamazlar tabi" demişsin çok yanlış söylemişsin. Çünkü burada size yardımcı olmaya çalışanların neredeyse hepsi bu konularda yıllardır mahkemelerde davalarında sonuna kadar haklı oldukları halde hak arayan ve aramış kişilerdir bundan emin olabilirsin. Yoksa kimse etrafta gezip tozup eğlenmek varken burada yardımcı olmak için çırpınmaz ve vakit öldürmez.
Doğal olarak bu nedenle burada haksız olduklarını düşündükleri halde hak almaya çalışan arkadaşlara çıkışları farklı olabilir. Bu nedenle davanızda dürüst ve gerçekten haklı iseniz konuyu anlatımınızı daha anlaşılır yapmanız gerekir.
Dediğim gibi burada yıllardır davalarında haklı olanlara yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlar burada para veya menfaat için cevap yazmaya çalışmıyor, gönülden gelen bir istekle hak yolunda olanlara bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Bunları yeniden derin bir şekilde değerlendirerek size yardımcı olmaya çalışan kişileri kırmadan düşüncelerinizi yazarsanız sanırım daha uygun bir davranış sergilemiş olursunuz.
Sağlıcakla kalın